Početna strana > Rubrike > Kolumne Đorđa Vukadinovića
Kolumne Đorđa Vukadinovića
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Savamala – srpski „Votergejt“

Đorđe Vukadinović   
petak, 10. jun 2016.

Prosto je neverovatno i više nego indikativno kako „službeni“ tabloidi, inače ekstremno senzacionalistički i „lešinarski“ nastrojeni, ovu temu drže nisko, ne zasipaju javnost informacijama iz istrage, ne nude milionske nagrade za pomoć u pronalaženju počinilaca. 

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Referendum koji je promenio sve – a čiji značaj je Srbija previdela i pogrešno procenila

Đorđe Vukadinović   
petak, 20. maj 2016.

  U svakom slučaju, ostaje utisak da je Srbija i njena politička i intelektualna elita nedovoljno ozbiljno ušla u čitavu priču sa crnogorskim referendumom i da nije dovoljno shvaćen istorijski, nacionalni i geopolitički značaj čitavog događaja, odnosno procesa koji je tim referendumom doveden do svog epiloga.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

(Post)izborna farsa ili kad lopov viče „drž`te lopova“

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 02. maj 2016.

 

Nisam slučajno  napisao da „ovo zlo nije došlo na izborima“ i da neće na taj način ni otići. Ali, kao što se i ovaj put pokazalo, izbori jesu način da se režim bar delimično delegitimiše i demaskira. Što se upravo i dogodilo

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Iz arhive - Godišnjica za stid

Đorđe Vukadinović   
nedelja, 17. april 2016.

Briselski sporazum je bio rodno mesto i tajna opstanka vlade Vučića i Dačića (a vrlo verovatno i uzrok njenog formiranja). Zbog tog potpisa je zvanični Beograd dobijao pozitivne izveštaje u Briselu i Vašingtonu, zbog toga je dobijen datum za početak pregovora sa EU i zbog toga je vlasti gledano kroz prste za neke „sitnice“ u medijskoj i pravosudnoj sferi.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Ruska karta i srpski izbori – ili kako ruska inertnost i SNS „rusofili“ istiskuju Moskvu i dovode NATO na prag

Đorđe Vukadinović   
sreda, 23. mart 2016.

 Rusima koji se malo bolje razumeju u srpske političke prilike, a da pri tom nisu u njih preduboko interesno i poslovno involvirani, Vučić i SNS neodoljivo liče na Đukanovića i DPS. Zato je, verujem, uprkos svoj diplomatskoj, medijskoj i lobističkoj šminci, sve prisutnija povećana podozrivost zvanične Moskve prema srpskoj vlasti i Vučiću lično.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Put kojim se ređe ide

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 30. maj 2016.

 Tako je, skoro pa slučajno i nehotice, pukla odnosno razotkrivena najveća tajna vučićevske Srbije – veća čak i od one čime se to bave premijerov brat i kumovi. A to je tajna da samo široko i principijelno ujedinjena opozicija ima neke šanse. 

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Kad se delije malo „preigraju“, ili od gotovog veresija

Đorđe Vukadinović   
sreda, 04. maj 2016.

 A za to, barem ovaj put, nije kriv nikakav „spoljni“ ili „unutrašnji“ neprijatelj (što naravno ne znači da to neće iskoristiti), već pre svega onaj ko je iz ličnog hira ili straha za rezultat na pokrajini i lokalu, ove besmislene parlamentarne izbore bespotrebno raspisao, a onda još na njima pokušao da krade, ne bi li mu ionako zagarantovana pobeda bila što „apsolutnija“.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

"Ovo" nije došlo na izborima – i samo izborima neće ni otići

Đorđe Vukadinović   
subota, 23. april 2016.

 Zato je, pored svega ostalog, Vučićeva politika toliko opasna i fatalna, ne samo po potezima koje vuče, nego i po atmosferi beznađa, bespomoćnosti i apatije koju širi. Ona ubija svaku nadu i volju za otporom – i sugeriše da nema druge alternative sem mirenja sa neokolonijalnim ropstvom.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Srpski izbori i kazahstanska „demokracija“ – i gde je opozicija u toj priči

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 04. april 2016.

No, sve to – bezbroj kolona, loše pakovanje, problematični slogani, sujete, uskogrudost itd – naravno, nipošto ne sme biti razlog  niti alibi da se na izbore ne izađe („beli listići“ i ostale gluposti) i u okviru svojih građanskih mogućnosti učini ono što se učiniti može i mora. 

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Fenomenologija zla ili izgubljeni u spinovanju

Đorđe Vukadinović   
utorak, 08. mart 2016.

 Ovde bi se moglo dodati i naše skorašnje iskustvo sa objavom navodnih rezultata potpuno izmišljenog NSPM istraživanja, koje je evidentno plasirano sa ciljem da se preventivno dezavuišu naši pravi rezultati. 

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 9 od 28
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner