Početna strana > Debate > Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija

Srbe na Srbe

Miroje Jovanović   
nedelja, 03. februar 2013.

Graditi nekakav novi identitet na štetu sopstvenog naroda, predstavljati se kao kulturniji i civilizovaniji od ostatka svoje nacije, prisvajati tuđe pismo a svoje pljuvati i nipodaštavati, prećutkivati sopstvena stradanja. To je autonomaštvo, a suštinski antisrpstvo danas.

 
Kuda ide Srbija

„Jugonostalgija“ i dotirane kursadžije

Vladimir Kecmanović   
petak, 28. decembar 2012.

Jednostavno, čovek je skrenuo pažnju da Jugoslavija nije nastala u Drugom, nego u Prvom svetskom ratu, osvrnuvši se na duhovne implikacije jugoslovenske ideje u delu „istomišljenicima“ nimalo dragog srpskog „nacionaliste i desničara“, velikog pisca Miloša Crnjanskog.

 
Kuda ide Srbija

(Bez)bolna plovidba u Evropu koja nestaje

Dragan Mitrović   
sreda, 12. decembar 2012.

Čamčić koji se ljuljuška u struji na sredini reke nadgleda svemoćni krmaroš. Pomalo smo zadovoljni što ne možemo ni levo ni desno, ni tamo ni ovamo, već samo napred u ambis obećanog susreta sa jednim obećanjem prema kome smo programirano ravnodušni.

 
Kuda ide Srbija

Mikro-autošovinizam

Marko Radovanović   
četvrtak, 22. novembar 2012.

Ima nas previše koji radimo za interes sopstvenih neprijatelja sa pomalo malograđanski nabeđenim stavom, a autošovinizam je ušao mnogo dublje u srpsku narodnu bazu nego što smo svesni. 

 
Kuda ide Srbija

Da li je izdaja naša sudbina?

Radomir Košanin   
utorak, 06. novembar 2012.

U Haškom tribunalu je već doneto nekoliko presuda Srbima u kojima su oni osuđeni za zločin genocida i etničko čišćenje. Za to vreme naši “evroatlantisti” uporno ponavljaju da je ulazak Srbije u Evropsku Uniju i NATO jedina alternativa.

 
Kuda ide Srbija

Srbi i Srbija sto godina posle Kumanova

Đorđe M. Srbulović   
sreda, 24. oktobar 2012.

Protiv Srbije bili su svi koji su protiv nje i danas: Austro-Ugarska i Turska (dakle i dojučerašnja braća sa prostora bivše Jugoslavije), Engleska, kao i uvek što je, Nemačka, Francuska. 

 
Kuda ide Srbija

Nevladine organizacije u depešama Ambasade SAD u Beogradu

Veljko Đurić Mišina   
četvrtak, 06. septembar 2012.

Proglašenje nezavisnosti Kosova 2008. imalo je svoje brojne pripreme. Tako su, na primer, američki diplomati instruirali čelnike brojnih nevladinih organizacija šta i kako da rade povodom toga čina iniciranog od SAD.

 
Kuda ide Srbija

A da pokušamo malo na "druga vrata"?

Milan Purić   
ponedeljak, 27. avgust 2012.

Sa novom vladom, očekuje se da će Srbija postati normalna zemlja bez korupcije, koja je bila glavni razlog za ne investiranje svetskih kompanija, pa čak i naše dijaspore. Treba pokazati da smo mesto gde svako može da investira.

 
Kuda ide Srbija

Otac Branislav i "Miki" - paralelna montaža

Dragoslav Pavkov   
ponedeljak, 20. avgust 2012.

Država se nešto nije oduševljavala idejom da neko "leči" narkomane a da na to ne plaća porez, ali budući da se radi o sveštenom licu koje od države ništa ni ne traži - odlučili su da se prave blesavi. To je rekoše "pri Crkvi"... 

 
Kuda ide Srbija

O Srbima, Srbijancima i srbijančenju Srba

Nikola Tanasić   
petak, 20. jul 2012.

Đukanovićeva poruka je jasna – crnogorski Srbi nisu „autentični“ predstavnici kulture Srbije i stoga ih treba odvojiti od Beograda „za obostrano dobro“. Istovremeno, Crna Gora je više nego strpljiva prema njihovoj hirovitosti i spremna je da im pomogne da se integrišu.

 
Kuda ide Srbija

Obračun kod crveno-belog korala

Radenko Tošić   
ponedeljak, 28. januar 2013.

Neutralni, nedovoljno obaviješteni i nepismeni su postavili pitanje „da li će DŽajić sada preći u grobare“? Uz dužno poštovanje, grobari jesu zemljoradnici, ali se ovdje ipak radi o fudbalu i fudbalerima. Da se ne razlikuju od Delija u poznavanju prirode i društva pokazali su navijači iz suprotnog tabora.

 
Kuda ide Srbija

O sramoti i stidu

Radomir Košanin   
utorak, 18. decembar 2012.

Osramoćen čovek se oseća neprijatno u svojoj okolini. Hteo bi da se sakrije, da ga niko ne vidi. On teško podnosi teret svoje sramote i povlači se u sebe, pada u depresiju, a ne retko se odlučuje i na samoubistvo. Takvi pojedinci gube na ugledu i dostojanstvu.

 
Kuda ide Srbija

Poslednja u nizu legalizacija i legitimizacija lova na Srbe

Petar V. Šerović   
subota, 24. novembar 2012.

Svedoci smo da, nakon dve stotine godina od prvih koraka ka ustanovljenju svoje novovekovne državnosti, srpski narod opet stoji na početnim pozicijama u procesu bolnog i mukotrpnog rekonstituisanja te iste državnosti i međunarodnog priznanja njenog legaliteta i legitimiteta. 

 
Kuda ide Srbija

Britanska politika prema Jugoslaviji 1941-1944 – osnovni izvor Ustava SFRJ iz 1974.

Miroslav Svirčević   
četvrtak, 22. novembar 2012.

Navedeni istorijski dokument dokazuje da Ustav SFRJ od 1974. nije stvorila KPJ, nego britanska spoljna politika. Zbog toga je NATO bio odlučan da ga i oružjem brani od njegovih rušilaca.

 
Kuda ide Srbija

Naši preci su imali jasan identitet i istorijske ciljeve

Slobodan Antonić   
nedelja, 28. oktobar 2012.

Drugi važan faktor koji je onda postojao jeste jedinstvo oko osnovnih vrednosti: nacionalnih, kulturnih, moralnih. To je nešto što nam danas nedostaje. Kada posmatramo ondašnju inteligenciju, vidimo, kada je počeo rat, da su odjednom svi bili složni, kao jedan.

 
Kuda ide Srbija

Srbija u šakama tranzicionih kriminalaca

Dragan Mitrović   
četvrtak, 11. oktobar 2012.

Petooktobarska revolucija je dovela na političku scenu novu, demokratski vlast. Ova vlast nije volela socijalnu bedu pred svojim očima. Žurila je u Evropu, i na tom putu rušila je sve pred sobom.

 
Kuda ide Srbija

Da li je AP Vojvodina "politički otcepljena"?

Miodrag Đukić   
četvrtak, 30. avgust 2012.

Ustav ipak ima popriličnu podršku u AP Vojvodini. Naravno, ovakava interpretacija rezultata referenduma o Ustavu je možda previše smela, ali ovako sagledani rezultati svakako veoma slabe tezu da „Vojvodina nije glasala za Ustav“.

 
Kuda ide Srbija

Vojvodina – zauvek srpska, nikad nezavisna

Miroslav Parović   
sreda, 22. avgust 2012.

Vojvodina je reč slovenskog (srpskog) porekla i oduvek je označavala teritoriju u kojoj je vladar vojvoda. Srbi su još u sedamnestom veku dobili pravo na vojvodovine, da bi konačno u Srpskoj revoluciji 1848-49. Srbi izvojevali Srpsku Vojvodinu. 

 
Kuda ide Srbija

Kraljevina Srbija kao nacionalni brend

Miljan Premović   
ponedeljak, 13. avgust 2012.

Vaspostavljanje parlamentarne monarhije, ako bi se to učinilo planski i odgovorno, imalo bi višestruke pozitivne efekte na nacionalni brend koji bi se ogledao u snaženju političke i ekonomske moći. Kako? U početku bi to bila svetska vest.

 
Kuda ide Srbija

Postaje li Srbija saveznik Trećeg rajha pola veka posle Drugog svetskog rata?

Branislav Ristivojević   
nedelja, 15. jul 2012.

Zanimljivo je da se o teretu dokazivanja u ovom članu zakona ne govori ništa jer ta odredba zakona koristi pasiv. Da li zainteresovano lice dokazuje da nije bio ratni zločinac?

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 8 od 17
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner