Početna strana > Debate > Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija

Kosovo i Metohija, sećanje (IV) – Zoran Bogavac: Nečujna zvona; Dobrica Erić: Svi moji preci

NSPM   
utorak, 02. april 2013.

Sećanje na Kosovo i Metohiju nastavljamo proznim prilogom Zorana Bogavca i pesmom Dobrice Erića "Svi moji preci".

 
Kosovo i Metohija

Kosovo i Metohija, sećanje (II) – Kosovka devojka, Desanka Maksimović govori "Gračanicu"

NSPM   
sreda, 20. mart 2013.

Vaše reči, stihove, misli, nadanja, ljubav prema KiM slobodno iskazujte i dalje. Javljajte se. Ovo parče elektronskog neba je svojina svih nas koji volimo svoju zemlju i znamo da je Kosovo naše.

 
Kosovo i Metohija

Kosovska vertikala

Nikola Tanasić   
nedelja, 17. februar 2013.

Slično tome, pitanje Kosova pogotovo nije pitanje „ustavnog i pravnog poretka Srbije“, a da ne govorimo o onoj besmislenoj mantri o „očuvanju principa međunarodnog prava“ u koju su toliki naši sunarodnici slepo verovali sve do tragikomičnog fijaska pred Međunarodnim sudom u Hagu.

 
Kosovo i Metohija

Simptomi izdaje, ili ćutnjom protiv barikada

Marko Koprivica   
utorak, 29. januar 2013.

"Srpska" vlast i mediji pokazuju licemerno i izdajničko lice, postavljajući prema Srbima sa Kosmeta svoje političke ograde i medijske barikade koje treba da ih bespovratno učine zarobljenicima kosovskih bandita.

 

 
Kosovo i Metohija

Dačić-Vučićeve vratolomije i kosovska anestezija

Miloš Milojević   
sreda, 09. januar 2013.

Nesumnjivo da evrounijazam srpske političke elite ima uporište u činjenici da bez EU ne bismo mogli da isplaćujemo plate i penzije, da parafraziramo Vučićev vapaj pred Skupštinom.

 
Kosovo i Metohija

Kosovo i Metohija kao nacionalni plebiscit

Marinko M. Vučinić   
četvrtak, 20. decembar 2012.

Nakon ovako profilisane analize presuda Haškog suda za nas je od suštinskog značaja šta može da učini Srbija kojoj se neprestano nameću dva uslova: poboljšanje dobrosusedskih odnosa i puzajuće priznanje Kosova kao nezavisne države.

 
Kosovo i Metohija

Pravoslavno groblje kao "paralelna institucija"

Aleksandar B. Đikić   
nedelja, 04. novembar 2012.

Ko može da poveruje našim evro-promoterima i promoterkama kada nam objašnjavaju to što okupatori kažu da se moraju ukinuti „paralelne“ institucije na Kosovu, misleći na jedine legalne  institucije?Da oni tako ne misle, nego misle „samo na neke“ - sve srpske institucije?
 
Kosovo i Metohija

Ako je Srbija ozbiljna država...

Živadin Jovanović   
sreda, 10. oktobar 2012.

Ako predsednik Republike ima valjane razloge da odbije susret, rukovanje i razgovor sa Tačijem, onda to mogu biti samo važni politički, nikako protokolarni razlozi. Pretpostavljam da je iza takvog stava ocena da bi susret sa Tačijem naneo štetu Srbiji, njenim interesima.

 
Kosovo i Metohija

Šta Srbija (još uvek) može da učini u vezi sa Kosovom

Živadin Jovanović   
utorak, 18. septembar 2012.

Srbija može i treba da vodi dijalog sa Prištinom, ali ne bi smela da prihvati ulogu saradnika u ostvarivanju strategije faznog priznavanja jednostrane, ilegalne nezavisnosti Kosova i Metohije.

 
Kosovo i Metohija

Obraćanje Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija

Ivica Dačić   
utorak, 21. avgust 2012.

Srbija ostaje suštinski privržena procesu koji će konačno dovesti do trajnog mira između Srba i Albanaca. Želim da naglasim da nova vlast u Srbiji namerava da sprovede sve do sada dogovorene sporazume, uz insistiranje da to mora da uradi i Priština.

 
Kosovo i Metohija

Kosovo i Metohija, sećanje (III) – Petar Petrović Njegoš: "O Kosovo, grdno sudilište"; Kralj Nikola Petrović: "Onamo `namo!"

NSPM   
sreda, 27. mart 2013.

Venac o Kosovu i Metohiji nastavljamo pesmama vladike i vladara Crne Gore Petra II Petrovića Njegoša i crnogorskog kralja Nikole I Petrovića.

 
Kosovo i Metohija

Kosovo i Metohija, sećanje - Vila saziva Srbe

NSPM   
utorak, 19. mart 2013.

Pokrećemo novi ciklus na našem i vašem NSPM: Kosovo i Metohija. Objavljivaćemo povremeno narodne pesme kosovskog, pretkosovskog i pokosovskog ciklusa, pesme o Kosovu naših poznatih pesnika, kao i ono što su veliki i umni Srbi govorili, mislili i pisali o Kosovu.

 
Kosovo i Metohija

2012 – godina srpskog (pametnog?) popuštanja

Mario Brudar   
subota, 09. februar 2013.

Kosovska politika srpskih vlasti krenuće sasvim izvesno nekim putem u 2013. godini. Kuda će taj put odvesti, niko ozbiljan, u ovom trenutku, ne može da zna. Ali, za svaku uspešnu politiku bilo je neophodno korenito promeniti odnos prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

 
Kosovo i Metohija

Otimačina, pljačka i teror - kratki istorijat kosovskog problema

Rade S. N. Rajić   
utorak, 22. januar 2013.

Treći talas njihovog naseljavanja, nasilja i terora usledio je uz podršku musolinijeve fašističke Italije na planu albanizacije Kosova i Metohije i stvaranja Velike Albanije. Tada je pobijeno preko 10.000, i proterano oko 100.000 Srba.

 
Kosovo i Metohija

„Kosovska vojska“ i problemi na jugu Srbije

Vladimir Jevtić   
petak, 28. decembar 2012.

Srbija bi se našla u jako teškom položaju, ona ne bi mogla da zaštiti svoje građane srpske nacionalnosti koji bi se dali u još jedan masovni egzodus iz južne srpske pokrajine.

 
Kosovo i Metohija

Pod hitno doneti zakon o suštinskoj autonomiji KiM

Zoran Krasić   
četvrtak, 08. novembar 2012.

Suštinska autonomija i široka samouprava nema nikakve veze sa etničkom pripadnošću stanovništva. Kosovo i Metohija moraju da se čuvaju i vrate u ustavnopravni položaj Srbije, jer ako toga nema ne postoji srpski narod.

 
Kosovo i Metohija

Patriotski(ji) insajder

Aleksandar B. Đikić   
ponedeljak, 29. oktobar 2012.

Šta konačno reći o pravnom nasilju nad privatnom imovinom Srba koju su Šiptari 1999. uzurpirali i serbez je koriste bezmalo deceniju i po. A radi se o hiljadama stambenih i privrednih objekata, desetinama hiljada hektara oranica i šuma... Je li to evropski standard ili pravno nasilje?

 
Kosovo i Metohija

Brana Gazivode "nadgleda nezavisnost" Kosova

Aleksandar B. Đikić   
sreda, 19. septembar 2012.

Niko i ne pomišlja da sad zavrne ventil na Gazivodama, pa da narod na Kosovu bude žedan. Ne, nipošto. Međutim, ako Priština i Tirana ne uspostave punu kontrolu nad Gazivodama, dovode se u pitanje mnogi planovi pomenutih prvoboraca iz 1999.

 
Kosovo i Metohija

Kraj „nadgledane nezavisnosti Kosova“ i politika novih srpskih vlasti

Marina Raguš   
četvrtak, 06. septembar 2012.

Dačić je u svom nastupu u Njujorku stavio do znanja da će Srbija braniti svoj ustavni poredak. Samo tri dana posle sednice Saveta bezbednosti, ambasador SAD na Kosovu Trejsi DŽejkobson rekla je da Srbija treba da prihvati realnost nezavisnog Kosova i Metohije.

 
Kosovo i Metohija

Staklena menažerija iz Ahtisarilenda

Aleksandar B. Đikić   
petak, 17. avgust 2012.

Ima u ovoj grupi još „manekena“ poput raznih: Rašića, Miletića, Vujičića... ali da se ne bi naljutili ovi iz druge grupe, ovde moramo zastati. A u drugoj grupi (tamo -`vamo) ima takođe interesantnih likova.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 9 od 25
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner