Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Srbija se vratila u svet

Boris Tadić   
četvrtak, 16. oktobar 2008.

Sa predsednikom Crne Gore, maltene, imam nedeljni kontakt. U ponedeljak smo mirnim tonom razgovarali telefonom o prevazilaženju problema. Razgovarali smo i pre sedam i pre 20 dana. Dakle, postoji neprekidna komunikacija.

 
Prenosimo

Da li je bilo zavere

Dragoljub Žarković   
ponedeljak, 13. oktobar 2008.

Oko ovog prvog, Crne Gore i Makedonije, neki nalog jedne sile je postojao i strah me je da znamo i više nego što je dobro da znamo, jer kad se ovi naši premisle padaju im na pamet razne ideje, ponekad tako radikalne da liče na pucanje u sopstvenu nogu. 

 
Prenosimo

Vlade padaju i svojim delovanjem

Vojislav Koštunica   
subota, 11. oktobar 2008.

Za Srbiju bi najbolji i najjači potez bio da smo pred Međunarodnim sudom tužili države koje su protivpravno priznale jednostranu nezavisnost Kosova. 

 
Prenosimo

Iljf i Petrov nove srpske političke misli

Tamara Skroca   
četvrtak, 09. oktobar 2008.

Za razliku od većine svojih kolega, ni Đorđe Vukadinović ni Slobodan Antonić nisu čekali da "političari nešto urade" pa da oni to onda prokomentarišu. Naprotiv. Polemike u kojima su učestvovali i debate koje su izazivali bile su politički događaj za sebe.

 
Prenosimo

Vreme je ideju kulturnog nacionalizma

Slobodan Antonić   
četvrtak, 02. oktobar 2008.

Smeo bih se zakleti da će, na simboličkom nivou, prvi pokazatelj tog antisrpskog kulturnog kolonijalizma biti sistematsko proterivanje ćirilice.

 
Prenosimo

Ne treba izazivati Uniju

Stiven Vordsvort   
nedelja, 03. avgust 2008.

Ne vidim to kao uslov, već kao pitanje pristupa - hoće li Srbija i većina članica EU biti partneri ili će se zaglaviti u konfrontaciji. Jasno je da se o statusu Kosova ne slažemo: Srbija ga vidi kao deo svoje države, dok je iz našeg ugla Kosovo nezavisno, i to se neće promeniti.

 
Prenosimo

Nadrilekar, heroj, doktor...

Svetomir Marjanović   
petak, 01. avgust 2008.
Nadrilekar koji je prodavao lekovite amajlije i priveske! Čovek koji je unutrašnjom energijom pomagao ljudima sa seksualnim problemima. Majstor tihovanja kvantne energokozmetike. 
 
Prenosimo

Krive Drine

Vjekoslav Radović   
utorak, 29. jul 2008.

Živimo u atmosferi privođenja, a svi smo već u zatvoru, samo mnogi toga još nisu svesni. „Radosna vest“ stigla je iz kabineta predsednika Republike, lično. Postoji li još igde zemlja u kojoj predsednik objavljuje hapšenja svojih sunarodnika?

 
Prenosimo

Sarajevo ključa od želje za osvetom

Milorad Dodik   
utorak, 29. jul 2008.
Osnovni koncept bošnjačke političke elite je da, u očima sveta, od Bošnjaka napravi jedine žrtve rata u Bosni i Hercegovini. A kada steknete oreol žrtve, onda imate pravo na sve. Znači, imate pravo na osvetu, na grešku, pravo da mrzite, da tražite sve što vam padne na pamet.
 
Prenosimo

Amerika, EU i naši tajkuni, to je „srpska“ superpartija

Vojislav Koštunica   
nedelja, 27. jul 2008.
Bivši premijer i lider DSS-a Vojislav Kostunica - u intervjuu Glasu - tvrdi da sa Vojislavom Šešeljom nije dogovarao da bude premijer u zajedničkoj vladi. Čak naglašava: „Moj prvi razgovor o toj temi sa SRS bio je posle izbora sa Tomislavom Nikolićem“.
 
Prenosimo

Hoću u front protiv Tadićevog režima

Maja Gojković   
utorak, 14. oktobar 2008.

Očekivala sam da će naprednjaci više napadati DS i Borisa Tadića. Da sam videla jači stav po pitanju suprotstavljanja režimu DS možda bi me to nateralo da se brže opredelim.

 
Prenosimo

Ambijentalna Srbija

Milorad Vučelić   
ponedeljak, 13. oktobar 2008.

Najveći svetski ambijentalista DŽordž Buš ovih dana, posle velikih napora da što bolje kompletno ambijentira Irak i Avganistan, ambijentirao je i samu Ameriku, i to čitavim nizom poteza iz klasičnog repertoara realnog i državnog socijalizma.

 
Prenosimo

Tri puta smo jači od SRS

Aleksandar Vučić   
petak, 10. oktobar 2008.

Da mi je Šešelj ponudio da budem zamenik predsednika stranke odbio bih, verovatno se više ne bih bavio politikom a mnogo bi bilo teže oboriti rejting SRS.

 
Prenosimo

Napadi i odbrana statuta Vojvodine

Politika   
ponedeljak, 06. oktobar 2008.

„Politika” objavljuje najosporavanije odredbe nacrta budućeg pokrajinskog najvišeg zakonskog akta, na osnovu kojih neki kritičari tvrde da je to osnov za novu republiku u Srbiji.

 
Prenosimo

Evropa nam želi dobro

Mirko Cvetković   
petak, 19. septembar 2008.
SRBIJA ne menja pravac. Ostajemo čvrsto na trasi koja vodi ka Evropskoj uniji, jer je to put za bolji život građana. Nema odstupanja od tog puta.
 
Prenosimo

Buka i bes u Srbiji

Batić Bačević   
petak, 01. avgust 2008.

Hapšenje i izručenje Karadžića će ostati upamćeno i po tome što gotovo niko ozbiljan u Srbiji nije izjavio da bi proces u Hagu pomogao pomirenju na Balkanu, utvrđivanju nečega što se izgleda zvalo pravda ili istina.

 
Prenosimo

Hapšenje u kontekstu

Nenad Kecmanović   
petak, 01. avgust 2008.
“Drago mi je, drago, bezbeli da mi je drago što su uhapsili Karadžića. Ali još bi mi bilo draže da skembaju i onog Dodika i onu njegovu Republiku Srpsku!” Bila je to TV izjava sredovječnog Bošnjaka.
 
Prenosimo

Radovan

Željko Cvijanović   
utorak, 29. jul 2008.

Ako je Boris Tadić u ponedeljak uveče, kada je iz njegovog kabineta javljeno da je Radovan uhapšen, mogao da zamisli poslednji dan svoje vladavine, morao je da pomisli da će sa te tačke jasnije nego bilo šta drugo videti Radovana.

 
Prenosimo

Uvelo lišće demokratije

Petar Ignja   
nedelja, 27. jul 2008.
Nas ništa više ne može da iznenadi, posle Palminog prodora u Evropu. Eno ga, stigao je već na Helgoland. Juri investitore. Nije ovo zloba, samo je ironija, ne bunimo se, ćutimo i slušamo... nek teku reke, nek teku reke...
 
Prenosimo

Hapšenje Karadžića je odlična vest

Havijer Solana   
sreda, 23. jul 2008.

Nije bitno samo to što će se osoba poput Radovana Karadžića naći u tribunalu za bivšu Jugoslaviju gde će imati pravedno suđenje, nego je to prekretnica u ispunjavanju dobro poznatih uslova da bi Srbija mogla da krene napred u svojoj integraciji u Evropu.

 
<< Prva < Prethodna 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Sledeća > Poslednja >>

Strana 58 od 60
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner