Početna strana > Debate > Srbija i Crna Gora > Žitije Svetog Mila Evropejskog (II)
Srbija i Crna Gora

Žitije Svetog Mila Evropejskog (II)

PDF Štampa El. pošta
Milanko Šekler   
ponedeljak, 16. septembar 2019.

I kao što sva 4 jevanđelja predstavljaju hrišćanske religijske spise, koji opisuju život i učenje Isusa Hrista, napisana po predanju, od strane 4 apostola, to jest očevidaca života i dela Isusovih, tako je i ovo potpuno novo "Jevanđelje po Aleksandru Krezubom" predstavlja opis života i dela Svetog Mila, napisanog po "predanju i čuvenju" od strane apostola Aleksandra Krezubog (iako je ovo delo napisao sam život i narod a ne on!).

3. Početak propovedi Svetog Mila Evropejskog i njegovi prvi učenici. O kolevci Svetog Mila Evropejskog.

I tako su EU, NATO i SAD, preko ruku svoga narečenog vernog sluge,  Svetog Mila Evropejskog, napravili i zaljuljali kolevku, u kojoj su brižno negovali sve buduće Vladare (a ustvari rušitelje) države Srbije (ali i Crne Gore)! Sveti Milo je bio sigurna kuća za sve one koji se oborili protiv Srbije i Srba (ali i Crne Gore i crnogoraca). Stvori Sveti Milo za svoga života, od Crne Gore, jedino sigurno utočište za sve one kojima milije beše da budu "lažni gospodari" tuđih interesa, nego "robovi i sluge" sopstvene zemlje i naroda (bilo iz Crne Gore, bilo iz Srbije)!

Zato je Sveti Milo, od momenta kada je tu kolevku zaljuljao, postao i ostao glavno sedište i mesto gde se kreira "srpska politika" (antisrpska), gde se formira i odlučuje o svakoj budućoj vlasti u Srbiji, gde se ruši i postavlja svaka "nova" (a u stvari "ista") vlast u Srbiji! Naravno, nije Sveti Milo taj koji sve to osmišalja! Sveti Milo je tu, da samo "bezglavo i bezdušno", uradi sve ono što mu "stvoritelji" (EU, NATO i SAD) narede da mora uradi!

Nije se Donald Tramp nevešto "šegačio" onomad (kako je tvrdila crnogorska vlast), kada je onako "odgurnuo i šutnuo" premijera Crne Gore Duška Markovića, kao što se nije "šegačio" ni onomad kada se u sedištu NATO-a, "pozdravio" sa Svetim Milo, tako što ga je samo odgurnuo podignutim laktom, sa svoga puta i prošao pored njega! Kada su se to u istoriji sveta, pravi i iskreni vladari svojih zemalja, "zdravili i grlili" javno, sa onim vladarima drugih zemalja, koje su pristajali da "izdaju" svoj narod, sa onima koje su oni lično plaćali i podmićivali, da "čine" zlo svom narodu, za novac koji su im oni lično dali! Niko ne voli plaćenike i izdajnike, a najmanje ih vole upravo oni, koji su ih stvorili, jer znaju da isto tako mogu za novac prodati i njih! Nema većeg poniženja i uvrede za bilo koga vlasnoga vladara svoje zemlje, od te, da se nađe pored, ili da se javno zdravi, sa "lažnim vladarom" druge zemlje, koji je pristao da bude "nečovek i izdajnik" svoga naroda, i to za lični interes i novac, koji mu baš oni krišom daju! Kako je razmišljao Tramp: Stati kao vladar svoje zemlje (SAD), pored vladara neke druge zemlje (Crna Gora)), koji je izdjanik svog naroda (ja ga plaćam da izdaje svoj narod), i još se sa njim javno pozdraviti, predstavlja veliku sramotu za moju zemlju - e zato ću da ga gurnem i odbacima i pokažem prezir prema njemu!

Sveti Milo, će kao i svaki sveti čovek, tek svojom smrću postati svetac! Da hoće, verujte mi. Sveti Milo će svojom smrću brže  ujediniti Crnu Goru i Srbiju nego što je to iko ikada do sada uspeo da uradi! Jer Sveti Milo je za svoga života, kao vredna pčelica radilica, okupio oko sebe sav nesoj, sav ljudski i duhovni otpad iz Crne Gore, koji je pristajao da radi sopstvene koristi (jer Sveti Milo plaća dobro izdaju) izdaje svoju zemlju! Taj "plaćenički otpad" će njegovom smrću biti obezglavljen i zatečen! Tog momenta, cela njegova nazovi država, a ustvari kriminalno-banditska organizacija, i prava pravcata piramida beščašća i srama, pašće i tako snažno tresnuti o crnogorska brda  i stene, da će prsnuti u paramparčad! Ubeđen sam da sva njegova plaćenička" žgadija kojom trenutno upravlja državom, neće biti sposobna ni da ga pokopa kao čoveka! Ubeđen sam kako njegova obezglavljena "paščad" neće umeti ni "mrca da pogrebu", te će i taj čin morati da izvedu oni pravi crnogorci i srbi, pokazujući pijetet prema svakom pokojniku, ma ko on bio, pa čak i ako je "mrc" Milo. Tako će Sveti Milo svojom smrću ponovo ujediniti crnogorce i srbe, i pokazati svima kako je svoj život na besmiso potrošio!

Iako za života ništa časno i vredno pomena i sećanja potomaka nije učinio (a mnogo toga lošeg, nečasnog i neljudskog jeste), ubeđen sam, da niko nema prava da Svetom Milu osporava pravo na časnu i vrednu smrt, kao svoj jedini i trajni doprinos ujedinjenja crnogoraca i srba! Sad da mi je ovde, kunem vam dušim svojom, bratski bi ga izgrlio i izljubio i noge mu poljubio, uz samo jednu želju: umri nam Milo što pre, obraduj nas sve!

I ko što nas je smrt Momira Bulatovića, časnog i poštenog čoveka, sve duboko pogodila i potresla, ali ujedno i utešila i pokazala svim njegovim potomcima i savremenicima, kako se čast i poštenje na kraju ipak isplati, smrt Mila Đukanovića, će biti suprotni primer: primer kako se beščašće i nepoštenje nikada ne isplate, a njegova smrt će obradovati i razveseliti sav narod Crne Gore, pa čak i njegove najbliže saradnike, prijatelje i rođake (oni će se radovati, pre svega, zbog nasleđenog bogatstva koje valja brzo razdeliti i potrošiti). Nema čoveka, koga smrt Momirova nije utešila i ganula, i neće biti čoveka, koga Milova smrt neće obradovati! Neće mu četresnica izaći, a njegovi danas najverniji sledbenici će početi prvi da ga kude i optužujuu za sva nepočinstva koja su sa njim zajednički počinili, kako bi sebe "oprali"! Oni će prvi govoriti, kako je sa njegovom smrću sve ono što je bilo loše u Crnoj Gori otišlo!

Sveti Milo je mentor i šaptač svake vlasti u Srbiji, i to od pada Slobodana Miloševića pa do danas! Sveti Milo je kao eksponent EU, NATO-a i SAD, zadužen za svaku "plansku promenu vlasti" u Srbiji, od pada Slobodana Miloševića do današnjeg dana! Bez saglasnosti i odobrenja Svetog Mila se ne može doći na vlast u Srbiji!

Kada ste poslednji put čuli da je neki predsednik Srbije (sem Slobodana Miloševića), ili premijer vlade Srbije, izgovorio ijednu reč protiv bilo kog poteza Svetog Mila?

Da li je iko došao na vlast u Srbiji, a da predhodno nije imao saglasnost Svetog Mila Evropejskog, da mu pre izbora na "noge" nije otišao, i sa njim se nasmejan i srećan u Crnoj Gori slikao?

Da li može opstati iko na vlasti u Srbiji, a da se javno pre toga oglasi protiv Svetog Mila, ili nekog njegovog političkog, protiv srba i srpskih interesa usmerenog političkog poteza?

Sveti Milo je čovek koji je sve što u životu ima, i što je stekao, zaradio na antisrpsoj politici! Sveti Milo je svojom antisrpskom politikom, osuđen na doživotnu i trajnu vezu za Srbijom, srbima i srpstvom. Zato Sveti Milo ne može da opstane bez Srbije i srba.

Sveti Milo neće nikada ništa biti u istoriji Crne Gore. Zakopaće ga istorija rodne grude na neko skriveno i duboko mesti, gde ga ni njegovi danas najmiliji tražiti neće, i pominjaće ga kao primer koliko može biti veliko posrnuće čoveka, kada te vode samo lični interesi a nikakve moralne vrednosti.

Sveti Milo se radi vlastite guzice, bori za opstanak na vlasti. Sveti Milo, onako mali i nebitan i nevažana,  lako se sakrije u senci "svoje velike alave guzice", jer Sveti milo - to je sve "ono" što se nalazi kao "izrastak i tumor" oko njegove "vladarske guzice"!

Sveti Milo je na početku svoga ovozemaljskog (čitsj političkog)života bio oslonac i borac za interese srpskog naroda, ne samo u Crnoj Gori, nego gde god se on nalazio. Kao i Vučić! Sveti Milo se borio protiv politike odvajanja Crne Gore i Srbije. Kao i Vučić!Sveti Milo se borio "kano lav ljuti" protiv svih onih stranaka u Crnoj Gori (na primer Liberalne Partije) koje su bile za nezavisnu Crnu Goru. Kao što je i Vučić borio protiv LDP partije Čedomira Jovanovića, ili Lige Socijaldemokratije Vojvodine Čanka ili Srpskog Pokreta Obnove Vuka Draškovića! A onda je Sveti Milo Dubrovački, kada su to njegovi "stvoritelji" (EU, NATO I SAD) zatražili, preuzeo politiku tih istih partija, i postao "najveći" borac za nezavisnu Crne Gore! Kao što je Vučić preuzeo politiku Čedomira Jovanovića i Vuka Draškovića i Nenada Čanka! Sveti Milo je na kraju svog političkog puta, prestao biti veliki borac za "srpsku i crnogorsku" Crnu Goru, i postao najveći borac za "crnogorsku" (i antisrpsku) Crnu Goru. Kao što je i Vučić postao borac i spasioc takve vlasti u Crnoj Gori, "pomažući nesebično" u igrokazu Svetog Mila (i njegovom opstaku na vlasti) koji se zove DRŽAVNI UDAR! Rastao je i razvijao se politički Sveti Milo, u svojoj prvoj političkoj stranci (stranci Momira Bulatovića), uvek kao večiti drugi, kao tumor i čir na tuđoj "guzici"! Kao što je i Vučić rastao i razvijao se, u svojoj prvoj stranci, kao treći (neki kažu drugi) uz Vojislava Šešelja, a onda i kao drugi u novoj stranci, uz Tomu Nikolića! Na kraju je Sveti Milo, od tog prevelikog boravka na tuđoj guzici, i sam stekao karakter guzice! Isto kao i Vučić! I pošto je dugo Sveti Milo, bio taj koji je morao da sluša, čim se "osamostalio" i preuzeo mesto prvog, morao odmah naći novog gospodara koga će da sluša, i na čijoj će guzici da raste i uživa, jer rekoh, karakter mu se "guzice" već čvrsto formirao! Kao što i Vučić, i dana danas, posle preuzimanja mesta "prvog", podsvesno često bira temu stolice i fotelje (te dal je ona tvrda, te dal je  ona meka), jer ima li išta drugo, i bukvalno tako blisko i sklisko guzici (i karakteru guzice), od stolice i fotelje! Kad god Vučić pomene stolicu ili fotelju, znajte da priča o guzici svojoj, i svome karakteru, po modelu Svetog Mila!

4. Kušanje Svetog Mila Evropejskog od nevernog Duška Atlantskog.

I kada se bivši saborac i jajara Svetog Mila, koji se odaziva na ime Dušan Knežević, osmelio da javno ospori neprikosnoveno pravo Svetog Mila, da radi šta god hoće u Crnoj Gori, a koje je dobio od stvojih "stvoritelja" (EU, NATO I SAD), dok god nesebično i neupitno vodi antisrpsku politiku, sve se završilo iznenada i naglo, kao što je i počelo!  Naime, dok je Dušan Knežević javno govori o marifetlucima Svetog Mila (sa sigurne udaljenosti - iz Londona), nanoseći mu "niske udarce" i ponižavajući ga javno pred svojim narodom, kao jajaru i secikesu (afera koverat), koja samo gleda da "očerupa i ugrabi" što više za sebe, "stvoritelji" nisu previše brinuli, niti se trudili da ga ućutkaju! Prosto, svaki gospodar, kada odluči da malo dovede "u red" svog slugu, on ga ne "kažnjava lično", "ne šamara ga svojeručno", nego to uvek radi posredno "rukom drugog sluge", koji je po pravilu niže pozicioniran, kako bi kazna više "bolela" i imala bolji "vaspitno-edukativni"efekat u javnosti! Ali kada se jajara (mislim na Duška Kneževića), "pomamila i primila", pomislivši da su možda "stvoritelji" (EU, NATO i SAD) odlučili da se odreknu usluga Svetog Mila, i "rukopolože" njega za novog sveca, ona je potpuno pomućenog razuma, dok mu je u klinču  bezglavo zadavala niske udarce, počela u tom transu da bunca, nabrajujući glasno sve njegove "grehe i nepodobštine", u nadi da će  to dodatno ojačati njegove šanse da bude ustoličen "kao kalif umesto kalifa"!. I omače jajari, potpuno iz nehaja, nešto što nije trebalo nipošto da bude izgovoreno! "Izlete mu", između ostalog, i kako je po Milovom zadatku imao specijalne "prljave i nelegalne dužnosti za vreme organizacije sprovođenja referenduma o nezavisnosti Crne Gore, što je direktno uticalo na krajnji ishod i rezultat"! Izlete mu i kako on "ipak neće te po Svetog Mila kompromitujuće dokaze" nikada da iznese javno, jer ne želi da ugrozi na taj način novostečenu !nezavisnost i državnost Crne Gore"! Izlete ordinarnoj jajari i da ima u ličnom posedu dokaze za svoje tvrdnje da je Sveti Milo običan lopov i jajara, koja je i rezultate referenduma o nezavisnosti Crne Gore namestila!

Izlete tom istom tajkunu-jajari i izjava kako je po nalozima Svetog Mila uticao na formiranje vlasti u Srbiji (vlasti DS Borisa Tadića i SPS-a!), i da je praktično Sveti Milo odlučivao ko će tada praviti koaliciju i vlast u Srbiji! No nesretni Dušan Knežević je ovim očigledno dokazao "svetiteljima" da je jajara male pamet, a velikih ambicija! Da je iole pametniji, kao što nije, Dušan Knežević bi morao da zna, da sve to što on iznosi kao "ekskluzivu o nameštanju rezultata referenduma o nezavisnosti Crne Gore", "stvoritelji" (EU, NATO i SAD) odavno znaju, jer su u svemu tome aktivno učestvovali i naredili unapred kakvi rezultati referendum moraju biti! Mučeni Dušan Knežević nije znao da je Sveti Milo nezavisan, isto onako i onoliko, kako je i koliko je Crna Gora nezavisna!

I onog momenta kako Dušan Knežević iz Londona, pomenu u svojoj izjavi da ima dokaze kako je na koji način namešten referendum o nezavisnosti Crne Gore, tako i presta da se oglašava! Ni slova više! Oni isti "stvoritelji" (EU, NATO i SAD), koji "drže" Svetog Mila na vlasti u Crnoj Gori, skrenuli su mu pažnju da takvim izjavam on ne potkopava i ne udara na lični interese Svetog Mila, već na interese EU, NATO i SAD-a! Čak se i javno obratiše čelnici administracije EU, NATO-a i SAD-a, da Sveti Milo jeste previše dugo na vlasti u Crnoj Gori, i da je vreme da dođe do njegove smene, ali da oni ipak ne mogu podržati dolazak na vlast onih političkih stranaka, koje zagovaraju antievropsku politiku, izlazak iz NATO-a, i politiku udaljavanja zavisnosti od SAD-a! Dakle, "stvroitelji" su javno, i pred svima rekli, da je Sveti Milo za njih i dalje jedini poželjni gospodar Crne Gore, sve dok vodi "politiku interesa EU, NATO i SAD-a, kao i antisprsku politiku"! I ućuta se muka od čoveka, Dušan Knežević!

I zar posle svega ovde iznetog ima išta nejasno, i zašto bi trebalo iko da sumnja u veće poodavno objavljene informacije, gde je i kako nastala današnja "naprednjačka vlast" - čitaj Vučićeva! Ako verujete "Kuriru" danas, zašto ne verujete "Kuriru" od pre  samo 2 godine! Naslov u "Kuriru" od 14.06.2017. godine je glasio: "Strašna istina o nastanku srpske napredne stranke: Evo kako je Vučić stvarno napravio SNS! Francuski špijuni, hoteli i po koji milion!" I naravno, to je jedini tekst "Kurira", koji nećete uspeti da pročitate na njihovom sajtu, nego na mnogim drugim sajtovima, koji su preneli njihov tekst! Zašto se "Kurir" odrekao baš tog svog sjajnog teksta!? Možda zato što se u njemu opisuje sastanak u hotelu "Ric" u Parizu, kome je prisustvovao Sveti Milo, njegov kum Ratko Knežević, Cane Subotić (koji je oslobođen svih optužbi za vreme ove SNS vlasti!), Tomislav Nikolić, kao i novinar Milomir Marić (na čijoj televiziji danas, tako "retko" gostuje Vučić).

 

Kada kažem da Sveti Milo "vrši nadzor" i "postavlja svaku vlast" u Srbiji, ja to kažem samo na osnovu velikog broja činjenica koje su svima, pa i meni lako dostupne! Verujte mi, za izvlačenje osnovnih zaključaka, iz tih meni, kao i svima vama dostunih podataka, ne treba vam čak ni diploma nekog ozbiljnog državnog fakulteta! Za ove svrhe može da vam posluži i neka "kupljena" diploma sa Megatrend Univerziteta! Kad malo bolje razmislim, ne morate biti i neki pripadnik "samoproglašene intelektulane elite" u Srbiji! Ne morate biti čak ni posebno pametni! Možete biti čak i glupi! Siguran sam da ćete doneti iste zaključke kao i ja, čak i ako ste krezubi, siromašni, i ako vam je osnova ishrane "sendvič"! Ubeđen sam, duboko i iskreno, da vas u donošenjeu zaključaka identičnih mojim, ne može omesti ni pripadnost bilo kojoj političkoj stranci u Srbiji! Naprotiv - znam da čak i svaki iskreni član SNS-a (pa i neiskren), na osnovu iznetih činjenica, neće imati nimalo različite zaključke od mojih! Duboko verujem, da se moje mišljenje ne razlikuje ni od jednog člana SNS čak i bez osnovne škole, jer ni najnižiji nivo obrazovanja, nije i ne treba da bude garancija inteligencije! Siguran sam da bi se sa mnom složio i svaki član SNS, koji iz nekih razloga nema ni osnovno obrazovanje, već je samo pismen i zna da čita! A ako bih trebao da odlučim i odgovorim pred celokupnom javnosti Srbije, da li bi se sa mnom složio neki bukvalno nepismeni član SNS-a, koji zaista ne zna da čita i piše, ja bih odgovorio potvrdno - uz samo jedan uslov! Da mu sve u ovom tekstu iznete činjenice, neko polako i tačno pročita! I siguran sam da bi se sa mnom i on složio, bez obzira da li mu činjenice čitam ja ili lično predsednik Vučić!

5. Poslanica Srbima od Svetog Mila Evropejskog

Novootkriveno političko pravilo  kaže, da sve što Sveti Milo uradi u ime Crne Gore, EU, NATO i SAD-a, skoro uvek je "proevropsko i pronatovsko", i po pravilu "antisrpsko i antirusko", moraće u doglednoj budućnosti da uradi i vladajuća politička garnitura u Srbiji, i to pod geslo, što pre - to po Srbiju i srbe bolje! Sve ucene i ultimatumi, koji se pred Srbiju vrlo često postavljaju, kao zadaci koje Srbija mora što pre izvršiti, najpre se u Podgorici, dobro razrade i urade. kako bi se već imala "realna" predstava, kakva će biti reakcija "srpske" javnosti!

Crna Gora je samo minijaturni model Srbije, koji za EU, NATO i SAD, ne predstavlja ništa više do obične vudu lutku Srbije! I dok EU, SAD i NATO svojim ucenama, kao ogromnim iglama, probadaju Crnu Goru i njen narod, jednim okom posmatraju, šta se za to vreme dešava i kako reaguje Srbija i srbi! Ima li ijednog boljeg dokaza, do ovoga, da su Srbija i Crna Gora jedno te isto, i da ih čini isti narod! Tako najljući neprijatelji srba i Srbije, i u isto vreme, navodno najveći "prijatelji" "novocrnogoraca" i Crne Gore, ovakvim svojim ponašanjem, bolje od ičega i ikoga, potvrđuju da su Crna Gora i Srbija dve države jednog te istog naroda! Zapamtite ove moje reči: kako god da se desi, i kako god da bude: ako se sutra, ne dao Bog zarati, ista će nam i sudbina biti! Neće niko iz EU, NATO i SAD-a, gubiti vreme i "odvajati" "novocrnogorce" i srbe: ubijaće nas istom municijom i zatrpavati u iste rupe!

Svi ti, samo na prvi pogled "politički suludi potezi" Svetog Mila, primenjeni eksperimentalno i pokazno na političkoj sceni Crne Gore, predstavlja najbolji mogući predskazatelj svega što u najskorije vreme čeka vladajuću političku garnituru u Srbiji!

Svi ti "užasni i teški udarci", koje navodno Sveti Milo u svoj "maglovenju i bunilu" (a ustvari kreirani od EU, NATO i SAD-a) zadaje sopstvenom narodu i njegovoj državi (svejedno je kako zovete i jedno i drugo!), u svojoj suštini su upućeni pre svega građanima Srbije, kao i državi Srbiji! To je ono jedino čime Milo "plaća" i "dobija" svoje doživotno mesto neprikosnosvenog vođe i lidera Crne Gore! Njegovo javno ispoljeno "neprijateljstvo" prema svemu što je srpsko i što je srpki interes, nije ništa drugo, do politika EU, SAD-a i NATO-a prema srpskom i crnogorskom narodu u celini!

I kao što je prema istorijskom predanju, čuveni rimski državnik, političar i vojni komandant, Marko Katon, ostao u istoriji poznat po tome, što je zbog svoje neiscrpne mržnje prema neprijateljskoj Kartagini,  svako svoje obraćanje rimskom senatu, bez obzira da li je njegovo obraćanje bilo vezano za odnose sa Kartaginom, ili za problem vodovoda u gradu Rimu ili problemu izgradnje puteva u Rimskom carstvu, na kraju završavao uvek jednim te istim rečima: "Što se ostalog tiče, mislim da Kartaginu treba razoriti"! Na kraju, takvim svojim ponašanjem, zadržavajući problem "Kartagine" u diskursu Rimske države, Kartagina na kraju, zaista i bi uništena!

Milo doduše, nije ni toliko hrabar, ni toliko častan čovek, da bi izneo svoje mišljenje  o Srbiji (on iznosi tuđe!) na tako jasan i nedvosmislen način, kao Marko Katon, ali je dovoljno veliki "nesoj" i "nečoek", da čini sve što je u njegovoj moći, da bude i ostane naopako između Srbije i Crne Gore, kako nikada bilo nije!

Kakva je i koliko važna uloga Svetog Mila, (a ustvari pokušaju EU, SAD-a i NATO-a), da dovede do trajnog narušavanja odnosa između ova dva dela istoga naroda, između kojih je postavljena navodno "međudržavana" granica, i to tamo gde je nije bilo nikada, najbolje ukazuje jedna prosta, i na prvi pogled "nevidljiva" činjenica!

Posmatrajte odnos svih dosadašnjih vlasti Republike Srbije prema Svetom Milu, kao neprikosnovenom političkom lideru Crne Gore! Nijedna vlast u Srbiji (posle 5. oktobra!), ko god da je oličavao i predstavljao, nije ni pokušala ni smela, da "zateže" odnose sa tim navodno "političkim velikanom" a ustvari običnom "pajacu"!

Ta politička kreatura i klovn, čija se politička težina i poštovanje ne ogleda praktično ni u čemu važnom, za svaku vlast u Srbiji, pa i ovu danas, predstavlja izvor "strahopoštovanja i ugleda", kome i sami teže!

Pitanje srbima:

Zašto predsednik Srbije, na otvorenu najavu svojevrsnog napada na imovinu Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori, javno "moli" predsednika Crne Gore da razmisle o tome još jednom! ?

Zašto ni predhodna 2 predsednika Srbije (Tomislav Nikolić ni Boris Tadić), na ništa manje "teške" političke poteze Mila Đukanovića, nikada nisu reagovali onako kako bi svaki običan i normalan građanin Srbije očekivao?

Ako ste se ikada pitali, zašto ni ova današnja, po svojim sopstvenim rečima "moćna i odgovorna vlast, kao nijedna druga u istoriji Srbije", nikada nije reagovala ni na jedan očigledno antisrpski potez Svetog Mila?

Pa zato što je politika Svetog Mila, iako očigledno antisrpska, u isto vreme i tako "moderna i savremena", a to znači "i evropejska, i civilizacijska, i pronatovska, i proamerička, i antiruska,"! A protiv toga se ne sme zucnuti ni jedno jedino slovce!

Zato bi svaki eventualno oštriji potez vlasti Srbije, na otvorene "antisrpske"poteze crnogorsne vlasti, bio tumačen kao "antievropski, antiamerički, anticivilizacijski, antinatovski i proruski, a to ova vlast (kao ni sve one predhodne), sebi ne sme da dopusti nipošto !

Zato će i ova vlast u Srbiji (isto kao i one predhodnae), dopuštati trenutno aktuelnoj crnogorskoj vlasti, da sa srbima u Crnoj Gori, radi što joj je volja! Zato srbi u Crnoj Gori nemaju ni držatvorna ni bilo koja druga manjinska prava! Nemaju pravo ni na upotrebu ni na školovanje na svom maternjem jeziku! Nemaju prava čak ni na proporcionalnu zastupljenost u državnim organima! Srbi u Crnoj Gori imaju samo prava na nezapamćenu diskriminaciju! Zato ih zvaničnici Crne Gore, potpuno nekažnjeno zovu javno "govedima"!

Zato će i na najnoviju otvorenu najavu vlasti Crne Gore, da će usvajanjem predloga novog Zakona, u sladu sa njim, izvršiti otimanja imovine Srpske Pravoslavne Crkve, predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao sledećim rečima:

"Moja molba, a ja ne mogu da to zahtevam kao predsednik druge države, je da takav zehtev ne usvoje. To je moja molba, nada i želja. Jer srpska crkva vekovima postoji na tom tlu i ona je zaštita i utočište ne samo srpskom narodu već i mnogima koji se osećaju kao Crnogorci. zato je to moja molba vlastima u crnoj Gori. Ukoliko je ne usliše - to je njihovo pravo i mogućnost i to ćemo razumeti i umeti da se u skladu sa tim ponašamo"!

Možda će neko u tome videti smisao za "odmerenost i diplomatiju" našeg sadašnjeg predsednika, ali ja u tome, kao i u svim predhodnim odgovorima rukovodstva države Srbije (znači i svake predhone vlasti), vidim samo potpunu skrušenost, servilnost, nemoć, slabost i uplašenost, da kojim slučajem, nepotrebno ne izazovu "silnog gospodara Crne Gore, Svetog Mila", da "javno progovori", o onome što bi ih uvek moglo koštati ugleda i gubitka vlasti! Ne dao Bog, da Milo zaklikće kano orluššina! Pitate se, na šta  mislim?

Pa mislim na to, da bi Milo, kao dokazani i sertifikovani "evropejac", mogao da javno progovori o svojoj ključnoj ulozi, pri svakoj "promeni" vlasti u Srbiji! Sveti Milo je ključni čovek za postavljanje svake vlasti u Srbiji, i to počevši od "obaranja" vlasti Slobodana Miloševića! Centrala petoktobarskih promena u Srbiji nije bila, kako se misli, i priča, u Budimpešti! Centrala je bila i ostala u Podgorici!

Jer, za EU, SAD i NATO, Sveti Milo je bio veoma važan "saradnik" i prva karika koja je popustila, prilikom rušenja Slobodana Miloševića (a ustvari Srbije), i razaranja zajendičke države srpskog i crnogorskog naroda! Sveti Milo je nakon toga dobio mesto svojevrsnog "kontrolora" svih tranzicionih procesa u Srbiji! Sveti Milo je "eskpert" EU, SAD i NATO-a, za Srbiju i "srpsko pitanje"! Sveti Milo je neprikosnoveni vođa svih "procesa" kroz koji se mora Srbija i njen narod provesti! Ima li boljeg dokaza da je Sveti Milo ipak srbin, od toga, da ga tzv "međunarodna zajednica" smatra najvećim živim ekspertom za Srbiju i "srpsko pitanje"!

I samo zato, svaka vlast u Srbiji  (pa i ova vlast), moli Boga da se slučajno Sveti Milo ne rasrdi! Lakše bi danas vlast (kao i predhodna) u Srbiji podnela, da se "i dragi Bog na Srbe rasrdi", nego da se Sveti Milo rasrdi!

Da se podsetimo besmrtnih "Njegoševih stihova iz "Gorskog vjenca":

Bog se dragi na Srbe razljuti

za njihova smrtna sagrešenja.

Naši cari zakon pogaziše,

počeše se krvnički goniti,

jedan drugom vadit oči žive;

zabaciše vladu i državu,

za pravilo ludost izabraše.

Nevjere im sluge postadoše

i carskom se krvlju okupaše.

velikaši, proklete im duše,

na komate razdrobiše carstvo,

srpske sile grdno satriješe;

Velikaši, trag im se utro,

raspre sjeme posijaše grko,

te s njim pleme srpsko otrovaše;

velikaši, grdne kukavice,

postadoše roda izdajice.

Zapamtite dobro, zaista vam kažem:

Sve što je Sveti Milo uradio u politici od momenta, kada je, promenio "političku stranu", i napravio zaokret za 180 stepeni, predstavlja "model i obavezujući pravac" i za srpsku politiku! Sve što Sveti Milo uradi danas, Srbija mora da uradi sutra! Sve što je Sveti Milo uradio protiv "srpskih interesa", mora da uradi i Srbija!

Zato ne može biti nikakvih velikih političkih promena u Srbiji, bez predhodno velikih političkih promena u Crnoj Gori!

Nema slobodne Srbije, bez slobodne Crne Gore!

https://www.kurir.rs/vesti/politika/2864355/strasna-istina-o-nastanku-srpske-napredne-stranke-evo-kako-je-vucic-stvarno-napravio-sns-francuski-spijuni-hoteli-i-po-koji-milion

https://www.blic.rs/vesti/politika/posle-10-godina-djukanovic-uskoro-u-zvanicnoj-poseti-srbiji/3mjmtmp

https://www.blic.rs/vesti/politika/nikolica-i-djukanovica-ujedinio-tadic/8wb4xbh

https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1061276

https://www.danas.rs/politika/vucic-molim-crnu-goru-da-ne-usvaja-predlog-zakona-koji-moze-da-ugrozi-imovinu-spc/

https://www.danas.rs/politika/tadic-nisam-dogovarao-koaliciju-sa-knezevicem/

https://www.blic.rs/vesti/svet/pukla-tikva-kako-su-dusko-knezevic-i-milo-djukanovic-od-najboljih-prijatelja-i/fjjb4dm

https://www.alo.rs/vesti/region/dukanovic-namestio-referendum-o-nezavisnosti-crne-gore/208865/vest

https://www.alo.rs/vesti/region/milo-dukanovic-na-kolenima-ovako-ponizen-nikad-nije-bio-bivsi-prijatelj-resio-da-ga-unisti-jednom-zasvagda-video/210091/vest

https://www.alo.rs/vesti/region/slucaj-svetlane-cobatarenko-trgovina-ljudima-a-sad-i-koverta-klupko-se-odmotava/210366/vest

https://www.vreme.com/cms/view.php?id=363218

https://www.blic.rs/vesti/svet/dinastija-djukanovic-procenjuje-se-da-milo-krije-cak-milijardu-dolara-a-evo-sta-rade/8f7hcbg

https://www.alo.rs/vesti/region/milo-dukanovic-na-kolenima-ovako-ponizen-nikad-nije-bio-bivsi-prijatelj-resio-da-ga-unisti-jednom-zasvagda-video/210091/vest

https://www.kurir.rs/region/crna-gora/3083813/tramp-djukanovica-pozdravio-laktom-ne-brinite-to-je-bilo-cisto-prijateljski-video

https://www.kurir.rs/planeta/2850413/video-tramp-izgurao-crnogorskog-premijera-americki-predsednik-pokazao-ko-je-gazda

https://www.aktuelno.me/crna-gora/ratko-knezevic-savjetuje-duska-knezevica/

https://www.vesti.rs/Pariz/Sta-je-istina-o-nastanku-naprednjaka-Francuski-spijuni-luksuzni-hoteli-i-pokoji-milion-2.html

http://www.nspm.rs/hronika/u-hotelu-ric-u-parizu-izbio-pozar.html?alphabet=l

https://patriot.rs/kurir-evo-kako-je-vucic-stvarno-napravio-sns-francuski-spijuni-hoteli-i-po-koji-milion/

https://bit.ly/2TfeBZQ

http://www.nspm.rs/hronika/in4s-vucic-i-djukanovic-imali-neformalan-sastanak-u-beogradu.html

Videti još: Milanko Šekler: Žitije Svetog Mila Evropejskog (I)

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner