Početna strana > Debate > Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija
Kuda ide Srbija

Ono što Srbija može

Jovo Bakić   
sreda, 04. februar 2009.
Jedine dve države naslednice SFRJ koje su kadre da ostvare hegemoniju jesu Hrvatska, pobednica u ratovima za jugoslovensko nasleđe, i Srbija kao, iako poražena, najmnogoljudnija država naslednica.
 
Kuda ide Srbija

Srbija i svet 2009 – U ritmu poznatih melodija

Dejan Vuk Stanković   
ponedeljak, 19. januar 2009.

Diplomatska strategija Srbije je sintetička. Budući da računa na saradnju sa svima i svakim, njena pretpostavka je da se od slučaja do slučaja može sarađivati i sa Rusijom i SAD, i EU i sa susedima.

 
Kuda ide Srbija

Promene u međunarodnom kontekstu i Srbija

Đuro Kovačević   
sreda, 24. decembar 2008.

Kakva će biti stvarna orijentacija Srbije u kolopletu sve ozbiljnije svetske krize, pored pritiska objektivnih okolnosti, uvek je i stvar izbora. Izbor nije samo rezultat saznanja i slobodne volje već i interesa koje presecaju odnosi snaga, odnosi moći.

 
Kuda ide Srbija

U kandžama krojača sveta

Nikola Žutić   
utorak, 09. decembar 2008.

Pošto je razbijena SFRJ, uništena Republika Srpska Krajina, razdržavljena „dejtonska“ Republika Srpska, srpskoj državi ne preostaje ništa drugo nego da svom snagom brani teritorijalni integritet barem ove preostale „badinterove“ Republike Srbije.

 
Kuda ide Srbija

Grešnik ubija istinu

Vuk Drašković   
ponedeljak, 08. decembar 2008.

Zagledan u ruševine svoje vere, Dobrica Ćosić hoće nemoguće. Da za udes Jugoslavije na kraju 20. veka okrivi one koji su je stvarali na početku istog stoleća. Veslač sa “Galeba” i kormilar čamca iz Požarevca, hoće da potopi “Lađu francusku”.

 
Kuda ide Srbija

Sve naše "pobede"

Nebojša Malić   
utorak, 02. decembar 2008.

Novija srpska istorija puna je "pobeda" tipa Euleksa i Kumanova. Pre par meseci se desila još jedna blistava pobeda diplomatije, kada je u UN podržana molba Srbije da uputi zahtev za mišljenje međunarodnom sudu pravde o tzv. nezavisnosti Kosova.

 
Kuda ide Srbija

Šta je srpski nacionalni interes danas?

Debata   
sreda, 24. septembar 2008.

U organizaciji Srpske liberalne stranke i Udruženja Srba iz Hrvatske u prostorijama Mesne zajednice Terazije 45 u Beogradu, 19. septembra 2008. godine održana je rasprava na temu „Šta je srpski nacionalni interes danas“. 

 
Kuda ide Srbija

Politička nesloga razara Srbiju

Miloš Knežević   
sreda, 17. septembar 2008.

Nacionalni program nije samo bukvalno parče ispsisane hatije, nego i dosegnuto društveno stanje u kome se, pored političkih nijansi i razlika, sprovodi ujednačena državna i nacionalna politika, kojom se štite svi građani jedne zemlje.

 
Kuda ide Srbija

Očuvanje suvereniteta kao prioritet

Mihajlo Marković   
petak, 12. septembar 2008.

Ukoliko se u budućnosti država ozbiljno ne pozabavi demografskim porastom, moglo bi nam se desiti da za nekoliko decenija prosto nestanemo sa naših prostora.

 
Kuda ide Srbija

Srbija nema ozbiljne političare

Miroslav Jovanović   
subota, 06. septembar 2008.

Srbija je jedno od „najstarijih” društava u Evropi, demografski posmatrano, sa prosečnom starošću od preko 40 godina. To je vrlo ozbiljan problem

 
Kuda ide Srbija

Načela nacionalne politike za budućnost Srbije

DSS   
utorak, 20. januar 2009.

Sudbina srpskog naroda u HHI veku zavisiće od sposobnosti da se odrede osnovna načela nacionalne politike i uspostavi nacionalno jedinstvo za njeno ostvarenje.

 
Kuda ide Srbija

Nijedan Srbin uzalud da ne pogine

Dobrica Ćosić   
sreda, 31. decembar 2008.

A 20. vek se okončao najtežim nacionalnim porazima - gubitkom svega što smo smatrali pobedama u Prvom i Drugom svetskom ratu. Svoje nacionalne i ljudske nesreće okončavamo pred svetom kao narod ratnih zločinaca kome se sudi u Haškom sudu.

 
Kuda ide Srbija

Srbija je pod duhovnom okupacijom!

Veljko Đurić   
ponedeljak, 15. decembar 2008.

Neće Srbija nestati, jer naš narod ima jednu osobinu koja ga izdvaja od ostalih, a to je inat. Po anglo-amerikanskom projektu naša država će biti osakaćena, teritorijalno, duhovno, ekonomski, politički i vojno. Ali, neće nestati.

 
Kuda ide Srbija

Golgota bila jedini put

Milovan Vitezović   
ponedeljak, 08. decembar 2008.

Da li su povlačenje kroz Albaniju i Solunski front bili istorijska tragedija srpskog naroda, ili je to bio epski podvig veličanja vredan? I povlačenje kroz Albaniju i Solunski front su bili i jedno i drugo. Karakter tragedije je epski. Samo iz tragedije se izlazi katarzom.

 
Kuda ide Srbija

Srbija i nacionalni program

Mila Alečković-Nikolić   
sreda, 03. decembar 2008.

Nade ima za svaki narod, iako novozavetno Hrišćanstvo ne spasava narode, već samo pojedince. Ali, mi ćemo u periodu koji dolazi ući u obnovu naroda i nacija, jer je na pomolu jedan novi i drugačiji svet, čije je rađanje upravo uzrokovala sadašnja finansijska kriza.

 
Kuda ide Srbija

Prvi novovekovni program svesrpskog državnog ujedinjenja

Vladislav B. Sotirović   
ponedeljak, 01. decembar 2008.

Stevan Stratimirović, mitropolit u Sremskim Karlovcima i glava Srpske crkve u Habzburškoj monarhiji, bio je jedan od onih Srba koji su se borili za nacionalnu slobodu, nezavisnost i ujedinjenje.

 
Kuda ide Srbija

Srbija treba da stane na noge!

Jovan Pejin   
sreda, 24. septembar 2008.

Pravo na samoopredeljenje i posle raspada Jugoslavije Srbima nije priznato. Zbog toga još uvek lutamo između brozovskog jugoslovenstva, građanske države, države Srba i svih njenih građana i spoljnopolitičkog pritiska globalista.

 
Kuda ide Srbija

Rodomrsci koče nacionalnu strategiju

Zoran Avramović   
sreda, 17. septembar 2008.

Od ogromnog je značaja očuvanje države i njenog suvereniteta. Na drugom mestu je da se očuvaju nacionalne vrednosti, interesi Srba koji su van teritorije naše zemlje – kaže ugledni sociolog prof. dr Zoran Avramović.

 
Kuda ide Srbija

Strančarenje kao ključni problem!

Momčilo Pavlović   
četvrtak, 11. septembar 2008.
Srbija nema nacionalni plan i kako stvari sada stoje, neće ga imati u dogledno vreme, imajući u vidu stanje u našem društvu, konfuziju koja vlada, sastav onoga što zovemo političkom elitom – kaže prof. dr Momičilo Pavlović.
 
Kuda ide Srbija

Doživeli smo državnu i nacionalnu katastrofu

Jovica Trkulja   
subota, 06. septembar 2008.
Razdeljeni, posvađani, arogantni i isključivi, predstavnici vlasti su stvorili kod građana ubeđenje da je sve ostalo po starom, da nema političke alternative za bolju budućnost.
 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 Sledeća > Poslednja >>

Strana 16 od 17
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner