Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Zemlja sa sistemskom greškom

Milorad Dodik   
ponedeljak, 27. oktobar 2008.

Da je Bosna i Hercegovina defektna država potvrđuje i ocena Doris Pak da BiH, iako odlično zamišljena, ipak ne funkcioniše, kaže premijer Republike Srpske.

 
Prenosimo

Nisam Tadićev džoker

Tomislav Nikolić   
petak, 24. oktobar 2008.

Sigurno je trebalo i dalje da se predstavljam kao vajni protivnik Borisa Tadića tako što bih pljuvao sa govornice čime bih u očima mojih dojučerašnjih kolega bio njegov pravi oponent, a oni nisu želeli uopšte da pobede Tadića.

 
Prenosimo

Nova politika za novo vreme

Boris Tadić   
ponedeljak, 20. oktobar 2008.

Predsednik Republike Boris Tadić izjavio je da Srbija, na kraju prve decenije 21. veka, nema pravo na jadikovke, već mora da se ponaša pragmatično u atmosferi novih globalnih bezbednosnih i ekonomskih odnosa. 

 
Prenosimo

Srbija se vratila u svet

Boris Tadić   
četvrtak, 16. oktobar 2008.

Sa predsednikom Crne Gore, maltene, imam nedeljni kontakt. U ponedeljak smo mirnim tonom razgovarali telefonom o prevazilaženju problema. Razgovarali smo i pre sedam i pre 20 dana. Dakle, postoji neprekidna komunikacija.

 
Prenosimo

Da li je bilo zavere

Dragoljub Žarković   
ponedeljak, 13. oktobar 2008.

Oko ovog prvog, Crne Gore i Makedonije, neki nalog jedne sile je postojao i strah me je da znamo i više nego što je dobro da znamo, jer kad se ovi naši premisle padaju im na pamet razne ideje, ponekad tako radikalne da liče na pucanje u sopstvenu nogu. 

 
Prenosimo

Vlade padaju i svojim delovanjem

Vojislav Koštunica   
subota, 11. oktobar 2008.

Za Srbiju bi najbolji i najjači potez bio da smo pred Međunarodnim sudom tužili države koje su protivpravno priznale jednostranu nezavisnost Kosova. 

 
Prenosimo

Iljf i Petrov nove srpske političke misli

Tamara Skroca   
četvrtak, 09. oktobar 2008.

Za razliku od većine svojih kolega, ni Đorđe Vukadinović ni Slobodan Antonić nisu čekali da "političari nešto urade" pa da oni to onda prokomentarišu. Naprotiv. Polemike u kojima su učestvovali i debate koje su izazivali bile su politički događaj za sebe.

 
Prenosimo

Vreme je ideju kulturnog nacionalizma

Slobodan Antonić   
četvrtak, 02. oktobar 2008.

Smeo bih se zakleti da će, na simboličkom nivou, prvi pokazatelj tog antisrpskog kulturnog kolonijalizma biti sistematsko proterivanje ćirilice.

 
Prenosimo

Ne treba izazivati Uniju

Stiven Vordsvort   
nedelja, 03. avgust 2008.

Ne vidim to kao uslov, već kao pitanje pristupa - hoće li Srbija i većina članica EU biti partneri ili će se zaglaviti u konfrontaciji. Jasno je da se o statusu Kosova ne slažemo: Srbija ga vidi kao deo svoje države, dok je iz našeg ugla Kosovo nezavisno, i to se neće promeniti.

 
Prenosimo

Nadrilekar, heroj, doktor...

Svetomir Marjanović   
petak, 01. avgust 2008.
Nadrilekar koji je prodavao lekovite amajlije i priveske! Čovek koji je unutrašnjom energijom pomagao ljudima sa seksualnim problemima. Majstor tihovanja kvantne energokozmetike. 
 
Prenosimo

Svi žele pomirenje sa SPS-om

Ivica Dačić   
nedelja, 26. oktobar 2008.
“Možete da kažete da je SPS imao prošlost kakvu je imao, ali da nije bilo odluke SPS-a, Srbija ne bi išla ka Evropskoj uniji. Znači, odlukom SPS-a i ove naše koalicije, Srbija ide ka Evropskoj uniji. A odlukom Koštunice ona ne bi išla ka Evropskoj uniji. Toliko o 5. oktobru”
 
Prenosimo

Srbija će u EU bez Kosmeta

Vuk Drašković   
četvrtak, 23. oktobar 2008.

Ispod fotografije Zorana Đinđića potpisano je pomirenje sa strankom čiji se kongresi održavaju pod velikom fotografijom Slobodana Miloševića, koja Miloševića smatra svojom ikonom i koja njegov grob smatra svojim izvorom.

 
Prenosimo

Neće uspeti da nas posvađaju

Bojan Pajtić   
nedelja, 19. oktobar 2008.

Predlog novog statuta Vojvodine omogućiće da Srbija bude jedna ozbiljna, pravna, demokratska država u kojoj se tačno zna ko šta radi, kaže predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine.

 
Prenosimo

Hoću u front protiv Tadićevog režima

Maja Gojković   
utorak, 14. oktobar 2008.

Očekivala sam da će naprednjaci više napadati DS i Borisa Tadića. Da sam videla jači stav po pitanju suprotstavljanja režimu DS možda bi me to nateralo da se brže opredelim.

 
Prenosimo

Ambijentalna Srbija

Milorad Vučelić   
ponedeljak, 13. oktobar 2008.

Najveći svetski ambijentalista DŽordž Buš ovih dana, posle velikih napora da što bolje kompletno ambijentira Irak i Avganistan, ambijentirao je i samu Ameriku, i to čitavim nizom poteza iz klasičnog repertoara realnog i državnog socijalizma.

 
Prenosimo

Tri puta smo jači od SRS

Aleksandar Vučić   
petak, 10. oktobar 2008.

Da mi je Šešelj ponudio da budem zamenik predsednika stranke odbio bih, verovatno se više ne bih bavio politikom a mnogo bi bilo teže oboriti rejting SRS.

 
Prenosimo

Napadi i odbrana statuta Vojvodine

Politika   
ponedeljak, 06. oktobar 2008.

„Politika” objavljuje najosporavanije odredbe nacrta budućeg pokrajinskog najvišeg zakonskog akta, na osnovu kojih neki kritičari tvrde da je to osnov za novu republiku u Srbiji.

 
Prenosimo

Evropa nam želi dobro

Mirko Cvetković   
petak, 19. septembar 2008.
SRBIJA ne menja pravac. Ostajemo čvrsto na trasi koja vodi ka Evropskoj uniji, jer je to put za bolji život građana. Nema odstupanja od tog puta.
 
Prenosimo

Buka i bes u Srbiji

Batić Bačević   
petak, 01. avgust 2008.

Hapšenje i izručenje Karadžića će ostati upamćeno i po tome što gotovo niko ozbiljan u Srbiji nije izjavio da bi proces u Hagu pomogao pomirenju na Balkanu, utvrđivanju nečega što se izgleda zvalo pravda ili istina.

 
Prenosimo

Hapšenje u kontekstu

Nenad Kecmanović   
petak, 01. avgust 2008.
“Drago mi je, drago, bezbeli da mi je drago što su uhapsili Karadžića. Ali još bi mi bilo draže da skembaju i onog Dodika i onu njegovu Republiku Srpsku!” Bila je to TV izjava sredovječnog Bošnjaka.
 
<< Prva < Prethodna 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Sledeća > Poslednja >>

Strana 57 od 59
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner