Početna strana > Debate > Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija

Kosovska vertikala

Nikola Tanasić   
nedelja, 17. februar 2013.

Slično tome, pitanje Kosova pogotovo nije pitanje „ustavnog i pravnog poretka Srbije“, a da ne govorimo o onoj besmislenoj mantri o „očuvanju principa međunarodnog prava“ u koju su toliki naši sunarodnici slepo verovali sve do tragikomičnog fijaska pred Međunarodnim sudom u Hagu.

 
Kosovo i Metohija

Simptomi izdaje, ili ćutnjom protiv barikada

Marko Koprivica   
utorak, 29. januar 2013.

"Srpska" vlast i mediji pokazuju licemerno i izdajničko lice, postavljajući prema Srbima sa Kosmeta svoje političke ograde i medijske barikade koje treba da ih bespovratno učine zarobljenicima kosovskih bandita.

 

 
Kosovo i Metohija

Dačić-Vučićeve vratolomije i kosovska anestezija

Miloš Milojević   
sreda, 09. januar 2013.

Nesumnjivo da evrounijazam srpske političke elite ima uporište u činjenici da bez EU ne bismo mogli da isplaćujemo plate i penzije, da parafraziramo Vučićev vapaj pred Skupštinom.

 
Kosovo i Metohija

Kosovo i Metohija kao nacionalni plebiscit

Marinko M. Vučinić   
četvrtak, 20. decembar 2012.

Nakon ovako profilisane analize presuda Haškog suda za nas je od suštinskog značaja šta može da učini Srbija kojoj se neprestano nameću dva uslova: poboljšanje dobrosusedskih odnosa i puzajuće priznanje Kosova kao nezavisne države.

 
Kosovo i Metohija

Pravoslavno groblje kao "paralelna institucija"

Aleksandar B. Đikić   
nedelja, 04. novembar 2012.

Ko može da poveruje našim evro-promoterima i promoterkama kada nam objašnjavaju to što okupatori kažu da se moraju ukinuti „paralelne“ institucije na Kosovu, misleći na jedine legalne  institucije?Da oni tako ne misle, nego misle „samo na neke“ - sve srpske institucije?
 
Kosovo i Metohija

Ako je Srbija ozbiljna država...

Živadin Jovanović   
sreda, 10. oktobar 2012.

Ako predsednik Republike ima valjane razloge da odbije susret, rukovanje i razgovor sa Tačijem, onda to mogu biti samo važni politički, nikako protokolarni razlozi. Pretpostavljam da je iza takvog stava ocena da bi susret sa Tačijem naneo štetu Srbiji, njenim interesima.

 
Kosovo i Metohija

Šta Srbija (još uvek) može da učini u vezi sa Kosovom

Živadin Jovanović   
utorak, 18. septembar 2012.

Srbija može i treba da vodi dijalog sa Prištinom, ali ne bi smela da prihvati ulogu saradnika u ostvarivanju strategije faznog priznavanja jednostrane, ilegalne nezavisnosti Kosova i Metohije.

 
Kosovo i Metohija

Obraćanje Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija

Ivica Dačić   
utorak, 21. avgust 2012.

Srbija ostaje suštinski privržena procesu koji će konačno dovesti do trajnog mira između Srba i Albanaca. Želim da naglasim da nova vlast u Srbiji namerava da sprovede sve do sada dogovorene sporazume, uz insistiranje da to mora da uradi i Priština.

 
Kosovo i Metohija

“Kosovo za vize“, ili šta (ne)sme da se radi

Kosta Draganić   
ponedeljak, 16. jul 2012.

Međunarodni pregovori odavno nisu diplomatija u belim rukavicama, gde se podrazumeva da dve suprotstavljene strane prihvate treću, medijatora, koji im, pak, na raspolaganje stavlja svoje dobronamerne usluge. Danas taj treći, taj silni, više ne gubi vreme.

 
Kosovo i Metohija

Navrat-nanos izbori na KiM

Janja Gaćeša   
utorak, 15. maj 2012.
Mnogi glasači, koji su do svog glasačkog mesta stigli, nisu mogli da glasaju jer nisu upisani u birački spisak. U pojedinim opštinama, na primer Lipljan, fali skoro celo selo, Gornja Gušterica. U opštini Uroševac na spiskovima nije bilo imena povratnika u selima Talinovac, Babljak i Babuš.

 
Kosovo i Metohija

2012 – godina srpskog (pametnog?) popuštanja

Mario Brudar   
subota, 09. februar 2013.

Kosovska politika srpskih vlasti krenuće sasvim izvesno nekim putem u 2013. godini. Kuda će taj put odvesti, niko ozbiljan, u ovom trenutku, ne može da zna. Ali, za svaku uspešnu politiku bilo je neophodno korenito promeniti odnos prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

 
Kosovo i Metohija

Otimačina, pljačka i teror - kratki istorijat kosovskog problema

Rade S. N. Rajić   
utorak, 22. januar 2013.

Treći talas njihovog naseljavanja, nasilja i terora usledio je uz podršku musolinijeve fašističke Italije na planu albanizacije Kosova i Metohije i stvaranja Velike Albanije. Tada je pobijeno preko 10.000, i proterano oko 100.000 Srba.

 
Kosovo i Metohija

„Kosovska vojska“ i problemi na jugu Srbije

Vladimir Jevtić   
petak, 28. decembar 2012.

Srbija bi se našla u jako teškom položaju, ona ne bi mogla da zaštiti svoje građane srpske nacionalnosti koji bi se dali u još jedan masovni egzodus iz južne srpske pokrajine.

 
Kosovo i Metohija

Pod hitno doneti zakon o suštinskoj autonomiji KiM

Zoran Krasić   
četvrtak, 08. novembar 2012.

Suštinska autonomija i široka samouprava nema nikakve veze sa etničkom pripadnošću stanovništva. Kosovo i Metohija moraju da se čuvaju i vrate u ustavnopravni položaj Srbije, jer ako toga nema ne postoji srpski narod.

 
Kosovo i Metohija

Patriotski(ji) insajder

Aleksandar B. Đikić   
ponedeljak, 29. oktobar 2012.

Šta konačno reći o pravnom nasilju nad privatnom imovinom Srba koju su Šiptari 1999. uzurpirali i serbez je koriste bezmalo deceniju i po. A radi se o hiljadama stambenih i privrednih objekata, desetinama hiljada hektara oranica i šuma... Je li to evropski standard ili pravno nasilje?

 
Kosovo i Metohija

Brana Gazivode "nadgleda nezavisnost" Kosova

Aleksandar B. Đikić   
sreda, 19. septembar 2012.

Niko i ne pomišlja da sad zavrne ventil na Gazivodama, pa da narod na Kosovu bude žedan. Ne, nipošto. Međutim, ako Priština i Tirana ne uspostave punu kontrolu nad Gazivodama, dovode se u pitanje mnogi planovi pomenutih prvoboraca iz 1999.

 
Kosovo i Metohija

Kraj „nadgledane nezavisnosti Kosova“ i politika novih srpskih vlasti

Marina Raguš   
četvrtak, 06. septembar 2012.

Dačić je u svom nastupu u Njujorku stavio do znanja da će Srbija braniti svoj ustavni poredak. Samo tri dana posle sednice Saveta bezbednosti, ambasador SAD na Kosovu Trejsi DŽejkobson rekla je da Srbija treba da prihvati realnost nezavisnog Kosova i Metohije.

 
Kosovo i Metohija

Staklena menažerija iz Ahtisarilenda

Aleksandar B. Đikić   
petak, 17. avgust 2012.

Ima u ovoj grupi još „manekena“ poput raznih: Rašića, Miletića, Vujičića... ali da se ne bi naljutili ovi iz druge grupe, ovde moramo zastati. A u drugoj grupi (tamo -`vamo) ima takođe interesantnih likova.

 
Kosovo i Metohija

Kosovo za vize i kilo salame

Kosta Draganić   
petak, 22. jun 2012.

Najšire prihvaćeno objašnjenje je, ipak, ono kako je Kosovo izgubio još Milošević, pa oni tu više ništa ne mogu, i pored svoje intelektualno-patriotske superiornosti. Eto, oni se mnogo trude, ali je ta stvar već svršena.

 
Kosovo i Metohija

Kosovskometohijska svakodnevnica

Janja Gaćeša   
nedelja, 13. maj 2012.
Ukoliko se odlučite za put do centralne Srbije autobusom ili kombi prevozom, onda su problem lične karte. Ukoliko imate staru ličnu kartu koja je još važeća i čije je važenje produženo, da izađete možete ali povratka na Kosovo i Metohiju vam nema.
 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 10 od 25
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner