Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Napredna Srbija

Petar Ignja   
ponedeljak, 15. jun 2009.

Ljudi koji su bili za promene, prevareni su. Revolucija koju su izveli pretvorila se u izdanu revoluciju. Izdale su ih vođe, koje su se obogatile. Jeste farsa, ali birači u Zemunu i na Voždovcu pronašli su novog mesiju u Tomi Nikoliću. Oni pismeniji nisu na izbore ni izašli.

 
Prenosimo

Novinar pred sudom

Miroslav Lazanski   
subota, 13. jun 2009.

Rat je uvek bio iskušenje za medije. U Hrvatskoj su 1991. jedne novine objavile spisak Srba „koji su jataci JNA” sa tačnim kućnim adresama. O, da, priznajem da sam devedesetih podstrekavao vrh JNA da izvrši vojni udar. Ali me nisu poslušali.

 
Prenosimo

Rusija će ostati uz Srbiju

Aleksandar Konuzin   
petak, 12. jun 2009.

Rusija smatra da Kosovo nije subjekat međunarodnog prava. Jer, da bi neka država to bila, ona mora prvo da postane član UN. S tim su upoznate pristalice nezavisnosti koje se trude da proguraju Kosovo u druge institucije i vrše pritisak na mnoge države da priznaju Kosovo s namerom da bude primljeno u UN.

 
Prenosimo

Pajtićevo Biti il’ ne biti

Slobodna Vojvodina   
sreda, 10. jun 2009.

Bojan Pajtić je danas na raskrsnici: ostati i boriti se, ili se povući. Ukoliko izabere prvu opciju - gotovo je izvesno da će pocepati DS. Ali, da li je DS bitniji od Vojvodine? Pajtić je pokazao svoju principijelnost kada je Vojvodina u pitanju, jer je on deo svog posla - obavio.

 
Prenosimo

Decentralizovana i efikasna Srbija

Čedomir Jovanović   
subota, 06. jun 2009.

Ne postoji nijedan razlog, osim političke želje da se izbegne donošenje odluka, da se i dalje blokira usvajanje Statuta Vojvodine. Ne smemo da dopustimo da se ponovo igra anahronim terminima asimetričnosti, nestabilnosti, razgradnje. To je jezik s kraja osamdesetih.

 
Prenosimo

Neevropski put u Evropu

Ljiljana Smajlović   
četvrtak, 04. jun 2009.

Evropska povelja o slobodi štampe se u deset kratkih članova bavi odnosom medija i vlasti, a njen drugi član je izričit u stavu da novinarstvo mora biti „slobodno od progona, pritiska i političkog ili regulatornog mešanja vlasti”. Povelja bi obavezivala vlade svih evropskih zemalja, čak i one koje nisu članice EU.

 
Prenosimo

Srbija može ostati vojno neutralna

Miloje Miletić   
petak, 29. maj 2009.

Smatram da je Bajdenova poseta od izuzetnog značaja za spoljnopolitičku poziciju naše zemlje. A učešće u "Partnerstvu" nije ni u kakvoj koliziji sa našom neutralnošću. Sve nacionalne interese i ciljeve u oblasti odbrane možemo da ostvarimo kroz "Partnerstvo".

 
Prenosimo

Evropski kec u američkom rukavu

Ljiljana Smajlović   
četvrtak, 21. maj 2009.

Liderstvo SAD na Balkanu u ovom se trenutku svodi na nameru Vašingtona da disciplinuje balkanske zemlje bez trupa i bez para, koristeći EU naizmenično kao štap i šargarepu. Čitalac će reći da je smešno da Amerika zemljama evropskog kontinenta nudi ulazak u Evropsku uniju.

 
Prenosimo

Fašisti

Nebojša Malić   
sreda, 20. maj 2009.

Pretpostavljao sam da će se nešto slično ovome desiti još od kada se u Srbiji organizovao otpor ”vojvođanskom” separatizmu. Teško mi je da procenim do koje mere je incijativa NSPM dovela do kraha Statuta, ali po količini vitriola koja se potom sručila na NSPM rekao bih da je bila odlučujuća.

 
Prenosimo

Bajdenov podsetnik

Voja Žanetić   
nedelja, 17. maj 2009.

Sleteti u Srbiju. Ako se iz pilotske kabine tokom sletanja čuje arapski jezik - vezati pojas čvršće, staviti nešto tvrdo na glavu i smeniti šefa obezbeđenja. Ako je sletanje prošlo OK, javiti Baraku da ne treba da naručuje novi "Er fors 2", a ni novog mene.

 
Prenosimo

Novi politički dvojac Srbije – DS i SNS

Slobodan Vučetić   
subota, 13. jun 2009.

Rešenje za formiranje vlasti u Zemunu i Voždovcu moglo bi biti u “istorijskom” sporazumu DS i SNS po uzoru na, do pre godinu dana “nemoguću” koaliciju DS i SPS. Za razliku od državnog nivoa, takav savez ne bi bio neprirodan na lokalnom nivou.

 
Prenosimo

Pa, ako

Nataša B. Odalović   
subota, 13. jun 2009.

Na narednim parlamentarnim izborima, vanrednim ili redovnim, ispuniće se baš ono što praktična DS, ta Brena-nacionale srpske političke scene, želi, ma ko bio pobednik tih izbora, biće to, „znači“ po receptu DS. Ako ne u istoj državi, svi Srbi biće u istoj interesnoj sferi. Pa, ako. Šta fali?

 
Prenosimo

Dačić ponovo odlučuje

Dragan Bujošević   
sreda, 10. jun 2009.
Naprednjaci mogu da vladaju i Zemunom i Voždovcem ako im se pridruže DSS i – SPS. To Ivicu Dačića stavlja u poziciju drugog najvećeg dobitnika ovih izbora i otvara mu mogućnost da za manje od godine ponovo odlučuje o budućnosti Srbije. Lider socijalista dokazuje da je jedan od najracionalnijih političara u Srbiji. 
 
Prenosimo

Balkanska gužva se ponovo vraća

Vilijam Montgomeri   
subota, 06. jun 2009.

Na Kosovu, ovo verovatno znači neki oblik razdvajanja Albanaca i Srba. BiH je komplikovanija. Tamo rešenje verovatno obuhvata oblikovanje različitog odnosa unutar BiH i omogućavanje Republici Srpskoj da sprovede referendum o nezavisnosti. 

 

 
Prenosimo

Dejton zauvijek

Milorad Dodik   
subota, 06. jun 2009.

Od unitarne BiH, do države Bošnjaka muslimana, po receptu i zahtjevima njihovog najvećeg političkog autoriteta, reisa Mustafe Cerića, ima samo polukorak. Imamo pravo da se tome suprotstavljamo kao državotvorni entitet koji ima svoju međunarodnu potvrđenost iz Dejtona i Pariza.

 
Prenosimo

Subotnji triling

Dragoljub Žarković   
ponedeljak, 01. jun 2009.

Opozicija, kao priznanje sopstvene nemoći, sve češće preti praznom puškom - ulicom. Priviđa im se da će na jesen krenuti neki socijalni nemiri velikih razmera, ali realnije je očekivati permanentne pritiske pojedinih preduzeća ili esnafa na Vladu, nego što će pogođeni krizom radikalizovati političku scenu.

 
Prenosimo

Bajden, bez srećnog kraja

Miroslav Lazanski   
nedelja, 24. maj 2009.

DŽozef Bajden je rekao to šta je hteo da kaže, državni vrh Srbije nije rekao ono što sada, verovatno, i ne može da kaže. Je li to dovoljno za „resetovanje” odnosa Srbije i SAD? Može li se „resetovati” jednostrano proglašena nezavisnost Kosova? Vašington smatra da može i da život ide dalje.

 
Prenosimo

Sve države su "asimetrične“

Dimitrije Boarov   
četvrtak, 21. maj 2009.

Simetričnost u državi (zapravo njena "homogenizacija“), opsesija svih snaga reda i rada pod centralnom komandom, u realnosti ne postoji ni u jednoj stabilnoj državi - ni u onim autoritarnim, ni u onim kvazidemokratskim, a dakako ni u demokratskim.

 
Prenosimo

Dolazak Bajdena je nova etapa u odnosima Amerike i Srbije

Kameron Manter   
ponedeljak, 18. maj 2009.

Odluka MSP nije obavezujuća. Ako presudi da je nezavisnost Kosova protivna međunarodnom pravu, mi nećemo menjati svoj stav. Ako presudi u korist nezavisnog Kosova, očekujemo da Srbija neće menjati svoj stav.

 
Prenosimo

Bajden

Željko Cvijanović   
nedelja, 17. maj 2009.

Boris će saslušati Bajdenov spisak želja, u koji će biti uključeni i Kosovo, i Dodik, i Jeremić, i ostaviće mu rok do jeseni da te stvari učini gotovim. U zavisnosti od toga, za pretpostaviti je, u septembru će iz Vašingtona u Beograd doći ili dr DŽekil ili gospodin Hajd.

 
<< Prva < Prethodna 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Sledeća > Poslednja >>

Strana 51 od 60
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner