Početna strana > Hronika > U hotelu "Ric" u Parizu, gde su se tokom 2007. i 2008. više puta sastajali Milo Đukanović i Cane Subotić sa Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem, izbio požar
Hronika

U hotelu "Ric" u Parizu, gde su se tokom 2007. i 2008. više puta sastajali Milo Đukanović i Cane Subotić sa Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem, izbio požar

PDF Štampa El. pošta
utorak, 19. januar 2016.

Pariz -- Poslednji sprat čuvenog hotela "Ric" u Parizu zahvatio je jutros veliki požar. Zgrada je zatvorena zbog velikog renoviranja, a povređenih u požaru nema. Hotel je u srpskoj javnosti poznat jer su se u njemu Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić dogovarali sa Milom Đukanovićem i Stankom Subotićem Canetom o formiranju SNS-a i političko-poslovnoj saradnji.

Kako prenose francuski mediji, požar je primećen u 6 časova, a vatra je zahvatila "veliku površinu" na poslednjem spratu zgrade.

"Požar je krenuo sa poslednjeg sprata. Niko nije bio unutra, pa nema ni povređenih ni žrtava. Naša glavna briga je da se požar ne proširi na ceo sprat i da ne zahvati krov zgrade", rekao je šef vatrogasne brigade Ivon Bot.

Na licu mesta je 15 vatrogasnih ekipa i sa vatrom se bori oko 60 vatrogasaca. Policija je evakuisala okolne zgrade, a crn dim se vidi iz svih delova Pariza.

Legendarni "Ric", jedan od najpoznatijih svetskih hotela sa pet zvezdica, nalazi se u elitnom kraju Pariza, a zatvoren je 2012. godine zbog renoviranja. Otvaranje je bilo zakazano za mart ove godine.

Četvorospratni hotel u klasičnom stilu je u vlasništvu egipatskog milijardera Mohameda Al Fajeda i trebalo je da bude ponovo tokom ove godine nakon što je tri godine zatvoren zbog renoviranja od prizemlja do krova, navodi AFP.

Omiljeni hotel Čarlija Čaplina, Koko Šanel i Ernesta Hemingveja, po kome je i nazvan mali hotelski bar, "Ric" je poznat i kao mesto gde su britanska princeza Dajana i Dodi Fajed večerali neposredno pre nego što su doživeli fatalnu saobraćajnu nesreću 1997. godine.

Vučić: U Ricu smo pili kiselu vodu, nije bilo skupo; Nikolić - Slučajno smo sreli Đukanovića

Hotel je u srpskoj javnosti poznat jer su se u njemu tokom 2007 i 2008.godine više puta sastali Milo Đukanović i Cane Subotić sa Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem. Tada su se navodno dogovorili o formiranju Srpske napredne stranke, finansijskoj saradnji i oslobađanju Caneta nakon dolaska naprednjaka na vlast.

„Ako imate o meni nešto protivzakonito, recite. Neću nikome da se pravdam zbog čega sam i koliko dugo bio u „Ricu”. U tom hotelu smo popili samo kiselu vodu. Imali smo para i platili, a cena nije bila previsoka“ – rekao je za „Blic” 2009. godine Aleksandar Vučić.

Tomislav Nikolić je izjavio da su on i Vučić slučajno sreli Mila Đukanovića u Ricu, ali susret sa osuminjčenim za kriminal Stankom Subotićem Canetom nije priznao. Noćenje sa doručkom u Ricu košta od 550 do 13.000 evra.

(Tanjug-NSPM)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner