Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Svi dosadašnji pregovori o Kosovu uvek na štetu Srbije

Milan Jovanović   
četvrtak, 25. oktobar 2012.

Posredovanje "međunarodne zajednice", korak po korak, svodilo se na zaokruživanje koncepta nezavisnog Kosova, proizvoda terorizma, nasilne secesije i agresije NATO.

 
Prenosimo

Ima li ko u državi da ukaže Nemcima na dvostruke standarde?!

Andrej Dimitrijević   
četvrtak, 18. oktobar 2012.

Kada Nemačkoj smetaju azilanti i drugi imigranti jer urušavaju socijalni i ekonomski sistem, možda bi Nemci trebalo da se sete da su izgradnji tog sistema upravo doprineli radnici iz siromašnijih zemalja!

 
Prenosimo

Peti oktobar 12 godina posle, ili kako nam se istorija smeje u brk

Milan Dinić   
petak, 05. oktobar 2012.

Za razliku od onih koji su taj dan iskoristili da „obnove“ garderobu, tehniku i nameštaj , prosečan DŽo nije uzeo ništa. Ne poznajući dovoljno Beograd, zbunjeno je stajao, dok su se na balkonu smenjivali Koštunica, Đinđić, Čović, Protić...

 
Prenosimo

Tadić je doveo tajkune u DS, a prvi među njima je Đilas!

Zoran Živković   
nedelja, 30. septembar 2012.

Političke kampanje poslednjih godina jesu samo skup šarenih laži. Za to su krivi političari, ali i građani koji sa zadovoljstvom gutaju te otrovne bombone...“Šta glasaš to i trpiš!“, mogla bi da glasi jedna nova srpska poslovica.

 
Prenosimo

Manifest "novih demokrata"

Goran Vesić   
utorak, 25. septembar 2012.

Tu dolazimo do ključnog pitanja - gde treba da bude pozicionirana DS ili možda nova stranka. Jedino mesto koje imaš na političkoj sceni je levi centar. Prvo, jer tu poziciju drži DS. Drugo, jer na njoj nemaš i nećeš imati konkurenciju

 
Prenosimo

"Dosije Kolarević"

NSPM   
ponedeljak, 10. septembar 2012.

I oni koji nisu ranije čuli za Dragana Kolarevića sigurno su čuli za "Kolarevićev spisak" kada je njegovu ostavku sa mesta pomoćnika ministra za kulturu zatražio Boris Tadić.

 
Prenosimo

EU da jasno kaže šta je cilj trke koju Srbija trči

Ivica Dačić   
sreda, 05. septembar 2012.

Više puta sam isticao da će Vlada Srbije voditi iskrenu i otvorenu politiku. To znači da ćemo jasno istaći šta možemo da uradimo, da neće biti neiskrenosti u svemu tome, i da, s druge strane, od EU očekujemo da ne postavlja “pokretne ciljeve”

 
Prenosimo

Kina je vezana u čvor

Kristofer Hil   
sreda, 29. avgust 2012.

Lista koja se tiče neodržive politike Kine se nastavlja. Sirija je poslednji problem na međunarodnoj sceni koji Kina, ponovo ograničena unutrašnjom politikom, izgleda ne može pravilno da shvati.

 
Prenosimo

Obračun kod O.K. korala

Mirjana Bobić-Mojsilović   
nedelja, 19. avgust 2012.

Da vidimo sada ko je koga napravio, a ko će koga da rasturi. Izgleda da je tom izjavom povređena i sujeta Dragana Đilasa. Aktuelni gradonačelnik Beograda kao da je na političkom "red bulu" - ne da je dobio krilca, nego su to ozbiljna krila, čiji lepet ponekad pravi gotovo zastrašujuću buku.

 
Prenosimo

Peticija predsedniku Republike – sloboda za Lasla Šaša

Dragoslav Pavkov   
petak, 27. jul 2012.

Laslo Šaš (69) iz Subotice pravosnažno je osuđen na novčanu kaznu zbog uvreda koje je u "Pismu čitaoca"  jednih novina na mađarskom jeziku uputio Laslu Torockaju, državljaninu Mađarske, vođi neofašističkog pokreta "64 županije".

 
Prenosimo

Kubanska raketna kriza - trinaest dana koji su promenili svet

Milan Milošević   
petak, 19. oktobar 2012.

Politički odnosi Fidela Kastra s Moskvom, ipak, nisu bili jednostavni. Kastro se zalagao za aktivnu podršku revolucijama u celom svetu, a protivio se miroljubivoj koegzistenciji sa Zapadom.

 
Prenosimo

Jedna epoha je otišla u nepovrat

Vesna Pešić   
subota, 13. oktobar 2012.

Baš ta osobina – da nepomirljivu kritiku srpskog nacionalizma začini smislom za humor, erudicijom, perfektnim jezikom i ličnom nadarenošću učinila ga je Mocartom građanske Srbije, koji najteže sonate piše sa lakoćom, duhovito i čitljivo.

 
Prenosimo

Zameraju mi isto što i Đinđiću

Dragan Đilas   
nedelja, 30. septembar 2012.

Kažem da vatreni ideolozi obično skrivaju svoje neuspehe velikim parolama. Meni danas zameraju iste stvari – izvinjavam se na poređenju – koje su zamerali i Zoranu Đinđiću pre skoro dvadeset godina: da će pustiti tajkune u stranku, da nema ideologije itd.

 
Prenosimo

Čije su kosovske ulice i trgovi

Mirko Rudić   
petak, 28. septembar 2012.

Jedan veći broj ulica na Kosovu danas pripada pripadnicima OVK, među kojima su i mnogi u Srbiji optuženi za ratne zločine. Najveća čast se ukazuje Ademu Jašariju. On je osnivač OVK i skoro svaki kosovski grad ima ulicu sa njegovim imenom. On ima spomenik i u Tirani, a najveći je podignut u Srbici.

 
Prenosimo

"Nova strategija za borbu protiv društvene homofobije"

Kvirija centar   
petak, 14. septembar 2012.

Ukoliko znate nekoga ko je homofob, religijski fundamentalista ili homofobni sveštenik, član desničarske organizacije ili jedne od nacionalističkih partija, širite glasine o njima – optužite ih za nasilje nad ženom i decom, alkoholizam, mržnju prema Jevrejima i nacionalnim manjinama.

 
Prenosimo

Južni tok - deo velike energetske geopolitičke igre

Milan Milošević   
četvrtak, 06. septembar 2012.

Kapacitet gasovoda "Južni tok" prvo je procenjivan na 30 milijardi kubnih metara godišnje, da bi na kraju kapacitet bio uvećan do 63 milijarde kubnih metara. Obim investicija potrebnih za izgradnju "Južnog toka" kolebao se između 8 i 24 milijarde evra.

 
Prenosimo

Šta stoji u pozadini sukoba Josipović – Pupovac

Milan Dinić   
sreda, 05. septembar 2012.

Pojavljivanje DŽakule i kasniji napad Josipovića na Pupovca upućeni su protumačili kao potrebu nove hrvatske vlasti da iznađe „svog Srbina“, budući da je Pupovac, kao predvodnik nacionalne, manjinske stranke koja je bila u koalicijama sa prethodnom vlašću, viđen kao „HDZ-ov Srbin“.

 
Prenosimo

O Kosovskom boju, Marku Kraljeviću i zašto je zakasnio na Kosovo

DŽoni Štulić   
petak, 24. avgust 2012.

Dakle, oko osam izjutra, posle tri sata boja, ratna sreća se stubokom okrenula, te je Lazar ili tad zarobljen bio, ili se iz obruča probijati stao, jer i Branković se već povlačio. Do podneva je sve bilo gotovo.

 
Prenosimo

Srbija mora da postane svesna da je najmoćnija država na Balkanu

Milorad Dodik   
četvrtak, 09. avgust 2012.

Moramo kroz ovo proći zajedno. Sad je prilika da se isprave sve greške u proteklih 20 godina. Ovaj trenutak traži mobilizaciju, a ne destrukciju. To, pak, traži odgovornost svih.

 
Prenosimo

Da li političari u Srbiji misle da smo svi maloumni?

Milan Dinić   
subota, 21. jul 2012.

Primećuje li iko da proteklih godina u Srbiji politički govor dobija sve više prijemčivih i milozvučnih formulacija, kojima se ne govori ono što se misli, ali koje zvuče ozbiljno i lepo?

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Poslednja >>

Strana 19 od 59
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner