Početna strana > Debate > Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija

Vidovdan Milutina „Ćore“

Danko Popović   
četvrtak, 28. jun 2012.

Sećam se jednom o Velikoj Gospojini, pred opštinom – raspričao se Velibor Rović. Onako dugačak, pripo se na jedan kamen pa veze li veze. Oslobodili smo, kaže, Makedoniju. I staru Srbiju, pobedili smo na Kumanovu i na Bregalnici, sad ćemo da se okrenemo našoj braći u Bosni, u Ercegovini i u Dalmaciji.

 
Kuda ide Srbija

Jugoslovenska diplomatija i nesvrstanost

Živadin Jovanović   
sreda, 30. maj 2012.

Jugoslovenske diplomate bile su visoko poštovane u svim NZ, međunarodnim organizacijama. Na međunarodnim konferencijama sa posebnim interesovanjem su se očekivala izlaganja jugoslovenskih delegata. 

 
Kuda ide Srbija

Godišnjica balkanskih ratova i naša tradicija

Marinko M. Vučinić   
ponedeljak, 14. maj 2012.
Mora se pomenuti i da će za dve godine biti obeležena stogodišnjica Prvog svetskog rata, a to će biti prilika da ovaj nesumnjivo jedan od najznačajnijih istorijskih događaja dostojno obeleži u Srbiji. Možemo očekivati da će i ovoga puta na videlo izaći ne predrasude o Srbima kao teroristima.
 
Kuda ide Srbija

Naše rasejanje i matica

Nikola Milovančev   
petak, 27. april 2012.

Prvo je potrebno stvoriti kadrovske predispozicije za ozbiljan rad. Sa sadašnjom ekipiranošću diplomatskih predstavništava ne može se učiniti praktično ništa, izuzeci su retki (jedan takav svetao primer iz vladajuće političke opcije imali smo u Ljubljani).

 
Kuda ide Srbija

U Srbiji je eksplozivno stanje

Branko Pavlović   
petak, 16. mart 2012.

Ako krenu u oblasti ekonomije stvari da se menjaju nabolje, anuliraćemo negativne rezultate, to ne može da nas sputa. Problem je ako bismo nastavili tim putem, i dalje sve infrastrukturno što imamo prodavali.

 
Kuda ide Srbija

Između evroentuzijasta i evroskeptika

Ilija Rapaić   
nedelja, 04. mart 2012.

Iako je politika "Evropa nema alternativu" besmislica, ona nikako ne znači da su tradicionalisti u pravu. Između evroentuzijasta i evroskeptika postoje i evrorealisti. Postoji treća Srbija. Ona nije mala, naprotiv, ona je velika.

 
Kuda ide Srbija

Monarhija je samo prošlost

Veljko Đurić Mišina   
utorak, 07. februar 2012.

Sahranom članova srpske i jugoslovenske dinastije Karađorđevića na Oplencu izbacuju se aduti Tomi Nikoliću, koji, doduše, ni o tome se nije još izjasnio.

 
Kuda ide Srbija

Otvoreno pismo Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću

Stefan Karganović   
četvrtak, 02. februar 2012.
Razlozi za vašu neodlučnost ne postoje. Haški tribunal, koji je izgubio profesionalnu bitku sa Vojislavom Šešeljem i sada na najpodliji način pokušava da izravna bilans organizovanjem sudskog ubistva svoga sužnja, do srži je korumpiran i diskreditovan politički sud.
 
Kuda ide Srbija

Ako se deca ne razumeju, naučite ih mađarski!?

Goran Gavrić   
petak, 27. januar 2012.

Učenje jezika u školama je verovatno definisano nekim od zakona ili pravilnika o školstvu, ali na osnovu čega GUS smatra da subotički Srbi moraju da uče mađarski, stvarno mi nije jasno.

 
Kuda ide Srbija

Uvod u bunu protiv dahija

Božidar Maslać   
subota, 07. januar 2012.
Moje je mišljenje da se iz izložene filozofske argumentacije, tradicionalnih moralnih vrednosti našeg naroda i ljudske empatije koja nam dočarava egzistencijalnu patnju drugih bića može lako zaključiti da je ovaj nejaki starčić, sateran u egzistencijalni ćošak, imao pravo na pobunu.
 
Kuda ide Srbija

Srbija i EU - dođi da propadnemo zajedno

Milan Knežević   
petak, 15. jun 2012.

Tako dolazimo do centralnog pitanja; ko će formirati Vladu? Jer, od toga, izgleda zavisi sve: ako to bude DS, kao nosilac, EU će biti zadovoljna. Srbija će priznati Kosovo*, rasformirati srpske institucije na severu pokrajine i čekati nova naređenja sa zapada.

 
Kuda ide Srbija

O vizijama i vizionarima

Milan Knežević   
ponedeljak, 21. maj 2012.
„Za uspeh svakog posla mora da postoji plan, da se tačno zna šta se hoće, ne da se eksperimentiše, iako nam je to nacionalna osobina. Treba mnogo više vremena utrošiti na oštrenje testere, a ne drva seći tupom mašinom.”
 
Kuda ide Srbija

Biramo li slobodu ili bekstvo od slobode

Tatjana Milošević   
nedelja, 29. april 2012.

U srpskom parlamentu je doneta deklaracija o Srebrenici, dok za deklaraciju o srpskim žrtvama nije bilo većine. Nikada deklaracijom nije osuđen progon nekoliko stotina hiljada Srba iz Hrvatske.

 
Kuda ide Srbija

Kratka istorija propasti jugoistočne Srbije

Goran Manić   
ponedeljak, 02. april 2012.

Migracija iz ovih krajeva počinje u Kraljevini Jugoslaviji, a u vreme SFRJ postaje pravi egzodus. Iseljavanje iz jugoistočne Srbije je veće nego sa Kosmeta! U prvoj deceniji XXI veka nastaje demografska katastrofa.

 
Kuda ide Srbija

Sazrevanje političke samosvesti

Dragan Mitrović   
sreda, 14. mart 2012.

Ako je sistem vrednosti jednog društva neutemeljen, onda je vrlo lako podmetati rog za sveću, naročito kada su promoteri multikulturalizma i tolerancije subjekti bez autohtonog kulturnog identiteta, uz to često na pozicijama državnih funkcionera ili službenika.

 
Kuda ide Srbija

Mitove o savezništvu Velike Britanije nije lako razbiti

Dragoljub Živojinović   
petak, 10. februar 2012.

Jugoslavija i srpski narod su prepušteni svojoj sudbini. Ja sam već rekao šta o tome mislim, odnosno da bi mnoge stvari izgledale drugačije da je Hitler poštedeo Jugoslaviju od vojne intervencije, bar u to vreme. 

 
Kuda ide Srbija

Da li je raspad Jugoslavije nešto najbolje što nam se desilo u proteklih 69 godina?

Milan Dinić   
petak, 03. februar 2012.

Prema mišljenju ekonomista, da je Jugoslavija opstala, Srbija bi bila pod još većim ekonomskim pritiskom Slovenije i Hrvatske, a jedina konkurencija bi im dolazila od kompanija iz sveta, a ne iz Srbije.

 
Kuda ide Srbija

Srpsko posrnuće

Ilija Rapajić   
nedelja, 29. januar 2012.

Milošević je svojim nedemokratskim vladanjem otvorio vrata svetskim moćnicima da se umešaju u unutrašnja pitanja. Nije mogao ili nije hteo da shvati i prihvati da je vlast političara u globalnom svetu oročena i promenljiva i da je to privilegija rezervisana samo za vlasnike transnacionalnog kapitala.

 
Kuda ide Srbija

Živeći genocid

Goran Gavrić   
sreda, 18. januar 2012.

Stranke vladaju svime, stranke su stavile sve resurse pod svoju kontrolu, između ostalog i radna mesta. Od stranačkih vojnika je jako teško doći do bilo kakvog radnog mesta u državnoj upravi, koja je u Srbiji najbolji poslodavac.

 
Kuda ide Srbija

"Što se više nekome klanjaš, na višoj ćeš grani visiti"

Nikola Ivanović   
utorak, 27. decembar 2011.

Raniji slogan Marka Natlačena “Srbe na vrbe”, lansiran uoči Prvog svjetskog rata i koji je kasnije razradio Pavelićev ministar Mile Budak, tvorac ustaškog plana za rješavanje srpskog pitanja u Hrvatskoj, zamijenjen je novim sloganom: Srbe na Srbe.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 9 od 17
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner