Početna strana > Rubrike > Kolumne Đorđa Vukadinovića
Kolumne Đorđa Vukadinovića
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Srpski izbori i kazahstanska „demokracija“ – i gde je opozicija u toj priči

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 04. april 2016.

No, sve to – bezbroj kolona, loše pakovanje, problematični slogani, sujete, uskogrudost itd – naravno, nipošto ne sme biti razlog  niti alibi da se na izbore ne izađe („beli listići“ i ostale gluposti) i u okviru svojih građanskih mogućnosti učini ono što se učiniti može i mora. 

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Fenomenologija zla ili izgubljeni u spinovanju

Đorđe Vukadinović   
utorak, 08. mart 2016.

 Ovde bi se moglo dodati i naše skorašnje iskustvo sa objavom navodnih rezultata potpuno izmišljenog NSPM istraživanja, koje je evidentno plasirano sa ciljem da se preventivno dezavuišu naši pravi rezultati. 

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Vanredni izbori kao veštačko „orošavanje“ mandata – odgovor Vuletiću

Đorđe Vukadinović   
četvrtak, 11. februar 2016.

 Vučić svako malo „zanavlja“ mandat i veštački „orošava“ svoj legitimitet. A komentatori poput Vuletića mu u tome svojski pripomažu (i najblaže što se za takav stav može reći jeste da je „provladin“, što nije nikakva psovka već samo realna deskripcija). Uzgred, kada bi Vučiću i SNS-u zaista bilo stalo do provere demokratskog legitimiteteta onda bi valjda raspisali izbore i na nivou Beograda

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Po(r)uke jedne uspešne neprodaje – jedna bitka je dobijena, rat se nastavlja!

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 28. decembar 2015.

Naravno, nema tog „porodičnog blaga“ niti te „zlatne koke“ koju loše upravljanje ne bi moglo očerupati i upropastiti. Ali to nije argument da se svi preostali državni resursi rasprodaju, već razlog više da se, za promenu, njima pokuša domaćinski upravljati.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Aca i Milo ili „oči u glavi“

Đorđe Vukadinović   
sreda, 04. novembar 2015.

 Đukanović je šampion političke dugovečnosti i idol svima koji imaju sličnu autoritarnu ambiciju i politički stil. A Vučić ima i sličnu ambiciju, sličan stil i slično okruženje. I verovatno zbog tog okruženja i zajedničkih veza srpski premijer (kao, uostalom, ni predsednik) povodom događaja u Podgorici nije rekao bukvalno ni jednu jedinu reč.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Ruska karta i srpski izbori – ili kako ruska inertnost i SNS „rusofili“ istiskuju Moskvu i dovode NATO na prag

Đorđe Vukadinović   
sreda, 23. mart 2016.

 Rusima koji se malo bolje razumeju u srpske političke prilike, a da pri tom nisu u njih preduboko interesno i poslovno involvirani, Vučić i SNS neodoljivo liče na Đukanovića i DPS. Zato je, verujem, uprkos svoj diplomatskoj, medijskoj i lobističkoj šminci, sve prisutnija povećana podozrivost zvanične Moskve prema srpskoj vlasti i Vučiću lično.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

NATO, SOFA, IPAP i NSPO – da se Srbi ne osve(s)te

Đorđe Vukadinović   
sreda, 24. februar 2016.

 Realno govoreći, sa ova tri sporazuma, Srbija, zapravo, i ne mora formalno da ulazi u NATO, jer ionako primenjuje osnivačke ugovore NATO i potčinjava svoj suverenitet NATO standardima i NATO komandi praktično u istoj meri u kojoj to čine i punopravne članice ove organizacije.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Zvižduk u osam

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 11. januar 2016.

 A ta duboko skrivena i represirana mračna tajna aktuelne srpske vlasti nema nikakve veze sa politikom, ideologijom, istokom, zapadom, Evropskom unijom, Rusijom i Amerikom, nego sa činjenicom da Srbijom u ovom trenutku vlada jedna organizovana grupa koja je poput hobotnice prekrila i uzurpirala sve institucije, medije i ekonomske resurse

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Srbija, Unesko i „naši prijatelji“

Đorđe Vukadinović   
četvrtak, 12. novembar 2015.

Ukratko, nemojmo se zavaravati. Ovaj put smo se zamalo i doslovno za dlaku provukli. Ali Priština najavljuje novu, još bolje „potkrepljenu“, to jest, još skuplje izlobiranu inicijativu za prijem. 

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Buka i bes ili kako Rusi i DSS ruše vlast u Crnoj Gori

Đorđe Vukadinović   
petak, 23. oktobar 2015.

Više je nego jasno da je aktuelna srpska vlast u tesnoj vezi sa Đukanovićevim režimom i da su u pitanju praktično dve glave iste regionalne hobotnice – samo se ovdašnja bolje pretvara i skriva. Zato su sumnjive one „patriote“ koje podržavaju Vučića u Srbiji, a kritikuju Đukanovića u Crnoj Gori. 

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 10 od 28
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner