Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Pobeda Rusije je ubedljiva, ali je ovo samo prva trećina geopolitičke bitke u Ukrajini

Dušan Proroković   
utorak, 11. mart 2014.

Putin je preuzeo kontrolu nad pola Ukrajine za manje od dve nedelje, bez ispaljenog metka. Pobeda Rusije je ubedljiva, ali je ovo samo prva trećina geopolitičke bitke u Ukrajini.

 
Prenosimo

Hrani Simu pa šalji na Tviter – internet se umiriti ne može

Jovana Gligorijević   
petak, 07. februar 2014.

Bilo je u dosadašnjim izbornim kampanjama slučajeva kada ovaj ili onaj političar uradi nešto nepromišljeno i, takoreći, izglupira se. Ali da se cela stranka izglupira, to nismo doživljavali, sve do subote 1. februara.

 
Prenosimo

Bogojavljenski DSS ili "zagonetka umotana u misteriju unutar enigme"

Aleksandar Pavić   
četvrtak, 23. januar 2014.

Možda, poučen upravo iskustvom DOS-a, DSS ne želi više da ponovi sličnu grešku, da se udruži sa nekim drugim snagama i posle doživi razna neprijatna iznenađenja.

 
Prenosimo

Sezona lova na srpski medijski prostor

Marina Raguš   
četvrtak, 23. januar 2014.

Početkom 2014. godine, kako saznajemo država Srbija se povlači iz vlasništva medija do kraja tekuće godine, čiju će dalju sudbinu odrediti privatizacioni upravnici ukoliko se usvoji Zakon o privatizaciji - odnosno, centri moći koji su počeli još jednu sezonu lova na medije u Srbiji.

 
Prenosimo

Da li su SAD "pomogle" Šešelju da dobije rak?

Marina Raguš   
sreda, 25. decembar 2013.

Nema osobe koja je pratila tok suđenja lideru srpskih radikala, a da nije zaključila da je Vojislav Šešelj maestralno demontirao ne samo svedoke tužilaštva već i postavku samog Tribunala u Hagu.

 
Prenosimo

Podsećanje - kako je Aleksandar Vučić pozdravio prelazak Vladimira Cvijana u SNS

NSPM   
nedelja, 22. decembar 2013.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić Cvijana je predstavio kao jednog od najboljih pravnika u Srbiji i jednog od najpriznatijih u Evropi i svetu. Prema njegovim rečima, novi član SNS-a je tvorac 70 zakonskih predloga.

 
Prenosimo

Petparačke priče

Vladan Dinić   
utorak, 10. decembar 2013.

Da li će prepodobni heroj uspeti da se odupre mračnim neidentifikovanim silama; hoće li se antijunaci povezani bananama i ćelavim gumama udružiti i okrenuti leđa onome koji tvrdi da zapravo ništa ne može da ih posvađa; kakvu ulogu će u svemu imati zli tajkuni marketinško-političko-privredne-novinarske elite?!

 
Prenosimo

Za referendum o EU integracijama

Vojislav Koštunica   
sreda, 04. decembar 2013.

Izlazak Srbije iz evropskih integracija u osnovi znači uspostavljanje nove politike međudržavne saradnje. To će reći da bi sledeći korak u novoj politici Srbije bio uspostavljanje jake bilateralne politike umesto dosadašnje politike evropskih integracija.

 
Prenosimo

Realnost je da je Kosovo nezavisno i da nikada ponovo neće biti deo Srbije

Bernd Poselt   
sreda, 13. novembar 2013.

Sto pet zemalja u svetu priznalo je nezavisnost Republike Kosovo. Sa moje tačke gledišta, nije realno pričati o prethodnom vremenu jer se to nikada neće promeniti. Sa druge strane, razumem poziciju srpske Vlade kao vlade suverene države. 

 
Prenosimo

Aleksandar Tijanić - Srpska elita je temeljno opljačkala i izdala državu

In memoriam   
ponedeljak, 28. oktobar 2013.

U najgorem scenariju, za pet godina pojaviće se neki populista sa kečetom i planom o ujedinjenim Albancima kao hegemonima Balkana. Taj domino efekat srušiće ceo Balkan. Ali, to već nije srpska odgovornost.

 
Prenosimo

Medijski vodič kroz izbornu kampanju 2014.

Milan Dinić   
sreda, 12. februar 2014.

Izvor „Kurira“ zatim dodaje kako će „narednih dana, zahvaljujući Miškovićevim parama, krenuti brutalna kampanja, kako u medijima, tako i na društvenim mrežama, koju će diktirati ’Miškovićevi opozicionari’.

 
Prenosimo

Imam osećaj da Vučić neće previše oklevati kad Srbija bude trebala priznati Kosovo

Darko Hudelist   
četvrtak, 30. januar 2014.

Aleksandar Vučić je, koliko razumijem stvari, čvrsto odlučio da ostane upamćen kao jedan od najvećih reformatora u povijesti Srbije, on se toliko više i ne obazire na napade i prozivke svojih političkih oponenata...

 
Prenosimo

"Presude kao poklon srpskim zločincima"

E novine   
četvrtak, 23. januar 2014.

Štaviše, nezaslužena milost koju su im velikodušno udelile sudije unekoliko obesmišljava očekivane procese pred srbijanskim pravosuđem, ako, po obimnoj haškoj dokumentaciji i zločinima za milenijume robije, uopšte budu i pokrenuti.

 
Prenosimo

Ekonomski samostalna, politički i vojno neutralna Srbija kao alternativa EU

Nenad Popović   
petak, 17. januar 2014.

Moramo da prevaziđemo stereotipe, kao što su to učinile druge zemlje, i da počnemo da se vodimo isključivo sopstvenim ekonomskim interesima. A naš interes je da imamo najbolje ekonomske odnose sa EU, ali da ne postanemo njen član.

 
Prenosimo

Ženidba i udadba*

Vladan Dinić   
utorak, 24. decembar 2013.

Iskren da budem, Žare je pitao ono o čemu se ovih dana jedino u Srbiji – priča. Sve ostale vesti su, proizilazi, minorne, a PPV, shodno svom novom imidžu, smirenog EUropskog političara mudro ćuti. S pravom!

 
Prenosimo

Opkoljavanje Rusije

Miroslav Lazanski   
subota, 14. decembar 2013.

Nazovimo stvari pravim imenom, demonstracije u Kijevu samo su nastavak višegodišnje bitke za Ukrajinu između SAD i Rusije i zapravo su nastavak politike pokušaja opkoljavanja Rusije i stvaranja sanitarnog kordona oko nje.

 
Prenosimo

Retko sam grešio - politička ispovest Ivice Dačića

Ivica Dačić   
utorak, 10. decembar 2013.

Zato je dobro da se Vučićeva stranka profiliše kao umerena desnica, konzervativna stranka. Zato nismo konkurenti, ali smo saradnici. To je ta crveno-crna koalicija kao u Nemačkoj. DS pokušava da se predstavi kao druga stranka, što nije tačno. To je građanska opcija koja nema veze s levicom.

 
Prenosimo

O ambasadoru Aleksandru Čepurinu i istraživanju NSPM

E-novine   
petak, 29. novembar 2013.

Fokusirajući se isključivo na interese Rusije, za Srbiju, iskreno, zabole ga balalajka, Čepurin nije pominjao ruski ucenjivački potencijal Velikog brata koji je rezultirao pljačkom domaćih prirodnih resursa, poklanjanjem Naftne industrije Srbije

 
Prenosimo

Sirija više od Sirije

Bogdana Koljević   
utorak, 29. oktobar 2013.

Zapadna politika intervencionizma simbolički je pala u Libiji, u trenutku kada se savremena zapadna civilizacija prikazala kao varvarizam u punom svetlu. Faktički, ona je pala na Siriji.

 
Prenosimo

Baciće me kao isceđenu krpu

Aleksandar Vučić   
subota, 19. oktobar 2013.

Početkom februara 2003. razgovarali smo Đinđić, Čedomir Jovanović i ja. Čeda je tu da potvrdi. Bio je težak razgovor, ali Đinđić je na racionalan način govorio o pritiscima spolja, govorio o tome šta moramo s Kosovom da napravimo, jer nas ti spolja nikad neće ostaviti na miru.

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Poslednja >>

Strana 14 od 59
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner