Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Ne očekujem izbore i promene u Vladi

Mirko Cvetković   
subota, 06. decembar 2008.

Ja ne vidim da su izbori u Srbiji blizu. Jer, uprkos svim spekulacijama o izborima i lansiranju tekućih afera, ne vidim neki nerešiv problem u koaliciji koja ima većinu u Skupštini. Ne vidim šta je to oko čega mi nećemo moći da se dogovorimo. Idemo u dobrom pravcu.

 
Prenosimo

Moramo da razgovaramo sa Albancima

Boris Tadić   
nedelja, 30. novembar 2008.

Svi oni koji su protivnici bilo kakvih razgovora sa albanskim predstavnicima na Kosovu i Metohiji moraju da ponude i logički odgovor: a ko će onda da reši taj problem ako ne Srbi i Albanci koji žive na Kosovu.

 
Prenosimo

Zapadnjak na meti Zapada

Gorislav Papić   
četvrtak, 27. novembar 2008.

Vuk Jeremić deluje kao da zaista misli ono što je proklamovana državna politika, da govori ono što misli i da radi ono što govori. Ponaša se kao da je Srbija ozbiljna država. A to se ne sviđa svetskim diplomatama.

 
Prenosimo

Balkanska paranoja

Batić Bačević   
subota, 22. novembar 2008.

Gledajući jadnu hrvatsku propagandu i sasvim ogoljeni govor mržnje, čak i najveći jugonostalgičari u Srbiji bi mogli da zaključe kako u tom raspadu Jugoslavije ipak ima nečeg dobrog.

 
Prenosimo

Uz Mladića je manje od deset ljudi

Rasim Ljajić   
četvrtak, 13. novembar 2008.

Iako su 44 čoveka izručena tribunalu, iako više nemamo nijedan zaostali zahtev da se dostave dokumenta tribunalu, sve će to pasti u vodu ako Mladić ne bude izručen. Možemo svi da odemo u Hag umesto Mladića, Holanđani će insistirati na njemu.

 
Prenosimo

Moj Harvard

Biljana Srbljanović   
ponedeljak, 10. novembar 2008.

Ujutru, 12. maja sam se učlanila u stranku. Od tada, pa više nikad, nisam bila konsultovana o politici stranke, odlukama o ulasku u koaliciju, nisam učestvovala u pregovorima za Beograd, niko me nije zvao, niko ništa nije pitao.

 
Prenosimo

Neću rušiti vladu

Čedomir Jovanović   
petak, 07. novembar 2008.

Nećemo da rušimo vladu bez jasne vizije u ime politike sa nesumnjivo pogrešnom vizijom. Nećemo da umesto Mirka Cvetkovića, nesposobnog da ponudi nove ideje, vraćamo u politiku Koštunicu, koji posle tromesečnog spavanja, ponovo hoće po starom.

 
Prenosimo

Hajka na Jašu Tomića

Petar Ignja   
četvrtak, 30. oktobar 2008.

Zašto je autonomašima spomenik Jaši Tomiću, saradniku Svetozara Miletića i velikom prijatelju Nikole Pašića, trn u oku, a možda i kost u grlu.

 

 
Prenosimo

Svi žele pomirenje sa SPS-om

Ivica Dačić   
nedelja, 26. oktobar 2008.
“Možete da kažete da je SPS imao prošlost kakvu je imao, ali da nije bilo odluke SPS-a, Srbija ne bi išla ka Evropskoj uniji. Znači, odlukom SPS-a i ove naše koalicije, Srbija ide ka Evropskoj uniji. A odlukom Koštunice ona ne bi išla ka Evropskoj uniji. Toliko o 5. oktobru”
 
Prenosimo

Srbija će u EU bez Kosmeta

Vuk Drašković   
četvrtak, 23. oktobar 2008.

Ispod fotografije Zorana Đinđića potpisano je pomirenje sa strankom čiji se kongresi održavaju pod velikom fotografijom Slobodana Miloševića, koja Miloševića smatra svojom ikonom i koja njegov grob smatra svojim izvorom.

 
Prenosimo

Plata druga Tita

Batić Bačević   
petak, 05. decembar 2008.

Sve dosadašnje demokratske vlade su postigle zadivljujuće nacionalno jedinstvo oko nekoliko stvari – ne treba otkrivati finansijere partija, nipošto ne treba remetiti feudalnu podelu vlasti i javnih preduzeća i nikada ne treba uspostaviti kontrolu potrošnje para.

 
Prenosimo

Plate direktora javnih preduzeća

RTS   
subota, 29. novembar 2008.

Najveće plate u javnim preduzećima, oko 400.000 dinara, primaju direktori Agencije za kontrolu letenja, Aerodroma "Nikola Tesla" i "Jat ervejza". Primanja čelnika NIS-a i BIA-e tajna.

 
Prenosimo

Kadrovski ringišpil

Vera Didanović   
sreda, 26. novembar 2008.

Da li je na pomolu rekonstrukcija Vlade ili disciplinovanje malih stranaka i kakve sve to ima veze sa Ambasadom u Švajcarskoj? Kakva je sudbina Koštuničinih najbližih saradnika, a šta je Bojan Dimitrijević pročitao u horoskopu?

 
Prenosimo

Račun praštanja

Milorad Vučelić   
subota, 22. novembar 2008.

U Srbiji su napokon shvatili da smrt uništava sve osim istine. I da je istina to s čim moramo da se suočimo, a ne inscenirani i unapred naloženi zločini i krivice. Zvanična Srbija imaće priliku da konačno ustanovi postoji li nešto preko čega ona ne može preći.

 
Prenosimo

Vaclav u Beograd, Vaclav iz Beograda

Teofil Pančić   
ponedeljak, 10. novembar 2008.

Češki predsednik jeste i liberal i evroskeptik, i ubedljiv je u oba svoja svojstva. Zašto ovde takvih nema?

 
Prenosimo

Vreme za nove izbore

Vojislav Koštunica   
subota, 08. novembar 2008.

Pravi je trenutak da se izglasa nepoverenje Vladi Srbije. Tako bi se ona u poslednjem času sprečila da prizna misiju Euleks, a tako i da prizna nezavisnost Kosova.

 
Prenosimo

Nema pijace na kojoj se Kosovo trampi za Evropu

Vuk Jeremić   
četvrtak, 06. novembar 2008.

Ako bi nas stavili u neprijatnu situaciju da moramo da biramo između EU i Kosova, morali bismo da kažemo "ne" bilo čemu što predstavlja kršenje našeg demokratskog poretka.

 
Prenosimo

Zemlja sa sistemskom greškom

Milorad Dodik   
ponedeljak, 27. oktobar 2008.

Da je Bosna i Hercegovina defektna država potvrđuje i ocena Doris Pak da BiH, iako odlično zamišljena, ipak ne funkcioniše, kaže premijer Republike Srpske.

 
Prenosimo

Nisam Tadićev džoker

Tomislav Nikolić   
petak, 24. oktobar 2008.

Sigurno je trebalo i dalje da se predstavljam kao vajni protivnik Borisa Tadića tako što bih pljuvao sa govornice čime bih u očima mojih dojučerašnjih kolega bio njegov pravi oponent, a oni nisu želeli uopšte da pobede Tadića.

 
Prenosimo

Nova politika za novo vreme

Boris Tadić   
ponedeljak, 20. oktobar 2008.

Predsednik Republike Boris Tadić izjavio je da Srbija, na kraju prve decenije 21. veka, nema pravo na jadikovke, već mora da se ponaša pragmatično u atmosferi novih globalnih bezbednosnih i ekonomskih odnosa. 

 
<< Prva < Prethodna 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Sledeća > Poslednja >>

Strana 57 od 60
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner