Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

PKB je recept kako da spasemo Srbiju - ne treba ga prodavati

Dragan Đilas   
utorak, 02. septembar 2014.

Primenom ovakvog ekonomskog modela na celu Srbiju i Srbija će postati regionalni lider. Moramo da vidimo šta možemo sami da uradimo, kako da pokrenemo Srbiju, kako da zaposlimo ljude, povećamo izvoz. Bajke o investitorima iz EU ili Rusije koji samo čekaju da ovde ulože novac, bekstvo su od realnosti.

 
Prenosimo

Vlada u senci, ili da mi je Vučić prijatelj...

Vladan Dinić   
sreda, 13. avgust 2014.

Imajući u vidu novi koncept premijera Vučića za zapošljavanje uglednih privrednika, pod popularnim motom „Zamolio me je Vučić“, kao i uzevši u obzir one priče o „letećim izmenama“, predlažem uvaženom premijeru, podvarijantu raspoloživih kontroverznih biznismena i dokazanih eksperata za mogući, neki budući sastav Vlade.

 
Prenosimo

Ubrzaj, Srbijo – odgovor Joži Mencingeru

Aleksandar Vučić   
utorak, 29. jul 2014.

Kada god neko negde krene, sa svih strana se čuje, složno – Uspori malo. To je savet koji su mi, na naslovnim stranama i u hedovima, uputili brojni dnevni listovi i televizijske stanice, kao i političari koji nemaju politiku, osim bezumnog kontriranja u svemu

 
Prenosimo

Rekonstrukcija policijsko-političkog podzemlja

Milan Dinić   
sreda, 02. jul 2014.

Jedno od poglavlja o političkom podzemlju i njegovom funkcionisanju svakako bi moralo da bude posvećeno dešavanjima u srpskoj policiji. Događaj koji će obeležiti to poglavlje svakako jeste konferencija za novinare od 20. juna ove godine, a na kojoj je predsednik Vlade saopštio da je doneta odluka da načelnici pet uprava u MUP budu smenjeni.

 
Prenosimo

Kako su E-novine obeležile smrt Dobrice Đosića - "Cvetak zla. Otišao Milan Lukić srpske nacionalne politike"

NSPM   
sreda, 21. maj 2014.

Kakav falsifikat. Navodno je smatrao da Kosovo treba podeliti još u vreme kada je Slobodan Milošević za isti cilj odabrao nesputanu, neograničenu silu. Koju je tiražni pisac lako, humanistički prihvatio.

 
Prenosimo

Pogrom u Odesi

Milan Milošević   
petak, 16. maj 2014.

Predsednik samooproglašene Odeske Republike Valerij Kaurov ispričao je za rusku RT da su banderovci ometali gašenje požara i vikali: "Ruskie gorite!" (Na nekim snimcima taj uzvik glasi "Gorite Moskali!" ili u nekim listovima "Moskal, kopaj svoj grob!").

 
Prenosimo

Ratko Dmitrović je prava meta, a ne Vučić i cenzura

Vladan Dinić   
ponedeljak, 12. maj 2014.

Očito je da su ovde mnoge vrednosti poremećene, da su argumenti činjenica poklekli pred argumentom sile, da su nacionalni interesi Srbije samo i ponekad fusnota, a zaslepljenost putem bez alternative – srpsko ludilo.

 
Prenosimo

Zapad će sve učiniti da zaustavi Rusiju, ulazak Srbije u NATO bilo bi veliko razočarenje

Leonid Rešetnjikov   
sreda, 30. april 2014.

Prirodno je za slovensku pravoslavnu zemlju da bude u savezu sa Rusijom, Belorusijom i Ukrajinom. Bugari su periodično bili i tamo i ovamo.

 
Prenosimo

"Sulejman Veličanstveni"

Vladan Dinić   
ponedeljak, 17. mart 2014.

Bio sam ubeđen da PL politiku ne prati, a znam da se u nju ne razume, iznenadio sam se. Faktografski je upamtio sve uspehe PPV-a i nove (trenutno bivše) vlasti i primetio sam da sve zna i o Beogradu na hlebu i vodi, Sartidu na nebu, o uspesima u borbi protiv kriminala, o šeicima... beduinima, piramidama i arapskim katakombama...

 
Prenosimo

Evrointegracije uništavaju privredu

Nenad Popović   
četvrtak, 13. mart 2014.

Razgovarao sam sa svim evropskim zvaničnicima i poruka je jasna: „Morate ukinuti bescarinski sporazum sa Rusijom, jer to nije politika EU.“ Od 25 poglavlja koje smo dobili kao kandidati, to je u dva poglavlja decidirano istaknuto, tako da tu nema dileme.

 
Prenosimo

Ugovor sa „Etihadom“ je štetan i diletantski

Saša Radulović   
ponedeljak, 25. avgust 2014.

Šta piše u ostalim ugovorima koje Aleksandar Vučić nije objavio? Er Srbija plaća Etihadu mesečno menadžment usluge. Er Srbija uzima od Etihada deset aviona na lizing. U određenim situacijama Etihad ima pravo i da vrati kupljene akcije i za to dobije nazad 40 miliona dolara uvećano za kamatu od LIBOR + 3%. Itd.

 
Prenosimo

Srbija svoj udeo u firmi "Er Srbija" višestruko preplatila u odnosu na partnera iz Emirata

Slobodan Georgiev   
petak, 08. avgust 2014.

BIRN Srbija objavljuje nacrt ugovora između Vlade Srbije i „Etihad airways“ i otkriva da je država Srbija za 51% vlasništva u novoformiranoj „Air Serbia“ platila višestruko u odnosu na partnera iz UAE.

 
Prenosimo

Svi su hteli da prodaju Telekom

Miloš Obradović   
utorak, 29. jul 2014.

Privatizacioni savetnik bila je američka investiciona Siti banka. Vrednost celog Telekoma procenjena je na 2,43 milijarde evra. Zainteresovanost za učešće na tenderu pokazali su Telekom Austrije, egipatski Oraskom, Frans telekom i Dojče telekom.

 
Prenosimo

Neumrla Dobrica Ćosić je umrla

Marko Vešović   
ponedeljak, 26. maj 2014.

Mora mu se, i mrtvom, čestitati na beskompromisnosti i dosljednosti sa kojima je taj Srbisimus mrzio Bošnjake, Albance, Hrvate, Crnogorce i Evropu isključivo zato da bi time prema svom narodu pokazao ljubav kakva nikad ni u jednom srbskom srcu nije planula od Kosova naovamo...

 
Prenosimo

In memoriam - Srbija je na putu nestajanja, petooktobarski prevrat bio velika obmana

Dobrica Ćosić   
nedelja, 18. maj 2014.

Petooktobarski prevrat 2000. godine, izveden narodnim gnevom i sa snažnom podrškom stranih obaveštajnih službi, bio je ideološki heterogen i sa nekompetentnim vođstvom. Taj poredak nije ispunio očekivanja i nade izmučenog i osiromašenog naroda Srbije.

 
Prenosimo

Putin nije postkomunista, on je postfašista

Jan Flajšhauer   
petak, 16. maj 2014.

Neki vole da idealizuju Vladimipa Putina kao ideološkog sledbenika sovjetskih lidera levičara, ali to je čista bemislica. Njegovi govori su jasan dokaz da mu je uporište u fašizmu.

 
Prenosimo

Kako je Dan pobede cinično maskiran „Danom Evrope“

Nenad Popović   
petak, 09. maj 2014.

Nepravedno je, ali sa njihove tačke gledišta možda i razumljivo, da Nemačka, Hrvatska ili Mađarska, koje su u Drugom svetskom ratu bile na strani agresora, žele 9. maja da slave Dan Evrope. Ali za Srbiju, zemlju čiji je gotovo svaki stanovnik izgubio nekog bližnjeg u Drugom svetskom ratu, ta dilema ne bi smela da postoji.

 
Prenosimo

Zašto treba biti pristrasan po pitanju Ukrajine

Ivan Vukadinović   
utorak, 15. april 2014.

Ako Janukovič nije mogao da odoli zloupotrebi vlasti i kleptokratiji, možemo se nadati da će neki novi lideri Malorusije znati da se pametnije postave. Već samo odbijanje recepata MMF-a i uloge evropejske kolonije nešto znači.

 
Prenosimo

Ja jedini smem da kažem da je car go

Dragan Đilas   
četvrtak, 13. mart 2014.

Jasno je da je Vučić od Srbije napravio državu u kojoj se građani plaše da kažu šta misle; u kojoj se hapsi i pritvara; u kojoj tabloidi linčuju i vode harangu protiv svih onih koji se usude da kažu bilo šta protiv režima. Odbijamo zato što Zorana Mihajlović za dve godine nije uspela da napravi račun za struju, što je Gašić već nekoliko firmi poslao u stečaj.

 
Prenosimo

Najpre voda za ceo Beograd, pa tek onda „Beograd na vodi“

Suzana Grubješić   
sreda, 12. mart 2014.

Zabluda je da se u Beogradu dobro živi, jer Beograđani dele sudbinu cele Srbije. Najveći problem Beograda jeste nezaposlenost, male plate onih koji rade i bedne penzije onih koji su do juče radili. Beogradu su neophodni ozbiljni domaći i strani investitori koji će otvoriti nova radna mesta, baš kao i u celoj Srbiji.

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Poslednja >>

Strana 13 od 59
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner