Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Reklamiranje genocida

Nikola Vrzić   
subota, 14. mart 2009.

Reklamni stručnjaci umeju da kažu kako nema lošeg publiciteta, ali, koliki je mazohizam kada sami promovišete sopstveni loš publicitet? A srpskom se političkom vrhu baš to desilo kada su u Starom dvoru predstavili izdanje Juropijen tajmsa posvećeno Srbiji.

 
Prenosimo

Muke mladog pokolenja

Mihal Ramač   
nedelja, 08. mart 2009.

Ko je sve kriv za sva zla devedesetih? Samo oni koji su donosili odluke i izdavali naredbe ili i izvršioci? Da li je, u krajnjoj liniji, saučesnik u zločinačkim poduhvatima bio svako ko se nije svakodnevno suprotstavljao zlu? U susednim republikama ima onih koji tvrde upravo to.

 
Prenosimo

Izmicanje tla

Dragoljub Žarković   
petak, 06. mart 2009.

Pitanje je da li se u Srbiji adekvatno politički govori o krizi ili je to prepušteno samo ekspertima i onima koji su umislili da su eksperti, da li se kao društvo adekvatno odnosimo prema sve izvesnijim političkim posledicama krize i traumama koje ostaju iza nje.

 
Prenosimo

Neko ima opasne motive

Vuk Jeremić   
sreda, 04. mart 2009.
Nadam se da će nadležni organi ustanoviti ko je odao državnu tajnu i sa kakvim motivom je to učinio. Čuvanje državne tajne je pitanje morala i kredibiliteta ličnosti koje su od građana dobili podršku da obavljaju važan državni posao.
 
Prenosimo

Haške presude štete potrazi

Rasim Ljajić   
utorak, 03. mart 2009.

Čak 78,5 odsto ispitanika smatra da su haške presude nepravedne i previsoke, a svega 11 odsto je ocenilo ih je pozitivno. Posle ovih presuda porastao je procenat građana koji se protivi izručenju Mladića, a predstavnici međunarodne zajednice čude se zbog ovakvog reagovanja javnog mnjenja u Srbiji. 

 
Prenosimo

Hag ne da Šešelja Srbiji

Milorad Vučelić   
petak, 27. februar 2009.

Haški tribunal ni po koju cenu neće da oslobodi Vojislava Šešelja, niti će dozvoliti da se on vrati u Srbiji, pre svega zato što je u potpunosti obesmislio optužnicu protiv njega. Ali zato će naša zemlja ugostiti okrivljene iz Ruande, njima će se umesto u Hagu, suditi u Srbiji.

 
Prenosimo

Cena krvi

Dragoljub Žarković   
utorak, 24. februar 2009.

To što Vlada hoće da plati nije cena krvi koju je Kovačević prosuo nekom Amerikancu u tuči u diskoteci, već Vlada plaća grešku državnih činovnika, države u suštini, koji su mutnim radnjama omogućili Kovačeviću da utekne s „mesta zločina.”

 
Prenosimo

Statut će biti usvojen do kraja marta

Bojan Pajtić   
subota, 21. februar 2009.

Pitanje ocene ustavnosti isključivo je pitanje za Ustavni sud, i to znaju svi koji poznaju funkcionisanje države. Nakon što budu usvojeni statut i prateći zakon, svima će postati jasno da su ovu temu pokušale da zloupotrebe pre svega desničarske stranke.

 
Prenosimo

Srbija je opterećena predrasudama

Šandor Egereši   
četvrtak, 19. februar 2009.

Predlog statuta ne predviđa nijednu državnu funkciju, nijedan element državnosti - monetarnu politiku, državnu bezbednost, vojsku, policiju. Ne poznajem nijednog ozbiljnog političara u Vojvodini koji se zalaže za separatizam.

 
Prenosimo

Zavodljivi bauk državne protekcije

Nikola Vrzić   
četvrtak, 19. februar 2009.

Dok srpski ministri najavljuju državnu pomoć italijanskoj auto industriji, vlade širom sveta okreću se prokaženom ekonomskom nacionalizmu kako bi svoje građane zaštitile od posledica svetske ekonomske krize.

 
Prenosimo

Martovski inventar

Dragoljub Žarković   
ponedeljak, 09. mart 2009.

Osim 9. marta, tu su i godišnjice dve smrti - Zorana Đinđića i Slobodana Miloševića. Reč je o dve simbolički najznačajnije figure za one koji političko, istorijsko, pa, bogami, i lično vreme i trajanje dele na period pre Petog oktobra i posle Petog oktobra.

 
Prenosimo

Veliki brat

Dragan Vučićević   
nedelja, 08. mart 2009.

Život se u Srbiji polako, ali sigurno pretvara u veliki rijaliti-šou. Kao da neki Veliki brat, namerno i sistemski, u svima nama uništava poslednje ostatke morala i životnog smisla. Ispiraju nam mozgove, na silu nas teraju da prihvatimo neprihvatljivo.

 
Prenosimo

Ledeni zagrljaj CIA

Slobodan Ikonić i Nikola Vrzić   
petak, 06. mart 2009.

Da li je bivši šef srpske tajne policije bio glavni američki čovek u Beogradu, kako tvrdi L.A. tajms, ili su njegovo ime i poverljivi dokument CIA iz 2004. godine iskorišćeni za obračun Vašingtona sa Beogradom?

 
Prenosimo

Počinjemo izbornu kampanju u aprilu

Aleksandar Vučić   
utorak, 03. mart 2009.
Da se vlast pita, izbora nikad ne bi bilo, bez obzira na to ko tu vlast čini – DS, G17 plus, SPO ili neko drugi. Neće odlučivati samo politički činioci. Narod će tražiti izbore i zbog ekonomske krize i zbog neefikasne vlasti i zbog delegitimisanja parlamenta.
 
Prenosimo

Sto godina samoće

Mirjana Bobić-Mojsilović   
nedelja, 01. mart 2009.

Srbi su zločinci i agresori, NATO je spasavao mir, a Albanci su zasluženo dobili svoju državu. Najsvežije deljenje pravde u Hagu u najmanju ruku pokazuje da se u Hagu sudi i presuđuje po političkim “željama slušalaca”, a da je utvrđivanje istine luksuz koji nikome nije potreban.

 
Prenosimo

Umreti u „puntu”

Slobodan Reljić   
petak, 27. februar 2009.

"Nema više proširenja, prvo treba da rešimo sopstvene probleme", skrušeno kaže političar iz EU. Ljude koji na sebe preuzimaju ulogu da u ovom periodu vode narod, a ne žele da ih se gleda kroz Domanovićevu vizuru liderstva u Srba, najmanje čega mogu da se prihvate je – evroskepticizam.

 
Prenosimo

Federacija je inostranstvo

Milorad Dodik   
ponedeljak, 23. februar 2009.

Problem u BiH jeste to što su neki predstavnici međunarodne zajednice umesto da sprovode slovo Dejtonskog sporazuma počeli da sprovode njegov duh. A duha kada pustite, veoma teško možete da ga vratite, nikada ne znate gde je.

 
Prenosimo

Dve skupštine u krnjoj državi

Batić Bačević   
petak, 20. februar 2009.

Iako se svakodnevno i nebrojeno puta javnosti poručivalo da se Evropa i Kosovo nalaze na odvojenim kolosecima, ispostaviće se da će se i Evropa i Kosovo zaista naći na odvojenim, ali sporednim ili zaustavnim kolosecima.

 
Prenosimo

Politika destrukcije

Zoran Ćirjaković   
četvrtak, 19. februar 2009.

Stavljanje privrede pod vlast države, glavni recept kojim se zapadne zemlje bore protiv ekonomske krize koja dobija razmere katastrofe, imao bi u Srbiji tragične posledice. Politička Srbija, i “evropska” i “narodnjačka”, državu shvata kao sredstvo za finansiranje partija i brzo bogaćenje pojedinaca.

 
Prenosimo

Beograd i Novi Sad: Dani sudbonosnih odluka

Slobodan Vladušić   
nedelja, 15. februar 2009.

I tako se među vojvođanskim Srbima pojavila ideja da su oni Vojvođani, a ne Srbi. Simbolički kapital nudi neophodnu materijalizaciju jednog, zapravo nemoguće siromašnog “identiteta”.

 
<< Prva < Prethodna 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Sledeća > Poslednja >>

Strana 54 od 60
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner