Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Samo je pitanje vremena kada ćete priznati Kosovo

Noam Čomski   
subota, 23. mart 2013.

Srbija, naravno, ima svoja prava na Kosovu, kojih će se sada očigledno odreći, ali pristupanje Evropskoj uniji je u ovom trenutku prilično dubiozan potez. Čak i pod uslovom da će vas Evropa prihvatiti, što ni u kom slučaju nije izvesno. Znate, Evropa je veoma rasistički nastrojena prema ideji da u Uniju uđu Srbi, tako da to neće biti tako jednostavno.

 
Prenosimo

O Kosovu, pregovorima i Datumu

Ambasadori Nemačke i Italije i SAD   
subota, 16. mart 2013.

Ambasadori Nemačke, Sad i Italije odgovarali na pet pitanja Večernjih novosti o zahtevima oko Kosova i odluci o datumu za pregovore sa Evropskom unijom.

 
Prenosimo

Velika Albanija i nacional-evropejstvo

Milan Milošević   
četvrtak, 07. mart 2013.

Velike sile su se složile da albanski knez treba da bude protestant kako bi nepristrasno vladao muhamedanskim, pravoslavnim i katoličkim delovima albanske nacije.

 
Prenosimo

Reportaža iz E-ludnice II, ili razvojni put Pere Šnajdera

Vladimir Kecmanović   
ponedeljak, 04. mart 2013.

Bilo je tužno gledati Perinu uplašenu, izgubljenu grimasu, dok je dumao kako da se izvuče iz nezgodne situacije u koju se nesmotreno našao, a koja je ozbiljno dovodila u pitanje status omiljenog beogradskog Sarajlije, pa time i uhlebljenje kod gazde.

 
Prenosimo

Ja sam po dubokom ubeđenju rusofil

Tomislav Nikolić   
petak, 01. mart 2013.

Voleo bih da Srbija bude zemlja sa dvoja vrata. Sa jednim vratima na Zapadu, a drugim na Istoku. Moja želja je da spojimo Istok i Zapad. Na Zapadu postoje tehnologije, na Istoku energetski resursi i sirovine. Te dve strane je potrebno objediniti. 

 
Prenosimo

Padaj silo i nepravdo, 70 godina od Bitke na Neretvi

Filip Švarm   
petak, 01. mart 2013.

Smatra se da je u ovoj bici poginulo oko osam hiljada civila i boraca NOVJ. Neprijateljski gubici procjenjuju se na dvije do tri hiljade ubijenih i ranjenih vojnika.

 
Prenosimo

Americi odgovara svako ko ostvaruje njene ciljeve - u ovom trenutku, cilj je nezavisno Kosovo

Obrad Kesić   
subota, 23. februar 2013.

Srbija bi pre ušla u EU da nije u poziciji ispunjavanja uslova, a, pre svih, da se odrekne svoje teritorije. Pod pritiskom prištinskih vlasti, EU je stalno menjala uslove za Srbiju.

 
Prenosimo

"Prirodna Srbija" po albanskom receptu

Veljko Miladinović   
nedelja, 10. februar 2013.

Ako bi Srbija balansiranjem srpstva i jugoslovenstva uspostavila svoj prirodni uticaj na Balkanu, možda bi se izborila za prava koja imaju ostali narodi. I možda bi to bila najprirodnija Srbija.

 
Prenosimo

Kanal Dunav-Morava-Vardar-Egej skup i besmislen projekat

Slobodan Rosić   
petak, 08. februar 2013.

Tokom kampanje za predsedničke izbore 2008, a i neko vreme posle toga, Tadić je sa mnogo entuzijazma i gotovo sa istim argumentima kao danas ministar Bačević najavio projekat plovnog kanala između Dunava i Egeja kao nešto što će doneti blagostanje Srbiji.

 
Prenosimo

Srbija kao poslednji turski adut na Balkanu?

Miloš B. Marković   
ponedeljak, 04. februar 2013.

Ako je suditi po izjavama prvog potpredsednika srpske vlade Aleksandra Vučića datih neposredno nakon dolaska na vlast, i nagoveštajima o sadržaju poruke koju će predsednik Nikolić preneti tokom predstojeće posete Turskoj u februaru, promena u odnosu na Ankaru ipak neće biti.

 
Prenosimo

Diktira nam se politika, Srbi sa Kosova sami da odluče o svojoj budućnosti

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević   
ponedeljak, 18. mart 2013.

Nažalost, neki ljudi vide sve ovo kao takmičenje, a ne bi trebalo tako da misle jer mi svi zajedno radimo ne za ličnu promociju već za dobrobit naroda. Nismo u areni u kojoj smo jedni protiv drugih. 

 
Prenosimo

Može li zapisnik sa obdukcije da otkrije sa koje visine i odakle je ubijen Đinđić

Svedok   
utorak, 12. mart 2013.

Na osnovu obdukcionog nalaza i podataka iz medicinske dokumentacije, smrt je nasilna i nastupila je usled razorenja srca, pluća, jetre, želuca i slezine, dejstvom projektila ispaljenog iz ručnog vatrenog oružja, i sledstvenog krvarenja.

 
Prenosimo

Čerečenje Kusturice

Milena Ristić   
sreda, 06. mart 2013.

Iz stotine obrađenih izveštaja Državne revizorske institucije Srbije, u kojima vrve drastični primeri zloupotrebe službenog položaja, nenamenskog trošenja novca, itd... izvučen je Kusturica sa bizarnim i nehatnim privrednim prestupom njegovog knjigovodstva, i stavljen na stub srama.

 
Prenosimo

Šešelj, deset godina posle

Vladan Dinić   
subota, 02. mart 2013.

Jer, pošten da budem, Vojislava čovek može da ne voli, može i da ga mrzi, može da se slaže, ili ne slaže, ali jednostavno, čovek mora da ga ceni... Šešeljev povratak u Srbiji, kad bude, a, i, ako ga bude, opet će, i još jednom, promeniti sliku Srbije?!

 
Prenosimo

Rezime politike novog režima

Nebojša Bakarec   
petak, 01. mart 2013.

Ekonomska situacija u Srbiji je sve gora. Novi režim nije zaustavio ekonomsku krizu ili njene posledice, i ne postoji ni jedan ekonomski pokazatelj koji govori o napretku, već samo o daljem nazadovanju.

 
Prenosimo

Reportaža iz E-ludnice

Vladimir Kecmanović   
četvrtak, 28. februar 2013.

Budući da o inteligenciji svojih čitalaca imaju veoma loše mišljenje – o čemu će biti reči u nekom od narednih brojeva – moguće je da zahvalnica kooperativnim autorima treba da predstavlja signal „cenjenom publikumu“ kako je reč o tekstovima koje valja tretirati kao prijateljske.

 
Prenosimo

Aleksandar Vučić traži političko zaleđe u Nemačkoj

Dojče vele   
četvrtak, 21. februar 2013.

Nemačka vlada je, jasnije od drugih, postavila uslove za nastavak približavanja Beograda Briselu. Među njima su reforme u oblasti pravosuđa, ljudskih prava i medija, kao i borba protiv korupcije koja svuda cveta. Ta borba je do nedavno ostajala samo na rečima.

 
Prenosimo

Prorok iz Bajčetine

Zora Drčelić   
nedelja, 10. februar 2013.

Dok je premijer mucao kako nije znao da je taj Miša Banana s kojim se sretao ugledni kriminalac iz Šarićevog klana, a vlada se, bar naoko, zaljuljala do pada, Nikolić je sve to posmatrao sa kraljevske distance.

 
Prenosimo

U Srbiji danas ne postoji političar koji se nije susretao s kriminalcima

Dragan Todorović   
sreda, 06. februar 2013.

Mislim da postoji više nivoa u tome ko špijunira državu! Najviši nivo je vrh ove države i on diriguje. Ali, trenutni akteri poslednje afere samo su pioni, i tu su samo da bi pomogli onima kojima je to važno, a u ovom času Dačić je interesantan.

 
Prenosimo

"Novinari u civilu"

Vladan Dinić   
ponedeljak, 04. februar 2013.

Zašto su i kako svi zaboravili da je taj "ugledni urednik" onaj isti čovek koji je hvalio genocid u Srebrenici, obožavao Mladića, imao samo reči hvale za radikale? Kako je neko ko je pisao o opravdanosti korupcije postao cenjeni urednik objektivne srbijanske elite?

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Poslednja >>

Strana 17 od 59
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner