Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Ako ne bude dogovora o jednom zajedničkom protivkandidatu, Vučić će pobediti u prvom krugu

Saša Radulović   
sreda, 22. februar 2017.

Mora da bude jedan izborni štab, jedna strategija, jedna kampanja. Samo tako će birači poverovati da je pobeda moguća i izaći na izbore, povećaće se izlaznost i biće drugog kruga. U drugom krugu Vučić je pobediv.

 
Kulturna politika

Dualci - živi roboti

Radoman Jović   
četvrtak, 16. februar 2017.

Tako stručno i psiho-fizički pripremljeni radnik, kome u redovnim intervalima sleduje unapređenje uz dalju dokvalifikaciju uz rad i doživotno zaposlenje,  „venčava“ se za firmu a firma postaje staratelj njegove porodice.  

 
Prenosimo

Vučić je stručnjak za marketing i obmane, Šešelj je njegov “trojanski konj”

Velimir Ilić   
utorak, 14. februar 2017.

Poznavajući Vučića, siguran sam da njemu neće pasti na pamet da podnese odstavku na mesto predsednika stranke, ako postane šef države

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Šareni voz i kićena izdaja

Đorđe Vukadinović   
četvrtak, 26. januar 2017.

  Onaj ko je imao autoriteta da voz „lično“ zaustavi – očigledno je (jedini?!) imao mogućnost i da ga lično pošalje. I obrnuto. Ukoliko je NEKO, mimo premijerovog znanja i ovlašćenja, priredio ovu bruku sa kićenim vozom –  na primer, Marko Đurić – taj je morao biti ekspresno smenjen, odnosno podneti ostavku u roku od 24 časa.

 
Dokumenti

Američko-srpski odnosi - "Napredak kroz partnerstvo"

Bela kuća   
četvrtak, 01. septembar 2016.
Ove godine se obeležava desetogodišnjica pristupanja Srbije programu Partnerstvo za mir NATO-a. Sjedinjene Države stalno iskazuju čvrstu i doslednu podršku naporima Srbije da ojača svoje odnose sa NATO-om. 
 
Wikileaks na NSPM

Kosovo: Succes in the north key to a successful

Wikileaks   
subota, 22. januar 2011.

That this international and local alliance for action in Northern Kosovo comes while KFOR remains at a robust presence of roughly 10,000 troops is fortunate. The Northern Strategy has been designed to incentivize participation in GOK structures, not to impose them by force.

 
Politički život

Zašto sam za Vučića

Emil Vlajki   
nedelja, 19. februar 2017.
Aco je najsposobniji srpski političar. On je osoba koja zna racionalno razmišljati i koja će, sasvim sigurno, ako joj se pruži prilika, pokazati svoje staro, radikalsko (pašićevsko) lice.
 
Kolumne Slobodana Antonića

Strašno je i pomisliti da je istina - Srbija u kandžama mafije i organizovanog kriminala?

Slobodan Antonić   
četvrtak, 09. februar 2017.

Čovek ne može da se ne zapita – a da nisu i druge, jednako strašne sumnje možda istinite? Šta je sa onim čuvarom-svedokom u aferi Savamala, koji je zbog „predinfarktnog“ stanja prevezen na VMA, da bi zbog „vezanih creva“ zatim bio prebačen na neurologiju gde je „fizički vezan“ zbog „mentalnih problema“, pa je ubrzo „umro prirodnom smrću“? U to nas je najgorljivije uveravao upravo – ministar Lončar

 
Prenosimo

Krvavi poslovi - Kako oružje vredno milijarde evra sa Balkana i Istočne Evrope završava u rukama terorista

Javno.rs   
sreda, 01. februar 2017.

S obzirom na veliku zaradu i činjenicu da im fabrike naoružanja rade prekovremeno, zemlje koje su ušle u trgovinu sa Bliskim istokom imaju prilično snažan motiv da nastave sa ovim poslom, pa se, uprkos brojnim dokazima da se oružje preusmerava sirijskim i drugim naoružanim grupama optuženim za teške zločine, dozvole za izvoz naoružanja nastavljaju da izdaju

 
Ekonomska politika

Privatizacija komunalnog sektora - slede poskupljenja, otpuštanje i pad kvaliteta komunalnih usluga

Marija Obradović   
utorak, 20. decembar 2016.

Usvajanjem zakona o komunalnim delatnostima doći će do velikog poskupljenja komunalnih usluga, otpuštanja radnika iz javnih komunalnih preduzeća, uz istovremeno znatno opadanje kvaliteta komunalnih delatnosti, jer zakon predviđa da privatne firme koje putem koncesije ili javno-privatnog partnerstva uđu u ovaj sistem mogu i da ispostavljaju građanima Srbije račune za svoje usluge, tj. da ih naplaćuju.

 
Savremeni svet

Sumorna demografska budućnost Nemačke

Soeren Kern   
petak, 17. februar 2017.

Muslimanska populacija u Nemačkoj mogla bi da naraste na 20 miliona već 2020. godine, prema predsedniku Bavarske asocijacije lokalnih samouprava Uve Brandlu. Njegova prognoza se bazira na tzv. povezivanju porodica – pojedinci čije su molbe za azil usvojene odmah će da dovedu između četiri i osam članova porodice u Nemačku.

 
Kolumne Slobodana Antonića

Dualna pamet Aleksandra Vučića

Slobodan Antonić   
sreda, 15. februar 2017.

Dualno obrazovanje – kako nam predstavlja Vučić, a kakvo ono i jeste u Nemačkoj – nešto je sasvim drugo. Ono proizvodi radnike koji ne samo što osim svoje mašine ne znaju za ostalo, već ni ne žele da razmišljaju o ostalom. U našem  slučaju dualno obrazovanje je potrebno kako bi se u Srbiji proizvela jeftina radna snaga za nemačke firme

 
Komentar dana

"Kontramiting" stvara jaz između vojske, policije i Vlade Srbije

Aleksandar Mihailović   
petak, 10. februar 2017.

Ko je uopšte i sa kojim motivima odobrio kontramiting i da li je svestan svog neodgovornog ponašanja i mogućih posledica

 
Ekonomska politika

Kako ostati uspravan pored ruševina EU

Miroslav Jovanović   
subota, 14. januar 2017.

Zamisao da ekonomska povezanost smanjuje sklonost ka ratovanju i povećava cenu oružanih sukoba ima određenu težinu, ali ne i neupitnu. Setimo se samo bivše Jugoslavije. Nacionalizam zna da igra mnogo značajniju ulogu od ekonomske cene i posledice rata. EU je imala snažan uticaj na stabilnost u Evropi, ali taj uticaj ne treba da se preuveličava. Monetarna integracija i predoziranost izbeglicama u EU ubrzano postaju podlogu za raznovrsne ekonomske i političke trzavice i otvorene sukobe

 
Politički leksikon

Dušan Mihajlović – od vidre do zaboravljene crne ovce

Aleksandar Lazić   
sreda, 17. avgust 2011.

Opisujući sebe, Mihajlović je rekao da je "stara čekalica" i "zaista znam mnogo, nema zavere ili projekta u poslednjih deset godina gde nisam učestvovao". A o drugima: "Vremena su teška – viski je postao tako skup, ljudi tako jeftini."

 
Granice multikulturalizma

Dijalektika sekularizacije

Jirgen Habermas   
utorak, 29. april 2008.

A ipak, neke promene na globalnom planu i veoma vidljivi sukobi koji se rasplamsavaju zbog verskih pitanja, dovode u pitanje tu tvrdnju da religija gubi na relevantnosti.

 
Kulturna politika

Ideologija političke korektnosti protiv ideologije Klinta Istvuda

Aleksandar Brkić   
subota, 11. februar 2017.

Ograničiti i ukinuti slobodu govora, a samim tim i slobodu mišljenja, nametnuti autoritet paradržavnog civilnog društva, koje niti ko bira, niti kome odgovara, a zatim će se građani sami razoružati i prepustiti na milost politički korektnih politika, uz obavezu da obilato finasiraju iste.

 
Komentar dana

Zaboravi 383 – Samo da rata ne bude!

Aleksandar B. Đikić   
petak, 03. februar 2017.

Hoćemo li se kod Arapa zadužiti da bismo ratovali? I ono najvažnije, Kosovom upravlja NATO. NATO nije izviđačka organizacija. To je ozbiljna vojna i politička sila. Ni Hašim Tači, a bojim se ni Aleksandar Vučić ne mogu da pokrenu nikakve akcije bez odobrenja NATO.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Ko su „pravi“, a ko „takozvani“ – Srbi, institucije i ljudi

Đorđe Vukadinović   
sreda, 28. decembar 2016.

Da i ne govorimo o tome da je upravo ovih dana okončan proces dodele međunarodnog telefonskog broja za „Kosovo“, a da to vlast ili prikriva ili pokušava farsično objasniti kako se radi o telefonskom broju za „geografsku oblast u Srbiji“. Ukratko, i doslovno. Sve je upravo i potpuno suprotno onome što se govori – s tim da se to na primeru politike prema Kosovu i Metohiji i tzv. Srpske liste možda nabolje vidi 

 
Dokumenti

Ekspoze nove Vlade Aleksandra Vučića - 9. avgust 2016.

Dokumenti   
četvrtak, 11. avgust 2016.

 Svetla budućnost je još uvek nešto dalje. Ne bih stajao ovde i lagao da je život u Srbiji za sve danas mnogo bolji nego ranije, ali vode naših reka su jasnije i čistije danas i definitivno možemo kroz njih da vidimo da naša zemalja stoji na čvršćim nogama.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 1 od 344

Anketa

Da li mislite da će Donald Tramp popraviti odnose sa Rusijom?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner