Početna strana > Debate > Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija

Vučić priprema teren za "konačno rešenje Kosova", u skladu sa planom od sedam tačaka nemačkog Bundestaga iz 2012.

Nikita Bondarjev   
nedelja, 13. avgust 2017.

Centralna teza srpskog predsednika glasi: problem Kosova može rešavati samo čovek koji ima „glavu vruću od stalnog razmišljanja, srce koje je hladno na preterane emocije, i ruke uprljane kompromisima“. U ulozi nosioca svih tih jedinstvenih kvaliteta Vučić neizostavno vidi samo sebe.

 
Kosovo i Metohija

Srbija je na pola puta do priznanja "Kosova" - Vučić je upravo zakoračio i drugom polovinom

Zoran Ivošević   
sreda, 02. avgust 2017.
Briselski razgovori su otpočeli pre Vučićevog ulaska u Vladu, a posle njegovog ulaska Republika Srbija i samozvana država Kosovo zaključili su 19.04.2013. uz posredovanje EU, Briselski sporazum čiji je zvanični naziv - Prvi sporazum o principima koji regulišu normalizaciju odnosa. Ovaj sporazum je neustavan, jer je srpska strana pristala da se u njenoj južnoj pokrajini organi lokalne samouprave, lokalni izbori, policija i pravosudne vlasti ne uređuju zakonima Srbije, kako predviđa njen Ustav, nego zakonima surogat države Kosova. Tako je otvoren i proces dezintegracije Srbije kao jedinstvene i nedeljive države
 
Kosovo i Metohija

Bez "kosovskog čvora", brže jače, bolje - jer budućnost ne može da čeka

Marko M. Jakšić   
utorak, 25. jul 2017.
Srbi su nepoželjni na Kosovu u svakom pogledu, osim da kao brojka figuriraju (najčešće u institucijama) kada je to potrebno da bi se opravdao tzv. multietnički karakter. Kao 'manjina' sa najbolje proklamovanim pravima koja su u praksi obesmišljena - pa što jednim zakonom imaju, druga dva im onemogućavaju. I sve je to kroz dijalog Beograd – Priština priznato kao realnost na terenu.
 
Kosovo i Metohija

Pozivom na „društveni dijalog o Kosovu“ Vučić pokušava da podeli odgovornost za svoju izdaju

Narodni pokret Srba sa KiM „Otadžbina“   
petak, 14. jul 2017.

Poslednja izjava predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da na Kosovu i Metohiji mora da se poštuje realnost, odnosno separatitička vlast koja vlada južnom srpskom pokrajinom, nagoveštava potpuno odvajanje ove praiskonske srpske teritorije.

 
Kosovo i Metohija

BIA strahuje od gubitka uticaja Srbije na Kosovu

RTK   
nedelja, 04. jun 2017.

RTK je uspela da obezbedi dokument organa bezbednosti Srbije, koji su sačinili profile nekoliko srpskih političara sa Kosova. U suštini, dokument generalno pokazuje zabrinutost zvaničnog Beograda zbog nedostatka jednog stabilnijeg rukovodstva Srba na Kosovu, rukovodstva koje, prema dokumentu, ne može dovoljno da insistira na potraživanjima Vlade Srbije na Kosovu. 

 
Kosovo i Metohija

Kosovo – mesto gde je Aleksandar Vučić dobio „najskuplje" i "najjeftinije" glasove

Sanja Sovrlić   
petak, 07. april 2017.

Glasovi koje je Aleksandar Vučić dobio od Srba sa Kosova (ukoliko je do njih došlo na legalan način) su najskupljii i najjeftiniji u isto vreme. Najskuplji jer govore da Srbi sa Kosova ne žele da izgube vezu sa Srbijom, koja je sve tanja nakon Briselskog sporazuma. Iz istog razloga su i najjeftiniji – najlakše je uceniti onoga ko ima malo da može ostati i bez toga.

 
Kosovo i Metohija

Srbi sa Kosova nisu politički mazohisti - već žrtve velike izborne krađe

Narodni pokret Srba sa KiM   
nedelja, 12. mart 2017.
Birački spiskovi na Kosovu i Metohiji nisu menjani od 1996. godine i u njima postoji veliki broj Albanaca koji odavno nisu tu, a oni koji jesu ne izlaze na izbore. Njihovo prisustvo na biračkim spiskovima je dobra podloga za manipulaciju.
 
Kosovo i Metohija

Sumnjivi Subjekat, Važna Osoba, Baš Baš Važna Osoba i Drugi Čovek

In Memoriam Ana Radmilović   
četvrtak, 09. februar 2017.

Onda svi kažu „nikako, nikako, taj je Subjekat toliko strašan, taj lično ubija, vozika se gradom u svojim belim džipovima i puca kroz prozor, ni reč o njemu – taj rukama davi…“ I sve tako.

 
Kosovo i Metohija

Izdaja Kosova i Metohije pod oznakom "državna tajna" i "strogo poverljivo"

Slaviša Ristić   
sreda, 11. januar 2017.

Istina je da je ovo jedna prljava igra vlasti i da se radi o bezobzirnoj zloupotrebni najvažnijih bezbednosnih službi u zemlji kako bi se oznakom državna tajna zaštitila izdaja koju ova vlast konstantno sprovodi na Kosovu i Metohiji.

 
Kosovo i Metohija

"Samit na vrhu" ili do 5:0 i nazad

Aleksandar B. Đikić   
sreda, 28. decembar 2016.

Pitanje: ako je Briselski sporazum toliko državotvoran (i to 5:0 toliko) što bi Albanci formirali zajednicu srpskih opština? Zar i nije prirodno da je formiraju Srbi, a koliko me sećanje služi Srbi koji su pre tri godine to predlagali su bili prokaženi kao protivnici evropske perspektive. 

 
Kosovo i Metohija

Miloševićev aparat smrti priredio je "kosovsku Oluju"

Vuk Drašković   
ponedeljak, 07. avgust 2017.

Suverenitet Srbije nad Kosovom postoji samo u preambuli njenog ustava. Robujući toj normi izvan stvarnosti, država trpi samo ogromne gubitke, i političke, i razvojne, i demokratske, i demografske i novčane. Prihvatimo i priznajmo kosovsku stvarnost.

 
Kosovo i Metohija

Smena rektora Milačića uvod u „integraciju“ Univerziteta u obrazovni sistem Prištine

Narodni pokret Srba sa KiM „Otadžbina“   
sreda, 02. avgust 2017.

 Inače, i prošle godine uoči palamentarnih izbora bio je pokušaj da se rektor smeni i izvrši integracija Univerziteta u organe samoproglašene republike Kosovo. Samo su izbori omeli da vlast svoju odluku sprovede u delo. 

 
Kosovo i Metohija

Otvoreno pismo predsedniku Republike Srbije - žig izdaje i beščašća je važniji od novca i Nobelove nagrade

Marko Jakšić   
utorak, 25. jul 2017.

Žestoko ste se okomili na mit o Nebeskoj Srbiji, zaboravljajući pritom da je ta ideja sačuvala vaskoliki srpski narod bilo gde da se nalazio. Zahvaljujući toj Nebeskoj Srbiji Vaši u Bugojnu su Srbi a ne, recimo, Hrvati ili Muslimani. Kosovo i Metohija su temelj srpske državnosti, duhovnosti i pismenosti. Ovde je sve nastalo. Ako to date kao što ste naumili Vi ćete da sasečete korene na kojima je izrastao srpski narod, Vi ćete mu oduzeti dušu i nikakvi bruto-društveni proizvodi neće moći da ga sačuvaju i spasu

 
Kosovo i Metohija

Predmet i pravno dejstvo sporazuma Vučića i Tačija – i usmeni sporazumi su obavezujući!

Dejan Mirović   
sreda, 12. jul 2017.

Postavlja se pitanje, šta je predmet ovih usmenih i netranspartenih sporazuma između Vučića i Tačija, posebno poslednjeg koji po svemu sudeći zaključen u Briselu 3.7.2017. Po svemu sudeći, ili prema Vučićevim rečima, radi se prelasku sa "određenih tema" na  "suštinske stvari" ili na  "perpektivu naših odnosa za godinu, dve ili pet".

 
Kosovo i Metohija

Severom Kosova upravljaju kriminalci koje se predstavljaju kao aktivisti SNS-a, njihov zadatak je da zastraše i odstrane svakog ko smeta Vučiću

Slaviša Ristić   
četvrtak, 04. maj 2017.

Ova i ovakva Srbija i ovakva vlast sa Vučićem na čelu nam neće pomoći, i ljudi su toga svesni, čak i oni koji su glasali za njega. Razlika je samo u tome što je Kosovo okupirano spolja, a Srbija iznutra.

 
Kosovo i Metohija

SAD će dati odobrenje za formiranje "Vojske Kosova"

Lorenco Vita   
utorak, 04. april 2017.

Trampova administracija, uprkos navodnom približavanju Rusiji, nikada nije krila svoju podršku nezavisnosti Kosova. Postoji jedan deo Kongresa SAD koji je zvanično zatražio od američke vlade da pruži podršku projektu Prištine.

 
Kosovo i Metohija

"Vojska Kosova" i katastrofalna nacionalna politika Aleksandra Vučića

Marko Jakšić   
sreda, 08. mart 2017.

Predsednik Vlade Srbije voli da se u javnosti Srbije razmeće hrabrošću koju nažalost, kada je u pitanju odbrana Kosova i Metohije, apsolutno ne vidimo. Jak na rečima, kukavica na delu

 
Kosovo i Metohija

Šarenim vozom do Raške, šarenom lažom „natraške“

Aleksandar B. Đikić   
nedelja, 15. januar 2017.

Rezultati su sledeći: Hašim Tači je učvrstio svoju poziciju kosovskog suverena; njegova faktička vlast se proširila na sever Kosova sve do Pančićevog vrha, jer je ROSU maestralno do krajnjeg severaizvela pokaznu vežbu

 
Kosovo i Metohija

Od Če Gevare do Hašima Tačija - Izdaja i laži bez kraja

Marko Jakšić   
subota, 31. decembar 2016.

Ako aktuelni režim želi da demantuje kritike opozicije da je marionetski neka raspiše lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, što je i po Ustavu Srbije u obavezi. Aleksandar Vučić ipak nema snage za tako nešto jer je odavno prodao veru za večeru. 

 
Kosovo i Metohija

Iz arhive NSPM - Pozovi +383 radi izbora

Aleksandar B. Đikić   
ponedeljak, 14. novembar 2016.

Vlastima u Prištini, i Nemačkoj iznad svega, ovi izbori od 3. novembra su izuzetno značajni, a naročito učešće Srba na njima. Zato su spremni i da prihvataju razne nepravilnosti u izbornom procesu koje se inače ne tolerišu.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 3 od 24
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner