Početna strana > Rubrike
Rubrike
Wikileaks na NSPM

Okvir za posetu Sejdijua i Tačija Vašingtonu

Vikiliks   
četvrtak, 30. decembar 2010.

Još jednom možete da ukažete Sejdiuju i Tačiju na značaj održavanja veza sa manjinskim stanovništvom uz potpuno sprovođenje onih obaveza prema srpskom stanovništvu koje su preuzeli prema Ahtisarijevom planu.

 
Prenosimo

Sirota Srbija i dalje ima 17 svršenih studenata medicine godišnje na 100.000 stanovnika, dok bogata Nemačka ima tek 11

Nemanja Rujević   
petak, 27. septembar 2019.

Računica je dopola tačna, a otpola cinična: zašto o trošku nemačkih poreskih obveznika plaćati školovanje lekara po 200.000 evra, kada se specijalista sa iskustvom može dovesti iz nekakve Srbije za par hiljada evra?

 
Komentar dana

Domazet Palmer i "nenamerno izazvan bol" prilikom ubijanja Srbije

Cvijetin Milivojević   
ponedeljak, 10. jun 2019.

 Uh, ako mene pitate, bolje da nam nije ni dolazio, baš u ove dane obeležavanja dve decenije naše junačke kumanovske kapit(a)ul(iz)acije, da nam dosipa so na ranu. Mislim, ne samo zbog toga što tamo gde je Šiško Menčetić, pardon Palmer, tu, zasigurno, što bi rekla Vrhovnikova dvorska prepiskarala, "smrdi" da Riđokosi hoće da ruži državu Srbiju

 

 
Savremeni svet

"Evropsko proleće" - buđenje naroda koji traži svoj glas

Brendan O'Nil   
četvrtak, 27. decembar 2018.

Potrebni su novi glasovi. Ova gladna pobuna zapravo predstavlja ljude koji traže svoj glas. Nadajmo se da će u 2019. godini glasovi da se uzdignu iz ovog Neoproleća naroda.

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Pokidane maske (2) ili – Zašto kažeš „podela“, a misliš na trampu?!

Đorđe Vukadinović   
utorak, 14. avgust 2018.

Dakle, ili su najstrašnije nesposobni, ili su u najstrašnijem dilu. Ali, u svakom slučaju, ne zaslužuju da budu na čelu države. Svaki dan njihovog opstanka na tom mestu, naša je kolektivna i  nacionalna sramota.

 
Kolumne Slobodana Antonića

Srbija u NATO ili kuvanje žabe: Pre izbora - Putin i migovi, a posle izbora - ulaskom u NATO rešavamo problem

Slobodan Antonić   
četvrtak, 01. jun 2017.

 Otkuda našem lideru to da tek „70 odsto naroda želi da budemo uz Rusku Federaciju“?  Parlamentarna skupština NATO-a upravo je usvojila izveštaj o Zapadnom Balkanu, u kome se, kao posebno zabrinjavajući podatak, navodi da „94 odsto Srba podržava održavanje snažnih veza sa Rusijom“ 

 
Wikileaks na NSPM

Pristina - Scenesetter for the visit of Kosovo President

Wikileaks   
četvrtak, 30. decembar 2010.

Kosovo leaders will also express their belief that only the United States can provide the kind of lasting leadership in Kosovo and the region that is necessary for prolonged stability.

 
Prenosimo

"Omča" za Srbiju - tajni plan vodećih NATO država

Večernje novosti   
ponedeljak, 22. jul 2019.

Već iz samog naziva nove tajne operacije u specijalnom ratu protiv Srbije vide se prave namere i stvarni ciljevi vodećih država NATO.

 
Kulturna politika

„Balkanska međa“ – filmska epopeja o događajima koji su prelomili rusku javnost i omogućili dolazak Putina

Oleg Bondarenko   
ponedeljak, 18. mart 2019.

Ponekome od visokih rukovodilaca Srbije film sigurno neće previše da „legne“ — događaji, junaci, i neprijatelji od pre dvadeset godina su prikazani previše verodostojno

 
Ekonomska politika

Da li su „red bul“, „guarana“, buster“, „hel“ energetska ili psihoaktivna pića?

Štajedem.rs   
ponedeljak, 22. oktobar 2018.

Nenaspavanost zbog obaveza, umor od posla, zahtevan ispitni rok, iscprljujući noćni rad, tinejdžerska žurka... Mnogo je situacija i zanimanja koje ne tolerišu manjak energije. Da li su energetska pića rešenje?

 
Politički leksikon

Predsednik koji sa Zapada sluša samo muziku

Dmitrij Medvedev   
sreda, 24. jun 2009.

Nebrojeni su  zapadni analitičari predviđali da će dolazak Dimitrija Medvedeva na čelo Rusije značiti i zaokret u ruskoj politici. Bili su ubeđeni da neko ko, poput Medvedeva, sluša "Dip parpl" i "Led cepelin", ne može da sledi Putinovu ideologiju.

 
Politički život

Vučićevu vlast može ugroziti samo masovni socijalni pokret - zato će njegovo nastajanje pokuštati da spreče i Vučić i veći deo opozicije

Miroslav Samardžić   
sreda, 28. avgust 2019.

 Vučićevu vlast može ugroziti samo masovni socijalni pokret, a i AV  i veći deo opozcije će njegovo nastajanje pokuštati da spreče. Oni su zainteresovani da očuvaju kapitalistički ekonomski sistem i politički monopol elita. Opozcioni lideri nastoje da steknu taman toliko uticaja koliko je potrebno da nateraju Vučića da im da neke mrvice, tj da ih korumpira.

 
Kulturna politika

"Politika za decu" Jovane Papan - ogledalo za odrasle

Dragana Kanjevac   
sreda, 17. april 2019.

Stil pisanja Jovane Papan vrcav je i duhovit, tako da ne primetite da ste sa pitkim štivom “popili” i mnoštvo referenci – knjiga, istraživanja, analiza. Humor u tekstu funkcioniše i kao poruka – skidanje teme roditeljstva sa ušećerenog, sentimentalnog prestola.

 
Ekonomska politika

Kako napraviti razliku između jaja i u prodavnicama odabrati najkvalitetnije

Štajedem.rs   
utorak, 13. novembar 2018.

Svi ih jedemo često, na ovaj ili onaj način. Bilo da ih konzumiramo za doručak ili ih koristimo za pravljenje kolača, moramo uvek odabrati ona najbolja i najsvežija. Svako može napraviti razliku između prepeličjeg i nojevog jajeta, ali šta je sa kokošijim jajima? Kako napraviti razliku i odabrati?

 
Dokumenti

Asocijacija/Zajednica opština sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu – opšti principi i glavni elementi

Dokumenti   
sreda, 11. april 2018.

Integralni dokument sa sajta Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije pod nazivom "Asocijacija/Zajednica opština sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu – opšti principi/glavni elementi" objavljen u sekciji "Pregovarački proces sa Prištinom" (avgust 2015)

 
Politički leksikon

Ugo Čavez - padobranac koji je uplašio Ameriku

In memoriam   
sreda, 06. mart 2013.

Bio je komandant elitne jedinice venecuelanske vojske. Sada je komandant cele države. Predsednik Venecuele Ugo Čavez, neprestano u sukobu sa Belom kućom, ali i bogataškom elitom u svojoj zemlji, u potpunosti je ispunio dečački san: da ostavi traga u istoriji!

 
Politički život

Lako je biti Če Gevara na Dorćol placu - Jedan deo opozicije sednicu o KiM izbegao da se ne bi videlo kako, zapravo, nemaju stav o Kosovu, ili im se stav ne razlikuje mnogo od Vučićevog

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 09. septembar 2019.

Iskreno govoreći, mislim da je jedan deo opozicije tu sednicu izbegao zato da se ne bi videlo kako, zapravo, nemaju stav o Kosovu, ili da im se taj stav ne razlikuje mnogo od Vučićevog

 
Komentar dana

Deset dana nakon brutalnog prebijanja Srba u Zubinom Potoku Vučićeva "Srpska lista" putuje u Berlin kao deo delegacije Ramuša Haradinaja

"Otadžbina"   
četvrtak, 06. jun 2019.

 Svi prorežimski mediji u Srbiji objavili su posetu Vučićeve „Srpske liste“ Berlinu. Međutim, ono najvažnije su prećutali. Ta poseta je u okviru vlade samoproglašene republike Kosovo na čelu sa njenim predsednikom Ramušem Haradinajem

 

 
Savremeni svet

Razvodnjavanje Bregzita — bauk neposredne demokratije kruži Evropom

Nikola Tanasić   
utorak, 22. januar 2019.

Ako je pre referenduma o članstvu Velike Britanije u EU iz juna 2016. godine glavno pitanje za pristalice napuštanja Unije bio nacionalni suverenitet, u godinama koje su usledile to je postala — demokratija

 
Kolumne Đorđa Vukadinovića

Po(s)kidane maske

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 06. avgust 2018.

 Ukratko, činite što hoće ili ono što morate. Ali barem priznajte da to ne radite zbog naroda, zbog budućnosti i zbog dece – već zbog svog opstanka na vlasti.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 6 od 376

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner