Početna strana > Debate > Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija

Policija, sudstvo i Civilna zaštita na KiM su već eliminisani - neka se pripremi Univerzitet

Danica Vujović   
ponedeljak, 06. april 2015.

Da li uopšte čuju manje obrazovane ali iskustveno bogatije sugrađane koji crnohumorno komentarišu njihovu indiferentnost kao: «Svaki je univerzitet postojao da dovede državu, izgleda da jedino ovaj postoji da bi je ugasio»!

 
Kosovo i Metohija

Albanski martovski pogrom nad Srbima – povodi, suština i posledice

Đorđe Jevtić   
ponedeljak, 16. mart 2015.

Te informacije su kod albanskih demonstranata ispred mosta na Ibru i u centru Prištine izazvale histeričnu želju za osvetom i kažnjavanjem Srba -  onih na severu zbog utapanja albanskih dečaka, onih na jugu zbog blokade jedne od najvažnijih saobraćajnica koja je odsekla pola Kosova i Metohije.

 
Kosovo i Metohija

Poništiti odluku o proglašenju Aleksandra Vulina za počasnog graćanina Leposavića i Kosovske Mitrovice

Skupština AP KiM   
ponedeljak, 23. februar 2015.

Proglašenjem Aleksandra Vulina za počasnog građanina, prekršili ste pozitivne zakonske propise R. Srbije, kojim su regulisane ingerencije privremenog organa i na taj način lične i partijske interese stavili ispred državnih i nacionalnih.

 
Kosovo i Metohija

"Teška reč" Aleksandra Jablanovića i disciplinovanje Tačijevih Srba

Aleksandar B. Đikić   
ponedeljak, 26. januar 2015.

Da je bio sa svojim narodom u Đakovici, saznao bi i da su u kamenovanom autobusu bile majke Đakovice, ali one čija deca nisu  mogla biti sahranjena u svom gradu, već su im kosti rasute svuda uokolo. Ne bi morao da se na televiziji znoji, i pravda da u Leposaviću gde je on bio tinejdžer nije bilo ratnih dejstava.

 
Kosovo i Metohija

Referendumom na Lazarevu kletvu

Aleksandar B. Đikić   
utorak, 06. januar 2015.

U parlamentu Srbije ne da postoji dvotrećinska, već postoji trotrećinska većina za njegovo usvajanje, i brisanje Kosova i Metohije iz Ustava, samo da Gazda namigne. Ostaje još da se sve to verifikuje našim rukama i olovkama. Potpuno sam siguran da će rezultati eventualnog referenduma biti takvi da omoguće ono što Nemačka i vlast u Srbiji hoće.

 
Kosovo i Metohija

Arogancija „Velikog brata“, istorija i suverenost

Emil Vlajki   
sreda, 12. novembar 2014.

Nažalost, Srbi u ovim vremenima potpuno zakazuju kada se radi o diplomatskom bojnom polju. Stalno daju neke ustupke i prepuštaju, malo po malo, Kosmet Albancima. Očajnički krik upućen albanskom premijeru od strane srpskog premijera: „Kakve veze Albanija ima sa Kosmetom“, krajnje je deplasiran.

 
Kosovo i Metohija

Položaj Srba sa Kosova i iz Metohije, ili gradacija prideva – očajan

Aleksandar B. Đikić   
nedelja, 24. avgust 2014.

Taman se uspostavi kakva-takva harmonija na relacijama: vlast-vlast, vlast-EU, vlast-NATO, vlast-opozicija (koje nema), i dogovore se harmonično da menjaju Ustav i gumicom izbrišu i Kosovo i Metohiju i da treba ozvaničiti „faktičko stanje“, a ono se pojavi  neki „gerilac“da poremeti harmoniju.

 
Kosovo i Metohija

Mitrovačke žardikade i gazimestanske lekcije

Aleksandar B. Đikić   
subota, 05. jul 2014.

Kako je uopšte moglo doći do propusta da se pred narodom za koga se pouzdano zna da je kivan na vladajući trijumvirat zbog briselske izdaje, a naročito na glavnog trijumvira, preuzme takav rizik da se predsednik republike izloži, možda neadekvatnoj reakciji, ali svakako opravdanom revoltu građana?

 
Kosovo i Metohija

Kosovska izborna farsa i "doprinos" Beograda izgradnji Velike Albanije

Aleksandar B. Đikić   
ponedeljak, 09. jun 2014.

Nakon parlamentarnih izbora na Kosovu, za koga vlast može mehanički tvrditi da nikad neće priznati da ga je priznala, sa sigurnošću se može ustvrditi, da je ono još koju svetlosnu milju dalje od Beograda.

 
Kosovo i Metohija

Srpska politička elita je žrtvovala Kosovo zarad opstanka na vlasti i evrointegracija

Đorđe Vukadinović   
petak, 16. maj 2014.

Što se tiče eventualne nove skupštinske rezolucije o Kosovu, nju je najavio predsednik Nikolić, ali to, zasad, deluje više kao njegova lična inicijativa i pokušaj da se vrati fokus javnosti, s obzirom na to da je poslednjih meseci prilično politički marginalizovan od strane vlade i novog premijera Aleksandra Vučića.

 
Kosovo i Metohija

Zašto se od Srbije traži da prizna Kosovo - uporedni primeri Kipra i Bangladeša

Dejan Mirović   
ponedeljak, 23. mart 2015.

Zašto zapadne države iz nedelje u nedelju tako grozničavo pritiskaju Srbiju, iako se zvanični Beograd potpisivanjem Briselskog sporazuma faktički odrekao od Rezolucije SB UN 1244, a u domaćem javnom informativnom diskursu radi sve da bi se zaboravilo pitanje KiM.

 
Kosovo i Metohija

Univerzitet u Prištini, saučesnik (i)li žrtva briselske veleizdaje?

Danica Vujović   
subota, 28. februar 2015.

Kod preostalih Srba na KiM, kao i kod onih koji su odatle proterani, toga nema. Nema nikakvog pokušaja inicijative koju bi neko prihvatio. Kao da su se pomirili sa sudbinom ili bolje reći kao da im je svejedno. To liči na osobu koja je mnogo prepatila, koja je do smrti pretučena, pa se pomirila sa bilo kakvim ishodom, makar on bio i smrtni.

 
Kosovo i Metohija

Odbrana Trepče pogrešnim oružjem - namera ili neznanje?

Milorad Radivojević   
ponedeljak, 02. februar 2015.

Dokaz o vlasništvu nad Trepčom iz koga se vidi da su akcionari većinski vlasnik naša bi strana, odnosno naša vlada i akcionari, trebalo da drži kao „zacementirani dokaz“, jer je taj dokaz predat UNMIKU 2000. Da nismo imali taj papir 2000, oni bi na legalan način ušli na sever. Ali ovo je bila rampa preko koje nisu mogli.

 
Kosovo i Metohija

Bitka za Srpsku u pratnji „policije Kosova“, ili šta radi srpski premijer na Jahjaginim izborima

Bogdan Živković   
sreda, 14. januar 2015.

Sada SNS ne sme da izgubi u Gračanici. Poraz SNS-a, odnosno mlađanog Kostića na izborima u nedelju, mogao bi mnogo da podrije propagandno i medijsko bojenje kosovsko-metohijske politike vlade Srbije u ružičasto.

 
Kosovo i Metohija

Priznati il` ne priznati, da smo priznali?

Aleksandar B. Đikić   
ponedeljak, 15. decembar 2014.

Ponavljanjem fraze da „nikada nećemo priznati Kosovo“, a istovremeno iz petnih žila se truditi da Kosovo dobije što više državnih atributa, postajemo u međunarodnim odnosima veoma smešni.

 
Kosovo i Metohija

Treći novembar - dan nacionalnog poniženja i sramote u režiji Vlade i Aleksandra Vučića

Pokrajinski odbor DSS   
ponedeljak, 03. novembar 2014.

Doduše, i sama javnost Srbije u zadnje dve godine je primetila da je iz vokabulara predsednika Vlade iščezla sintagma da je Kosovo deo Srbije. Ovo je naročito uočljivo posle potpisivanja Briselskog sporazuma

 
Kosovo i Metohija

Ko se još seća Vidovdana 2014. godine?

Tatjana Lazarević   
utorak, 08. jul 2014.

Nije vest ni da su se iz crkve uključili da obaveste javnost o tome kako je čitav događaj na Gazimestanu bio organizovan, kao i to ko su mladići koji su uzvikivali uvredljive parole. Crkva se i dalje sluša i najviše joj se veruje.

 
Kosovo i Metohija

Gazimestan, 625. put

Nikola Malović   
subota, 05. jul 2014.

Glasovi i zvižduci negodovanja. Ja vas molim, deco što zviždite, da su tako zviždali caru Lazaru kad ih je pozvao u boj, vi danas ne bi imali gde da dođete ovde... Ali ja vama opraštam, vi ne znate što činite.

 
Kosovo i Metohija

Bliže se, bliže izbori, kosovski, parlamentarni

Marko Jakšić   
utorak, 27. maj 2014.

Demokratsko, napredno, civilizovano, proevropsko Kosovo koje želi uspešnu integraciju svojih pobunjenih stanovnika, posebno Srba sa Severa, toliko oduševljeno tom mogućnošću, da ni za živu glavu nije htelo da omogući Srbima pozitivnu diskriminaciju u vidu 10 rezervisanih mesta + ono osvojeno na izborima bez cenzusa.

 
Kosovo i Metohija

Izveštaj Anketnog odbora je manjkav i tendenciozan

Marko Jakšić   
četvrtak, 24. april 2014.

Želim da kažem da je u pitanju jedna velika prevara čiji je cilj pre svega političke prirode, a ne da pomogne, ili da se nova država Srbija navodno sada zaštiti. Pa valjda će tu državu bolje da štiti policija, tužilaštvo, razni sudski organi nego što će to da čine mediji!

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 7 od 26
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner