Početna strana > Debate > Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija

Odbrana Trepče pogrešnim oružjem - namera ili neznanje?

Milorad Radivojević   
ponedeljak, 02. februar 2015.

Dokaz o vlasništvu nad Trepčom iz koga se vidi da su akcionari većinski vlasnik naša bi strana, odnosno naša vlada i akcionari, trebalo da drži kao „zacementirani dokaz“, jer je taj dokaz predat UNMIKU 2000. Da nismo imali taj papir 2000, oni bi na legalan način ušli na sever. Ali ovo je bila rampa preko koje nisu mogli.

 
Kosovo i Metohija

Bitka za Srpsku u pratnji „policije Kosova“, ili šta radi srpski premijer na Jahjaginim izborima

Bogdan Živković   
sreda, 14. januar 2015.

Sada SNS ne sme da izgubi u Gračanici. Poraz SNS-a, odnosno mlađanog Kostića na izborima u nedelju, mogao bi mnogo da podrije propagandno i medijsko bojenje kosovsko-metohijske politike vlade Srbije u ružičasto.

 
Kosovo i Metohija

Priznati il` ne priznati, da smo priznali?

Aleksandar B. Đikić   
ponedeljak, 15. decembar 2014.

Ponavljanjem fraze da „nikada nećemo priznati Kosovo“, a istovremeno iz petnih žila se truditi da Kosovo dobije što više državnih atributa, postajemo u međunarodnim odnosima veoma smešni.

 
Kosovo i Metohija

Treći novembar - dan nacionalnog poniženja i sramote u režiji Vlade i Aleksandra Vučića

Pokrajinski odbor DSS   
ponedeljak, 03. novembar 2014.

Doduše, i sama javnost Srbije u zadnje dve godine je primetila da je iz vokabulara predsednika Vlade iščezla sintagma da je Kosovo deo Srbije. Ovo je naročito uočljivo posle potpisivanja Briselskog sporazuma

 
Kosovo i Metohija

Ko se još seća Vidovdana 2014. godine?

Tatjana Lazarević   
utorak, 08. jul 2014.

Nije vest ni da su se iz crkve uključili da obaveste javnost o tome kako je čitav događaj na Gazimestanu bio organizovan, kao i to ko su mladići koji su uzvikivali uvredljive parole. Crkva se i dalje sluša i najviše joj se veruje.

 
Kosovo i Metohija

Gazimestan, 625. put

Nikola Malović   
subota, 05. jul 2014.

Glasovi i zvižduci negodovanja. Ja vas molim, deco što zviždite, da su tako zviždali caru Lazaru kad ih je pozvao u boj, vi danas ne bi imali gde da dođete ovde... Ali ja vama opraštam, vi ne znate što činite.

 
Kosovo i Metohija

Bliže se, bliže izbori, kosovski, parlamentarni

Marko Jakšić   
utorak, 27. maj 2014.

Demokratsko, napredno, civilizovano, proevropsko Kosovo koje želi uspešnu integraciju svojih pobunjenih stanovnika, posebno Srba sa Severa, toliko oduševljeno tom mogućnošću, da ni za živu glavu nije htelo da omogući Srbima pozitivnu diskriminaciju u vidu 10 rezervisanih mesta + ono osvojeno na izborima bez cenzusa.

 
Kosovo i Metohija

Izveštaj Anketnog odbora je manjkav i tendenciozan

Marko Jakšić   
četvrtak, 24. april 2014.

Želim da kažem da je u pitanju jedna velika prevara čiji je cilj pre svega političke prirode, a ne da pomogne, ili da se nova država Srbija navodno sada zaštiti. Pa valjda će tu državu bolje da štiti policija, tužilaštvo, razni sudski organi nego što će to da čine mediji!

 
Kosovo i Metohija

Daleko više od igre, mnogo više

Aleksandar B. Đikić   
četvrtak, 13. mart 2014.

Kao što nije mogla (htela) da spreči FIFA da odobri Kosovu međunarodne utakmice, Srbija isto tako neće moći ni da pomogne i zaštiti srpski narod od te integracije, jer bi se to smatralo ometanjem Kosova, a to po briselskom sporazumu ne sme da radi. 

 
Kosovo i Metohija

Sretenjska deklaracija Skupštine AP Kosova i Metohije

NSPM   
ponedeljak, 17. februar 2014.

Upozoravamo građane i javnost da dalje sprovođenje tzv. briselskog sporazuma ima za cilj da, mimo njihove volje, u potpunosti izvrši integraciju Srba i ostalih nealbanaca u sistem tzv. Republike Kosovo, a samim tim i njihovu asimilaciju.

 
Kosovo i Metohija

"Teška reč" Aleksandra Jablanovića i disciplinovanje Tačijevih Srba

Aleksandar B. Đikić   
ponedeljak, 26. januar 2015.

Da je bio sa svojim narodom u Đakovici, saznao bi i da su u kamenovanom autobusu bile majke Đakovice, ali one čija deca nisu  mogla biti sahranjena u svom gradu, već su im kosti rasute svuda uokolo. Ne bi morao da se na televiziji znoji, i pravda da u Leposaviću gde je on bio tinejdžer nije bilo ratnih dejstava.

 
Kosovo i Metohija

Referendumom na Lazarevu kletvu

Aleksandar B. Đikić   
utorak, 06. januar 2015.

U parlamentu Srbije ne da postoji dvotrećinska, već postoji trotrećinska većina za njegovo usvajanje, i brisanje Kosova i Metohije iz Ustava, samo da Gazda namigne. Ostaje još da se sve to verifikuje našim rukama i olovkama. Potpuno sam siguran da će rezultati eventualnog referenduma biti takvi da omoguće ono što Nemačka i vlast u Srbiji hoće.

 
Kosovo i Metohija

Arogancija „Velikog brata“, istorija i suverenost

Emil Vlajki   
sreda, 12. novembar 2014.

Nažalost, Srbi u ovim vremenima potpuno zakazuju kada se radi o diplomatskom bojnom polju. Stalno daju neke ustupke i prepuštaju, malo po malo, Kosmet Albancima. Očajnički krik upućen albanskom premijeru od strane srpskog premijera: „Kakve veze Albanija ima sa Kosmetom“, krajnje je deplasiran.

 
Kosovo i Metohija

Položaj Srba sa Kosova i iz Metohije, ili gradacija prideva – očajan

Aleksandar B. Đikić   
nedelja, 24. avgust 2014.

Taman se uspostavi kakva-takva harmonija na relacijama: vlast-vlast, vlast-EU, vlast-NATO, vlast-opozicija (koje nema), i dogovore se harmonično da menjaju Ustav i gumicom izbrišu i Kosovo i Metohiju i da treba ozvaničiti „faktičko stanje“, a ono se pojavi  neki „gerilac“da poremeti harmoniju.

 
Kosovo i Metohija

Mitrovačke žardikade i gazimestanske lekcije

Aleksandar B. Đikić   
subota, 05. jul 2014.

Kako je uopšte moglo doći do propusta da se pred narodom za koga se pouzdano zna da je kivan na vladajući trijumvirat zbog briselske izdaje, a naročito na glavnog trijumvira, preuzme takav rizik da se predsednik republike izloži, možda neadekvatnoj reakciji, ali svakako opravdanom revoltu građana?

 
Kosovo i Metohija

Kosovska izborna farsa i "doprinos" Beograda izgradnji Velike Albanije

Aleksandar B. Đikić   
ponedeljak, 09. jun 2014.

Nakon parlamentarnih izbora na Kosovu, za koga vlast može mehanički tvrditi da nikad neće priznati da ga je priznala, sa sigurnošću se može ustvrditi, da je ono još koju svetlosnu milju dalje od Beograda.

 
Kosovo i Metohija

Srpska politička elita je žrtvovala Kosovo zarad opstanka na vlasti i evrointegracija

Đorđe Vukadinović   
petak, 16. maj 2014.

Što se tiče eventualne nove skupštinske rezolucije o Kosovu, nju je najavio predsednik Nikolić, ali to, zasad, deluje više kao njegova lična inicijativa i pokušaj da se vrati fokus javnosti, s obzirom na to da je poslednjih meseci prilično politički marginalizovan od strane vlade i novog premijera Aleksandra Vučića.

 
Kosovo i Metohija

Krivo ogledalo, ili kako Stejt department vidi stanje ljudskih prava na Kosovu

Bogdan Živković   
ponedeljak, 17. mart 2014.

Krajem prošle nedelje kosovski mediji su izvestili o nedavno objavljenom godišnjem izveštaju Stejt departmenta o stanju ljudskih prava na Kosovu u 2013. godini. Prema ovom izveštaju, kriminal, ekstremizam i nasilje na severu Kosova su označeni kao najistaknutiji problem u oblasti ljudskih prava.

 
Kosovo i Metohija

Apsolutna ništavost Briselskog sporazuma prema međunarodnom pravu

Dejan Mirović   
ponedeljak, 24. februar 2014.

Dakle, neko je po svemu sudeći, pretio silom (ili upotrebom sile) ako se ne potpiše Briselski sporazum. Da li su to bile takozvane vlasti iz Prištine ili neke zapadne sile (ili zajedno?) i na koji način je to izvedeno (diplomatskim kanalima ili neformalnim putem?) manje je bitno sa aspekta Bečke konvencije.

 
Kosovo i Metohija

Nova bruka srpske vlasti - selotejpom do “istorijskog kompromisa“ na Kosovu

Milan Dinić   
četvrtak, 16. januar 2014.

Da ovaj novi skaradni čin srpske tragedije ima svog tragičnog antijunaka, pobrinuo se niko drugi nego izglasani ali ne i ustoličeni gradonačelnik Severne Mitrovice – Krstomir Pantić. 

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 8 od 26
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner