Početna strana > Debate > Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija

Ne kradi državu, jer je skupo plaćena

Vladika Nikolaj   
ponedeljak, 23. septembar 2013.

Potonulu lađu izvadili ljudi iz dubine morske. Pri tome poslu svi su se namučili, neki osakatili, a neki čak životom platili. No kad je lađa spasena, svi su se radovali i počeli lađu opravljati i uređivati.

 
Kuda ide Srbija

Kakva je vizija potrebna Srbiji

Goran Sečujski   
utorak, 20. avgust 2013.

Da li je izjava mladog gospodina Lazara Krstića o viziji Srbije zapravo eho sadašnje političke elite u Srbiji ili je u pitanju njegov lični stav? Odnosno da li je sadašnja politička elita sposobna da definiše viziju koja bi ujedinila Srbiju?

 
Kuda ide Srbija

Ko je spasao Savski most oktobra 1944. godine?

Nikola Milovančev   
subota, 10. avgust 2013.

Ovde iznosim očevo kazivanje, koje se poklapa sa istorijskim podacima Milorada Gončina ali je još malo detaljnije: Nemačka vojska je iz predostrožnosti most minirala sa obe strane, mada je bilo jasno da će povlačenje sigurno biti sa beogradse strane na zemunsku.

 
Kuda ide Srbija

O istorijskom beznađu i posledicama - slučaj Rusije i Srbije

Milorad Vukašinović   
četvrtak, 25. jul 2013.

Iskustva Bugara, Rumuna i sada Hrvata, navode na zaključak, da se uporedo s evrointegracijama, u jednom društvu pojačava osećaj „istorijskog beznađa“. Upravo zbog toga nam je potrebna promena postojeće ideološke paradigme o „Evropi koja nema alternativu“.

 
Kuda ide Srbija

Demokratski deficit i naše evropske integracije

Marinko M. Vučinić   
ponedeljak, 24. jun 2013.

Gubljenje participativnog jezgra, izopštavanje nižih slojeva, nužnost novih formi nekonvencionalne participacije, delovanje malih partijskih kartela sve su to osnovni elementi postojanja demokratskog deficita koji se jasno mogu prepoznati i u našem političkom životu, što nam ukazuje da mi nismo ni u ovom pogledu izvan glavnih tokova evropske politike.

 
Kuda ide Srbija

U susret zakonima o zabrani promocije homoseksualnosti u Srbiji

Nebojša Bakarec   
nedelja, 16. jun 2013.

Sasvim je sigurno da Rusija i Srbija sebi ne mogu da dozvole da ostanu neme i pasivne na, sa zapada uvezenu veoma agresivnu homoseksualnu propagandu, koja deluje toksično na tkivo svakog društva. Rusiju i Srbiju u pogledu demografske katastrofe vezuju mnoge sličnosti.

 
Kuda ide Srbija

Hranjenje autošovinizma, ili nismo valjda baš toliko rđavi

Miloš Milojević   
sreda, 05. jun 2013.

Ako je istraga izvršena traljavo, ili je sud bio korumpiran ili nekompetentan to se podjednako tiče svih građana ali za takve teške optužbe treba izneti i čvrste dokaze. Ako je slučaj nedovoljno ispitan za to mogu biti odgovorni pojedini pripadnici istražnih organa a ne kako navode pojedini komentatori na sajtu B92 duboko bolesno srpsko društvo.

 
Kuda ide Srbija

Ne praštaj im Bože, znaju šta rade

Aleksandar Dikić   
subota, 01. jun 2013.

Oni koji religiju svode na biblijske bajke, koji slepo veruju u propovedi onih licemera koji od crkve prave novu kastu i u ovome će videti neku zaveru, jer im je to još jedini mehanizam odbrane da očuvaju svoj lažni svet sagrađen na pesku.

 
Kuda ide Srbija

"Dan mladosti" protiv Monsanta

Zoran Grbić   
sreda, 22. maj 2013.

Nakon svih loših vesti o GMO, naučnici iz nekoliko svetskih laboratorija su nas ovog proleća obradovali i vešću da će uskoro biti u stanju da proizvedu veštačke kobasice i hamburger. Znači, za par godina imaćemo roštiljade sa veštačkim, laboratorijskim mesom iz epruvete.

 
Kuda ide Srbija

"Bio je to dug i težak put..."

Maja Radonić   
utorak, 23. april 2013.

Zaista, bio je to težak i dug put, za sve, i za Srbe i za Albance, i kada je delovalo da su sve završili, kad im je NATO pritekao u pomoć, dobili su samo rezoluciju 1244. Kažem samo, jer trebalo je još 14 godina tražiti ko će od Srba staviti paraf, jer znali su i oni, a i njihovi saveznici, dok mi ne priznamo da je oteto legalno.

 
Kuda ide Srbija

Čemu "Parada ponosa"?

Marko Đurđević   
subota, 07. septembar 2013.

Ako se homoseksualci ne osećaju drugačijima, ne vidimo potrebu za ambicijom da ih država štiti kao bele medvede u odnosu na druge ljude. A ako se pak smatraju posebnima, onda nemaju prava da se bune kada ih i drugi smatraju posebnim ljudima sa posebnim pravima i posebnim potrebama. U tom slučaju, najmanje što mogu da očekuju je revolt i nezadovoljstvo drugih ljudi.

 
Kuda ide Srbija

Tamo daleko – šta je nama Krf?

Sava Stambolić   
sreda, 14. avgust 2013.

Razmišljao sam tako o našim mnogobrojnim sramotama dok smo se laganom uzbrdicom penjali ka mauzoleju okupanom u suncu. Tamo, još jedan poraz, dočekala nas je prijatna mlada devojka, potmak Srbina iz tih dana, ali koja reči srpski ne zna.

 
Kuda ide Srbija

Kako Srbiju učiniti poželjnijom turističkom destinacijom

Bojan Panaotović   
četvrtak, 08. avgust 2013.

Svima je dakle jasno da se prirodne lepote nigde nisu alhemijom pretočile u radna mesta, novac i priliv turista, već je potreban marljiv, konkretan, kontinuiran rad političke elite, a posebno institucija koje su za to nadležne, da se konkretna zemlja učini daleko značajnijom na turističkoj mapi Evrope i sveta.

 
Kuda ide Srbija

Između „iventa“ i "opštenarodnog protesta"

Ana Radmilović   
subota, 06. jul 2013.

Mi i dalje umišljamo da postoje neki levičari, desničari, mi još uvek nismo shvatili da se radi o lošoj predstavi koja je dosadna i koja iscrpljuje. Mi još uvek zamišljamo da nas dele neke ideologije i nismo shvatili da ovo nije vek ideologija nego novca. 

 
Kuda ide Srbija

Povratak srpskom nacionalnom korpusu – svi Srbi jedna nacija

Dobrosav Nikodinović   
četvrtak, 20. jun 2013.

Neophodno je da se stvori nacionalni, državni program i aparat da svi Srbi, ma gde živeli i ma kojoj konfesiji pripadali, imaju svoj srpski nacionalni identitet. Moraju se svi Srbi vratiti svojoj srpskoj matici.

 
Kuda ide Srbija

Srbi i 2014, ili nova "istina" novih pobednika

Vladimir Kecmanović   
utorak, 11. jun 2013.

Stav da je Principov atentat na austrougarskog nadvojvodu – kao što i jeste – bio povod, a nikako – kao što i nije mogao da bude – uzrok za izbijanje u dotadašnjoj istoriji neviđenog krvoprolića, biće zamenjen stavom kako se – da nije bilo srpskog „remetilačkog faktora“ – „civilizovane“ „europske“ nacije nipošto ne bi pomakljale.

 
Kuda ide Srbija

Vodeće države EU vode neprijateljsku politiku prema Srbiji

Miloš Ković   
nedelja, 02. jun 2013.

Moć SAD postepeno opada, dok je Rusija konačno stekla kontrolu nad sopstvenim resursima. Čini se da vreme zaista radi za nas. Stav EU prema Srbiji nije koherentan i te unutaršnje razlike moramo da razumemo

 
Kuda ide Srbija

Srbija, EU, Rusija - između flerta i "strateškog partnerstva"

Vladimir Jevtić   
subota, 25. maj 2013.

Mora se definisati stepen saradnje koji neće uključivati devizu da EU nema alternativu, jer vidimo da ona ima alternativu – u pitanju je zasnivanje čvršćih odnosa sa Rusijom u svim aspektima.

 
Kuda ide Srbija

Posle Kosova porašće apetiti i za drugim delovima Srbije

Dušan T. Bataković   
ponedeljak, 29. april 2013.

Ako pogledate kakva su bila izborna obećanja, jasno je da je došlo do kopernikanskog obrta u pristupu kosovskom pitanju: jedni su se zaklinjali da će ga braniti oružjem, drugi da će i život položiti samo da ga sačuvaju za Srbiji.

 
Kuda ide Srbija

Aprilski rat 1941. godine

Branko M. Jevtić   
petak, 05. april 2013.

Napad nemačkih kopnenih snaga sa severa izvršila je Druga armija iz dva pravca, iz Austrije i Mađarske. Kako Druga armija na dan napada još nije bila u punom sastavu invaziju je pokrenuo 46. oklopni korpus severozapadno od Beograda. Odbranu na ovom sektoru držale su jedinice sa vojnicima hrvatske nacionalnosti.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 7 od 17
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner