Početna strana > Debate > Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija

Kud plovi ovaj brod

Radoman Jović   
petak, 14. novembar 2014.

Globalna upravljačka elita, svetska vlada u senci „Novog svetskog poretka“, je nedemokratska, iako su im puna usta demokratije i ljudskih prva, jer nije verifikovana na izborima. Ona izborna, u mnogim zemljama, igra na njihovu muziku.

 
Kuda ide Srbija

Pravedni svetski poredak ili globalni autoritarizam

Živadin Jovanović   
nedelja, 26. oktobar 2014.

Suverenitet država nad njenim prirodnim bogatstvima je derogiran. Bžežinski i Olbrajt javno tvrde da prirodna bogatstva Sibira ne mogu pripadati samo Rusiji, već tzv. međunarodnoj zajednici! Zahtevi za preraspodelu prirodnih bogatstava na planeti su jasni.

 
Kuda ide Srbija

U spomen na oktobar 1941.

Silvija Krejaković   
utorak, 21. oktobar 2014.

Masovnom odmazdom u selu Draginac gotovo su opusteli Jadar i Mačva. Usledili su „zastrašujući primeri“ Kraljeva i Kragujevca, na mapi ratnih zločina regularne vojske nemačkog Vermahta. U lancu vojne odgovornosti, pošto je štab 717. divizije primio naredbe generala o sprovođenju masovnih odmazdi, istu je prosledio komandantima pukova.

 
Kuda ide Srbija

Komandanti vojnih jedinica koje su oslobađale Beograd

Iz arhive NSPM - Zlatko Bogatinovski   
ponedeljak, 20. oktobar 2014.

Maršal Tito je došao u Beograd 5 dana po oslobođenju glavnog grada, koje je uspeo da ostvari uz pomoć, ali ne i na ruskim tenkovima. Njegovom političkom domišljatošću Beograd je, uz Pariz delimično, bio jedini glavni grad u Evropi u Drugom svetskom ratu, u čijem je oslobađanju učestvovala i regularna, međunarodno priznata nacionalna vojska, NOVJ.

 
Kuda ide Srbija

Od Kipra do blata via media, ili kako sam učestvovao u “iznošenju srpskog novca tokom devedesetih"

Slobodan Aćimović   
četvrtak, 09. oktobar 2014.

Verovatno nije potrebno naglašavati da nikada u životu nisam ni bio na Kipru, niti sam poznavao Borku Vučić, niti sam ikada radio u sferi bankarstva i finansija jer je moja naučna i konsultantska oblast poslovna ekonomija i menadžment, tačnije realna ekonomija - proizvodnja, trgovina i logistika.

 
Kuda ide Srbija

Život u Beogradu pod okupacijom

Branko M. Jeftić   
utorak, 30. septembar 2014.

Velika razaranja izazvana nemačkim bombradovanjima, mnogobrojne ratne žrtve, zaustavljen privredni razvoj, gubitak kapitala, pljačka i uvođenje represivnog okupatorskog režima izazvao je potpunu dezorjentaciju, razočarenje i strah od neizvesne budućnosti.

 
Kuda ide Srbija

Rusi i Srbi – nema mesta razočaranju

Nikola N. Živković   
nedelja, 14. septembar 2014.

Verujem da je dobro da je Sergej Pravosudov napisao ovaj tekst. On nam pokazuje koliko smo Rusi i mi povezani, ali istovremeno i koliko se mi zapravo malo poznajemo. A iz te činjenice proizlaze i mnogi nesporazumi. Verujemo da smo „bratski slovenski narod“. No kada počnemo da razgovaramo, vidimo da iste reči imaju drugačije značenje.

 
Kuda ide Srbija

Srbija između čekića i nakovnja

Vladislav Đorđević   
četvrtak, 07. avgust 2014.

Srbi stradaju jer se nalaze usred „sukoba civilizacija”, i bez obzira da li taj sukob nazivali politikološkim ili poetskim izrazima, on je realan.

 
Kuda ide Srbija

Gavrilo Princip, vidovdanska etika i Mlada Bosna

Nikola Tanasić   
subota, 12. jul 2014.

Kao što je već bezbroj puta istaknuto, da bi se na istorijskoj sceni učinila prava stvar nije potrebna ni moć, ni vojska, ni bogatstvo, već samo hrabrost, čestitost i posvećenost idealima pravde i slobode. Mladobosanci su to dokazali držeći se istih vrednosti koje su stvorile jednog Karađorđa, Njegoša i Andrića.

 
Kuda ide Srbija

Gavrila Principa je srpska javnost podržala, a politička elita osudila, Nemačka stipendijama menja sliku o Prvom svetskom ratu

Ljubodrag Dimić   
subota, 31. maj 2014.

Istina je zapravo da je Nemačka htela ratom da posegne za svetskom moći, a Habzburška monarhija je htela da jednim malim ratom na Balkanu reši unutrašnje probleme i povrati status velike evropske sile.

 
Kuda ide Srbija

Da li se Srbija nalazi u Evropi ili u Evroaziji, i može li postati član Evroazijskog saveta?

Milan Milivojević   
utorak, 28. oktobar 2014.

Protivnici Evroazije smatraju da je izvozni put Srbije ka istoku dalek, ne objašnjavajući kako se kineskim izvoznicima isplati da u Evropu, na još daljoj relaciji, izvoze čak i šarafe, razne đinđuve i slične sitnice.

 
Kuda ide Srbija

Represija depresije, saobraćajci i(li) hajduci

Bogdan Živković   
petak, 24. oktobar 2014.

Režim misli da će uz pomoć naše depresije, izaći iz recesije, jer ćemo mu ćutke predavati naše resurse. Za sada je u pravu. Ali šta ako nekim čudom mi izađemo iz depresije i progledamo? A to je vrlo moguće kada shvatimo da magični Ali-babin uzvik bogaćenja: „Sezame otvori se“ , isto kao i „Ja sam saobraćajac (notar, izvršitelj, ministar...) pripada bajkama.

 
Kuda ide Srbija

Na Balkanu ništa novo

Milan Vićentijević   
ponedeljak, 20. oktobar 2014.

Sledećeg jutra – rat saopštenjima. Albanija optužuje Srbiju za nasilje, rasizam, nacionalizam i šta još ne. Srbija optužuje Albaniju za otvorenu nacionalističku provokaciju. U svetu različita gledišta. Neki uviđaju težinu provokacije, a neki, opet, po starom receptu (Britanija, na primer) krivca traže u Srbiji.

 
Kuda ide Srbija

Nisam plaćenik i ratni zločinac, bez Rusije Srbiji nema spasa

Radomir Počuča   
subota, 11. oktobar 2014.

Podsetite zaboravne, da Srbi nisu roblje, nisu jadnici no ponosni narod kojeg je samo vera i nada u novu zoru vukla napred. Niko vam do vas ne može pomoći da iz kandži zla se izbavite.

 
Kuda ide Srbija

Kako umalo ne postadoh kandidat za direktora „Studija B“

Dragana Kanjevac   
subota, 04. oktobar 2014.

Dakle ovako: samo tri nedeljnika nisu pod direktnom vučićevom kontrolom a urednici dva od ta tri su me belo gledali, u fazonu, gde ti živiš, ujebote namešten konkurs pa šta, ma to nije bitno, imam tamo ortake itd

 
Kuda ide Srbija

Monopoli koji uništavaju Srbiju - notaroši su samo vrh ledenog brega

Branislav Ristivojević   
ponedeljak, 29. septembar 2014.

Dakle, najbolje rešenje je ukinuti notaroše, bezobzirne i drske monopoliste koji zajedno sa ostalim monopolistima uništavaju Srbiju. Pokrećem peticiju da se ukinu i pozivam narod u Srbiji da je potpisuje.

 
Kuda ide Srbija

Za i protiv povratka smrtne kazne

Vladislav Đorđević   
nedelja, 17. avgust 2014.

Užasna ubistva koja se s vremena na vreme dogode dovode do neobuzdanog gneva javnosti. Ali u afektu čovek može da donese i pogrešne zaključke. Jedan od njih jeste i taj da bi povratak smrtne kazne smanjio broj teških zločina. Zapravo, ne bi. Uvođenje smrtne kazne nije efikasno sredstvo prevencije.

 
Kuda ide Srbija

Gde smo, kako dalje i sa kim

Radoman Jović   
utorak, 29. jul 2014.

Opravdano se postavlja suštinsko pitanje koje traži hitan odgovor. Da li Srbija ima teritorijalni, ekonomski i politički suverenitet? Istina, u eri globalizacije, koja se zloupotrebljava upravo od onih koji su je i nametnuli, malim i ekonomski slabim državama je veoma teško da očuvaju svoj suverenitet.

 
Kuda ide Srbija

Gavrilo Princip i sudbina

Veselin Đuretić   
četvrtak, 26. jun 2014.

Ubeđen sam da nije slučajno što su pripadnici „Mlade Bosne“ tražili ujedinjenje oko Srbije kao Pijemonta, jer je to značilo spajanje sa izvorištem, a početkom XX veka i sa junačkim slobodarskim uzorom i podsticajem.

 
Kuda ide Srbija

…Potop, a posle potopa – opet Ja

Dušan Stojmenović   
utorak, 20. maj 2014.

Naglašavajući da se svi volonteri javljaju zato što vole Srbiju a ne njih (njega i ministre), dirljivo nam se ponavlja ista srceparajuća priča, kako su naši političari požrtvovani, i jednako kao i narod u službi voljene nam domovine.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 4 od 17
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner