Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Postoji li u Srbiji ljudsko i demokratsko pravo da se čuje i druga strana?

Boško Obradović   
ponedeljak, 18. septembar 2017.

Imamo dokazane slučajeve nasilja od strane predstavnika SNS u Beogradu, Subotici i Kostolcu, Srbijom haraju kriminalne ekipe SNS koje prebijaju opozicionare na svim lokalnim izborima u Srbiji, za šta niko do sada nije odgovorao, a jedno izmišljeno nasilje Dveri predmet je čitave medijske pompe protiv nas 

 
Prenosimo

Zovem se Milovan, čika Ramuše, i danas bih napunio 18 godina…

Mihailo Medenica   
utorak, 12. septembar 2017.

 Da sam živ sad bih napunio 18 godina, ali nema veze, ionako su mi sve igračke izgorele u kući, s čim bih se igrao čekajući da se mama i tata vrate?! Zovem se Milovan, čika Ramuše, lepo piše na spomeniku, imao sam godinu dana kada si došao u naše selo da odvedeš tatu da ti nešto pomogne

 
Savremeni svet

Preti li nam katastrofa zbog nuklearnih elektrana u Ukrajini?

Martin Novak   
ponedeljak, 04. septembar 2017.

Sadašnje rukovodstvo Ukrajine, iz političkih razloga, planira realizaciju programa za potpuno odvajanje energetskog sistema Ukrajine od Rusije.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

„Unutrašnji dijalog“ protiv „zamrznutog konflikta“ – Kosovska izdaja u terminalnoj fazi

Đorđe Vukadinović   
četvrtak, 10. avgust 2017.

U dosadašnjem toku ovog tzv. „dijaloga o Kosovu“  najneumesnija, najlicemernija i ubedljivo najogavnija jeste tendencija da se svi oni koji nisu apriori ubeđeni u potrebu brze i totalne kapitulacije automatski sumnjiče da „pozivaju na rat i krvoproliće“. 

 
Dokumenti

Američko-srpski odnosi - "Napredak kroz partnerstvo"

Bela kuća   
četvrtak, 01. septembar 2016.
Ove godine se obeležava desetogodišnjica pristupanja Srbije programu Partnerstvo za mir NATO-a. Sjedinjene Države stalno iskazuju čvrstu i doslednu podršku naporima Srbije da ojača svoje odnose sa NATO-om. 
 
Wikileaks na NSPM

Kosovo: Succes in the north key to a successful

Wikileaks   
subota, 22. januar 2011.

That this international and local alliance for action in Northern Kosovo comes while KFOR remains at a robust presence of roughly 10,000 troops is fortunate. The Northern Strategy has been designed to incentivize participation in GOK structures, not to impose them by force.

 
Politički život

Politička zoologija - opozicione krtice i kako ih prepoznati

Janko Veselinović   
nedelja, 17. septembar 2017.

Osim što je Aleksandar Vučić zaposeo vlast, s golemom mukom u stomaku primećujem da je "zaposeo" bogami i poneke u opoziciji, pa osim onih koji ga otvoreno i glasno podržavaju i zalažu se da što duže politički poživi, Vučić uživa i prikrivenu podršku "političkih krtica".

 
Prenosimo

Nemačka štampa o Vučićevom pozivu na "unutrašnji dijalog" o Kosovu - ko je rekao Vili Brant?

Nemanja Rujević   
utorak, 05. septembar 2017.

Kada strani mediji imaju priliku da intervjuišu samog Vučića, on bude sve ono što prema novinarima u Srbiji nije: uljudan, razborit, kulturan, i kada ga pitaju kritički, vazda pragmatičan i oduševljen Angelom Merkel. 

 
Komentar dana

Dijalog - pitanja nisu predviđena ili šta se desilo juče, pa da kosovsko pitanje mora da se reši danas?

Nikola Todorović   
četvrtak, 17. avgust 2017.

Da li će sporazum predviđati da Srbija dobije novac za neke ustupke. Da ne bude sutra: što se Srbi žalite kada ste prodali Kosovo. Da li će se održati referendum o  rešenju za Kosovo,  što podrazumeva svaka ozbiljnija promena sadržaja Ustava. 

 
Kolumne Slobodana Antonića

Pervertirani simulakrum, kroato-američka LGBT premijerka i ruski migovi - da li je moguće da nas uistinu toliko potcenjuju?

Slobodan Antonić   
utorak, 20. jun 2017.

Da je neko u Vašingtonu ili Briselu radio „fotorobot“ (identikit, phantombild, portrait-robot) atlantistički idealnog premijera Srbije, nacrtao bi upravo Anu Brnabić. I baš nju je Vučić izabrao za premijera. Lepo.

 
Komentar dana

Vučić će kad-tad odgovarati zbog svoje veleizdajničke politike

Narodni pokret Srba sa KiM „Otadžbina“   
utorak, 12. septembar 2017.

 I vrapci danas znaju da zbog svojih obaveza koje ima prema Zapadu predaje na tacni južnu srpsku pokrajinu. Istorija mu to nikada neće oprostiti, i kad-tad doći će vreme kada će on za svoje neodgovorne veleizdajničke postupke morati da odgovara.

 
Ekonomska politika

Arapsko ulaganje u poljoprivredu - Nakon dolaska investitora, dobit Vojne ustanove u Karađorđevu šest puta manja nego što je bila

Insajder   
četvrtak, 07. septembar 2017.

Kompanija Al Rawafed za korišćenje 3.500 hektara državnih oranica uplatila je 109.000 evra za 2015. i 216.000 evra za 2016. godinu. Prema istraživanju Insajdera, to znači da je nakon sklapanja poslovno tehničke saradnje sa Al Rawafedom budžetski prihod od tog zemljišta, na godišnjem nivou, manji i do šest puta.

 
Kolumne Slobodana Antonića

„Znam da me laže, ali volim da ga slušam“

Slobodan Antonić   
utorak, 29. avgust 2017.

Na koga ste pomislili da se odnosi naslov ovoga teksta? Bili ste u pravu.

 
Kulturna politika

„Valerijan i carstvo hiljadu planeta“ – borba evropskog stripa za mesto pod holivudskim suncem

Nikola Tanasić   
nedelja, 06. avgust 2017.

Otkako je korporacija „Dizni“ pretvorila izdavača stripova „Marvel“ u rudnik zlata koji joj svake godine donosi milijarde dolara, sve druge producentske kuće u svetu su, sa manje ili više uspeha, potrčale da se, kako god znaju, i same „ogrebu“ o ovaj uspeh, i pronađu neku svoju „zlatnu koku“ koja bi im na sličan način „štampala pare“ kao što je to slučaj sa proslavljenom „Diznijevom“ franšizom.

 
Politički leksikon

Dušan Mihajlović – od vidre do zaboravljene crne ovce

Aleksandar Lazić   
sreda, 17. avgust 2011.

Opisujući sebe, Mihajlović je rekao da je "stara čekalica" i "zaista znam mnogo, nema zavere ili projekta u poslednjih deset godina gde nisam učestvovao". A o drugima: "Vremena su teška – viski je postao tako skup, ljudi tako jeftini."

 
Granice multikulturalizma

Dijalektika sekularizacije

Jirgen Habermas   
sreda, 30. april 2008.

A ipak, neke promene na globalnom planu i veoma vidljivi sukobi koji se rasplamsavaju zbog verskih pitanja, dovode u pitanje tu tvrdnju da religija gubi na relevantnosti.

 
Ekonomska politika

Hoće li Tenisove svinje pojesti srpske farmere ili - zašto pravila kojih se nemački mesar drži u Evropi ne važe i u Srbiji?

Ivana Pavlović   
petak, 08. septembar 2017.

Vlada Srbije mora da objasni zašto je za vojvođanske ratare i stočare dobro da Tenis, uz dvadesetak hektara namenjenih za farme tovljenika, zakupi na 30 godina i nekoliko hiljada hektara zemlje na kojoj će uzgajati žitarice i tako istisnuti lokalne proizvođače stočne hrane.

 
Savremeni svet

Da li je rat u Siriji završen?

Dragana Trifković   
četvrtak, 31. avgust 2017.

u Siriji i dalje traje, ali od dolaska Ruske armije u Siriju stvari su krenule u pozitivnom pravcu, a sada su se već značajno promenile.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Slučaj Ane B. ili mala bura u kvislinškoj čaši

Đorđe Vukadinović   
sreda, 12. jul 2017.

 Čini se da su u Moskvi, u poslednje vreme, počeli malo ozbiljnije da uzimaju upozorenja da bi im se i u Srbiji mogla ponoviti nevesela priča koju su na Balkanu već prošli sa Đukanovićem i Crnom Gorom. Naredni dani i meseci će pokazati da li je to zaista tako i da li će ruska politika na Balkanu konačno prestati da se vrti u začaranom krugu nerazumevanja, nemara, nemoći, korupcije i mazohizma

 
Kulturna politika

"Deklaracija o zajedničkom jeziku" - prevara pod maskom zdravog razuma

Nikola Tanasić   
subota, 06. maj 2017.

Kao u slučaju svih dosadašnjih uravnilovki i trulih kompromisa na prostoru bivše Jugoslavije, najveća šteta se i u slučaju ove Deklaracije nanosi srpskom narodu. Srbima, koji su stvorili najveći deo jezičke baštine na ovom jeziku, koji su jezik kodifikovali i prvi mu dali pismo, pravopis, standard i status književnog jezika, sada se zabranjuje da kodifikacije nastale u proteklih 15 godina smatraju varijantama srpskog jezika, a njihova viševekovna jezička baština se proglašava za „jednaku i ravnopravnu“ sa ukupnim tiražem „Dnevnog avaza“ i dve-tri godine zapisnika crnogorske skupštine, što su ukupni dometi „bošnjačkog“, odnosno „crnogorskog jezika“

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 1 od 351

Anketa

Da li podržavate izbor Ane Brnabić za premijera Srbije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner