Početna strana > Debate > Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija

Izbori za Tačijevu okupatorsku državu, ili izdaja države Srbije?

Episkop Atanasije   
ponedeljak, 14. oktobar 2013.

Sada se, na opštu žalost svega srpstva, na izdajnički način, celo Kosovo i Metohija, i posebno naglašeno “severni deo” predaju u nadležnost Tačijevog “državnog sistema”, koji i raspisuje i sprovodi ove famozne izbore.

 
Kosovo i Metohija

Mućke u magli

Aleksandar B. Đikić   
petak, 04. oktobar 2013.

Upravo ono što mi na ovom mestu uporno ponavljamo već mesecima, da je tzv. Vlada u Prištini već odavno zatvorila poglavlje koje se zove „Čije je Kosovo“? Ona sada nastupa državotvorno. I, naravno, ona se ponaša kao svaka normalna vlada. Ne dozvoljava političarima iz inostranstva da se mešaju u izborni proces.

 
Kosovo i Metohija

Izbori na Kosovu - od nacionalnog sumraka do državne pomrčine

Aleksandar B. Đikić   
nedelja, 01. septembar 2013.

Nije do kraja razumljivo zašto deo političke scene jalovo insistira na izjašnjavanju Ustavnog suda o Briselskim sporazumima, budući da se svojim višemesečnim oglušavanjem o zahteve za ocenu ustavnosti, taj sud više nego izjasnio.

 
Kosovo i Metohija

Vidovdan prođe, zulumi se nastaviše!

Miljan Damjanović   
ponedeljak, 01. jul 2013.

Danas, Srbija prema Kosmetu i neprijateljima Srbije vodi krajnje plašljivu i vazalsku politiku, politiku zabijanja glave u pesak, poput noja, jer ako ne vidi opasnost isto mu je kao i da je nema.

 
Kosovo i Metohija

Kosovo i Metohija, sećanje (VIII)

NSPM   
petak, 28. jun 2013.

Duhovni smisao, ipak, ne zavisi samo od porekla imena. Kosovo je, prvenstveno, mesto srpskog svedočenja vernosti Bogu (reč mučenik i znači, originalno, „svedok istine“). Tako da je njegov današnji smisao u stvari nataložen, vremenom, svim onim što za nas predstavlja ova nadistorijska srpska lozinka. 

 
Kosovo i Metohija

Otvoreno pismo sa Kosova Nikoliću, Dačiću i Vučiću

Goran Ćetković   
sreda, 05. jun 2013.

Neka Vam je sve prosto, ali kapitulacija je izdaja i dužan sam da se oglušim o poslušnost, sve i da ste ostali moja Vlada. Izvinite ako sam Vam ikada poverovao i toga se stidim!

 
Kosovo i Metohija

Seciranje briselskog sporazuma

Aleksandar Dikić   
sreda, 22. maj 2013.

Pitanje koje braniocima sporazuma nije postavljeno na nacionalnim medijima jeste kako će postupiti srpski policajci pod prištinskom komandom ako kosovsko tužilaštvo podigne optužnicu za počinjene ratne zločine protiv nekog Srbina na Severu?  

 
Kosovo i Metohija

"Nezavisno Kosovo" 2008-2013.

Ana Radmilović   
nedelja, 19. maj 2013.

Dovoljno sam dugo bila na Kosovu, šetala uličicama Orahovca, vozila se Prokletijama i u čudu gledala Prizren, dovoljno dugo da znam, sasvim sigurna u ono što kažem – mi ne znamo šta smo izgubili.

 
Kosovo i Metohija

Dačić i Vučić odgovornost za predaju Kosova prebacuju na Putina i Šojgua

Ruska agencija "Reks"   
četvrtak, 25. april 2013.

Obe ove izjave su izneli kako bi se iza autoriteta Rusije i njenog rukovodstva sakrili od ogorčenosti srpskih građana koji su nezadovoljni briselskom “normalizacijom“, koju je patrijarh SPC u svom obraćanju narodu nazvao “izdajom Kosova“.

 
Kosovo i Metohija

Deklaracija o neopozivom odbijanju briselskog sporazuma Beograda i Prištine

Sabor srpskog naroda Kosova i Metohije   
ponedeljak, 22. april 2013.

Pošto se čitav pregovarački proces, zajedno sa parafiranjem i potvrđivanjem Sporazuma odvijao mimo volje srpskog naroda sa severa Kosova i Metohije na koji se Sporazum odnosi, Sabor ga smatra nelegitimnim i nevažećim.

 
Kosovo i Metohija

Rukovodstvo Srbije nas tera na kosovske izbore da bi prikrilo svoju izdaju

Slavko Stevanović   
ponedeljak, 14. oktobar 2013.

Dok Ustavni sud Republike Srbije ćuti i ne donosi odluke o oceni ustavnosti postignutih sporazuma, predsednica nepriznate države Kosovo raspisala je lokalne izbore u državi Kosovo, koji će se sprovesti po kosovskom zakonodavstvu.

 
Kosovo i Metohija

Prevara u prevari, ili 12.700 fiktivnih birača iz Srbije kako bi sever konačno pao

Milan Jezdić   
sreda, 02. oktobar 2013.

Vlast u Srbiji videvši da će na severu Kosova i Metohije izlaznost na šiptarske izbore biti ili u promilima ili izbornog dana neće ni biti, usled fizičke blokade, postiže takozvani dogovor sa Prištinom o dodatnim biračima iz Srbije, kako bi ovaj "problem" pravazišli.

 
Kosovo i Metohija

„Sila uzme zemlju i gradove“ – beseda u manastiru Banjska

Đorđo Sladoje   
ponedeljak, 19. avgust 2013.

A bez tog Lazarevog, kosovskog opredjeljenja za carstvo nebesko, odnosno za viši, smisleniji život u slobodi, bez te duhovne vertikale, bez spremnosti na žrtvovanje, bez vjere u spas i vaskrsenje, život bi se i na Kosovu i Metohiji, kao i na svakom drugom, manje svetom i strašnom mjestu, već odavno srozao u podaničko gluvilo.

 
Kosovo i Metohija

Vidovdan, a sto pedeset hiljada ruža nije stiglo na Kosovo

Ana Radmilović   
petak, 28. jun 2013.

Kosovo opija lepotom. I prestravljuje strahotom. Ne znam za ono, grdno sudilište, ali i to je. Svi su junaci tamo pali, neko na ovaj neko na onaj način.

 
Kosovo i Metohija

Briselski sporazum kao Pandorina kutija

Aleksandar B. Đikić   
sreda, 19. jun 2013.

Briselskim sporazumom kako stvari stoje (a ako on još uz to i ne rezultira nj.v. Datumom) , mi smo otvorili Pandorinu kutiju, i sada ćemo se sve više čuditi što iz nje iskaču razna zla. Šta li smo očekivali u njoj da nađemo? Šargarepe možda?

 
Kosovo i Metohija

U čijim rukama će se naći prirodna bogatstva Kosova i Metohije?

Vladimir Jevtić   
petak, 24. maj 2013.

Aktuelna vlast kao da nije mnogo zainteresovana za neprocenjivo blago na KiM, jer će implementacijom Briselskog sporazuma samo biti omogućeno da tzv. nezavisna država Kosovo eksploatiše rudna bogatstva.

 
Kosovo i Metohija

Podsećanje, ili kako je “sporazumom” Dačić-Tači udaren glogov kolac u srpsko Kosovo i Metohiju

Vladan Dinić   
ponedeljak, 20. maj 2013.

Punih 78 dana SAD, NATO i naši ostali „evropski prijatelji“ bombardovali su SCG mimo bilo kakve odluke SB, pa pogromom Srba, pa serijom nerazjašnjenih ubistava, i sad “sporazumom” Dačić-Tači udarile glogov kolac u san Srba na KiM.

 
Kosovo i Metohija

Prihvatanje aneksije BiH 1909. i priznanja tzv. Republike Kosovo 2013.

Velibor DŽomić   
subota, 18. maj 2013.

Neverovatna je istorijska podudarnost događaja od 31. marta 1909. i 22. aprila 2013. godine. Postoji i jedna razlika 2013. Rusija je protiv priznanja takozvane Republike Kosovo i uzalud hrabri Vladu Srbije da ne čini to što čini.

 
Kosovo i Metohija

Kratki podsetnik, ili kako od danas zvati Srbiju

Radomir Košanin   
četvrtak, 25. april 2013.

I tako sve bežeći od početka stigosmo do samog kraja: preko sporazuma Cvetković - Maček, pa sporazuma Tito – Subašić dobismo na kraju još jedan istorijski sporazum: Dačić – Tači. Uveravaju nas da je taj zadatak dužnost ove generacije srpskih političara i da ga oni ne smeju prepustiti budućim pokolenjima.

 
Kosovo i Metohija

Kosovo i Metohija, sećanje (VII) – Kneževa kletva; Vasko Popa: Večera na Kosovom Polju; Bora Spužić "Navali se Šar-planina"

NSPM   
subota, 20. april 2013.

Opredeljenje ka Dobru i trajnom životu, u vidu Kneževe kletve, sačuvano je kao fragment izgubljene pesme. Uz Kneževu kletvu dodajemo stihove posvećene Kosovskom zavetu.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 9 od 26
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner