Početna strana > Debate > Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija

Smena rektora Milačića uvod u „integraciju“ Univerziteta u obrazovni sistem Prištine

Narodni pokret Srba sa KiM „Otadžbina“   
sreda, 02. avgust 2017.

 Inače, i prošle godine uoči palamentarnih izbora bio je pokušaj da se rektor smeni i izvrši integracija Univerziteta u organe samoproglašene republike Kosovo. Samo su izbori omeli da vlast svoju odluku sprovede u delo. 

 
Kosovo i Metohija

Otvoreno pismo predsedniku Republike Srbije - žig izdaje i beščašća je važniji od novca i Nobelove nagrade

Marko Jakšić   
utorak, 25. jul 2017.

Žestoko ste se okomili na mit o Nebeskoj Srbiji, zaboravljajući pritom da je ta ideja sačuvala vaskoliki srpski narod bilo gde da se nalazio. Zahvaljujući toj Nebeskoj Srbiji Vaši u Bugojnu su Srbi a ne, recimo, Hrvati ili Muslimani. Kosovo i Metohija su temelj srpske državnosti, duhovnosti i pismenosti. Ovde je sve nastalo. Ako to date kao što ste naumili Vi ćete da sasečete korene na kojima je izrastao srpski narod, Vi ćete mu oduzeti dušu i nikakvi bruto-društveni proizvodi neće moći da ga sačuvaju i spasu

 
Kosovo i Metohija

Predmet i pravno dejstvo sporazuma Vučića i Tačija – i usmeni sporazumi su obavezujući!

Dejan Mirović   
sreda, 12. jul 2017.

Postavlja se pitanje, šta je predmet ovih usmenih i netranspartenih sporazuma između Vučića i Tačija, posebno poslednjeg koji po svemu sudeći zaključen u Briselu 3.7.2017. Po svemu sudeći, ili prema Vučićevim rečima, radi se prelasku sa "određenih tema" na  "suštinske stvari" ili na  "perpektivu naših odnosa za godinu, dve ili pet".

 
Kosovo i Metohija

Kosovo – mesto gde je Aleksandar Vučić dobio „najskuplje" i "najjeftinije" glasove

Sanja Sovrlić   
petak, 07. april 2017.

Glasovi koje je Aleksandar Vučić dobio od Srba sa Kosova (ukoliko je do njih došlo na legalan način) su najskupljii i najjeftiniji u isto vreme. Najskuplji jer govore da Srbi sa Kosova ne žele da izgube vezu sa Srbijom, koja je sve tanja nakon Briselskog sporazuma. Iz istog razloga su i najjeftiniji – najlakše je uceniti onoga ko ima malo da može ostati i bez toga.

 
Kosovo i Metohija

Srbi sa Kosova nisu politički mazohisti - već žrtve velike izborne krađe

Narodni pokret Srba sa KiM   
nedelja, 12. mart 2017.
Birački spiskovi na Kosovu i Metohiji nisu menjani od 1996. godine i u njima postoji veliki broj Albanaca koji odavno nisu tu, a oni koji jesu ne izlaze na izbore. Njihovo prisustvo na biračkim spiskovima je dobra podloga za manipulaciju.
 
Kosovo i Metohija

Sumnjivi Subjekat, Važna Osoba, Baš Baš Važna Osoba i Drugi Čovek

In Memoriam Ana Radmilović   
četvrtak, 09. februar 2017.

Onda svi kažu „nikako, nikako, taj je Subjekat toliko strašan, taj lično ubija, vozika se gradom u svojim belim džipovima i puca kroz prozor, ni reč o njemu – taj rukama davi…“ I sve tako.

 
Kosovo i Metohija

Izdaja Kosova i Metohije pod oznakom "državna tajna" i "strogo poverljivo"

Slaviša Ristić   
sreda, 11. januar 2017.

Istina je da je ovo jedna prljava igra vlasti i da se radi o bezobzirnoj zloupotrebni najvažnijih bezbednosnih službi u zemlji kako bi se oznakom državna tajna zaštitila izdaja koju ova vlast konstantno sprovodi na Kosovu i Metohiji.

 
Kosovo i Metohija

"Samit na vrhu" ili do 5:0 i nazad

Aleksandar B. Đikić   
sreda, 28. decembar 2016.

Pitanje: ako je Briselski sporazum toliko državotvoran (i to 5:0 toliko) što bi Albanci formirali zajednicu srpskih opština? Zar i nije prirodno da je formiraju Srbi, a koliko me sećanje služi Srbi koji su pre tri godine to predlagali su bili prokaženi kao protivnici evropske perspektive. 

 
Kosovo i Metohija

Briselski dijalog - politika Prištine i (samo)degradacija srpske države

Nikola Tanasić   
petak, 21. oktobar 2016.

Srpska javnost se dan-danas seća trijumfalističke izjave Marka Đurića posle potpisivanja još jednog paketa skandaloznih sporazuma u Briselu u avgustu 2015. god. o „pobedi Srbije 5:0“. Malo ko, međutim, zna na šta se tačno ta „pobeda“ odnosila, i za šta se uopšte naša vlast u Briselu „izborila“. 

 
Kosovo i Metohija

Briselski sporazum je dodatno pogoršao bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji

Dragana Trifković   
ponedeljak, 25. jul 2016.

Evropska komisija u svom izveštaju za 2015. godinu ističe problem zločina iz mržnje nad srpskim stanovništvom posebno u zapadnom delu Kosova i Metohije i zbog toga preporučuje da kosovska policija i sudstvo moraju da utvrde šta podstiče međuetničke sukobe.

 
Kosovo i Metohija

Bez "kosovskog čvora", brže jače, bolje - jer budućnost ne može da čeka

Marko M. Jakšić   
utorak, 25. jul 2017.
Srbi su nepoželjni na Kosovu u svakom pogledu, osim da kao brojka figuriraju (najčešće u institucijama) kada je to potrebno da bi se opravdao tzv. multietnički karakter. Kao 'manjina' sa najbolje proklamovanim pravima koja su u praksi obesmišljena - pa što jednim zakonom imaju, druga dva im onemogućavaju. I sve je to kroz dijalog Beograd – Priština priznato kao realnost na terenu.
 
Kosovo i Metohija

Pozivom na „društveni dijalog o Kosovu“ Vučić pokušava da podeli odgovornost za svoju izdaju

Narodni pokret Srba sa KiM „Otadžbina“   
petak, 14. jul 2017.

Poslednja izjava predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da na Kosovu i Metohiji mora da se poštuje realnost, odnosno separatitička vlast koja vlada južnom srpskom pokrajinom, nagoveštava potpuno odvajanje ove praiskonske srpske teritorije.

 
Kosovo i Metohija

BIA strahuje od gubitka uticaja Srbije na Kosovu

RTK   
nedelja, 04. jun 2017.

RTK je uspela da obezbedi dokument organa bezbednosti Srbije, koji su sačinili profile nekoliko srpskih političara sa Kosova. U suštini, dokument generalno pokazuje zabrinutost zvaničnog Beograda zbog nedostatka jednog stabilnijeg rukovodstva Srba na Kosovu, rukovodstva koje, prema dokumentu, ne može dovoljno da insistira na potraživanjima Vlade Srbije na Kosovu. 

 
Kosovo i Metohija

SAD će dati odobrenje za formiranje "Vojske Kosova"

Lorenco Vita   
utorak, 04. april 2017.

Trampova administracija, uprkos navodnom približavanju Rusiji, nikada nije krila svoju podršku nezavisnosti Kosova. Postoji jedan deo Kongresa SAD koji je zvanično zatražio od američke vlade da pruži podršku projektu Prištine.

 
Kosovo i Metohija

"Vojska Kosova" i katastrofalna nacionalna politika Aleksandra Vučića

Marko Jakšić   
sreda, 08. mart 2017.

Predsednik Vlade Srbije voli da se u javnosti Srbije razmeće hrabrošću koju nažalost, kada je u pitanju odbrana Kosova i Metohije, apsolutno ne vidimo. Jak na rečima, kukavica na delu

 
Kosovo i Metohija

Šarenim vozom do Raške, šarenom lažom „natraške“

Aleksandar B. Đikić   
nedelja, 15. januar 2017.

Rezultati su sledeći: Hašim Tači je učvrstio svoju poziciju kosovskog suverena; njegova faktička vlast se proširila na sever Kosova sve do Pančićevog vrha, jer je ROSU maestralno do krajnjeg severaizvela pokaznu vežbu

 
Kosovo i Metohija

Od Če Gevare do Hašima Tačija - Izdaja i laži bez kraja

Marko Jakšić   
subota, 31. decembar 2016.

Ako aktuelni režim želi da demantuje kritike opozicije da je marionetski neka raspiše lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, što je i po Ustavu Srbije u obavezi. Aleksandar Vučić ipak nema snage za tako nešto jer je odavno prodao veru za večeru. 

 
Kosovo i Metohija

Iz arhive NSPM - Pozovi +383 radi izbora

Aleksandar B. Đikić   
ponedeljak, 14. novembar 2016.

Vlastima u Prištini, i Nemačkoj iznad svega, ovi izbori od 3. novembra su izuzetno značajni, a naročito učešće Srba na njima. Zato su spremni i da prihvataju razne nepravilnosti u izbornom procesu koje se inače ne tolerišu.

 
Kosovo i Metohija

Poređenje Dejtonskog i Briselskog sporazuma notorna neistina - prvim je stvorena Republika Srpska, a drugim predato Kosovo

Nenad Kojić   
subota, 13. avgust 2016.

Politika Aleksandra Vučića prema Kosovu i Metohiji je politika „teških i bolnih kompromisa“, kako on kaže, a u suštini je klasična izdaja kako to Srbi glasno govore.

 
Kosovo i Metohija

Krvavo žito

Gordana Pavlović   
petak, 22. jul 2016.

Stanovnici sela Staro Gracko, kod Lipljana,  radni, vredni i čestiti ljudi  sejali su, uzgajali i krenuli na polje, tog kobnog 23.jula.1999.godine...

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 6 od 26
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner