Početna strana > Debate > Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija

Zašto smo vas lagali?

Maja Radonić   
subota, 30. mart 2013.

Objasnili su nam već šta je ''prvi demokratski premijer'' mislio kada je sa bezbednog mesta bodrio NATO u ''vazdušnoj kampanji'', nacrtali su nam crno-belu sliku devedeste- dvehiljadite, objasnili šta čeka drznika koji preispituje ono što su mu servirali, omogućili nam kredite, hej! i strane banke i nasmejane mlade šalteruše.

 
Kuda ide Srbija

Zoran Đinđić – „najveći sin naše demokratije“

Vladislav B. Sotirović   
subota, 09. mart 2013.

Da se grad Užice preimenuje u Đinđićevo Užice, Kosovska Mitrovica u Đinđićevu Mitrovicu, a Vrbas u Đinđićev Vrbas. U sva ova tri Đinđograda bi se glavni gradski bulevari i skverovi (na švapskom „placevi“) preimenovali u Đinđo-placeve i Đinđo-avenije.

 
Kuda ide Srbija

Ko to tamo peva?

Mila Alečković Nikolić   
subota, 02. mart 2013.

U Srbiji je narod nateran da plaća besmisleni i skupi BUS PLUS za potrebe privatne zarade nekolicine političkih aferista. Kada bi ovo barem bilo povezano sa boljim radom saobraćaja, još bi se to i moglo pravdati.

 
Kuda ide Srbija

"Šta će svet reći"

Branislav Ristivojević   
utorak, 12. februar 2013.

Podsećam na jedinu tragikomediju koju je napisao Nušić: "Svet". Glavni lik u delu je opčinjen "svetom" i brine ga šta će "svet" reci o njegovim postupcima, iako živi iza zatvorenih vrata svoje kuće i nema nikakvo čulno iskustvo o "svetu".

 
Kuda ide Srbija

Obračun kod crveno-belog korala

Radenko Tošić   
ponedeljak, 28. januar 2013.

Neutralni, nedovoljno obaviješteni i nepismeni su postavili pitanje „da li će DŽajić sada preći u grobare“? Uz dužno poštovanje, grobari jesu zemljoradnici, ali se ovdje ipak radi o fudbalu i fudbalerima. Da se ne razlikuju od Delija u poznavanju prirode i društva pokazali su navijači iz suprotnog tabora.

 
Kuda ide Srbija

O sramoti i stidu

Radomir Košanin   
utorak, 18. decembar 2012.

Osramoćen čovek se oseća neprijatno u svojoj okolini. Hteo bi da se sakrije, da ga niko ne vidi. On teško podnosi teret svoje sramote i povlači se u sebe, pada u depresiju, a ne retko se odlučuje i na samoubistvo. Takvi pojedinci gube na ugledu i dostojanstvu.

 
Kuda ide Srbija

Poslednja u nizu legalizacija i legitimizacija lova na Srbe

Petar V. Šerović   
subota, 24. novembar 2012.

Svedoci smo da, nakon dve stotine godina od prvih koraka ka ustanovljenju svoje novovekovne državnosti, srpski narod opet stoji na početnim pozicijama u procesu bolnog i mukotrpnog rekonstituisanja te iste državnosti i međunarodnog priznanja njenog legaliteta i legitimiteta. 

 
Kuda ide Srbija

Britanska politika prema Jugoslaviji 1941-1944 – osnovni izvor Ustava SFRJ iz 1974.

Miroslav Svirčević   
četvrtak, 22. novembar 2012.

Navedeni istorijski dokument dokazuje da Ustav SFRJ od 1974. nije stvorila KPJ, nego britanska spoljna politika. Zbog toga je NATO bio odlučan da ga i oružjem brani od njegovih rušilaca.

 
Kuda ide Srbija

Naši preci su imali jasan identitet i istorijske ciljeve

Slobodan Antonić   
nedelja, 28. oktobar 2012.

Drugi važan faktor koji je onda postojao jeste jedinstvo oko osnovnih vrednosti: nacionalnih, kulturnih, moralnih. To je nešto što nam danas nedostaje. Kada posmatramo ondašnju inteligenciju, vidimo, kada je počeo rat, da su odjednom svi bili složni, kao jedan.

 
Kuda ide Srbija

Srbija u šakama tranzicionih kriminalaca

Dragan Mitrović   
četvrtak, 11. oktobar 2012.

Petooktobarska revolucija je dovela na političku scenu novu, demokratski vlast. Ova vlast nije volela socijalnu bedu pred svojim očima. Žurila je u Evropu, i na tom putu rušila je sve pred sobom.

 
Kuda ide Srbija

"Kargo kult" i njegovi srpski poklonici

Tatjana Marković   
nedelja, 17. mart 2013.

Do sada je bila praksa da svaka partija na vlasti favorizuje svoju režimsku estradnu zvezdu, pisca ili slikara, koji pripadaju kategoriji naturščika. Njih treba smatrati novom srpskom elitom postmoderne, proisteklom iz trećeg staleža.

 
Kuda ide Srbija

"Realnost" nekad i sad

Miljan Damjanović   
ponedeljak, 04. mart 2013.

Situacija je vrlo jasna, za one koji žele da je vide, a ona govori da sadašnji režim na sve načine želi da nas ubedi da uspešno rešavaju istorijsko pitanje najjužnije srpske pokrajine. Njihov plan, koji putem medija sa nacionalnom frekvencijom sprovode govori o tome da se bore za, kako oni kažu, sever Kosova i opštine koje su najbliže Srbiji.

 
Kuda ide Srbija

Mlečna afera – piti ili ne piti, pitanje je sad

Ivana Lazarević   
ponedeljak, 25. februar 2013.

Ko je krivac ili, blaže rečeno, uzročnik? Na koga se sada upire prstom? Na optuženičkoj medijskoj klupi prisutno je mnogo lica. Kukuruz, kao primaran izvor zaraze usled prisustva aflatoksina. Pošteđene sumnje nisu ni krave, iako ni krive ni dužne. 

 
Kuda ide Srbija

Srbe na Srbe

Miroje Jovanović   
nedelja, 03. februar 2013.

Graditi nekakav novi identitet na štetu sopstvenog naroda, predstavljati se kao kulturniji i civilizovaniji od ostatka svoje nacije, prisvajati tuđe pismo a svoje pljuvati i nipodaštavati, prećutkivati sopstvena stradanja. To je autonomaštvo, a suštinski antisrpstvo danas.

 
Kuda ide Srbija

„Jugonostalgija“ i dotirane kursadžije

Vladimir Kecmanović   
petak, 28. decembar 2012.

Jednostavno, čovek je skrenuo pažnju da Jugoslavija nije nastala u Drugom, nego u Prvom svetskom ratu, osvrnuvši se na duhovne implikacije jugoslovenske ideje u delu „istomišljenicima“ nimalo dragog srpskog „nacionaliste i desničara“, velikog pisca Miloša Crnjanskog.

 
Kuda ide Srbija

(Bez)bolna plovidba u Evropu koja nestaje

Dragan Mitrović   
sreda, 12. decembar 2012.

Čamčić koji se ljuljuška u struji na sredini reke nadgleda svemoćni krmaroš. Pomalo smo zadovoljni što ne možemo ni levo ni desno, ni tamo ni ovamo, već samo napred u ambis obećanog susreta sa jednim obećanjem prema kome smo programirano ravnodušni.

 
Kuda ide Srbija

Mikro-autošovinizam

Marko Radovanović   
četvrtak, 22. novembar 2012.

Ima nas previše koji radimo za interes sopstvenih neprijatelja sa pomalo malograđanski nabeđenim stavom, a autošovinizam je ušao mnogo dublje u srpsku narodnu bazu nego što smo svesni. 

 
Kuda ide Srbija

Da li je izdaja naša sudbina?

Radomir Košanin   
utorak, 06. novembar 2012.

U Haškom tribunalu je već doneto nekoliko presuda Srbima u kojima su oni osuđeni za zločin genocida i etničko čišćenje. Za to vreme naši “evroatlantisti” uporno ponavljaju da je ulazak Srbije u Evropsku Uniju i NATO jedina alternativa.

 
Kuda ide Srbija

Srbi i Srbija sto godina posle Kumanova

Đorđe M. Srbulović   
sreda, 24. oktobar 2012.

Protiv Srbije bili su svi koji su protiv nje i danas: Austro-Ugarska i Turska (dakle i dojučerašnja braća sa prostora bivše Jugoslavije), Engleska, kao i uvek što je, Nemačka, Francuska. 

 
Kuda ide Srbija

Nevladine organizacije u depešama Ambasade SAD u Beogradu

Veljko Đurić Mišina   
četvrtak, 06. septembar 2012.

Proglašenje nezavisnosti Kosova 2008. imalo je svoje brojne pripreme. Tako su, na primer, američki diplomati instruirali čelnike brojnih nevladinih organizacija šta i kako da rade povodom toga čina iniciranog od SAD.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 8 od 17
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner