уторак, 28. мај 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Дебате > Србија и Црна Гора > Житије Светог Мила Европејског (I)
Србија и Црна Гора

Житије Светог Мила Европејског (I)

PDF Штампа Ел. пошта
Миланко Шеклер   
уторак, 06. август 2019.

"Учинио ђаво, да се људи моле пред једном палмом. Један прави и искрени богомољац, рано изјутра устане, и узме секиру са намером да одсече ту палму и учини крај ђавољем послу. Али, ђаво стане испред њега да га спречи у томе. И они се побију, и цео дан су се борили, и на крају богомољац надвлада ђавола, ухвати га за рогове, и седне му на груди. Ђаво призна пораз, а богомољац превише исцрпљен, оде кући, са намером да изјутра рано устане, и да дође и заврши посао, и одсече палму.

Али сутра се опет ђаво испречи пред њега, и опет су се борили цео дан, и опет богомољац надвлада, и опет исцрпљен оде кући, па да следеће јутро, када се одмори, дође и заврши посао. Но, и сутрадан се ђаво појави, и опет он пред вече победи и седне ђаволу на груди. Овај пут ђаво му понуди да више не долази да одсече дрво, а да ће му за узврат он, ђаво, сваки дан стављати по два златника под јастук изјутра, када устане да их нађе. И богомољац пристане. И сваки дан узимаше по два златника, пресрећан што је надмудрио ђавола. Али после само месец дана, он не нађе једно јутро ништа под јастуком. Сав бесан, богомољац дохвати секиру и потрчи ка палми да је одсече.

Искочи опет ђаво пред њега и рече му подругљиво: Кренуо си да одсечеш палму јер сам ти престао давати златнике, зар не?

Богомољац сав бесан, нападе ђавола, али врло брзо, надвлада га ђаво, и седе њему на груди, држећи га чврсто за врат. Богомољац поче да кркља и упита ђавола: Не разумем, како си ме сада успео победити, када сам до сада увек ја био јачи. Ђаво му одговори: „Када си беснео зарад самог Бога, победио си ме, а када си се жестио себе ради – ја сам те надјачао…Када си се борио бранећи своје уверење, бацио си ме на земљу, а када си се тукао због личне користи и златника, ја сам те треснуо о земљу.“ 

Према арапској краткој причи „Ђаво побеђује“ од Теуфика ел-Хакима (из збирке арапских кратких прича,под називом „Записи са обале Нила“, Повеља, Краљево, 2016. година)

И као што сва 4 јеванђеља представљају хришћанске религијске списе, који описују живот и учење Исуса Христа, написана по предању, од стране 4 апостола, то јест очевидаца живота и дела Исусових, тако је и ово потпуно ново "Јеванђеље по Александру Крезубом" представља опис живота и дела Светог Мила, написаног по "предању и чувењу" од стране апостола Александра Крезубог (иако је ово дело написао сам живот и народ а не он!).

1. Долазак мудраца са запада и бекство Светог Мила са истока.

Мило Ђукановић или Свети Мило Европејски, је тренутно једини србин (и црногорац) који испуњава високе европске захтеве о степену квалитета, који мора поседовати "сертификовани европејац". Зато му се све остале "поглавице" српских племена клањају и клече пред њим, а он их "саветује и учи", шта треба чинити и радити, како би се до лагодне позиције "омиљеног и вечитог поглавице срба" (као што је његова) стигло.

Живот и дело овог "свеца" су најбоље оличење свих данас важећих "европских вредности". Свети Мило Европејски једини успева да води и сопствени живот и државу Црну Гору, у потпуном складу и хармонији са свим важећим "европским вредностима". Свети Мило се као поглавица црногорско-српских племена (као некада индијанских), први од свих, охрабрио да ступи у контакт са "белим" човеком (ЕУ, НАТО и САД). Као поглавица, који "види далеко у будућност",

Свети Мило је  кришом од осталих поглавица братских му племена, "попушио лулу мира" са "поглавицама који воде ратнике бледоликих" (НАТО), и то баш за време напада и бомбрадовања и убијања његових саплеменика у оба братска племена, када су од пустошења "војске бледоликих" поштеђене биле само планине у којима су живела његова племена! Због стечене навике да "пуши" са "бледоликима" (ЕУ, НАТО и САД), Свети Мило се касније још годинама бавио кријумчарењем дувана између "бледоликих" и својих племена.

Када је Свети Мило "тајним пушењем" издао савез својих "братских племена",  "бели људи" су као вид награде открили Светом Милу, (као некада што су "бели људи" навикавали индијанце на "ватрену воду"), тајну "чудесног белог праха што се шмрче", и тиме му омогућили да додатно стекне богатство и моћ над својим племенима! И дан данас воли Свети Мило да у свом "резервату" (држави) подржи свакога ко се "белим прахом" бави! "Бели човек" је рекао Светом Милу да "белих прах" ствара навику код оних који га шмрчу, али му није рекао да "бели прах" ствара још већу навику код оних који га продају! Свети Мило се и дана данас бори са тим својим пороком и искушењем (зато је и Светац).

Свети Мило се једно време, за потребе "својих бледоликих пријатеља" бавио и "трговином младим лепим сквом на велико", али је брзо одустао, јер му је племе мало и лепих младих "скво" ту нема много, па је и зарада мизерна! Зато једно време Свети Мило покуша да добавља "млaде лепе скво" из далеких братских источних племена, али то беше превише ризично, јер су "младе скво са истока" често бежале и обелодањивале своје муке саплеменицима!

Свети Мило је пристао и да својим "бледоликим пријатељима" прода целу обалу "велике воде" у свом "резервату", како би се ту "бледолики пријатељи" одмарали и забављали! Свети Мило је дозволио "ратницима бледоликих" и да њихови "велики ратнички кануи" пристану и остану уз обалу "велике воде" његовог "резервата" где год хоће и колико хоће! Све те потезе Светог Мила је "Велики бели поглавица бледоликих" наградио и примањем племена Светог Мила у "Велики Савез Ратничких Белих Племена" (НАТО), у нади да ће и остала "братска племена" блиска Светом Милу (Србија) пратити тај његов корак (улазак у НАТО)! "Бледолики пријатељи" (ЕУ) су обећали Светом Милу и да ће њега и његове саплеменике примити као равноправну браћу у "Велики Савез Бледоликих Племена" (ЕУ), али му пре тога захтевају да прекине све "братске племенске односе" које је имао вековима са "Великим и моћним братским племеном на истоку" (Русија)! Уз то, тражили су од Светог Мила, и да пошаље своје мисионаре, и ако може да свог мисионара постави на место "Главног Поглавице (председника), његовог братског суседног великог племена (Србије), како би и они кренули за стопама великог Свеца Мила!

Тај његов мисионар на месту "Главног поглавице" (председника), мора да пристане предходно, да "заувек поклони" део свог "резервата" (Косово и Метохија), за потребе "изградње ратног логора за смештај ратника бледоликих" (Бондстил и НАТО), као и уступања права "бледоликима" да ваде из земље све што им треба (вода, угаљ, злато, олово итд), а потом тај део "резервата" (Косово и метохија), поклоне и населе непријатељским племенима из суседства (Албанци)! Свети Мило је том задатку добијеном од "бледоликих пријатеља" посветио свој живота! Због тога Свети Мило, већ скоро две деценије, шаље своје мисионаре (тајкуне и криминалце), у сусeдно братско племе (СРБИЈА), покушавајући да коначно нађе и постави на место "Главног поглавице" (председника), неког саплеменика којег је предходно преобратио у своје "нововјерје, које је створио са својим ЕУ, НАТО и САД пријатељима!

2. Преобраћење Светог Мила и његова прва европејска чудеса

Мило Ђукановић - Свети Мило Европски (познат још и као Безглави и Бездушни - јер је тек губитком ума и душе постао Европејски), данас представља најбољи "европски" пример, у шта се претвори човек, када "безглаво и бездушно" чини све што му се каже, само да стекне што веће овоземаљско богатство и моћ, и уз пут сачува све што је стекао, као и личне привилегије које произилазе из дугогодишње навике злоупотребе власти над својим народом, постајући "прави роб" туђих интереса, и "лажни господар" своје земље! "Господара-роба" који изда своју отаџбину и изгуби своју моралну вертикалу (која једино може да га усправи и чини човеком), народ непогрешиво, на крају његовог животног пута (моментом смрти), препусти потпуном и вечном непомену и историјском забораву!

Није случајно што овоземљски живот Светог Мила Европског (на почетку живота беше познат и као Свети Мило Дубровачки), највише подсећа на животну судбину Светог Павла, само што је код Светог Мила све обрнуто и наопачке. Како би се могло и очекивати другачије, од несоја и нечовека какав је Свети Мило.

За разлику од Светог Павла, који је по вољи божјој доживео чудесно преобраћење, на свом путу за Дамаск, и од ватреног фарисеја (јеврејске секте), који је био један од највећих и најпознатијих прогонитеља хришћана свога доба, од указања Бога кроз светлост, постао је преко ноћи ватрени поборник хришћанства, и уздигао се у једног од светих апостола. Свети Мило Европејски, је за разлику од Светог Павла, који се духовно уздигао, и у својој вери, све људе изједначавао, и говорио: „Нема више Јеврејина ни Грка; нема више роба ни слободњака; нема више мушкога ни женскога: јер сте сви ви једно у Христу Исусу (Посланица Галатима 3.28.).”, успео да доживи чудесно посрнуће (а не просветљење), и да почне да проповеда већ деценијама обрнуто од светога Павла: "Како су у његовој Црној Гори сви народи људи, сем срба, како сваки народ има право на свој језик сем срба, како сви народи у црној Гори воле своју отаџбину сем Срба, како свако може бити црногорац сем срба, и како свако може бити србин сем црногорца"!

Такви сотонски изливи мржње на све што је српско у Црној Гори, учинили су од Светог Мила Европејског, оно што се у нашем народу зове  "изрод"!

Свети Мило, је јединствена појава на овим просторима и по томе, што је сам себе сачинио оваквим какав је данас (изродом), јер док је био оно што су од њега отац и мати, у љубави својој сачинили,  још је од њега нешто и било и могло бити, али од момента од када је он сам, преузео свој живот и духовни развој, свети Мило је од себе сачинио обично "пркно", које се још увек одазива на своје име и презиме, иако на то, гледано са људске стране, више нема никаква права! Његово једино име, које му данас са правом припада, и за које се својим безверјем изборио, је Свети Мило Европејски.

Његови "сатански створитељи" -  ЕУ, НАТО и САД, су му сопствено посрнуће у потпуно безверје и мрак "учиниле пријатним и лагодним"! Све што је "сатанским створитељима" од Светог Мила требало, добише за шаку "сребрњака", "за шаку власти" и за "шаку масти"! Потребица његових "сатанских створитеља" - ЕУ, НАТО И САД-а беше велика, да један "наш а њихов" преузме на себе сво сагрешење, и отпочне ширење "њиховог нововерја", како црногорци немају већег непријатеља на овом свету од срба! Како нема доброг србина за доброг црногроца! Овим "нововерјем" да су црногорци и срби највећи непријатељи једни другима, Свети Мило најбоље потврђује да човек нема већег непријатеља од самог себе!

Од памтивека је било и остало, да црногорци и срби, нити су икада имали, нити имају, нити ће икада имати између себе икаквих граница и међа, како земаљских тако и небеских! Тако је то одувек било, и тако је сада, и тако ће бити, све док је "свијета и вијека".

Но, граница између људи и нељуди, између робова и слободних, данас је јача и чвршћа него икада до сада! Ту границу граде и подижу животима и делима својим, како људи, тако и нељуди, како Момир Булатовић, тако и Мило Ђукановић! Иако ту границу творе заједно људи и нељуди, њихов допринос није ни приближно исти!

Док људи границу између добра и зла, између истине и лажи, између неба и земље, граде читавим својим овоземаљским животом и делима,  а потом и својом смрћу (и оноземаљским животом), својим мртвим телом и својим костима, ту границу чине вечном и непролазном за "вјек и вјекова", дотле нељуди свој допринос дају само за свога овоземаљског живота, а тренутком њихове смрти нестане и све оно што су за живота покушали и мислили да су створили!

Ето зашто, благопочивши Момир Булатовић, и даље уздиже и гради Црну Гору (а тиме и Србију), као да је жив, а Мило Ђукановић, је унижава и уништава, иако је  жив! Више вреди човек, какав је Момо, Црној Гори (и Србији), чак и кад је мртав, него Мило, чак и кад је жив! А када нас нечовек, какав је Свети Мило, буде заувек напустио (ипак је смртан!), он ће својом смрћу, учинити своје највеће "животно дело" Црној Гори (и Србији), и то веће него што је за целога живота свога учинио, али ће уједно, својом смрћу, сведочити још нешто много важније: а то је да његова сопствена смрт бити и смрт његовог "нововјерја" и идеје коју је ширио за свога живота, али у исто време, биће то и најбоља најава скоре смрти и свих његових "сатанских створитеља" - ЕУ, НАТО и САД-а! Ето зашто Мило, заслужује оно Свети!

И као што нема те силе Божје, која може да раздвоји правог србина и црногорца, нема ни те силе Божје која може да раздвоји  лажног црногорца и лажног србина! И као што нема сита небеског које може да раздвоји Светог Мила, Мираша Дедеића, Чедомира Јовановића, Вука Драшковића, Војислава Шешеља, Ненада Чанка, Секулу Дрљевића, тако исто, нема ни те силе небеске и Божје која може да раздвоји једног Милана Кнежевића, Андрију Мандића, Момира Булатовића, Радована Караџића, Мила Ломпара, Матију Бећковића, Мишу Ковића, Слободана Антонића, Слободана Рељића, Ђорђа Вукадиновића, и нема те силе небеске ни земаљске која може да раздвоји бесмртна дела почивших краља Николе Петровића, Светог Саве, Његоша, Карађорђа, Светог Лазара, Василија Острошког, књаза Милоша, Светог Симеона, све Немањиће, Марка Миљанова, Милоша Обилића, Светог Петра Цетињског и многих других!

Нема те силе, макар она била и Свети Мило, и макар му саслуживали овоземаљски ЕУ, НАТО и САД, која може да растури Српску Православну Цркву, под чијим се Божјим штитом, сачуваше наши преци, како они по "брдима црногорскијем и катунској нахији", тако и они разасути по Шумадији, Херцеговини, Босни, Косову и Метохији, равној Славонији и Панонији!

Шта ће Светом Милу Српска Православна Црква, ако су њени творци срби уствари вековни агресори и непријатељи црногораца!? Када би којим случајем и успео да  преузме СПЦ, шта ће Свети Мило да учини са свим оним силним српским свецима: са Светим Немањићима, Светим Савом, Светим Стефаном, Светим Стефаном Дечанским, Светим Симеоном, Светим великомучеником Лазаром итд. Шта ће са Видовданом? Како ће Свети Мило да слави све те силне свеце-убице, агресоре и непријатеље!? Да ли ће те српске свеце заменити "новоцрногорским", можда собом и Филипом Вујановићем, Миланом Роћеном, Ацом Ђукановићем, Мирашем Дедеићем, или можда Дарком Шарићем, или неким другим вођама његових омиљених нарко-кланова?

"Сатански створитељи" (ЕУ, НАТО и САД) доделише Светом Милу, велику овоземаљску улогу, али посве залудну и смешну, да он буде творитељ и утемељивач "инквизиције Црногорска Православне Цркве", којој је једина улога тренутно да проналази и прогања све србе и све српско у Црној Гори, и коју лично он предводи, и која ће у складу са Миловим "нововерјем", од тих истих прогоњених срба,  као најквалитетније "сировине и репроматеријала", да "ствара" своје "новоцрногорце"!

Да чудо буде веће, по Светом Милу су, иако су срби агресори, непријатељи и крвници новоцрногораца, они су ипак, најбоља "сировина" за прављење црногорце! Не усуди се Свети Мило да покуша да прави "новоцрногорце" од католика, од муслимана, или макар од силних атеиста и комуниста, којих сигурно има највише баш у његовој партији (ДПС, бивши комунисти и социјалистим)! Зашто! Па зато што чак и Свети Мило добро зна да су срби и црногорци исти народ, и зато и инсистира да се новоцрногорци праве само од срба јер су онда најквалитетнији!

Мора Свети Мило покушати да преузме СПЦ, јер Свети Мило зна да му ништа не значи што је одвојио црногорце и србе у Црној Гори у овоземаљском животу, ако му остану заједно да живе у оноземаљском и небеском животу! Зато Светом Милу треба СПЦ, јер жели и мора да одвоји црногорце и србе, и у смрти и загробном животу! Зна Свети Мило, да оно што је за живота одвојено, а што смрт споји, више ништа и нико и никада не раздаваја! Зна Свети Мило и ту велику истину, дасрбе и црногорце може ујединити, чак и једна једина смрт: његова! А то је све ближе, и зато су Свети Мило  и његови "створитељи" (ЕУ; НАТО И САД) овако пожурили.

https://www.kurir.rs/vesti/politika/2864355/strasna-istina-o-nastanku-srpske-napredne-stranke-evo-kako-je-vucic-stvarno-napravio-sns-francuski-spijuni-hoteli-i-po-koji-milion

https://www.blic.rs/vesti/politika/posle-10-godina-djukanovic-uskoro-u-zvanicnoj-poseti-srbiji/3mjmtmp

https://www.blic.rs/vesti/politika/nikolica-i-djukanovica-ujedinio-tadic/8wb4xbh

https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1061276

https://www.danas.rs/politika/vucic-molim-crnu-goru-da-ne-usvaja-predlog-zakona-koji-moze-da-ugrozi-imovinu-spc/

https://www.danas.rs/politika/tadic-nisam-dogovarao-koaliciju-sa-knezevicem/

https://www.blic.rs/vesti/svet/pukla-tikva-kako-su-dusko-knezevic-i-milo-djukanovic-od-najboljih-prijatelja-i/fjjb4dm

https://www.alo.rs/vesti/region/dukanovic-namestio-referendum-o-nezavisnosti-crne-gore/208865/vest

https://www.alo.rs/vesti/region/milo-dukanovic-na-kolenima-ovako-ponizen-nikad-nije-bio-bivsi-prijatelj-resio-da-ga-unisti-jednom-zasvagda-video/210091/vest

https://www.alo.rs/vesti/region/slucaj-svetlane-cobatarenko-trgovina-ljudima-a-sad-i-koverta-klupko-se-odmotava/210366/vest

https://www.vreme.com/cms/view.php?id=363218

https://www.blic.rs/vesti/svet/dinastija-djukanovic-procenjuje-se-da-milo-krije-cak-milijardu-dolara-a-evo-sta-rade/8f7hcbg

https://www.alo.rs/vesti/region/milo-dukanovic-na-kolenima-ovako-ponizen-nikad-nije-bio-bivsi-prijatelj-resio-da-ga-unisti-jednom-zasvagda-video/210091/vest

https://www.kurir.rs/region/crna-gora/3083813/tramp-djukanovica-pozdravio-laktom-ne-brinite-to-je-bilo-cisto-prijateljski-video

https://www.kurir.rs/planeta/2850413/video-tramp-izgurao-crnogorskog-premijera-americki-predsednik-pokazao-ko-je-gazda

https://www.aktuelno.me/crna-gora/ratko-knezevic-savjetuje-duska-knezevica/

https://www.vesti.rs/Pariz/Sta-je-istina-o-nastanku-naprednjaka-Francuski-spijuni-luksuzni-hoteli-i-pokoji-milion-2.html

http://www.nspm.rs/hronika/u-hotelu-ric-u-parizu-izbio-pozar.html?alphabet=l

https://patriot.rs/kurir-evo-kako-je-vucic-stvarno-napravio-sns-francuski-spijuni-hoteli-i-po-koji-milion/

https://bit.ly/2TfeBZQ

http://www.nspm.rs/hronika/in4s-vucic-i-djukanovic-imali-neformalan-sastanak-u-beogradu.html

 

Од истог аутора

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер