Početna strana > Debate > Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija

Živeći genocid

Goran Gavrić   
sreda, 18. januar 2012.

Stranke vladaju svime, stranke su stavile sve resurse pod svoju kontrolu, između ostalog i radna mesta. Od stranačkih vojnika je jako teško doći do bilo kakvog radnog mesta u državnoj upravi, koja je u Srbiji najbolji poslodavac.

 
Kuda ide Srbija

"Što se više nekome klanjaš, na višoj ćeš grani visiti"

Nikola Ivanović   
utorak, 27. decembar 2011.

Raniji slogan Marka Natlačena “Srbe na vrbe”, lansiran uoči Prvog svjetskog rata i koji je kasnije razradio Pavelićev ministar Mile Budak, tvorac ustaškog plana za rješavanje srpskog pitanja u Hrvatskoj, zamijenjen je novim sloganom: Srbe na Srbe.

 
Kuda ide Srbija

Zašto ne možemo mnogo očekivati od izbora 2012.

Vasilije Kleftakis   
četvrtak, 15. decembar 2011.

Izbori u 2012. će, zahvaljujući očekivanom uspehu pseudoopozicije, pripadati izborima retke vrste: Za spoljne i unutrašnje snage suprotstavljene interesima tradicionalne, nacionalne Srbije, to će biti (najmanje) “dve muve istim udarcem“.

 
Kuda ide Srbija

Evropska mačka u džaku

Zoran Grbić   
ponedeljak, 12. decembar 2011.

U Srbiji svaka seoska mlada, i bez završene osnovne škole, zna da nema puno koristi od jurnjave za ciljanim mladoženjom. Nema srećnog braka dok ga obe strane ne žele.

 
Kuda ide Srbija

Pogled sa zapadne strane

Dragan Mitrović   
utorak, 29. novembar 2011.

Što se kriza kapitalizma više preliva sa zapadnih obala Atlantskog okeana na njene istočne obale, pritisci na Srbiju da se odrekne sebe u ime nekog fiktivnog članstva sve su veći. Kao da se nekome negde strašno žuri.

 
Kuda ide Srbija

Između utopije i lažnih obećanja

Dragomir Bilić   
utorak, 15. novembar 2011.
Jedino što niste uništili jeste duh ovog naroda i nećete uspeti ma koliko se trudili vi i vaši mentori sa svih strana. Kad ovo kažem, mislim na poziciju i opoziciju.
 
Kuda ide Srbija

Prevrtanje Srbije

Feđa Dimović   
četvrtak, 10. novembar 2011.

Neću nikada više pisati ćirilicom i navijati za Novaka Đokovića. Neću sedeti u kafani „Verona”, zato što se ta kafana nalazi u blizini Ruskog doma. Promeniću naziv predavanja Beogradskog sindikata iz „Projekat Srbija” u „Projekat Evropska unija”.

 
Kuda ide Srbija

Srpsko-ruski odnosi i evropska bezbednost

Vladimir Kršljanin   
utorak, 01. novembar 2011.
Sovjetski Savez je demontiran bez velikih sukoba, ali su posledice penetriranja zapadnog uticaja u Rusiju bile genocidne. Jugoslavija je razbijena ratom, jer je srpski narod pružio otpor sopstvenom rasparčavanju i ekonomskom pokoravanju.
 
Kuda ide Srbija

Evroazijska unija kao alternativa kulturnoj i političkoj hegemoniji zapada

Stanislav M. Tomić   
nedelja, 16. oktobar 2011.

Naš nacionalni, kulturni, pa i ekonomski identitet sigurno bi bio bolje pozicionirani u Evroazijskoj zajednici, jer ona počiva na kulturološkoj konzistenciji zemalja koje je čine.

 
Kuda ide Srbija

Velikaši sitnih duša

Slavko Živanov   
sreda, 21. septembar 2011.

Amerikanci nimalo ne ulepšavajući stvarnost iznose ogoljenu istinu ne bi li došli do najbolje pozicije za ostvarivanje sopstvenih državnih ciljeva. Naši političari koriste se svim i svačim ne bi li dobili podršku da ostanu na vlasti, ili na nju dođu.

 
Kuda ide Srbija

Uvod u bunu protiv dahija

Božidar Maslać   
subota, 07. januar 2012.
Moje je mišljenje da se iz izložene filozofske argumentacije, tradicionalnih moralnih vrednosti našeg naroda i ljudske empatije koja nam dočarava egzistencijalnu patnju drugih bića može lako zaključiti da je ovaj nejaki starčić, sateran u egzistencijalni ćošak, imao pravo na pobunu.
 
Kuda ide Srbija

Zašto treba ukinuti AP Vojvodinu

Miljan Premović   
subota, 24. decembar 2011.

APV je predimenzionisana u odnosu na ostatak Srbije i ne treba da ostane ni kao region. Regioni u Srbiji bi bili poželjni samo ako ubrzaju modernizaciju opština i lokalnih uprava, smanje troškove građana i privrede i ubrzaju ekonomski razvoj.

 
Kuda ide Srbija

Ima li Srbija strategiju?

Živadin Jovanović   
sreda, 14. decembar 2011.
Preterana „konstruktivnost“, „fleksibilnost“ i „kreativnost“ u tumačenju jasnih ucena i ultimatuma EU, stalno pomeranje tzv. crvene linije ravno je nepostojanju bilo kakve državne strategije i politike.
 
Kuda ide Srbija

Neprijatelj u ogledalu

Zoran Ćirjaković   
ponedeljak, 12. decembar 2011.

Malo je onih koji bi da spoje Jasenovac i Srebrenicu, a mnogo je onih koji bi da zaborave i jedno i drugo stratište, ali se ne usuđuju da to javno kažu. Nije lako ovde živeti između dve vatre, na nišanu onih kojima Beograd smrdi na vajmarski Minhen i onih koji u svakome ko misli da je Kosovo izgubljeno vidi NATO pešadiju.

 
Kuda ide Srbija

"Dijalog" kao ucena

Marko Radovanović   
nedelja, 20. novembar 2011.
To obesmišljavanje dijaloga danas poprima još jednu svoju dimenziju u srpskoj vekovnoj rani – na Kosovu. U ovom trenutku se od zvaničnog Beograda traži da nastavi dijalog sa Prištinom, iako je dosad taj „dijalog“ zapravo samo služio legalizaciji nelegalnih poteza Prištine.
 
Kuda ide Srbija

Kosovo i Metohija su moja bašta

Vladimir Nedeljković   
petak, 11. novembar 2011.
Kosovo i Metohija su srce Srbije. Reke što mojom zemljom teku njene su vene. Koliko god želja za životom bila jaka, uvek će se naći neko ko će želeti da je uništi, smišljajući pri tom najmonstruoznije načine da to učini.
 
Kuda ide Srbija

Školovanje gubitnika

Milan Purić   
utorak, 08. novembar 2011.

Danas imamo već preko dvadeset generacija izašlih iz školskih klupa širom Srbije, koje su uglavnom veliki životni gubitnici, jer se njihova znanja ne mogu koristiti za normalan život u normalnoj zemlji. Ko su ti ljudi, i da li su imali šansu da odlučuju kuda ide Srbija?

 
Kuda ide Srbija

Iz mraka Evropske unije u Evroazijski savez

Radojka Tmušić Stepanov   
ponedeljak, 24. oktobar 2011.

Čuda u zapadnoj politici ne postoje, sve je do detalja isplanirano još decenijama, a neke stvari i stotinama godina unazad. Nimalo slučajno je jedan od rekvizita i prosto simbola takozvanih demokratskih promena u Srbiji bila pištaljka.

 
Kuda ide Srbija

Odbrana male zemlje

Nebojša Vasović   
četvrtak, 29. septembar 2011.

Po zvaničnoj statistici, u Sjedinjenim Državama ima blizu 50 (pedeset) miliona stanovnika koji žive ispod granice siromaštva. Taj broj je, verovatno, znatno veći, jer zvanična statistika, na razne načine, umanjuje velike, „neprijatne“, brojeve.

 
Kuda ide Srbija

Država, vize i krastavci kornišoni

Ivan Šijaković   
subota, 17. septembar 2011.

Problem Srbije i Kosova potiče od trećeg elementa u kosturu „nove“ pojmovne paradigme o državi. I jedni i drugi shvataju državu kao nacionalni identitet, etničko utočište, a ne državu kao efikasno administrativno uređenu i politički organizovanu zajednicu.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 10 od 17
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner