Početna strana > Rubrike > Kolumne Đorđa Vukadinovića
Kolumne Đorđa Vukadinovića
Kolumne Đorđa Vukadinovića

NATO, SOFA, IPAP i NSPO – da se Srbi ne osve(s)te

Đorđe Vukadinović   
sreda, 24. februar 2016.

 Realno govoreći, sa ova tri sporazuma, Srbija, zapravo, i ne mora formalno da ulazi u NATO, jer ionako primenjuje osnivačke ugovore NATO i potčinjava svoj suverenitet NATO standardima i NATO komandi praktično u istoj meri u kojoj to čine i punopravne članice ove organizacije.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Zvižduk u osam

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 11. januar 2016.

 A ta duboko skrivena i represirana mračna tajna aktuelne srpske vlasti nema nikakve veze sa politikom, ideologijom, istokom, zapadom, Evropskom unijom, Rusijom i Amerikom, nego sa činjenicom da Srbijom u ovom trenutku vlada jedna organizovana grupa koja je poput hobotnice prekrila i uzurpirala sve institucije, medije i ekonomske resurse

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Srbija, Unesko i „naši prijatelji“

Đorđe Vukadinović   
četvrtak, 12. novembar 2015.

Ukratko, nemojmo se zavaravati. Ovaj put smo se zamalo i doslovno za dlaku provukli. Ali Priština najavljuje novu, još bolje „potkrepljenu“, to jest, još skuplje izlobiranu inicijativu za prijem. 

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Buka i bes ili kako Rusi i DSS ruše vlast u Crnoj Gori

Đorđe Vukadinović   
petak, 23. oktobar 2015.

Više je nego jasno da je aktuelna srpska vlast u tesnoj vezi sa Đukanovićevim režimom i da su u pitanju praktično dve glave iste regionalne hobotnice – samo se ovdašnja bolje pretvara i skriva. Zato su sumnjive one „patriote“ koje podržavaju Vučića u Srbiji, a kritikuju Đukanovića u Crnoj Gori. 

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Beda od „pobeda“

Đorđe Vukadinović   
četvrtak, 01. oktobar 2015.

A još je tragikomičnije što u sred tog medijskog i političkog blata koje sam naručuje i permanentno proizvodi, Premijer skrušeno stoji pred kamerama poručuje gradu i svetu kako „od njega niko neće ni jednu ružnu reč“.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Vanredni izbori kao veštačko „orošavanje“ mandata – odgovor Vuletiću

Đorđe Vukadinović   
četvrtak, 11. februar 2016.

 Vučić svako malo „zanavlja“ mandat i veštački „orošava“ svoj legitimitet. A komentatori poput Vuletića mu u tome svojski pripomažu (i najblaže što se za takav stav može reći jeste da je „provladin“, što nije nikakva psovka već samo realna deskripcija). Uzgred, kada bi Vučiću i SNS-u zaista bilo stalo do provere demokratskog legitimiteteta onda bi valjda raspisali izbore i na nivou Beograda

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Po(r)uke jedne uspešne neprodaje – jedna bitka je dobijena, rat se nastavlja!

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 28. decembar 2015.

Naravno, nema tog „porodičnog blaga“ niti te „zlatne koke“ koju loše upravljanje ne bi moglo očerupati i upropastiti. Ali to nije argument da se svi preostali državni resursi rasprodaju, već razlog više da se, za promenu, njima pokuša domaćinski upravljati.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Aca i Milo ili „oči u glavi“

Đorđe Vukadinović   
sreda, 04. novembar 2015.

 Đukanović je šampion političke dugovečnosti i idol svima koji imaju sličnu autoritarnu ambiciju i politički stil. A Vučić ima i sličnu ambiciju, sličan stil i slično okruženje. I verovatno zbog tog okruženja i zajedničkih veza srpski premijer (kao, uostalom, ni predsednik) povodom događaja u Podgorici nije rekao bukvalno ni jednu jedinu reč.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Vučićev novi patriotizam ili magare u blatu

Đorđe Vukadinović   
četvrtak, 15. oktobar 2015.

U suštini, aktuelna SNS vlast, na čelu sa Vučićem, neodoljivo podseća na mađioničara (mada ni asocijacija sa uličnim šibicarima ne bi bila potpuno neumesna) koji neprestano ponavlja „gledajte u deficit“ (koji se smanjuje), „gledajte u deficit“, „ne dam Kosovo“, „ne dam Gazivode“ , dok pogled posmatrača odvlači sa onoga što u međuvremenu zapravo radi.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Popravni u Vašingtonu ili zemlja „Šampiona“

Đorđe Vukadinović   
sreda, 16. septembar 2015.

Iskreno govoreći, ukoliko bi zaista uspeo da zadovolji Amerikance bar upola kao što je, navodno, usrećio Angelu Merkel, i pri tom ne razočara Putina i sačuva vitalne srpske nacionalne interese, Vučić bi – bez sve šale – zaslužio (nepostojeću!) Nobelovu nagradu za političku veštinu i ličnu genijalnost.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 10 od 28
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner