Početna strana > Debate > Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija

I nakon hapšenja Mladića neće prestati poniženje i uslovljavanje Srbije

Marinko M. Vučinić   
sreda, 01. jun 2011.

Ova propagandistička i ideološka mantra obrazovana je pre dve decenije u zapadnim medijima, ali podržana i dodatno osnažena i razvijana u našem neposrednom susedstvu.

 
Kuda ide Srbija

Suočavanje sa sadašnjošću

Stefan Karganović   
četvrtak, 05. maj 2011.

Na sednici Programskog saveta RTS 24. marta, Dragoljub Mićunović, čovek kome nije potrebno nikakvo predstavljanje, izlaže seriju ezoteričnih „zamerki“ na emisiju „Atlantis“. Ako je povodom njegovih prigovora bilo diskusije, to još uvek nismo u položaju da potvrdimo zato što zapisnik sednice nije dostupan niti je do sada objavljen.

 
Kuda ide Srbija

Sabornost kao mogući izlaz

Davor Mandić   
petak, 22. april 2011.

Nesloge ne treba da nas razočaravaju i da nas rastužuju, nego da nas podstaknu, da nam budu odskočna daska na putu ka jedinstvu. One to u suštini i jesu.

 
Kuda ide Srbija

Pastva koje nema na parastosu 24. marta

Milan Šećerović   
ponedeljak, 28. mart 2011.

Za praznu crkvu Svetog Marka ne možemo da krivimo samo domaću vlast, dodvoravače prema Vašingtonu i Briselu, a koji nas, pak, uz pomoć Haga i posredstvom bezbroj medija poduže lobotomiraju usađujući nam NATO i Si-En-En istinu o raspadu SFRJ i o kolektivnoj srpskoj krivici.

 
Kuda ide Srbija

Nepristojno gladna Srbija

Vladimir Nedeljković   
sreda, 02. februar 2011.

Bliže se izbori i gledajući po lokalnim medijima, predizborna kampanja je počela. Još uvek niko javno ne istupa, već se puls građana taktički opipava. Kao i mnogo puta do sada, sve je već viđeno i predvidljivo.

 
Kuda ide Srbija

U iščekivanju najnovije apokalipse

Dragan Mitrović   
subota, 22. januar 2011.

Kapitalizam je doveo do strukturnih promena i one su, kao i vremenski tok, linearne i ireverzibilne. Biblijska apokalipsa dogodiće se kada podlegnemo strelama prvog jahača apokalipse, tj. lažima vladajuće društvene nadklase.

 
Kuda ide Srbija

Ko su Srbijanci, gde žive, i šta su oni na kraju krajeva

Ana Radmilović   
ponedeljak, 13. decembar 2010.

Da pojam srbijanstva nije samo geografski shvaćeno je kada se pojavila čudna ideološka podgrupa koja sebe naziva „drugosrbijanci.. Drugosrbijanac, za razliku od običnog Srbijanca, može da živi bilo gde.

 
Kuda ide Srbija

Srpstvo i srbijanstvo

Marinko M. Vučinić   
sreda, 01. decembar 2010.

Savremena politička namera je očigledna i na istom je tragu, potrebno je ograničiti i omeđiti artikulaciju i zastupanje srpskih nacionalnih interesa samo na Srbiju i uklopiti ih u već uhodanu političku matricu koja se ne sme prostirati van njenih granica.

 
Kuda ide Srbija

Šta dalje?

Boris Malagurski   
četvrtak, 11. novembar 2010.

Dosta je bilo sistematskog ispiranja mozga od strane vlasti i stranih interesnih grupa? Dokle ćemo trpeti orvelovske floskule koje ponižavaju našu inteligenciju? Dokle ćemo gledati u blistave TV emisije i  novine kontrolisanih medija koji ne postavljaju prava pitanja, već daju iste odgovore?

 
Kuda ide Srbija

Strepim od rezultata popisa 2011.

Dragan Vukmirović   
utorak, 19. oktobar 2010.

Optimalni scenario predviđa da će za 40 godina broj osoba starijih od 65 godina biti povećan za četvrtinu, dok će udeo populacije starije od 80 godina biti udvostručen i činiće 26 odsto ukupnog broja starog stanovništva.

 
Kuda ide Srbija

Poruke i pouke Stojana Novakovića

Marinko Lolić   
nedelja, 08. maj 2011.

Osnovni ekonomski problem srpskog društva leži u katastrofalnom stanju srpske privrede koja je potpuno razorena pljačkaškom privatizacijom i uništavanjem domaćih preduzeća i domaćih finansijskih institucija.

 
Kuda ide Srbija

Da li lažne dojave o postavljenim bombama predstavljaju razlog za zabrinutost?

Vladimir Jevtić   
ponedeljak, 25. april 2011.

Rusija je osim realnih terorističkih akata morala da se suočava i sa talasom pretnji koje su predstavljale lažne dojave o bombama, tako da uvek postoji mogućnost da uslede i pravi napadi. 

 
Kuda ide Srbija

Osam vekova rusko-srpskih specijalnih odnosa

Vuk Jeremić   
četvrtak, 21. april 2011.

U dva globalna konflikta u 20. veku bili smo saveznici. Nikada nećemo zaboraviti da je Rusija u Prvi svetski rat ušla zbog agresije Austro-Ugarske na Srbiju.. Naredne jeseni, naša iznurena vojska bila je primorana na povlačenje ka Jonskom moru preko Albanije.

 
Kuda ide Srbija

Jedina alternativa Srbije

Nikola Turajlić   
četvrtak, 03. februar 2011.

Jasno je da se ne može očekivati ništa dobro od vlade koja je svojevremeno proglašavala svetsku ekonomsku krizu za razvojnu šansu Srbije, a sada istu koristi kao izgovor za sve svoje promašaje. Kao i sve dosadašnje, ona prodaje bajku o raju na zamlji, kada Srbija bude primljena u EU članstvo.

 
Kuda ide Srbija

Nekritički evrofanatizam i kategorička evrofobija – dva štetna ekstrema

Vuk Jeremić   
ponedeljak, 24. januar 2011.

Dakle, manje emocija kada je reč o Evropi, a više konstruktivnog pristupa, naravno uz puno poštovanje svih naših državnih i političkih obaveza, uključujući, naravno, i one ustavne.

 
Kuda ide Srbija

Srbi između sebara i Srba

Vladislav B. Sotirović   
subota, 08. januar 2011.

Kome carstvu se dobar deo srpskog etnokolektiva privoleo u novonastalim vojno-političkim okolnostima nakon pada Berlinskog zida, pokazao je i dokazao 2008. kada je čitavih 40% etno-Srba iz ostataka Srbije glasalo za briselsko „zlatno tele“.

 
Kuda ide Srbija

Beda i svest o krizi

Marinko M. Vučinić   
sreda, 08. decembar 2010.

Očigledno je da je radikalna promena političkog sistema urgentna, ali se ona odlaže već gotovo deset godina, jer bi njeno sprovođenje dovelo do razbijanja partijskih monopola, uspostavljene vladavine partitokratije i formiranih ekonomsko-političkih centara moći.

 
Kuda ide Srbija

Zašto je „šloser“ bio bolji

Dragan Mitrović   
četvrtak, 18. novembar 2010.

Sasvim je logično da građani koji su iskusili oba ekonomska sistema tvrde da im je bilo bolje u socijalističkom. Njima je zaista bilo bolje u tom sistemu, jer je njegov smisao bio ekonomska i socijalna sigurnost najšireg sloja građana, i tako je i bilo.

 
Kuda ide Srbija

Šta je najvažnije srpsko nacionalno pitanje danas?

Boško Obradović   
petak, 05. novembar 2010.

Hoće li ostati teško biti Srbin i u 21. veku? Hoće, isto koliko i u prethodnim vekovima! Ali, koliko je teško, još više je veličanstveno i praktično, jer je u Srpstvu sadržana sva naša istorijska veličina i način opstanka. Uzvišena lepota naše istorije, već i konkretna praktična dimenzija organizacije društvenog života.

 
Kuda ide Srbija

„Logički kvadrat“ 5. oktobra

Vladimir Nedeljković   
četvrtak, 30. septembar 2010.

Po dolasku „DOS-a“ na vlast, građanima Srbije je na „ruševinama“ zatečene politike ponuđen bolji život i tada najavljivani skori ulazak u Evropsku uniju bio je garancija prosperitetne ekonomije i svetlije budućnosti. Naravno, „velikosrpstvo“ je počišćeno preko noći.

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 Sledeća > Poslednja >>

Strana 12 od 17
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner