Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Igra praznih stolica

Miroslav Lazanski   
subota, 02. februar 2013.

Posle svega došle su naše izjave „kako ne treba bežati od razgovora o svemu, i ukoliko dođe do sveobuhvatnog rešenja za Kosovo i Metohiju, može se razgovarati i o stolici Kosova u UN”. A šta je to „sveobuhvatno rešenje za Kosovo i Metohiju”, to bi valjda trebalo da piše i u platformi i u rezoluciji o Kosovu. 

 
Prenosimo

I bez spoljnih neprijatelja, dovoljno ih imamo među nama

Mirjana Anđelković-Lukić   
nedelja, 20. januar 2013.

I tako, od sumorne sednice Skupštine Srbije, Nikolićeve Platforme i vladine Rezolucije, do (ne)rušenja spomenika u Preševu i pretnji ANA Srbiji, od prebijanja mladića do Dačićeve kosovske stolice u UN, utapamo se u sivu zimu naših tumaranja.

 
Prenosimo

Ako imamo platformu, onda stav „ništa nije dogovoreno dok nije sve dogovoreno” gubi važnost

Tomislav Nikolić   
sreda, 02. januar 2013.

U kampanji sam obećao da ću da rešim pitanje statusa i da će iz toga da proizađu sva druga rešenja... I uvek sam govorio da Srbija ne može da prizna nezavisnost Kosova.

 
Prenosimo

Sever Kosova pripojiti Srbiji, ostatku priznati nezavisnost

Milorad Dodik   
sreda, 02. januar 2013.

Srbija treba da kaže pod kojim uslovima je spremna da prizna Kosovo. Jedino tako što će se sever pripojiti Srbiji, a jug priznati kao nezavisnu državu. Srpska nacionalna politika, u kojoj sam ja spreman da učestvujem, istovremeno treba da bude pripajanje severa

 
Prenosimo

Polemika oko Vojvodine

Branko Pavlović, Boško Obradović   
subota, 22. decembar 2012.

Polemika između Branka Pavlovića i Boška Obradovića oko pitanja autonomije AP Vojvodine i moguće promene Ustava Srbije.

 
Prenosimo

Srbe reprezentuju lepe žene a ne ružni generali

Nikola Đuričko   
utorak, 18. decembar 2012.

I Milica i ti nesretni ljudi sa Kosova koji su tu sahranjeni, oni su svi moji. Oni su više moji nego bilo koji Srbin ili Albanac koji je ubijao, ili onaj frik u avaksu gore. A ovi koji su ih ubijali - oni nisu moji. I nikad neće biti moji, ma koliko bili Srbi ili Albanci. Ne interesuju me. Nisam ja rođak sa ubicama.

 
Prenosimo

Od Karića do Miškovića - svaka vlast ima svog tajkuna za hapšenje

Vladan Dinić   
četvrtak, 13. decembar 2012.

Kako je moguće da novina, dan pre, objavi – ko će i u koliko sati da bude uhapšen?! I, kakva je to istraga? Kad novine pišu optužnice, hapse i presuđuju? Biznis i politika su na ovim našim prostorima, nekako – u saglasnosti.

 
Prenosimo

Šta je bila „Oluja“

Aleksandar Sekulović   
petak, 30. novembar 2012.

Glavni politički cilj srpske strane bio je takozvano „definitivno rešavanje srpskog nacionalnog pitanja“, odnosno ujedinjenje svih Srba sa prostora bivše Jugoslavije, njihovo odvajanje od drugih naroda i uspostavljanje etnički čiste Velike Srbije sa granicom na liniji Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica. 

 
Prenosimo

Neutralizacija srpskog patriotskog diskursa

Aleksandar Pavić   
četvrtak, 15. novembar 2012.

One koji se i dalje bave apologijom poteza nove vlasti samo treba pitati – kako su reagovali dok je slične stvari radio Tadićev režim? I – kako bi reagovali da je Tadić pobedio na izborima i ponovo formirao Vladu?

 
Prenosimo

Nacionalni bol Slobodana Antonića

E-novine   
petak, 02. novembar 2012.

Na tribini „Srbija i Srbi 100 godina posle Kumanova“, koju su prošle nedelje u Novom Sadu organizovali desničarski pokret „Svetozar Miletić“ i Nova Srpska Fašistička Misao, među govornicima se pojavio sa suncem u kosi, mladi i nadahnuti Slobodan Antonić, da prisutnima prenese nacionalni bol koji ga žulja u grudima.

 
Prenosimo

Marš na Drinu i/ili Lili Marlen?!

Vladimir Kecmanović   
nedelja, 27. januar 2013.

I naravno da će veličanstveni Marš na Drinu opstati uprkos bošnjačkim udruženjima u SAD, a i “šire”, i uprkos konformizmu generalnih i ostalih sekretara (sedmoricu sekretara SKOJ-a preporučljivo je izuzeti, kako zbog opravdane odsutnosti, tako i zbog osnovane pretpostavke da konformizmu nisu bili skloni).

 
Prenosimo

Platforma i prištinski božićni šamar Tomislavu Nikoliću

Milan Dinić   
sreda, 09. januar 2013.

Dokle će više i sam predsednik Vlade da nam se obraća kao da je Knez Lazar, Tito i Karađorđe - zajedno, pa da nam sa visine, gromoglasno objašnjava kako je “Kosovo izgubljeno” i kako javnost mora to sebi da “utuvi u glavu”?

 
Prenosimo

Za Kosovo nema dobrog rešenja

Aleksandar Vučić   
sreda, 02. januar 2013.

Ova vlada i nova generacija političara razumeju da su rezultati rada ono što će vam doneti uspeh ili neuspeh, a ne koliko ste lepi i koliko se slikate na TV.

 
Prenosimo

Zar nije dirljivo kada Nikolić kaže da ne smemo odustati od evropskih integracija

Boris Tadić   
sreda, 02. januar 2013.

Sretao sam se sa Tačijem i rukovao nekoliko desetina puta kad smo sa njim pregovarali, u Beču 2007. Rukovao sam se i sa Čekuom na aerodromu u Skoplju pred kamerama. Rukovao sam se i sa Sejdijuom i sa svim predstavnicima kosovske delegacije.

 
Prenosimo

24 sporne privatizacije - neka se pripremi...

Blic   
sreda, 19. decembar 2012.

Sudeći po najavi Aleksandra Vučića, vrlo je verovatno da bi još neki od srpskih biznismena i političara mogli Miroslavu Miškoviću, vlasniku „Delta holdinga“, da prave društvo u pritvoru. Jer, spisak od 24 sporne privatizacije je podugačak, kao i broj onih koji su umešani.

 
Prenosimo

Srpska fašistička misao - Nije lako biti Đorđe Vukadinović

E-novine   
utorak, 18. decembar 2012.

U svom najnovijem, a beznadežno optimističkom uratku pod koncizno jebačkim naslovom „Glađenje bez vađenja“, glavni i odgovorni urednik nejako-patriotskog sajta NSFM suočio se sa strašnom činjenicom stvarnosti. Ivica Dačić i Aleksandar Vučić njegovi su ljuti protivnici...
 
Prenosimo

Novi „migovi” i S-400 stižu u Srbiju

Miroslav Lazanski   
subota, 01. decembar 2012.

U paketu sa avionima „mig-29M2” trebalo bi da stignu i raketni sistemi „pancir“ i „buk“. To bi svakako bitno ojačalo trupnu protivvazdušnu odbranu, ali i odbranu delova naše teritorije. No, ono najznačajnije što nam Moskva sada nudi jeste strateški PVO sistem S-300 sa raketama iz sistema S-400.

 
Prenosimo

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju - doprinos pravdi i pomirenju

Teodor Meron   
ponedeljak, 19. novembar 2012.

Uticaj Međunarodnog suda bio je posebno važan u državama nastalim na području bivše Jugoslavije. Međunarodni sud je stekao zasluženu reputaciju nezavisne, pravične i nepristrasne institucije.

 
Prenosimo

Maliciozne interpretacije Jelene Guskove

Dragomir Anđelković   
sreda, 14. novembar 2012.

Moj od strane G. Guskove zloupotrebljeni tekst, objavljen je 26. oktobra, pošto sam se vratio iz Republike Abhazije, gde sam učestvovao na izvanrednoj konferenciji posvećenoj geopolitici savremenog Kavkaza („Kavkaz u svetskoj politici: istorija i savremenost“)

 
Prenosimo

Svi dosadašnji pregovori o Kosovu uvek na štetu Srbije

Milan Jovanović   
četvrtak, 25. oktobar 2012.

Posredovanje "međunarodne zajednice", korak po korak, svodilo se na zaokruživanje koncepta nezavisnog Kosova, proizvoda terorizma, nasilne secesije i agresije NATO.

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Poslednja >>

Strana 18 od 59
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner