Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Ms Milić ljuta na Amere, Britance i B92 da se zna

Jelena Milić   
petak, 09. januar 2009.

Spomenula sam da ja ovaj za Srbiju vidim gore nego što su neki od naših zvaničnika hteli da ga prodaju široj javnosti. Naime, da i EU malo ulepšava situaciju ovde. Za one koji me možda nisu razumeli ovo je bila packa na račun EU.

 
Prenosimo

Demokratija mrkog lika

Mihal Ramač   
nedelja, 04. januar 2009.
U Srbiji većinu i danas čine oni koji nisu naučili da je bolje upecati ribu nego čekati da se ona dobije. Demokratija je naučila ljude jedino toliko da je svoj svome najveći dušmanin. Ne veruje se političarima. Ne veruje se sudijama i lekarima. Crkva i vojska dokazuju da su i one odavde.
 
Prenosimo

Mi znamo sve!

Ivica Dačić   
petak, 02. januar 2009.

Mi nismo u poziciji da pravimo dogovore, jer nismo najveća stranka već osam godina. Da nije bilo nas, nikad ne bi bila formirana vlada Koštunice i Tadića. Lično sam učestvovao u posredovanju između Tome Nikolića i Koštunice da ta vlada profunkcioniše.

 
Prenosimo

Izbori su krajnje rešenje

Boris Tadić   
sreda, 31. decembar 2008.

Ne vidim jače rivale koji mogu da ugroze primat DS, od SNS i Tomislava Nikolića. Oni su rivali, dakle, a ne naši politički i koalicioni partneri. Uprkos tome što je Nikolić jasno rekao da su njihovi ciljevi i odbrana Kosova i članstvo u EU, naše razlike su duboke. 

 
Prenosimo

Dinkić je, izgleda, Hudini

Dušan Bajatović   
ponedeljak, 29. decembar 2008.

Potpuno sam siguran da nas Rusi neće prevariti. A dodatno sam se uverio u to prilikom poslednje posete Kremlju, gde smo potpisali energetski sporazum. Tvrdim da ćemo dobiti gasovod i spreman sam da za ovo javno obećanje odgovaram.

 
Prenosimo

Nikad mi nije bilo teže zbog grozne političke atmosfere

Mlađan Dinkić   
četvrtak, 25. decembar 2008.

Lično mi nikada nije bilo teže od 2000. godine. Ne zbog obima posla, daleko od toga, već zbog celokupne grozne atmosfere u političkom životu i društvu. Loše se osećate ukoliko vidite problem, znate i želite da ga rešite, ali nemate podršku partnera.

 
Prenosimo

Izbori, nažalost!

Svetomir Marjanović   
sreda, 24. decembar 2008.

Predsednik Tadić ne može više sa Dinkićem, sve teže ide i sa Danicom, sve manje je para za Batića. Apoteke je već uzeo Čeda. Nažalost, predsednik Tadić je pokazao i da ne može ili ne ume da vlada iako ima apsolutnu vlast. 

 
Prenosimo

Politika odbrane zemlje ne postoji

Zdravko Ponoš   
sreda, 24. decembar 2008.

Nije ovo sukob dve ličnosti, nego sudar koncepcija o tome gde će Srbija, kao bezbedna zemlja, biti 2015, 2020. Građani Srbije moraju znati kako se pare troše. Ovo je sukob koncepcije Generalštaba i nedostatka bilo kakve koncepcije Ministarstva odbrane.

 
Prenosimo

Grešio sam, žao mi je

Milorad Dodik   
petak, 19. decembar 2008.
Svi smo mi u tome učestvovali jer je prisila bila velika. Danas mi je žao, grešio sam što sam u nekom vremenu i sam u tome učestvovao. Danas vidim da je to bilo samo otimanje nadležnosti od Republike Srpske.
 
Prenosimo

Mi vama ne verujemo

Dragan Bujošević   
četvrtak, 18. decembar 2008.
Problem ovde nisu ni obećanja, ni bliskost političara Torinu, odnosno Moskvi. Problem je što Mlađan Dinkić ima gotovo isto toliko razloga da sumnja u Torino koliko i da ne veruje Moskvi. Isto je i s Nenadom Popovićem, i on nema posebnih razloga da više veruje Putinu nego Markioneu.
 
Prenosimo

Sad je kasno za jedinstvo

Vojislav Koštunica   
ponedeljak, 05. januar 2009.

Vidimo da se danas ponovo urušavaju sve institucije kao što je ranije bio slučaj sve do dolaska DSS na čelo Vlade 2004. godine. Mi sada kao da ponovo ulazimo u to vreme, a neodgovornim delovanjem Vlade ugrožavaju se i stare institucije kao što su Crkva i vojska.

 
Prenosimo

Nadam se da će 2009. doći do kolektivnog otrežnjenja

Vuk Jeremić   
nedelja, 04. januar 2009.

Definisali smo nacionalni interes u spoljnoj politici i branićemo tri ključna prioriteta: odbrana ustavnog poretka diplomatskim sredstvima, ubrzavanje procesa evropskih integracija i uspostavljanje što je moguće boljih odnosa u regionu.

 
Prenosimo

Najvažnije u ekonomiji Srbije 2008.

Beta   
petak, 02. januar 2009.

Energetski sporazum s Rusijom, aranžman sa MMF-om, Fijat u Kragujevcu i raskinuta koncesija nalaze se na listi deset najvažnijih događaja u ekonomiji Srbije u 2008. godini, po izboru agencije Beta.

 
Prenosimo

Zemlja Srbija 2008.

Milan Milošević   
sreda, 31. decembar 2008.

Za Srbiju je 2008. bila godina velikih iskušenja, no ona nisu izazvala smutno stanje. Kosovo je proglasilo nezavisnost, održani su predsednički i parlamentarni izbori, odstupila je stara vlada, a i novu već potresaju krupni sporovi, a sporovi u vlasti ovde nikad nisu bezazleni.

 
Prenosimo

Vladi Srbije je oduzet autoritet

Mlađan Dinkić   
petak, 26. decembar 2008.

Najveći problem je kriza autoriteta Vlade. Vladi je u poslednja tri meseca svesno oduziman autoritet, a oni koji su to radili, ili nisu bili svesni posledica ili su namerno radili protiv sopstvene države.

 
Prenosimo

Ponos i Ponoš

Filip Švarm   
četvrtak, 25. decembar 2008.

Očigledno je da je jaz između ministra Šutanovca i generala Ponoša, odnosno Ministarstva obrane i Generalštaba Vojske Srbije dubok. Izvjesno je i da se ne može riješiti drugarskim razgovorom, kritikom i samokritikom.

 
Prenosimo

U ime dva oca

Glas islama   
sreda, 24. decembar 2008.

Vijeće staraca, poznato kao Srpska akademija nauka i umjetnosti (SANU), mozak je savremene Srbije. Krojači srbijanske političke zbilje. Oci ratova. Inspiratori etničkih čišćenja i brojnih zločina. Sanjači o Velikoj Srbiji sa opakim perima u ruci.

 
Prenosimo

Vlast grubo obmanjuje narod

Vojislav Koštunica   
petak, 19. decembar 2008.

Mora se postaviti najjednostavnije pitanje postojećoj vlasti šta je u ovih pola godine njenog postojanja uspela da uradi? Odgovor glasi da nije uspela da uradi ništa osim štete koja je naneta Srbiji legalizovanjem Euleksa i usvajanjem predloga neustavnog Statuta Vojvodine.

 
Prenosimo

I Evropa se približava Rusiji

Vuk Jeremić   
petak, 19. decembar 2008.

Najvažniji bilateralni odnos koji će Srbija imati u narednim decenijama, jeste odnos sa Rusijom. Ali ne znam zašto bi takav odnos bio suprotstavljen našem strateškom cilju – članstvu u EU. Učinićemo sve da što pre postanemo član EU ali ćemo uvek biti bliski Ruskoj Federaciji.

 
Prenosimo

Mogu s Borisom Tadićem!

Tomislav Nikolić   
četvrtak, 18. decembar 2008.

Ubeđen sam da Tadić i ja imamo dve najveće stranke, a nama je potrebna opozicija. S njim mogu da sarađujem ako bude spreman da reši sve afere u svojoj stranci, da istraži Đelića, Vlahovića. Vidite, ovaj Tadić sada nije onaj koji je govorio da EU nema alternativu.

 
<< Prva < Prethodna 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Sledeća > Poslednja >>

Strana 56 od 60
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner