Početna strana > Debate > Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija

Da li je Srbiji potreban naučni „čardak ni na nebu ni na zemlji“ od 65 miliona evra?

Vojislav M. Stanojčić   
ponedeljak, 23. decembar 2013.

Umereni srpski pesimisti uvereni su da je naš ulazak u EU na veoma, veoma dugačkom štapu, dok oni koji u svemu vide samo crnu boju uzvikuju u stihu: “Na kukovo leto, desiće se to”. 

 
Kuda ide Srbija

Vojvođanski "politički realizam"

Nedeljko Kuljić   
sreda, 11. decembar 2013.

Glavna meta austrougarskih i azijskih multikulturalista, čankovaca, čedera, Pajtića i hiljada političkih parazita u Novom Sadu je srpska država.

 
Kuda ide Srbija

Revizije Prvog svetskog rata - lična iskustva i moguće pouke

Dušan T. Bataković   
sreda, 27. novembar 2013.

Objasnivši prirodu dugog sukoba premijera Pašića i Apisa, naglasio sam da je Srbiji trebalo bar dve decenije mira da bi apsorbovala nove oblasti oslobođene u balkanskim ratovima, kao i da osim planiranog ujedinjenja u realnu uniju sa Crnom Gorom, u leto 1914, nije bilo nikakvih drugih političkih planova.

 
Kuda ide Srbija

Radnički bataljon i (možda) krvava bajka

Radosav Lazić   
utorak, 26. novembar 2013.

Sve govori da su se radnici AS-a otrgli kontroli. Trebalo je kao kolege iz FAP-a da sklone blokadu kad je Vučić to zatražio. Tad bi ih on primio, dao neku crkavicu i pomenuo na televiziji. Pošto su mu zabili nož u sujetu, ljubazno ih je ostavio do sednice Vlade početkom decembra.

 
Kuda ide Srbija

Kriza ljudi i mentalna „revolucija“

Milan Knežević   
ponedeljak, 11. novembar 2013.

Sad čekamo da nas od EU spase EAU; da se sa jedne presahle sise prebacimo na drugu, neisisanu. Postali smo lenji, strašljivi, proračunati, kukavni. Postali smo svet; onda je nekako i pravedno da propadnemo sa njim, zar ne? Kome, pak, nije do propasti, možda bi, za početak, mogao da počne da misli i da sumnja.

 
Kuda ide Srbija

"Nezavršivo suđenje" i golgota Srbije

Slobodan P. Orlović   
ponedeljak, 04. novembar 2013.

Bilo je i pre a ima i drugde neprava, amoralnosti i zle politike. Sami smo oduzimali ljudska prava građanima da bih ih kasnije rehabilitovali (Apis, Slobodan Jovanović, Borislav Pekić itd). I drugi su to činili a rade i danas (razni politički, rasni, verski logori, zatvori, gulazi, kampovi, rezervati, Gvantanamo...).

 
Kuda ide Srbija

Južni tok je u interesu Srbije

Nenad Popović   
četvrtak, 17. oktobar 2013.

Polemika koja se danas u Srbiji vodi oko Južnog toka samo je nastavak ranije polomike koja se vodila oko kupovine Naftne industrije Srbije (NIS) od strane ruskog državnog naftnog giganta Gazproma. Ali kao što kaže jedna izreka, “od svih kritičara najveći je, najgenijalniji i najnepogrešiviji – vreme.”

 
Kuda ide Srbija

Srbija - (ne)sigurna kuća

Milutin Stevanović   
sreda, 16. oktobar 2013.

Elem, nasilnik iz Zagreba se obratio sudu u Valjevu da mu dodeli devojčicu, da može da je odvede sa sobom u Zagreb. Pogađate, majci Nataši ni „Z“ od Zagreba ne treba. Pošto se „Srbiji žuri“  valjevski sud je ubrzano doneo odluku da se dete oduzme majci, i dodeli manijaku iz Zagreba.

 
Kuda ide Srbija

Para-parada, ili čega se pametan stidi...

Zoran Grbić   
ponedeljak, 30. septembar 2013.

Ono što se u Srbiji dešavalo je velika bruka i za vlast. Srbija se već trinaest godina nalazi na evropskom putu, a ova vlada je znala za stanje u državi povodom tog pitanja, i imala je godinu dana da se pripremi. Ministar policije je imao punih pet godina da se pripremi. 

 
Kuda ide Srbija

Srbija i UN - kapital koji treba pametno iskoristiti

Vuk Jeremić   
sreda, 25. septembar 2013.

U vremenu u kome smo svedoci nastojanja da se relativizuju stradanja srpskog naroda u Prvom svetskom ratu, i pokušajima da se na bizaran način protumači odgovornost za njegovo izbijanje, izvođenje „Marša na Drinu“ u sali Generalne skupštine ostaće zabeleženo kao snažno podsećanje na čijoj su strani pravda i venci pobede.

 
Kuda ide Srbija

Tri oslobođenja Beograda

Zlatko Bogatinovski   
nedelja, 15. decembar 2013.

Beograd nije ni bilo lako osvojiti – tek je svaki treći pokušaj napadača bivao uspešan. Upravo zbog toga, prilikom svakog osvajanja grada, kao refleksija pobedničkog besa, Beograd je redovno rušen, i to vrlo temeljno 44 puta, po čemu je sigurno jedinstven primer u svetu, nažalost. 

 
Kuda ide Srbija

Etnički procesi i nacionalne manjine u Srbiji po popisu 2011. godine

Nada Raduški   
nedelja, 08. decembar 2013.

Srbija je zbog specifičnog geografskog položaja, istorijskog nasleđa, političkih okolnosti, demografskog razvitka i stalnih migracija stanovništva, višenacionalna i multikulturalna država u kojoj žive brojne nacionalne manjine izrazito diferencirane.

 
Kuda ide Srbija

“Vojvođanski” politički imaginarijum

Kristijan Obšust   
sreda, 27. novembar 2013.

Kreatori sadržaja na internet portalima koji se zalažu za “preispitivanje” statusa Vojvodine u Srbiji paradoksalno i pomalo ironično nastoje da ukažu na nekakve “istorijske tradicije” i navodni neprekidni kontinuitet Vojvodine kao političkog entiteta.

 
Kuda ide Srbija

Na Ceru je Austro-Ugarska branila svoj "teritorijalni suverenitet"

Branko Balj   
subota, 23. novembar 2013.

Belodano je da ideja Srednje Evrope, čiji protagonisti su bili Austrija i Nemačka kako u privrednom tako i u političkom i kulturnom smislu, je model iz koga se moglo da se razvije ne samo regionalna ideja Evrope nego i Evropa kao stvarnost, te otuda i Šmaleova kritika Versajskog poredka Evrope i njenog principa prava nacije na samoodređenje.

 
Kuda ide Srbija

Hoće li Srbija dočekati oružje iz Rusije?

Vladimir Jevtić   
ponedeljak, 11. novembar 2013.

Ostaje nam da vidimo šta će najavljena poseta Sergeja Šojgua doneti Srbiji. Ukoliko se sada ne bude potpisao ugovor o isporuci oružja, onda najverovatnije u skorije vreme i neće, i onda se postavlja pitanje Vučićevog kredibiliteta, kao i kredibiliteta celokupne naše vlasti.

 
Kuda ide Srbija

Tursko Kosovo - srpski Istanbul?!

Mila Alečković Nikolić, Iv Bataj   
utorak, 29. oktobar 2013.

Da li upravo ovakvo stanje kapitulacije mora da bude "ksmet" (na turskom: sudbina) srpskog naroda na Kosmetu, koji je često (o)pominjao Ivo Andrić? Jer, ako je Turska Kosovo, kako to Erdogan kaže, onda je Istambul - Konstantinopolj, tj. Carigrad, a veliki deo Turske je – Srbija!

 
Kuda ide Srbija

Parada zombija

Zoran Grbić   
četvrtak, 17. oktobar 2013.

Razumljivo je otkud nekome u Beogradu ideja za ,,Zombi šetnju''. Razne ideje se šire svetom i svugde nađu neke pristalice. Ono što nije razumljivo je otkud nekome ideja da takvu zombi paradu poveže sa srpskom tradicijom i folklorom. Ne znam kakav je novi srpski kratkometražni film fantastike, ali se nadam da se ne oslanja na zombije.

 
Kuda ide Srbija

Trilaterala i Južni tok

Vladimir Jevtić   
ponedeljak, 07. oktobar 2013.

Trilaterala dakle, ima svoje ljude koji su na vlasti u Srbiji i na žalost mi ne možemo očekivati nikakvo menjanje pogubne spoljne politike ove države. Moramo biti pesimisti jer se Rusija postepeno istiskuje iz Srbije što će imati dalekosežne negativne posledice po građane ove zemlje.

 
Kuda ide Srbija

Pravno-teorijski argumenti za održavanje Parade ponosa

Luka Božović   
petak, 27. septembar 2013.

Pošto je postojala nejasnoća i u vezi sa paralelom koju sam povukao sa protestima protiv ćirilice u Vukovaru, treba razjasniti taj odnos. Naime, ispravno je primećeno da zakoni države Hrvatske propisuju šta je potrebno za status nacionalne manjine i kakva su prava nacionalne manjine.

 
Kuda ide Srbija

Mađarska lekcija za buduću Srbiju

Dragoslav Bokan   
utorak, 24. septembar 2013.

Mađarska je uz pomoć azijskih finansijskih institucija skoro isplatila svoje međunarodne dugove i time omela sve planove EU za daljim uvlačenjem naših suseda u još veće i nepovoljnije dugove i sve ono što bi išlo uz to.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 6 od 17
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner