Početna strana > Debate > Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija

Mitove o savezništvu Velike Britanije nije lako razbiti

Dragoljub Živojinović   
petak, 10. februar 2012.

Jugoslavija i srpski narod su prepušteni svojoj sudbini. Ja sam već rekao šta o tome mislim, odnosno da bi mnoge stvari izgledale drugačije da je Hitler poštedeo Jugoslaviju od vojne intervencije, bar u to vreme. 

 
Kuda ide Srbija

Da li je raspad Jugoslavije nešto najbolje što nam se desilo u proteklih 69 godina?

Milan Dinić   
petak, 03. februar 2012.

Prema mišljenju ekonomista, da je Jugoslavija opstala, Srbija bi bila pod još većim ekonomskim pritiskom Slovenije i Hrvatske, a jedina konkurencija bi im dolazila od kompanija iz sveta, a ne iz Srbije.

 
Kuda ide Srbija

Srpsko posrnuće

Ilija Rapajić   
nedelja, 29. januar 2012.

Milošević je svojim nedemokratskim vladanjem otvorio vrata svetskim moćnicima da se umešaju u unutrašnja pitanja. Nije mogao ili nije hteo da shvati i prihvati da je vlast političara u globalnom svetu oročena i promenljiva i da je to privilegija rezervisana samo za vlasnike transnacionalnog kapitala.

 
Kuda ide Srbija

Živeći genocid

Goran Gavrić   
sreda, 18. januar 2012.

Stranke vladaju svime, stranke su stavile sve resurse pod svoju kontrolu, između ostalog i radna mesta. Od stranačkih vojnika je jako teško doći do bilo kakvog radnog mesta u državnoj upravi, koja je u Srbiji najbolji poslodavac.

 
Kuda ide Srbija

"Što se više nekome klanjaš, na višoj ćeš grani visiti"

Nikola Ivanović   
utorak, 27. decembar 2011.

Raniji slogan Marka Natlačena “Srbe na vrbe”, lansiran uoči Prvog svjetskog rata i koji je kasnije razradio Pavelićev ministar Mile Budak, tvorac ustaškog plana za rješavanje srpskog pitanja u Hrvatskoj, zamijenjen je novim sloganom: Srbe na Srbe.

 
Kuda ide Srbija

Zašto ne možemo mnogo očekivati od izbora 2012.

Vasilije Kleftakis   
četvrtak, 15. decembar 2011.

Izbori u 2012. će, zahvaljujući očekivanom uspehu pseudoopozicije, pripadati izborima retke vrste: Za spoljne i unutrašnje snage suprotstavljene interesima tradicionalne, nacionalne Srbije, to će biti (najmanje) “dve muve istim udarcem“.

 
Kuda ide Srbija

Evropska mačka u džaku

Zoran Grbić   
ponedeljak, 12. decembar 2011.

U Srbiji svaka seoska mlada, i bez završene osnovne škole, zna da nema puno koristi od jurnjave za ciljanim mladoženjom. Nema srećnog braka dok ga obe strane ne žele.

 
Kuda ide Srbija

Pogled sa zapadne strane

Dragan Mitrović   
utorak, 29. novembar 2011.

Što se kriza kapitalizma više preliva sa zapadnih obala Atlantskog okeana na njene istočne obale, pritisci na Srbiju da se odrekne sebe u ime nekog fiktivnog članstva sve su veći. Kao da se nekome negde strašno žuri.

 
Kuda ide Srbija

Između utopije i lažnih obećanja

Dragomir Bilić   
utorak, 15. novembar 2011.
Jedino što niste uništili jeste duh ovog naroda i nećete uspeti ma koliko se trudili vi i vaši mentori sa svih strana. Kad ovo kažem, mislim na poziciju i opoziciju.
 
Kuda ide Srbija

Prevrtanje Srbije

Feđa Dimović   
četvrtak, 10. novembar 2011.

Neću nikada više pisati ćirilicom i navijati za Novaka Đokovića. Neću sedeti u kafani „Verona”, zato što se ta kafana nalazi u blizini Ruskog doma. Promeniću naziv predavanja Beogradskog sindikata iz „Projekat Srbija” u „Projekat Evropska unija”.

 
Kuda ide Srbija

Monarhija je samo prošlost

Veljko Đurić Mišina   
utorak, 07. februar 2012.

Sahranom članova srpske i jugoslovenske dinastije Karađorđevića na Oplencu izbacuju se aduti Tomi Nikoliću, koji, doduše, ni o tome se nije još izjasnio.

 
Kuda ide Srbija

Otvoreno pismo Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću

Stefan Karganović   
četvrtak, 02. februar 2012.
Razlozi za vašu neodlučnost ne postoje. Haški tribunal, koji je izgubio profesionalnu bitku sa Vojislavom Šešeljem i sada na najpodliji način pokušava da izravna bilans organizovanjem sudskog ubistva svoga sužnja, do srži je korumpiran i diskreditovan politički sud.
 
Kuda ide Srbija

Ako se deca ne razumeju, naučite ih mađarski!?

Goran Gavrić   
petak, 27. januar 2012.

Učenje jezika u školama je verovatno definisano nekim od zakona ili pravilnika o školstvu, ali na osnovu čega GUS smatra da subotički Srbi moraju da uče mađarski, stvarno mi nije jasno.

 
Kuda ide Srbija

Uvod u bunu protiv dahija

Božidar Maslać   
subota, 07. januar 2012.
Moje je mišljenje da se iz izložene filozofske argumentacije, tradicionalnih moralnih vrednosti našeg naroda i ljudske empatije koja nam dočarava egzistencijalnu patnju drugih bića može lako zaključiti da je ovaj nejaki starčić, sateran u egzistencijalni ćošak, imao pravo na pobunu.
 
Kuda ide Srbija

Zašto treba ukinuti AP Vojvodinu

Miljan Premović   
subota, 24. decembar 2011.

APV je predimenzionisana u odnosu na ostatak Srbije i ne treba da ostane ni kao region. Regioni u Srbiji bi bili poželjni samo ako ubrzaju modernizaciju opština i lokalnih uprava, smanje troškove građana i privrede i ubrzaju ekonomski razvoj.

 
Kuda ide Srbija

Ima li Srbija strategiju?

Živadin Jovanović   
sreda, 14. decembar 2011.
Preterana „konstruktivnost“, „fleksibilnost“ i „kreativnost“ u tumačenju jasnih ucena i ultimatuma EU, stalno pomeranje tzv. crvene linije ravno je nepostojanju bilo kakve državne strategije i politike.
 
Kuda ide Srbija

Neprijatelj u ogledalu

Zoran Ćirjaković   
ponedeljak, 12. decembar 2011.

Malo je onih koji bi da spoje Jasenovac i Srebrenicu, a mnogo je onih koji bi da zaborave i jedno i drugo stratište, ali se ne usuđuju da to javno kažu. Nije lako ovde živeti između dve vatre, na nišanu onih kojima Beograd smrdi na vajmarski Minhen i onih koji u svakome ko misli da je Kosovo izgubljeno vidi NATO pešadiju.

 
Kuda ide Srbija

"Dijalog" kao ucena

Marko Radovanović   
nedelja, 20. novembar 2011.
To obesmišljavanje dijaloga danas poprima još jednu svoju dimenziju u srpskoj vekovnoj rani – na Kosovu. U ovom trenutku se od zvaničnog Beograda traži da nastavi dijalog sa Prištinom, iako je dosad taj „dijalog“ zapravo samo služio legalizaciji nelegalnih poteza Prištine.
 
Kuda ide Srbija

Kosovo i Metohija su moja bašta

Vladimir Nedeljković   
petak, 11. novembar 2011.
Kosovo i Metohija su srce Srbije. Reke što mojom zemljom teku njene su vene. Koliko god želja za životom bila jaka, uvek će se naći neko ko će želeti da je uništi, smišljajući pri tom najmonstruoznije načine da to učini.
 
Kuda ide Srbija

Školovanje gubitnika

Milan Purić   
utorak, 08. novembar 2011.

Danas imamo već preko dvadeset generacija izašlih iz školskih klupa širom Srbije, koje su uglavnom veliki životni gubitnici, jer se njihova znanja ne mogu koristiti za normalan život u normalnoj zemlji. Ko su ti ljudi, i da li su imali šansu da odlučuju kuda ide Srbija?

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 10 od 17
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner