Početna strana > Debate > Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija

Hoće li Srbija dočekati oružje iz Rusije?

Vladimir Jevtić   
ponedeljak, 11. novembar 2013.

Ostaje nam da vidimo šta će najavljena poseta Sergeja Šojgua doneti Srbiji. Ukoliko se sada ne bude potpisao ugovor o isporuci oružja, onda najverovatnije u skorije vreme i neće, i onda se postavlja pitanje Vučićevog kredibiliteta, kao i kredibiliteta celokupne naše vlasti.

 
Kuda ide Srbija

Tursko Kosovo - srpski Istanbul?!

Mila Alečković Nikolić, Iv Bataj   
utorak, 29. oktobar 2013.

Da li upravo ovakvo stanje kapitulacije mora da bude "ksmet" (na turskom: sudbina) srpskog naroda na Kosmetu, koji je često (o)pominjao Ivo Andrić? Jer, ako je Turska Kosovo, kako to Erdogan kaže, onda je Istambul - Konstantinopolj, tj. Carigrad, a veliki deo Turske je – Srbija!

 
Kuda ide Srbija

Parada zombija

Zoran Grbić   
četvrtak, 17. oktobar 2013.

Razumljivo je otkud nekome u Beogradu ideja za ,,Zombi šetnju''. Razne ideje se šire svetom i svugde nađu neke pristalice. Ono što nije razumljivo je otkud nekome ideja da takvu zombi paradu poveže sa srpskom tradicijom i folklorom. Ne znam kakav je novi srpski kratkometražni film fantastike, ali se nadam da se ne oslanja na zombije.

 
Kuda ide Srbija

Trilaterala i Južni tok

Vladimir Jevtić   
ponedeljak, 07. oktobar 2013.

Trilaterala dakle, ima svoje ljude koji su na vlasti u Srbiji i na žalost mi ne možemo očekivati nikakvo menjanje pogubne spoljne politike ove države. Moramo biti pesimisti jer se Rusija postepeno istiskuje iz Srbije što će imati dalekosežne negativne posledice po građane ove zemlje.

 
Kuda ide Srbija

Pravno-teorijski argumenti za održavanje Parade ponosa

Luka Božović   
petak, 27. septembar 2013.

Pošto je postojala nejasnoća i u vezi sa paralelom koju sam povukao sa protestima protiv ćirilice u Vukovaru, treba razjasniti taj odnos. Naime, ispravno je primećeno da zakoni države Hrvatske propisuju šta je potrebno za status nacionalne manjine i kakva su prava nacionalne manjine.

 
Kuda ide Srbija

Mađarska lekcija za buduću Srbiju

Dragoslav Bokan   
utorak, 24. septembar 2013.

Mađarska je uz pomoć azijskih finansijskih institucija skoro isplatila svoje međunarodne dugove i time omela sve planove EU za daljim uvlačenjem naših suseda u još veće i nepovoljnije dugove i sve ono što bi išlo uz to.

 
Kuda ide Srbija

Čemu "Parada ponosa"?

Marko Đurđević   
subota, 07. septembar 2013.

Ako se homoseksualci ne osećaju drugačijima, ne vidimo potrebu za ambicijom da ih država štiti kao bele medvede u odnosu na druge ljude. A ako se pak smatraju posebnima, onda nemaju prava da se bune kada ih i drugi smatraju posebnim ljudima sa posebnim pravima i posebnim potrebama. U tom slučaju, najmanje što mogu da očekuju je revolt i nezadovoljstvo drugih ljudi.

 
Kuda ide Srbija

Tamo daleko – šta je nama Krf?

Sava Stambolić   
sreda, 14. avgust 2013.

Razmišljao sam tako o našim mnogobrojnim sramotama dok smo se laganom uzbrdicom penjali ka mauzoleju okupanom u suncu. Tamo, još jedan poraz, dočekala nas je prijatna mlada devojka, potmak Srbina iz tih dana, ali koja reči srpski ne zna.

 
Kuda ide Srbija

Kako Srbiju učiniti poželjnijom turističkom destinacijom

Bojan Panaotović   
četvrtak, 08. avgust 2013.

Svima je dakle jasno da se prirodne lepote nigde nisu alhemijom pretočile u radna mesta, novac i priliv turista, već je potreban marljiv, konkretan, kontinuiran rad političke elite, a posebno institucija koje su za to nadležne, da se konkretna zemlja učini daleko značajnijom na turističkoj mapi Evrope i sveta.

 
Kuda ide Srbija

Između „iventa“ i "opštenarodnog protesta"

Ana Radmilović   
subota, 06. jul 2013.

Mi i dalje umišljamo da postoje neki levičari, desničari, mi još uvek nismo shvatili da se radi o lošoj predstavi koja je dosadna i koja iscrpljuje. Mi još uvek zamišljamo da nas dele neke ideologije i nismo shvatili da ovo nije vek ideologija nego novca. 

 
Kuda ide Srbija

"Nezavršivo suđenje" i golgota Srbije

Slobodan P. Orlović   
ponedeljak, 04. novembar 2013.

Bilo je i pre a ima i drugde neprava, amoralnosti i zle politike. Sami smo oduzimali ljudska prava građanima da bih ih kasnije rehabilitovali (Apis, Slobodan Jovanović, Borislav Pekić itd). I drugi su to činili a rade i danas (razni politički, rasni, verski logori, zatvori, gulazi, kampovi, rezervati, Gvantanamo...).

 
Kuda ide Srbija

Južni tok je u interesu Srbije

Nenad Popović   
četvrtak, 17. oktobar 2013.

Polemika koja se danas u Srbiji vodi oko Južnog toka samo je nastavak ranije polomike koja se vodila oko kupovine Naftne industrije Srbije (NIS) od strane ruskog državnog naftnog giganta Gazproma. Ali kao što kaže jedna izreka, “od svih kritičara najveći je, najgenijalniji i najnepogrešiviji – vreme.”

 
Kuda ide Srbija

Srbija - (ne)sigurna kuća

Milutin Stevanović   
sreda, 16. oktobar 2013.

Elem, nasilnik iz Zagreba se obratio sudu u Valjevu da mu dodeli devojčicu, da može da je odvede sa sobom u Zagreb. Pogađate, majci Nataši ni „Z“ od Zagreba ne treba. Pošto se „Srbiji žuri“  valjevski sud je ubrzano doneo odluku da se dete oduzme majci, i dodeli manijaku iz Zagreba.

 
Kuda ide Srbija

Para-parada, ili čega se pametan stidi...

Zoran Grbić   
ponedeljak, 30. septembar 2013.

Ono što se u Srbiji dešavalo je velika bruka i za vlast. Srbija se već trinaest godina nalazi na evropskom putu, a ova vlada je znala za stanje u državi povodom tog pitanja, i imala je godinu dana da se pripremi. Ministar policije je imao punih pet godina da se pripremi. 

 
Kuda ide Srbija

Srbija i UN - kapital koji treba pametno iskoristiti

Vuk Jeremić   
sreda, 25. septembar 2013.

U vremenu u kome smo svedoci nastojanja da se relativizuju stradanja srpskog naroda u Prvom svetskom ratu, i pokušajima da se na bizaran način protumači odgovornost za njegovo izbijanje, izvođenje „Marša na Drinu“ u sali Generalne skupštine ostaće zabeleženo kao snažno podsećanje na čijoj su strani pravda i venci pobede.

 
Kuda ide Srbija

Ne kradi državu, jer je skupo plaćena

Vladika Nikolaj   
ponedeljak, 23. septembar 2013.

Potonulu lađu izvadili ljudi iz dubine morske. Pri tome poslu svi su se namučili, neki osakatili, a neki čak životom platili. No kad je lađa spasena, svi su se radovali i počeli lađu opravljati i uređivati.

 
Kuda ide Srbija

Kakva je vizija potrebna Srbiji

Goran Sečujski   
utorak, 20. avgust 2013.

Da li je izjava mladog gospodina Lazara Krstića o viziji Srbije zapravo eho sadašnje političke elite u Srbiji ili je u pitanju njegov lični stav? Odnosno da li je sadašnja politička elita sposobna da definiše viziju koja bi ujedinila Srbiju?

 
Kuda ide Srbija

Ko je spasao Savski most oktobra 1944. godine?

Nikola Milovančev   
subota, 10. avgust 2013.

Ovde iznosim očevo kazivanje, koje se poklapa sa istorijskim podacima Milorada Gončina ali je još malo detaljnije: Nemačka vojska je iz predostrožnosti most minirala sa obe strane, mada je bilo jasno da će povlačenje sigurno biti sa beogradse strane na zemunsku.

 
Kuda ide Srbija

O istorijskom beznađu i posledicama - slučaj Rusije i Srbije

Milorad Vukašinović   
četvrtak, 25. jul 2013.

Iskustva Bugara, Rumuna i sada Hrvata, navode na zaključak, da se uporedo s evrointegracijama, u jednom društvu pojačava osećaj „istorijskog beznađa“. Upravo zbog toga nam je potrebna promena postojeće ideološke paradigme o „Evropi koja nema alternativu“.

 
Kuda ide Srbija

Demokratski deficit i naše evropske integracije

Marinko M. Vučinić   
ponedeljak, 24. jun 2013.

Gubljenje participativnog jezgra, izopštavanje nižih slojeva, nužnost novih formi nekonvencionalne participacije, delovanje malih partijskih kartela sve su to osnovni elementi postojanja demokratskog deficita koji se jasno mogu prepoznati i u našem političkom životu, što nam ukazuje da mi nismo ni u ovom pogledu izvan glavnih tokova evropske politike.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 6 od 17
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner