Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Priča o mostu i ćupriji

Dragoljub Žarković   
subota, 21. mart 2009.

Ako smo pre manje od godinu dana mislili da smo naučili da pecamo sad opet tražimo tepsiju ribe. I nema opozicije toj politici. Svetska ekonomska kriza ogolila je bilansno stanje i procene govore da bez oko četiri milijarde evra Srbija ne može da izbegne recesiju.

 
Prenosimo

Tužbe treba povući

Mirko Cvetković   
četvrtak, 19. mart 2009.
Tužba za genocid koju je Hrvatska podnela protiv naše zemlje je jedno od najvažnijih pitanja. To je velika prepreka razvoju dobrih odnosa. Pozvaćemo Hrvatsku da svoju tužbu za genocid protiv Srbije povuče iz procedure. Srbija bi u tom slučaju odmah bila spremna da povuče svoju kontratužbu.
 
Prenosimo

Šilovo i beli šengen

Milorad Vučelić   
ponedeljak, 16. mart 2009.
Kako danas stvari u Srbiji stoje, meštani Šilova i susednih sela trebali su da deklarišu svoj protest kao gej paradu. Jedino u tom slučaju solidarnnost, pomoć srpske vlade, nevladinog sektora i medija ne bi izostala. I niko ne bi smeo ni da pomisli da ih bije.
 
Prenosimo

Reklamiranje genocida

Nikola Vrzić   
subota, 14. mart 2009.

Reklamni stručnjaci umeju da kažu kako nema lošeg publiciteta, ali, koliki je mazohizam kada sami promovišete sopstveni loš publicitet? A srpskom se političkom vrhu baš to desilo kada su u Starom dvoru predstavili izdanje Juropijen tajmsa posvećeno Srbiji.

 
Prenosimo

Muke mladog pokolenja

Mihal Ramač   
nedelja, 08. mart 2009.

Ko je sve kriv za sva zla devedesetih? Samo oni koji su donosili odluke i izdavali naredbe ili i izvršioci? Da li je, u krajnjoj liniji, saučesnik u zločinačkim poduhvatima bio svako ko se nije svakodnevno suprotstavljao zlu? U susednim republikama ima onih koji tvrde upravo to.

 
Prenosimo

Izmicanje tla

Dragoljub Žarković   
petak, 06. mart 2009.

Pitanje je da li se u Srbiji adekvatno politički govori o krizi ili je to prepušteno samo ekspertima i onima koji su umislili da su eksperti, da li se kao društvo adekvatno odnosimo prema sve izvesnijim političkim posledicama krize i traumama koje ostaju iza nje.

 
Prenosimo

Neko ima opasne motive

Vuk Jeremić   
sreda, 04. mart 2009.
Nadam se da će nadležni organi ustanoviti ko je odao državnu tajnu i sa kakvim motivom je to učinio. Čuvanje državne tajne je pitanje morala i kredibiliteta ličnosti koje su od građana dobili podršku da obavljaju važan državni posao.
 
Prenosimo

Haške presude štete potrazi

Rasim Ljajić   
utorak, 03. mart 2009.

Čak 78,5 odsto ispitanika smatra da su haške presude nepravedne i previsoke, a svega 11 odsto je ocenilo ih je pozitivno. Posle ovih presuda porastao je procenat građana koji se protivi izručenju Mladića, a predstavnici međunarodne zajednice čude se zbog ovakvog reagovanja javnog mnjenja u Srbiji. 

 
Prenosimo

Hag ne da Šešelja Srbiji

Milorad Vučelić   
petak, 27. februar 2009.

Haški tribunal ni po koju cenu neće da oslobodi Vojislava Šešelja, niti će dozvoliti da se on vrati u Srbiji, pre svega zato što je u potpunosti obesmislio optužnicu protiv njega. Ali zato će naša zemlja ugostiti okrivljene iz Ruande, njima će se umesto u Hagu, suditi u Srbiji.

 
Prenosimo

Cena krvi

Dragoljub Žarković   
utorak, 24. februar 2009.

To što Vlada hoće da plati nije cena krvi koju je Kovačević prosuo nekom Amerikancu u tuči u diskoteci, već Vlada plaća grešku državnih činovnika, države u suštini, koji su mutnim radnjama omogućili Kovačeviću da utekne s „mesta zločina.”

 
Prenosimo

Severno Kosovo treba predati Srbima

Jevgenij Primakov   
subota, 21. mart 2009.

Mislim da je veoma dobro što ste postavili pitanje Kosova pred međunarodnim sudom UN. Ja ne verujem da se stvar može realno vratiti na pregovore. Sada treba rešavati one probleme koji se mogu rešavati. Jedan od njih je predaja severnog dela Kosova Srbima.

 
Prenosimo

Ujedinjenjem do otcepljenja

Jovanka Simić   
ponedeljak, 16. mart 2009.

Usvajanje Ustava 2006. godine, podsetimo, isprovociralo je Čanka da izjavi kako do tada Vojvodina nikada i nije bila u Srbiji. Po njemu, nije bilo srpske košulje, već samo jugoslovenskog kaputa. Najzad, prema najnovijoj oceni lidera LSV, Srbija je, zapravo, okupirala Vojvodinu.

 
Prenosimo

Srbija i Evropa savršeni par

Branislav Stojanović   
subota, 14. mart 2009.
Niko sebe toliko nije izgubio u pokušaju da bude tvoj. I jednog dana kada te ostavi tvoj Amerikanac i okrene se orijentalnim lepoticama, shvatićeš da nisi jedina i nezamenljiva. I da nisi više mlada i goropadno moćna kao nekad. Tada ćeš me se ponovo setiti i ponovo hteti. Kraj sebe.
 
Prenosimo

Martovski inventar

Dragoljub Žarković   
ponedeljak, 09. mart 2009.

Osim 9. marta, tu su i godišnjice dve smrti - Zorana Đinđića i Slobodana Miloševića. Reč je o dve simbolički najznačajnije figure za one koji političko, istorijsko, pa, bogami, i lično vreme i trajanje dele na period pre Petog oktobra i posle Petog oktobra.

 
Prenosimo

Veliki brat

Dragan Vučićević   
nedelja, 08. mart 2009.

Život se u Srbiji polako, ali sigurno pretvara u veliki rijaliti-šou. Kao da neki Veliki brat, namerno i sistemski, u svima nama uništava poslednje ostatke morala i životnog smisla. Ispiraju nam mozgove, na silu nas teraju da prihvatimo neprihvatljivo.

 
Prenosimo

Ledeni zagrljaj CIA

Slobodan Ikonić i Nikola Vrzić   
petak, 06. mart 2009.

Da li je bivši šef srpske tajne policije bio glavni američki čovek u Beogradu, kako tvrdi L.A. tajms, ili su njegovo ime i poverljivi dokument CIA iz 2004. godine iskorišćeni za obračun Vašingtona sa Beogradom?

 
Prenosimo

Počinjemo izbornu kampanju u aprilu

Aleksandar Vučić   
utorak, 03. mart 2009.
Da se vlast pita, izbora nikad ne bi bilo, bez obzira na to ko tu vlast čini – DS, G17 plus, SPO ili neko drugi. Neće odlučivati samo politički činioci. Narod će tražiti izbore i zbog ekonomske krize i zbog neefikasne vlasti i zbog delegitimisanja parlamenta.
 
Prenosimo

Sto godina samoće

Mirjana Bobić-Mojsilović   
nedelja, 01. mart 2009.

Srbi su zločinci i agresori, NATO je spasavao mir, a Albanci su zasluženo dobili svoju državu. Najsvežije deljenje pravde u Hagu u najmanju ruku pokazuje da se u Hagu sudi i presuđuje po političkim “željama slušalaca”, a da je utvrđivanje istine luksuz koji nikome nije potreban.

 
Prenosimo

Umreti u „puntu”

Slobodan Reljić   
petak, 27. februar 2009.

"Nema više proširenja, prvo treba da rešimo sopstvene probleme", skrušeno kaže političar iz EU. Ljude koji na sebe preuzimaju ulogu da u ovom periodu vode narod, a ne žele da ih se gleda kroz Domanovićevu vizuru liderstva u Srba, najmanje čega mogu da se prihvate je – evroskepticizam.

 
Prenosimo

Federacija je inostranstvo

Milorad Dodik   
ponedeljak, 23. februar 2009.

Problem u BiH jeste to što su neki predstavnici međunarodne zajednice umesto da sprovode slovo Dejtonskog sporazuma počeli da sprovode njegov duh. A duha kada pustite, veoma teško možete da ga vratite, nikada ne znate gde je.

 
<< Prva < Prethodna 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Sledeća > Poslednja >>

Strana 53 od 59
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner