Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Obraćanja „KK Crvene zvezde“ i „KK Partizana“ Dačiću i Vučiću

Dokumenti   
utorak, 06. avgust 2013.

Pismo Crvene zvezde Ivici Dačiću

Košarkaški klub Crvena zvezda zatražio je u otvorenom pismu predsedniku vlade Srbije Ivici Dačiću jednak tretman za sve klubove u zemlji i istakao da je ponovo meta neargumentovanih napada trenera Partizana Duška Vujoševića.

„Pošto KK Crvena zvezda veruje da živi i radi u demokratskom i višepartijskom sistemu, u kome jedan čovek nema apsolutnu moć, u kojoj svako radi svoj posao i u kome ne vladaju parole 'Jedna zemlja, jedan vođa, jedan klub', mi želimo vama kao premijeru, ali i nekadašnjem predsedniku KK Partizan, da ukažemo na naše probleme koji i dalje nisu mali”, navodi se u pismu.

Crveno-beli su podsetili da su i neki klubovi njihovog sportskog društva u prošlosti bili ugašeni, a računi blokirani i da to niko u Zvezdi nije video kao zaveru.

„Klub koji je bio opterećen ozbiljnim finansijskim problemima praktično je došao na ivicu gašenja 2011. godine. Nismo se tada držali jeftinih priča o 'brendu naše zemlje' iako po istoriji, trofejima i broju navijača to zaista i jesmo, već smo prionuli na posao sanacije kluba. Veliku pomoć države nismo imali, osim ako svakodnevne blokade ne posmatramo kao aktivno učešće države u rešavanju našeg problema. Zato ponovo postavljamo pitanje, da li u Srbiji važe ista pravila za sve”, ističe se u pismu.

Zvezda je podsetila i da košarkaški klub Partizan godinama nije plaćao porez i da mu račun tada nije bio u blokadi, a da je potom odbio ponudu o reprogramu poreza.

Crveni-beli navode i da su u poslednjih par godina uradili nekoliko nezavisnih revizija poslovanja i prikazali koliko su novca i od koga dobili, dok Partizan to nije učinio.

„Ne znamo o kakvom gašenju priča Vujošević kada su KK Partizan 12 godina uzastopno, a FK Partizan šest godina zaredom šampioni Srbije. Međutim, moramo da primetimo da su ŽKK Crvena zvezda kao nekadašnji prvak Evrope ili VK Crvena zvezda kao prvak nekadašnje države zaista i bili ugašeni, pa teškom mukom ponovo vraćeni na sportsku mapu naše zemlje, kasnije i Evrope”, kaže se u pismu crveno-belih.

Zvezda još ističe da veruje kako će Dačić najuticajniji čovek u srpskom društvu i „prijatelj sporta i nekadašnji sportski funkcioner”, razumeti njen apel.

Zvezda je navela i da je spremna da kolegama iz Partizana ponudi svojevrsnu savetodavnu pomoć u sanaciji kluba, ali da neće dozvoliti i da se nečiji višegodišnji privilegovan položaj, ali i loše poslovanje pretvore danas u predstavu u kojoj smo svi navodno isti, ali u kojoj bi neko ipak da bude malo više „jednak” od drugih.

„Ukoliko se u narednim danima ipak to pokaže istinitim, tražimo od vlade Srbije da uvede dekret po kome niko od njenih članova ne sme da navija za Crvenu zvezdu, da je košarka počela da se igra u ovoj zemlji od 2001. godine i da se omogući ostalim klubovima u ovoj zemlji da na isti način kao KK Partizan reše svoje finansijske probleme”, zaključuje se u pismu.

Trener Partizana Duško Vujošević juče je na početku priprema ekipe rekao da se crno-beli nalaze u veoma teškoj situaciji, da nemaju isti tretman kao Crvena zvezda i zatražio od prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da kao najuticajniji čovek u zemlji pomogne u pronalaženju rešenja.

KK Partizan: Jedino Vučić može da nas spasi!

Trener i sportski direktor ''crno-belih'' ponovo u prvi plan izbacili goruće probleme koji pritiskaju klub. Gagić može da ide ako želi, na Čakarevića se ne računa. prvi potpredsednik Vlade označen kao spasitelj

“Parni valjak” je upalio motore! U nikad težoj situaciji za klub košarkaši Partizana započeli su pripreme za predstojeću sezonu u kojoj će pokušati da odbrane dominaciju u srpskoj, ali i regionalnoj košarci.

Trener ”crno -belih” Duško Vujošević istakao je da su pred njegovim timom na samom početku dva velika problema.

- Prvi problem, ali na svu sreću pozitivan, predstavlja veliko odsustvo igrača koji se nalaze sa nacionalnim selekcijama. Musli, Bogdanović i Gagić su sa selekcijom Srbije, dok su Lovernj i Vesterman zadužili dres Francuske. Drugi problem je očekivano teška situacija, možda i najteža od kada klub postoji i sa kojom se nosimo – rekao je Vujošević na prvom okupljanju.

- I pored svih pokušaja da se javnim oglašavanjem skrene pažnja da je ovo državni problem i poređenjem kako je to rešeno u Crvenoj zvezdi, koja je imala unapred pripremljen plan reorganizacije, ništa nije urađeno. Ne bunim se što je to urađeno tako u Zvezdi, pokušavam da napravim paralelu i želim da imamo jednak tretman.

Prema mišljenju Vujoševića jedini čovek koji ima moć da pomogne jeste prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

- Zna se ko ima apsolutnu i najveću moć, to je Aleksandar Vučić, on je zaslužan za dobre i loše stvari u ovoj zemlji. Zna se da navija za Crvenu zvezdu, a mislim da je Partizan ušao u ovakvu situaciju, jer je on imao prečih problema. Ugašen je ženski klub, vaterpolo je sveden na osrednji nivo, ako ovako ostane ugasiće se i košarkaški klub. Ukoliko do toga dođe onda ćemo biti blizu onoga – jedna zemlja, jedan vođa, jedan klub – smatra Vujošević.

Ono što je svakako zaintrigiralo novinare u “Hali sportova” jeste pojavljivanje Marka Čakarevića na kojeg klub ne računa za narednu sezonu.

- Čakarević je bio tu jer ima ugovor sa klubom, ali se na njega svakako ne računa – istakao je sportski direktor Partizana Dragan Todorić, koji se osvrnuo i na eventualni odlazak Gagića:

- Što se tiče Gagića mi u utorak imamo sastanak sa njegovim menadžerom. Želimo da ga zadržimo, ali smo svesni teške finansijske situacije tako da on može da ide ako želi.

Na prvom okupljanju Partizana pojavili su se i najnovija akvizicija ”crno-belih” Đoko Šalić.

- Šalić zbog administrativnih problema još nije potpisao ugovor, ali je naš igrač. Zvanična verifikacija će biti u septembru. Sa klubom trenutno treniraju Todorović, Malešević i Zlovarić i Milisavljević koji se nalaze na probi – rekao je Todorić, koji je istakao da je bi mladi Stefan Pot vrlo brzo trebalo da se priključi ekipi.

Direktor Partizana Mlađan Šilobad dodao je da će ”crno – beli” vrlo brzo dobiti novog sponzora kao i da će meč protiv Budiveljnika igrati u ”Kombank Areni”.

- Pregovaramo sa nekoliko kompanija. Ističe ugovor sa Telekom Srbijom, a odlazi i auto kuća Ford. Razgovaramo sa jednom drugom auto kućom, ali ne bih sada da spominjem ime. Takođe, očekujemo i novog generalnog sponzora, kao i novog proizvođača opreme jer je ugovor sa Kapom istekao – rekao je Šilobad i dodao:

-  Kako sada stvari stoje, meč protiv Budiveljnika ćemo igrati u Areni 99 odsto. Možda ne toliko atraktivan protivnik, ali bi taj meč mogao da bude od važnosti za eventualni prolaz u narednu rundu takmičenja.

Ivica Dačić: Vlada neće pomagati Partizanu i Zvezdi, treba da budu privatizovani

Premijer Ivica Dačić rekao je da Vlada neće pomagati košarkaškim klubovima Partizanu i Crvenoj zvezdi, kao i da oni treba da budu privatizovani.

Trener Partizana Duško Vujošević javno je juče zatražio od vicepremijera Aleksandra Vučića da pomogne. Posle toga, uprava Zvezde se obratila Dačiću otvorenim pismom, tražeći jednak tretman.

"Ne razumem Vujoševićevo jučerašnje obraćanje Vučiću, niti današnje obraćanje Zvezde meni. Nećemo im pomagati, ti klubovi treba da se privatizuju, jer su ovako svačiji i ničiji. Dogovorili smo se Vučić i ja - Zvezda i Partizan su ravnopravni", rekao je Dačić.

(Tanjug)

 
Prenosimo

Sprečiti ponavljanje Srebrenice u Siriji

Zlatko Lagumdžija, Ahmet Davutoglu   
petak, 02. avgust 2013.

Koliko će međunarodna zajednica biti suzdržana dok 5.000 Sirijaca svakog mjeseca gubi živote od strane režima u Damasku? Kao što se desilo i u Bosni i Hercegovini, hoćemo li morati čekati za još jedno izvinjenje generalnog sekretara UN?

 
Prenosimo

Armagedon - 70 godina od Kurske bitke

Aleksandar Ćirić   
nedelja, 28. jul 2013.

Simbol Kurske bitke je tenkovski sudar kod sela Prohorovka 12. jula 1943, najveća ili jedna od najvećih tenkovskih bitaka u istoriji. Prema podacima sovjetskih izvora, mada se i oni međusobno razlikuju, na nemačkoj strani učestvovalo je oko 700 tenkova i jurišnih oruđa, a na sovjetskoj oko 850 tenkova.

 
Prenosimo

Tesla i Pupin

Slobodan Bubnjević   
petak, 19. jul 2013.

Ne bi bilo ništa ispravnije da se umesto Teslinog, Dan nauke obeležava na Pupinov rođendan. Možda bi najpodesnije za dan nauke bilo izabrati jedan sa početka marta – onaj dan kad su se neposredno pred smrt, dva velikana konačno susrela i pomirila.

 
Prenosimo

Regionalna i globalna močvara, ili šta posle Hrvatske u EU

Saša Bižić   
ponedeljak, 01. jul 2013.

Sledeći fanatične hrvatske i bošnjačke pandane, srpski politički establišment uporno brani omiljenu igračku "integracionih procesa", jer, eto, i narodne mase žele da im Brisel bude glavni grad.

 
Prenosimo

Slike sa Kosova - kako je Bojan Stojanović sreo Pitera Fejta

Ana Radmilović   
četvrtak, 13. jun 2013.

Tako je i glavom Hilari Klinton umela da poseti Gračanicu i hvali gradonačelnika Stojanovića kao dobar primer projekta da se od enklave napravi opština. Da se pokaže pokaže kako je plan tako dobro sklepan.

 
Prenosimo

Nadam se datumu za Vidovdan

Aleksandar Vučić   
petak, 31. maj 2013.

Ne smetnite sa uma da sve institucije koje postoje na severu Kosova i Metohije zavise od Srbije. Niko, recimo, od nas nije izašao u javnost sa argumentom da mi godišnje potrošimo 400 miliona evra na Kosovu.

 
Prenosimo

Srbija vredi jedino ako spoji i zemaljsko i nebesko

Dragan Stanić   
nedelja, 12. maj 2013.

To što su se zapadne zemlje u to pitanje uključile i što drže isključivo jednu, albansku stranu, to govori da oni hoće da sprovedu desakralizaciju kosovskog prostora. Zato su ga predali Albancima: kako su dali, tako mogu i da uzmu! Sve što se jeftino dobije, može jeftino i da se proda!

 
Prenosimo

Kad „žrtve glasaju za svoje dželate“

Marina Raguš   
petak, 03. maj 2013.

Njihovo nepoštovanje predviđa vrlo jasne sankcije. Ukoliko su Ustav i sledstveni zakoni stornirani od strane političke elite onda je to potpuno druga situacija. Trebalo bi onda reći građanima Srbije da je politički sistem promenjen i da je uspostavljena diktatura.

 
Prenosimo

Nema sumnje da se radi o de jure priznanju Kosova od strane Srbije

Ana Filimonova   
nedelja, 21. april 2013.

Radi se pre svega o tome, da će u jedinstvenu kosovsku policiju biti integrisana srpska policija, pri tom će Srbi imati pravo da odrede svoje srpske policijske komandire. Međutim, ti srpski komandiri će dobijati platu od kosovske policije.

 
Prenosimo

Okupacija pameti i pamćenja u Crnoj Gori

Dragan Stanić   
ponedeljak, 05. avgust 2013.

Mesta velikih bitaka su sada negde u nama samima, u našoj sposobnosti da sagledamo ko smo i šta smo, te da ne dozvolimo da nas jedan nasilni državni aparat pretvori u poslušnu i nesposobnu raju.

 
Prenosimo

Rekonstrukcija obećanja

Milan Dinić   
sreda, 31. jul 2013.

Zato, ako pogledamo šta je obećavano i šta je urađeno, ako pogledamo koji su “odgovorni potezi” najavljeni a šta je preuzeto – stvarno je pitanje da li će i ova “ozbiljna rekonstrukcija” biti ozbiljna i odgovorna, ili još samo jedan međukorak do ka izborima…

 
Prenosimo

Moramo li da se „čepimo“ i Dancima

Milena Ristić   
sreda, 24. jul 2013.

Reklo bi se da je više problem što tako precizno opisuje našu političku stvarnost, našu aktuelnu svakodnevicu? Već smo naučili da je nekako lepše kad nam se na primer kaže da treba da „ispunimo uslove“, mada su i ti „uslovi“, zapravo eufemizam za „ucenu“.

 
Prenosimo

Da li će posle Koštuničine Nemci tražiti i Nikolićevu i Vučićevu odgovornost?

Milan Dinić   
petak, 12. jul 2013.

Prema tome, možda će u cilju istrage, a na zahtev Nemačke, o otkrivanju napadača na nemačku ambasadu da se saslušaju i trenutni predsednik Srbije i prvi potpredsednik srpske vlade?!

 
Prenosimo

Ivica Todorić – ekonomski lider Balkana

Vreme   
subota, 22. jun 2013.

Dok su ovi naši trtljali o lideru u regionu, on je, Ivica Todorić, definitivno lider u regionu: kupujemo manje više sve njegovo i kad nismo svesni toga, a ubuduće će toga biti sve više.

 
Prenosimo

Revizija prošlosti u režiji velikih sila

Slobodan Kljakić   
nedelja, 09. jun 2013.

Sama ideja da početak rata bude pomeren mesec dana unazad u prošlost i izjednačen sa atentatom, a onda simbolički i s Vidovdanom, svedoči ne samo o pristajanju na neku vrstu naknadnog plaćanja imperijalnih računa, nego i na neku vrstu patologije.

 
Prenosimo

Briselski sporazum daje legitimitet srpskoj zajednici na Kosovu

Aleksandar Vučić   
subota, 25. maj 2013.

Nijednog sekunda nisam rekao da je to dobar ili idealan sporazum i svako je mogao da navede njegove loše strane, ali treba biti pošten i reći da on ima i dobre strane jer se njime na dug period smanjuju tenzije na Balkanu, daje legitimitet srpskoj zajednici.

 
Prenosimo

Bilo jednom u Vestfaliji

DŽefri Vičkroft   
petak, 03. maj 2013.

Ni Sidni Smit nije mislio da smo svemoćni, kako je to naznačio ovim rečima koje danas deluju čudnovato prikladne. Možemo sažaljevati Grke ili osuđivati činjenicu da je Bagdad bio ugnjetavan. Ili, kako bi Brajd možda sada rekao, saosećamo s narodom Bosne, Avganistana, ili gde god bio sledeći na liberalno-intervencionističkom atlasu.

 
Prenosimo

Sporazum sa Hitlerom je bio bolji od Draškovićevog sa NATO i Dačićevog sa Tačijem

Vladan Dinić   
četvrtak, 02. maj 2013.

Rat sa NATO je prošao, ako je prošao. Istina, ne bombarduju nas, ali zato nam, kao gest svoje dobre volje - otimaju - teritoriju. Kosovo i Metohiju, uz lakonsko objašnjenje: to je realnost i situacija na terenu.

 
Prenosimo

Velika Albanija nastaje pred našim i očima cele Evrope

Ljubodrag Dimić   
nedelja, 14. april 2013.

Nadam se da će dijalog imati teme i tempo koji Srbiji odgovara. Ipak, bilo šta da se desi u budućnosti, priča o Kosovu i Metohiji i Velikoj Albaniji ovim se neće završiti. Ona tek počinje.

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Poslednja >>

Strana 16 od 59
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner