Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Američka Nacionalna zadužbina za demokratiju podriva Srbiju

Slađan Nikolić   
ponedeljak, 21. april 2008.

NED je, inače, krovna organizacija koja aktivnosti sprovodi putem takođe neprofitnih organizacija (podružnica) kao što su NDI, IRI, CIPE (Centar za privatno poduzetništvo) i ACILS (Američki centar za međunarodnu radničku solidarnost).

 
Politički život

Ja to drugovi nisam čit'o

Danica Popović   
ponedeljak, 21. april 2008.

Srbija je sada potpuno podeljena oko pitanja treba li potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, a da pri tome na prste mogu da izbrojim ljude koji su ovaj dokument ikada pročitali (ko nije, a hoće to da učini, imate ga na sajtu Kancelarije za evropske integracije).

 
Politički život

Prodaja vere za obećanje večere

Danilo Tvrdišić   
subota, 19. april 2008.

Tih godina imali smo priliku da gledamo komunističke komesare koji su nas redovno obaveštavali i ubeđivali koje uslove još treba da ispunimo da bismo ušli u to obećano „besklasno društvo“. Danas, umesto komunističkih, mi svakodnevno gledamo briselske komesare sa svojim „humanim“ uslovima.

 
Politički život

Glas protiv pregovora sa EU

Branko Milanović   
četvrtak, 17. april 2008.

Moj negativan stav nije posledica mišljenja da članstvo u Uniji nije ekonomski probitačno. Naprotiv, smatram da se Unija pokazala kao izvanredno uspešan „motor razvoja” za sve manje razvijene zemlje Evrope koje su se u nju učlanile. 

 
Politički život

Ministar-propovednik u kampanji straha

Branko Radun   
ponedeljak, 14. april 2008.

Osim izrazito negativnog stava dela javnosti prema ministru Dinkiću, retko se mogla čuti stručnija i argumentovanija rasprava o efektima njegove dominacije u ekonomsko-finansijskoj sferi poslednjih osam godina (sa kraćim prekidom). 

 
Politički život

Izborna renta i verodostojnost politike

Marinko M. Vučinić   
nedelja, 13. april 2008.

Dojučerašnji koalicioni partneri su već u prvoj nedelji kampanje porušili sve mostove i gotovo je nemoguće očekivati da bi DSS i DS mogli opet da formiraju vladu. To poglavlje je za duže vreme ili verovatno definitivno zatvoreno.

 
Politički život

Dinkić – budući suvlasnik srpskog dela gasovoda?

Dragomir Anđelković   
petak, 11. april 2008.

Zar je realno očekivati da će uporan čovek, kao što je Dinkić, posle svega učinjenog, odustati od sabotiranja sporazuma? Zar bi on pred izbore „dizao prašinu“, zar bi mesecima podrivao vladu - da bi se posle 11. maja pomirio sa sudbinom i pružio ruku ruskim partnerima?

 
Politički život

Politika nerealnih predikata

Vladimir Milutinović   
utorak, 08. april 2008.

Na planu ideologije, oko DSS se okuplja diskurs koji govori o odbrani autentičnosti Srbije u odnosu na EU i globalizovani svet. Problem sa tim je što je sam pojam autentičnosti, kako ga shvataju zastupnici ove politike, takođe prazan.

 
Politički život

Eksperiment

Miodrag Žarković   
nedelja, 06. april 2008.

Ne slažem se ni sa jednom od ovih gluposti koje sam napisao, nego sam hteo da vidim kako izgleda kada radiš protiv svoje nacije i države. Mogu da vam kažem da je lakše nego što sam očekivao. Na sve strane nude se kvaziargumenti koje „Srbi" mogu da upotrebe protiv Srba.

 
Politički život

Novi fokus na Zapadni Balkan

Dimitrij Rupel, Bernar Kušner   
subota, 05. april 2008.

Ne otkrivamo nikakvu tajnu kada kažemo da je Srbija bila u središtu pažnje u Brdu. Kako je jedan naš kolega rekao, mi svi za Srbiju hoćemo isto ono što je i Slovenija – koja je zajedno sa Srbijom nekada bila jedna od jugoslovenskih republika a sada predsedava EU – postigla. 

 
Politički život

NVO: Širi dalje

Zoran Grbić   
ponedeljak, 21. april 2008.

Dakle, Nataša Kandić, Sonja Biserko, Sonja Liht, Biljana Kovačević-Vučo i ostale (zanimljivo, čelnici NVO-a su većinom žene) plasiraju laži o Kosovu. Nataša Kandić ode na proglašenje lažne države svesna da je vlasti neće hapsiti jer bi time od nje napravili lažnu žrtvu.

 
Politički život

Majski izbori, velika šansa za srpski nacionalni spas

Dušan Opačić   
ponedeljak, 21. april 2008.

U dosadašnjoj praksi, lako je uočiti jednu činjenicu – da je sa radikalima jako teško napraviti dogovor, ali ako se taj dogovor postigne – oni ga do poslednjeg momenta principijelno poštuju.

 
Politički život

Malo sutra – ili „kratko uputstvo za glasače“

Đorđe Vukadinović   
subota, 19. april 2008.
Razumem, dakle, sve one razočarane i generalno ogorčene na politiku i političare, ali moram reći da bojkot nije rešenje – kao što, takođe, ne vredi snevati ni o nekoj „skroz novoj“, „poštenoj“, pravoj“ itd. političkoj opciji za koju bi konačno vredelo glasati puna srca.
 
Politički život

„Želimo isto što i Holandija“

Oliver Dulić   
ponedeljak, 14. april 2008.

Jasno mi je zbog čega holandski političari insistiraju na svom stavu. Oni osećaju moralnu obavezu zbog Srebrenice. Ali mislim da je možda, možda sasvim moguće da se pokaže malo strpljenja.

 
Politički život

Demokratski izbori

Vladimir Milutinović   
ponedeljak, 14. april 2008.

Idealna kampanja bi se tako sastojala isključivo od plaćenih termina, zapravo reklama koje su snimile stranke sa tačno izabranim, ponekad očigledno manipulativnim porukama. Kao i svaka usmerena manipulacija ona želi uslove u kojima je što manji efekat šuma.

 
Politički život

Uputstvo

Miodrag Žarković   
nedelja, 13. april 2008.

Bliži se 11. maj, a vi ne znate za koga da glasate. Nijedna partija ne odgovara vam u potpunosti. Očajni ste! Nemojte da budete. Evo svojevrsnog uputstva za korišćenje izbora.

 
Politički život

Srbija u lavirintu

Vanja J. Vučenović   
sreda, 09. april 2008.

S tim u vezi, možda najviše zabrinjava činjenica da sve više splašnjava spolja forsirana i eksploatisana teza o neminovnosti uključenja Srbije u dalje evrointegracije. Kao da to više nije primarno za naše inostrane „saveznike“. 

 
Politički život

Gotovo je!

Miloš Garić   
nedelja, 06. april 2008.

Zgroziće se ovde srpske liberalne demokrate i ostali ljubitelji mondijalizma, ali koja to logika sada može da opravda dalje mrcvarenje Vojislava Šešelja, koji već pet godina čeka da haško tužilaštvo dokaže nedokazivo. 

 
Politički život

Crnobeljenje

Željko Cvijanović   
subota, 05. april 2008.

Ako vladu formira Toma Nikolić, kaže moj prijatelj, neće se povući nijedan strani investitor, nijedna banka. Ali, kaže on, moći će Toma zemlju da vodi kao što bi je vodila Sonja Biserko, tek ona će sa Zapada biti kidana komad po komad.

 
Politički život

O skandaloznoj nejednakosti između znanja i neznanja

Rastislav Dinić   
ponedeljak, 07. april 2008.

Da je Kalik čit'o, u to nema sumnje, i u svom poslednjem odgovoru se uopšte ne stidi da to pokaže. Ali šta je čit'o? Iz čega on crpi svoje poznavanje savremenog liberalizma?

 
<< Prva < Prethodna 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Sledeća > Poslednja >>

Strana 430 od 432

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner