субота, 02. март 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Рубрике > Политички живот > Избори као егзекуција над демократијом - и здравим разумом
Политички живот

Избори као егзекуција над демократијом - и здравим разумом

PDF Штампа Ел. пошта
Миланко Шеклер   
субота, 20. јун 2020.

Егзекуција је извршење путем законског присиљавања, нарочито: присилно извршење судске пресуде (у грађанској или кривичној парници), присилна наплата дуга на основу законске одлуке, пописивање ствари због дуга; извршење пресуде, нарочито телесне или смртне казне, погубљење осуђеног на смрт; почети нешто "ab egzekucione", правни поступак почети отпозади, наиме, присилним извршењем и без предходног правног саслушања

Ови избори, бар за мене, нису ништа друго, до најобичнија сурова и примитивна егзекуција, каква једино и може бити, с обзиром на то какви је насилници и примитивци (бивши и данашњи) организују и спроводе. Сурова је егзекуција овакве власти у Србији, над оваквом опозицијом у Србији, али је још суровија егзекуција овакве власти над самом собом!

Самоубиство које ће у недељу увече „напредњаци“ јавно славити и представити као своју велику победу! Кад год, и у било чему, успеш да победиш сам себе - то је највећа победа коју човек може у свом животу да оствари, али када победиш сам себе суровим убиством самог себе - то никако не може битипобеда – већ само самоубиство!

Но, данас у Србији, то као да никоме није јасно, па чак ни онима који су тренутно на власти, и о чијем се животу директно ради! Али то још увек није оно најгоре што нам доносе ови избори! Оно што је заиста опасно и тешко, то је чињеница да су ови и овакви избори, у исто време егзекуција над читавим народом Србије. Егзекутори или извршиоци казне над целокупним народом у Србији, у последењих неколико деценија, су персонално гледано, увек једни те исти људи - и потпуно је неважно под којим именом и под чијом страначком заставом, тренутно ти „вечити егзекутори“ врше своју омиљену дужност - егзекуцију! Наравно, сваки човек треба да воли свој посао, и да жели да га ради најбоље што уме –како би и остварио најбоље могуће резултате, али само у Србији "егзекутори" (народски речено: џелати) сопственог народа највише воле свој посао!

И коментатори и аналитичари (исто као и егзекутори - увек једни те исти), који прате спровођењеовог процеса „егзекуције“ су исти они, који су пратили и подржавали сличан процес егзекуције, који су некада спроводили „жути“ лопови! Они данас коментаришу егзекуцију у складу са потребама данашњих егзекутора - исто онако како су некада хвалили "жуту" егзекуцију!Наравно, у складу са најновијим „убеђењима“ (која су у складу са најновијим новчаним уплатама и подршком). Они данас хвале "напредњачку" егзекуцију" као много бољу и смисленију од оне предходне коју су такође здушно и ватрено хвалили! Још увек постоје снимци тих њихових ватрених наступа! Актуелни "телали" напредњачке егзекуције, хвале на сва уста, добру организованост и механизме деловања егзекутора, као задњу реч и плодове модерне демократске културе, а последње подмазивање вешала и оштрење гиљотине, као дозвољено демократско средство, које се сасвим легитимно примењује у читавом демократском свету – које само може донети добро свима нама! Али, ни то није оно најгоре што нам доноси најављена егзекуција, која се има извршити и одиграти у недељу, 21.јуна.2020. године! Ово неће бити само егзекуција над народом, ово ће бити, по први пут, у историји модерне Србије, и егзекуција над читавом државом Србијом! Ту егзекуцију над државом Србијом ће нам потврдити међународни партнери већ у наредних неколико дана и седмица након избора!

Ефикасностнедељне егзекуције (неки то још увек из навике називају изборима), гарантују они исти људи, који су већ годинама били  егзекутори у највишим државним органима Србије, и у скоро свим предходним властима! Дакле, јединаочигледна разлика између „напредњачких“и„жутих“ егзекутора је у томе, што су "жути" егзекутори били интелигентнији, подмуклији и покваренији, и што су "конопац за вешање", као и "секиру за одсецање главе", држали скривену далеко од народа, а егзекуцију су вршили тихо, најчешће под окриљем ноћи, или кафанског дима, када су договоре правили за покерашким столом (препуним новца и осветљеним одозго), тако да се ни лица присутних саговорника нису могла јасно препознати и уочити, док напредњачки егзекутори то раде јавно, држећи вешала и гиљотину, само овлаш и нехајно скривену иза својих леђа (ако се боље загледате видећете их), наступајући и пропагирајући егзекуцију у пратњи ТВ камера, таламбаса, сеира, примитиваца, локалних насилника, дилера и крининалаца, који ће френетично и еуфорично аплаудирати и навијатиприликом пада сваке одсечене главе или „гицања“ обешеног тела!

Ово данас је сурова и немилосрдна егзекуција над свима нама, који смо савременици ове власти, ове државе Србије и ове опозиције.

Ова егзекуција је необична и по томе, што се иста спроводи организовано и дисциплиновано, над свима нама: предност има опозиција, потом долази на ред народ и држава, и на крају се иста извршава и над сваким појединцем из данашње власти! Но, они који учествују у њеном спровођењу, односно они који су активни и пасивни учесници у власти, немају такав осећај и не виде да су и они сами на програму егзекуције! Пресуда је свима иста, без обзира ко сте и какав сте и шта радите или не радите. Пресуда је иста и ако гласате и ако не гласате! Пресуда је иста и онима који су патриоте и онима који су издјаници! Пресуда је иста и ако сте сиромашни и ако сте богати! Пресуда је иста, као и код епидемије - егзекуција се спроводи над свима нама и не бира појединце, као што ни болест не бира кога ће да разболи а кога не! Али то је само привид!?

Ми сами, својим активностима, својим радом и својим мишљењем бирамо когаће егзекуција првог да закачи, као што својим неодговорним и ризичним понашањем и активностима или пасивношћу„бирамо“ и кога ће болест прво да закачи! Они који су се најчешће заражаваликоронавирусом, су били они који су својим ризичним понашањем томе сами највише и допринели! Болесни су најчешће призвали и изабрали болест, а не болест њих! И ми сви смо својим понашањем изазвали и изабрали да се изврши егзекуцију над свима нама - а не егзекутори! Приоритети при овој напредњачкој егзекуцији се знају: прво извршити егзекуцију над слободоумним и мислећим и независним људима, потом над политичким опонентима, потом над народом и државом, затим над својим политичким сарадницима и на крају над сопственим активистима и симаптизерима! У животу су само смрт и примитивна напредњачка егзекуција неизбежни! Додуше, смрт се, уз примену савремених медицинских метода и знања може донекле одложити - али егзекуција коју ће над свима нама (независним интелектуалцима, опозицијом, народом и државом) извршити напредњаци не!

Накарадно схватање слободе човека, коју данас негује напредњачка власт, је у потпуности је идентично оном схватању слободе човека коју су први у Србију донели и посадили "жути лопови"! То схватање слободе човека је у потпуности обрнуто од оног чувеног схватања и дефиниције слободе човека коју је дао Жан Жак Русо, а које гласи " Слобода човека није у томе да може да чини све што пожели, него у томе да не мора чинити оно што не жели"!Некадашња „жута“ и  данашња „напредњачка“ власт сматрају да се слобода човека у Србији схвата једино "као право да онај ко је на власти чини све што пожели"! По њима, и једнима и другима, идеолошки блиским и уједињеним "жуто-напредњачким" картелом, слобода човека у Србији се може исказати само чињеницом, "да актуелна власт може да чини све што пожели"!

Егзекуција! При томе, многи покушавају да направе разлику у начину учестовања у егзекуцији: неки мисле да постоји разлика у томе, да ли су вам омчу намакли џелати или сте сами намакли омчу и скочили! Неки мисле да је врло велика разлика у томе, да ли сте на подијум вешала или гиљотине, изашли усправни и певајући или су вас изнели везаног са крпом у устима да не би сте викали и правили непотребну буку!

Егзекуција! То су ови избори и ништа више! Егзекуција над свима нама!

Егзекуција над здравим разумом и умом!

Али, да ли се може извести егзекуција над умом!? Колико сте пута у историји света чулида је успешно изведена егзекуција над духом народа, над љубављу, над осећањима, над идејом, над истином, над правдом? Колико је пута у историји света,нека власт, било домаћа, било окупациона,успела да суровом егзекуцијом заувек уништи правду, истину, љубав или неку идеју?

Егзекуција се увек извршава савршено прецизно и на време! Егзекуција не може да чека! Она мора да се спроведе по цену и да је погрешна! Егзекуција јача саму себе - она не сме да се премишља! Гиљотина која је служила за извршење пресуда у француској револуцији је на крају дочекала да скида главе оних истих који су је покренули и највише егзекуција наредили и спровели! Егзекуција је сурова подједнако и према онима над којима се врши и према онима који је врше! Егзекуција оставља сурове трагове на сваком учеснику: и на обешеном и одсеченом врату кажњеног, али и на врату извршиоца и наредбодавца! Додуше, трагови егзекуције се на телу егзекутора, појаве много касније (некад раније, некад касније), али се увек појаве! Егзекуција је таква: просто се лепи за оне који је наређују, организују и спроводе! Егзекуција има много мање милости према својим извршиоцима и носиоцима, него према правим својим жртвама и убијенима! Егзекуција, докјош није ни завршена, и док још увек испраћа своје прве жртве у смрт и прошлост, почиње већ да се кришом осврће и окреће и жуди за онима који су је покренули, оживели и спровели! Егзекуција има само један циљ: да изврши егзекуција над свима присутнима, и на крају када остане потпуно сама - да изврши и егзекуцију и над собом самом!

Када се држава поистовети са једном странком, а та странка са једним човеком, онда се и егзекуција поистовети са државом, странком и тим истим човеком! Егзекуција - то сам ја! Егзекуција не може да чека! Егзекуција никада не губи наду да ће заувек да живи, хранећи се егзекуцијама свих присутних на егзекуцији! Храна за егзекуцију је само егзекуција!

Ова егзекуција 21.06.2020. године има и једну своју особеност!

Она се по први пут спроводи и над постојећим жртвама, жртвама разних других егзекуција, које не морају бити само изборне! Ова егзекуција у недељу се изводи и над већ давно мртвима, без обзира да ли су исти умрли природном смрћу, несрећним случајем, или је над њима извршено нека друга егзекуција!

Зато ће у недељу бити извршена поновна егзекуција и над Оливером Ивановића, инад свим невиним жртвама пада хеликоптера, и над претученом браћом председника Вучића и министра Синише Малог, као и над свим жандармима који су их тукли!

Биће у недељу извршена егзекуција и над Александром Обрадовићем - узбуњивачем из Крушика, али и над свим радницима Крушика, као и над оцем министра Небојше Стефановића!

Егзекуција неће мимоићи ни Предрага Колувију, ни његово предузеће „Јовањица“, али ни сина Сенте Миленковић - Слободана Миленковића, шефа одељења за наркотике београдске полиције!

Неће егзекуција заобићи нити иједног поносног власника купљене дипломе универзитета „Мегатренд“, али такође нитииједног власника плагираног доктората, са било ког факултета у Србији!

Егзекуција ће бити немилосрдна и према свима партијски запошљеним кадровима, са све њихових на брзину купљених диплома!

Егзекуција ће коштати скупо и Марију Мали, и њене повучене изјаве о великим новчаним износима, која је као супруга Синише Малог морала да броји и пере, а све због своје (или наше) деце!

Егзекуција ће се морати дапоново изврши и над несрећном и убијеном певачицом Јеленом Марјановић, о чијем убици је председник Вучић обећао да нас извести још пред оне предходне изборе!

Егзекуцију ће морати и да поново издржи погинула несретница на наплатној рампи у Дољевцу Станика Глигоријевић, са све њеног убице (ко год да је), али и још увек актуелни „директор у остваци“ коридора Србије Зоран Бабић! Егзекуција ће бити извршена и над судом који још увек није добио снимак са поменуте наплатне рампе, које је председник Србије већ одавно погледао!

Егзекуција ће засигурно да „закачи“ и директора ЈП „Инфраструктура железнице Србије“ - Мирољуба Јевтића, који је ухваћен са 10 000 евра, рекао да је новац увек давао и својој надређеној министарки Зорани Михајловић и њеном мужу Владимиру Атанацковићу, али је у каснијој изјави то све негирао! Закачиће и све њих та егзекуцијазасигурно!

Како ли ће нам сурово изгледати поновна егзекуција над невином жртвом прогона и уцене некадашњих жутих лопова, чувеног и угледног трговца цигаретама, Станка Суботића Цанета, па лопова Драгана Ђиласа, па невино оптуженог Богољуба Карића! Поновњена егзекуција над Млађаном Динкићем ће бити веома страшна! А замислите само поновљену егзекуцију над „коферчетом“ и „бананом“ Ивице Дачића!

Ако волите и једва чекате да видите поново све ове поменуте егзекуције (и још многе друге), само изађите у недељу на егзекуцију и гласајте! Наравно - за егзекуцију! А ако и даље не знате тачно за кога требате да гласате, да би сте уживали у егзекуцијама, што новим што поновљеним, ја вам кажем: без размишљања гласајте само за неписмене, за некултурне, за необразоване, за лопове, за преваранте, за купљене дипломе, за курве и старлете, за глупаке, за простаке, за лажове, за оне од којих никада не бисте ни половна кола смели да купите, за оне са којима не би сте смели ни трафику да држите ортачки и по пола, за оне којима никада не бисте позајмили ни 20 евра, за оне који ће вас уцењивати, лагати, фолирати, за оне који ће се у међувремену обогатити, за оне који не верују ни у шта сем у свој интерес, за оне који живе цео живот од политике, за оне који ништа не знају сем да политичаре, за оне који су деценијама на власти и то са свима и свакаквима јер су и сами такви, за оне који гаје и продају марихуану, за оне који нас брсте као зелену траву, за оне који су сву своју родбину и страначке колеге запослили преко везе, за оне који вам обећавају асфалт неколико дана пред изборе, за оне који су све стекли у животи захваљујући вашим гласовима, за оне који вас уништавају деценијама, за оне због којих сте улудо гинули, за оне који никада ништа у животи нису подигли теже од своје руке приликом гласања! Гласом за њих,гласате за егзекуцију свих нас, али и вас!

 

Од истог аутора

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер