Početna strana > Rubrike > Kolumne Đorđa Vukadinovića
Kolumne Đorđa Vukadinovića
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Kad se delije malo „preigraju“, ili od gotovog veresija

Đorđe Vukadinović   
sreda, 04. maj 2016.

 A za to, barem ovaj put, nije kriv nikakav „spoljni“ ili „unutrašnji“ neprijatelj (što naravno ne znači da to neće iskoristiti), već pre svega onaj ko je iz ličnog hira ili straha za rezultat na pokrajini i lokalu, ove besmislene parlamentarne izbore bespotrebno raspisao, a onda još na njima pokušao da krade, ne bi li mu ionako zagarantovana pobeda bila što „apsolutnija“.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

"Ovo" nije došlo na izborima – i samo izborima neće ni otići

Đorđe Vukadinović   
subota, 23. april 2016.

 Zato je, pored svega ostalog, Vučićeva politika toliko opasna i fatalna, ne samo po potezima koje vuče, nego i po atmosferi beznađa, bespomoćnosti i apatije koju širi. Ona ubija svaku nadu i volju za otporom – i sugeriše da nema druge alternative sem mirenja sa neokolonijalnim ropstvom.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Srpski izbori i kazahstanska „demokracija“ – i gde je opozicija u toj priči

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 04. april 2016.

No, sve to – bezbroj kolona, loše pakovanje, problematični slogani, sujete, uskogrudost itd – naravno, nipošto ne sme biti razlog  niti alibi da se na izbore ne izađe („beli listići“ i ostale gluposti) i u okviru svojih građanskih mogućnosti učini ono što se učiniti može i mora. 

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Fenomenologija zla ili izgubljeni u spinovanju

Đorđe Vukadinović   
utorak, 08. mart 2016.

 Ovde bi se moglo dodati i naše skorašnje iskustvo sa objavom navodnih rezultata potpuno izmišljenog NSPM istraživanja, koje je evidentno plasirano sa ciljem da se preventivno dezavuišu naši pravi rezultati. 

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Vanredni izbori kao veštačko „orošavanje“ mandata – odgovor Vuletiću

Đorđe Vukadinović   
četvrtak, 11. februar 2016.

 Vučić svako malo „zanavlja“ mandat i veštački „orošava“ svoj legitimitet. A komentatori poput Vuletića mu u tome svojski pripomažu (i najblaže što se za takav stav može reći jeste da je „provladin“, što nije nikakva psovka već samo realna deskripcija). Uzgred, kada bi Vučiću i SNS-u zaista bilo stalo do provere demokratskog legitimiteteta onda bi valjda raspisali izbore i na nivou Beograda

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

(Post)izborna farsa ili kad lopov viče „drž`te lopova“

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 02. maj 2016.

 

Nisam slučajno  napisao da „ovo zlo nije došlo na izborima“ i da neće na taj način ni otići. Ali, kao što se i ovaj put pokazalo, izbori jesu način da se režim bar delimično delegitimiše i demaskira. Što se upravo i dogodilo

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Iz arhive - Godišnjica za stid

Đorđe Vukadinović   
nedelja, 17. april 2016.

Briselski sporazum je bio rodno mesto i tajna opstanka vlade Vučića i Dačića (a vrlo verovatno i uzrok njenog formiranja). Zbog tog potpisa je zvanični Beograd dobijao pozitivne izveštaje u Briselu i Vašingtonu, zbog toga je dobijen datum za početak pregovora sa EU i zbog toga je vlasti gledano kroz prste za neke „sitnice“ u medijskoj i pravosudnoj sferi.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Ruska karta i srpski izbori – ili kako ruska inertnost i SNS „rusofili“ istiskuju Moskvu i dovode NATO na prag

Đorđe Vukadinović   
sreda, 23. mart 2016.

 Rusima koji se malo bolje razumeju u srpske političke prilike, a da pri tom nisu u njih preduboko interesno i poslovno involvirani, Vučić i SNS neodoljivo liče na Đukanovića i DPS. Zato je, verujem, uprkos svoj diplomatskoj, medijskoj i lobističkoj šminci, sve prisutnija povećana podozrivost zvanične Moskve prema srpskoj vlasti i Vučiću lično.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

NATO, SOFA, IPAP i NSPO – da se Srbi ne osve(s)te

Đorđe Vukadinović   
sreda, 24. februar 2016.

 Realno govoreći, sa ova tri sporazuma, Srbija, zapravo, i ne mora formalno da ulazi u NATO, jer ionako primenjuje osnivačke ugovore NATO i potčinjava svoj suverenitet NATO standardima i NATO komandi praktično u istoj meri u kojoj to čine i punopravne članice ove organizacije.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Zvižduk u osam

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 11. januar 2016.

 A ta duboko skrivena i represirana mračna tajna aktuelne srpske vlasti nema nikakve veze sa politikom, ideologijom, istokom, zapadom, Evropskom unijom, Rusijom i Amerikom, nego sa činjenicom da Srbijom u ovom trenutku vlada jedna organizovana grupa koja je poput hobotnice prekrila i uzurpirala sve institucije, medije i ekonomske resurse

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 9 od 28
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner