Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Ako je DS-u Kosovo prioritet, neka se dogovaraju s DSS-om

Čedomir Jovanović   
sreda, 07. maj 2008.

Jasno je da je većina zemalja EU priznala nezavisnost Kosova i da Tadić greši i zloupotrebljava Kosovo kada SSP predstavlja kao naš uspeh u odbrani KiM, dok Koštunica taj sporazum koristi kako bi razvio dalje antievropsko raspoloženje u Srbiji.

 
Prenosimo

Sporazum sa EU je pokušaj prevare

Vojislav Koštunica   
subota, 03. maj 2008.

Ovaj potpis vodi razbijanju Srbije. Ne mogu da razumem da neko misli da će Kosovo moći bolje da brani tako što će ga se odreći.

 
Prenosimo

Propagandu o samoizolaciji šire oni koji bi da sačuvaju vlast

Vojislav Koštunica   
subota, 19. april 2008.

Srbija nikada neće ostati bez Kosova osim ako sama Srbija ne prizna ovu NATO tvorevinu. Verujem da u Narodnoj skupštini Srbije nikada neće biti većine za takvu odluku.

 
Prenosimo

Kosovo živi pesak

Vili Vimer   
nedelja, 30. mart 2008.

Time što su SAD i pojedine članice EU priznale Kosovo nije dobijeno ništa osim novog "severnog Kipra". U ovom slučaju mnogo toga građeno je na političkom živom pesku i, pravno gledano, nezavisno Kosovo je mrtvorođenče.

 
Prenosimo

Nema predizborne koalicije sa LDP, DSS i NS

Boris Tadić   
ponedeljak, 17. mart 2008.

Premijer će biti iz Demokratske stranke, ovaj put ću na tome insistirati. Još nisam odlučio ko će to biti. Želim da napravim dobru utakmicu i među kandidatima DS.

 
Prenosimo

Zloupotreba Kosova

Boris Tadić   
ponedeljak, 10. mart 2008.

Ako DSS i radikali žele da prekinu pregovore sa Evropskom unijom i da to bude platforma o budućnosti zemlje, to bi naravno bilo u suprotnosti sa principima na kojima je formirana dosadašnja vlada. Demokratska stranka sigurno neće sprovoditi takvu politiku ni u Vladi niti u bilo kojoj instituciji.

 
Prenosimo

Moramo putem kojim smo pošli 5. oktobra

Boris Tadić   
sreda, 16. januar 2008.

Na izborima za predsednika Srbije građani će svojom direktnom voljom odreditu kurs kojim zemlja treba da ide i u narednih pet godina. Izabrani predsednik nakon toga ima obavezu da svoj program ostvaruje i za sve učinjeno polaže račune građanima, nikako strankama.

 
Prenosimo

Srbija željna promena

Tomislav Nikolić   
utorak, 08. januar 2008.

Neka Koštunica razmisli šta smo mogli da uradimo da sam ostao predsednik Skupštine. Neka razmisli da li bi bilo ove agonije Srbije da smo napravili zajedničku vladu. Neka razmisli s kim može bolje da sarađuje kao predsednik Vlade.

 
Prenosimo

Lista DS-a s manjinama osvaja većinu

Dragan Šutanovac   
ponedeljak, 05. maj 2008.

Računamo na najveći deo od 2,3 miliona glasova koje je Tadić osvojio na predsedničkim izborima, na one koji su u malom broju ostali kod kuće i na one koji su tada poverovali da je Tomislav Nikolić za evropske vrednosti, a ne za crnu rupu na evropskom tepihu. 

 
Prenosimo

„Bondstilu“ nema mesta u Srbiji

Vojislav Koštunica   
subota, 26. april 2008.

Srbiju niko ne može ni da uvede u Evropu, ni da je izvede iz nje, a mislim da niko ne planira ni neku veliku seobu Srba u Aziju ili Latinsku Ameriku. Ostaje nam pitanje priključivanja Srbije Evropskoj uniji.

 
Prenosimo

Dele Kosovo bez dogovora

Boris Tadić   
ponedeljak, 31. mart 2008.

Uopšte ne kažem da se ne smeju iznositi ideje, pa i ideja o podeli, koju, vidim, zastupa i Jevgenij Primakov, ali se one ne mogu uvoditi na mala vrata, pogotovo ne od stranaka koje javno zastupaju stav o celovitosti Srbije i koje arbitriraju o tome ko je navodno iskren, a ko nije u odbrani Kosova.

 
Prenosimo

Treba nam ozbiljan razgovor sa EU

Vojislav Koštunica   
utorak, 18. mart 2008.

Potpuno je neobjašnjiva sama pomisao da bi neka zemlja mogla da se podvrgne samoizolaciji. To se još nikada u istoriji sveta nije dogodilo. Reč je o najgorem vidu propagande, kaže u intervjuu „Politici” Vojislav Koštunica.

 
Prenosimo

Nismo imali prilike da se iskažemo

Tomislav Nikolić   
ponedeljak, 17. mart 2008.

Spoljna politika je sad, kao, podignuta na veoma visok nivo razmišljanja, zato što su u njoj neškolovani ljudi, partijski aparat je u spoljnoj politici, ljudi koji su ikad nešto napisali protiv Srbije ili protiv Slobodana Miloševića odmah su postali ambasadori...

 
Prenosimo

Nikolić: Koštunica nije Čanak; Tadić: Koštunica nije Šešelj

Politika   
četvrtak, 31. januar 2008.

Predsednički kandidat DS-a najveći značaj pridaje rešavanju problema Kosmeta i poboljšanju standarda građana, dok kandidat SRS-a na prvo mesto stavlja borbu protiv korupcije i kriminala.

 
Prenosimo

Navijam da Tadić potpiše Sporazum sa EU

Tomislav Nikolić   
sreda, 16. januar 2008.

Navijam da Tadić 28. januara potpiše sporazum o Stabilizaciji i pridruživanju sa EU, a da ja u roku od jednog dana dokažem da je taj sporazum gubitak Kosova i Metohije.

 
Prenosimo

U Brisel samo sa Kosovom

Vojislav Koštunica   
utorak, 08. januar 2008.

Srbija je stara evropska država sa velikim državotvornim iskustvom i zna se šta moramo da radimo. A to je jasno saopštavanje međunarodnoj zajednici principijelnih stavova naše države, na koje svi moraju da računaju.

 
<< Prva < Prethodna 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Sledeća > Poslednja >>

Strana 59 od 59
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner