Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Nije ovo ništa šta nas čeka posle izbora

Boško Obradović   
utorak, 29. april 2008.
I koliko je ovakvih podvala, medijskih prevara i šarenih laža? Dovoljno je citirati šta su Vuk Drašković i Dinkić govorili o Đinđiću, šta Đinđić o Kosovu, šta Čanak o Vojvodini, pa videti da je sadašnja evrounijatska lista veća papazjanija od legendarnog DOS-a.
 
Politički život

Srbija u razbijenom ogledalu

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 28. april 2008.

Konfuzija o kojoj govorimo i koja zaista delimično postoji u svesti srpskih građana nije pala s marsa nego da je namerno proizvedena i da bi bila daleko manja da politička i medijska elita, zapravo, sistematski ne spinuje, bolje reći, sluđuje i siluje srpsko javno mnjenje.

 
Politički život

Politički mazohizam Demokratske stranke

Marinko M. Vučinić   
nedelja, 27. april 2008.

Predstavnici DS-a tvrde da dele mišljenje LDP-a o najbitnijim državnim i nacionalnim pitanjima, pri čemu je jedino sporno određenje prema nezavisnosti Kosova. Reč je o svojevrsnom političkom mazohizmu i političkoj raspolućenosti funkcionera DS-a.

 
Politički život

CIA snajka KGB!

Nataša B. Odalović   
petak, 25. april 2008.

Ovaj predizborni vašar liči na ono što je od Srbije ostalo kada je izmiksovano u ekspres loncu, a sve ispod sača (!): Guča, Exit i Ravna gora pobediti mora. I šta je tu različito, pitate, u odnosu na bilo koje prethodne izbore u Srbiji. 

 
Politički život

Pozicioniranje političkih stranaka

Pavle Popović   
petak, 25. april 2008.

Kakva je priroda predizbornih i mogućih postizbornih koalicija s obzirom na stavove stranaka po pojedinim važnim državnim i društvenim pitanjima? Da li se radi o koalicijama koje treba da obezbede većinu u parlamentu bez obzira na programske razlike?

 
Politički život

Juriš na Vojvodinu

Slađan Nikolić   
četvrtak, 24. april 2008.

Za novinsku agenciju Beta, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, kao i televiziju B92, privođenje Gruhonjića bio je događaj dana. Sve njih sponzorišu “Nacionalne zadužbine za demokratiju” – NED (National Endowment for Democracy).

 
Politički život

Nepodnošljiva lakoća pridruživanja

Maja Kovačević   
četvrtak, 24. april 2008.

U žaru političke kampanje, sa središnjim pitanjem da li potpisati ili ne Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, ovom sporazumu se pripisuju svojstva koja on uopšte nema. Tako čujemo da će nam potpisivanje ovog sporazuma omogućiti pristup „značajnim razvojnim fondovima”.

 
Politički život

Američka Nacionalna zadužbina za demokratiju podriva Srbiju

Slađan Nikolić   
ponedeljak, 21. april 2008.

NED je, inače, krovna organizacija koja aktivnosti sprovodi putem takođe neprofitnih organizacija (podružnica) kao što su NDI, IRI, CIPE (Centar za privatno poduzetništvo) i ACILS (Američki centar za međunarodnu radničku solidarnost).

 
Politički život

Ja to drugovi nisam čit'o

Danica Popović   
ponedeljak, 21. april 2008.

Srbija je sada potpuno podeljena oko pitanja treba li potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, a da pri tome na prste mogu da izbrojim ljude koji su ovaj dokument ikada pročitali (ko nije, a hoće to da učini, imate ga na sajtu Kancelarije za evropske integracije).

 
Politički život

Prodaja vere za obećanje večere

Danilo Tvrdišić   
subota, 19. april 2008.

Tih godina imali smo priliku da gledamo komunističke komesare koji su nas redovno obaveštavali i ubeđivali koje uslove još treba da ispunimo da bismo ušli u to obećano „besklasno društvo“. Danas, umesto komunističkih, mi svakodnevno gledamo briselske komesare sa svojim „humanim“ uslovima.

 
Politički život

Vrednovanje rada sudija – Pretpostavka kvalitetnog sudskog sistema

Dragana Boljević   
utorak, 29. april 2008.

I pored tih pojačanih napora sudije ne uspevaju da savladaju priliv predmeta i reše zaostatke. Sudije su sve ažurnije, a sistem sve neažurniji. Reč je dakle, da se ne mogu očekivati promene samo naporima jednog dela sistema (sudija). 

 
Politički život

Vučić nije na vlast došao zahvaljujući rejtingu, nego je rejting stekao zahvaljujući vlasti

Đorđe Vukadinović   
četvrtak, 03. decembar 2015.

U normalnim uslovima postoje trkači, to jest igrači, publika i komentatori, odnosno sudije, i svako radi svoj posao. Danas mi se čini da su svi istovremeno i neka vrsta voajera i učesnika u ovom političkom rijalitiju i tu se ponekad brišu ili blede  granice između učesnika, publike i komentatora.

 
Politički život

“Tako je!”

Vladimir Milutinović   
ponedeljak, 28. april 2008.

Hoću da kažem da je smisao ove kampanje isključivo u ovoj operaciji: povezati svoje protivnike sa što više, što aspurdnijih optužbi, u stranačkoj publici će se uvek naći neko da vikne „Tako je!“ i, onda, čekati rezultat.

 
Politički život

Lik i delo Neše Čanka

Dušan Tubić   
subota, 26. april 2008.

Verovatno je najkontroverzniji član te „šarene koalicije“ poznati politički šoumen Nenad Čanak, koga drugačije doživljavaju u Beogradu, a drugačije u Vojvodini. U Beogradu je on viđen kao borac protiv Miloševića, čije je vešanje prizivao 2000. godine, a nakon 5. oktobra i kao ogorčeni protivnik Koštunice.

 
Politički život

Finansiranje političkih stranaka i vanrednih parlamentarnih izbora

Ružica Cvetković   
petak, 25. april 2008.

Javnost pomno prati šta političke stranke nude biračima i kakve programe nude, ali se ujedno postavlja pitanje cene izbora, kako i na koji način se izbori finansiraju i iz kojih se sredstava obezbeđuju sredstva.

 
Politički život

Izborna (i socijalna) hronika Strasne nedelje

Milan Milošević   
četvrtak, 24. april 2008.

Od RIK-a odobrene još dve kandidatske liste, pa ih sada ima 11. Stranke su počele da iznose ekonomske i socijalne programe. Da li "višak tranzicije" počinje da se zove humani kapital.

 
Politički život

Čeka li nas prošlost

Branko Milanović   
utorak, 22. april 2008.

Dolazak SRS-a na vlast odmah će voditi ka preispitivanju ulaganja u Srbiju. Prva i normalna reakcija svakog investitora biće da čeka kakva se ekonomska politika sprema, da li se odnosi sa Evropom još više kvare.

 
Politički život

NVO: Širi dalje

Zoran Grbić   
ponedeljak, 21. april 2008.

Dakle, Nataša Kandić, Sonja Biserko, Sonja Liht, Biljana Kovačević-Vučo i ostale (zanimljivo, čelnici NVO-a su većinom žene) plasiraju laži o Kosovu. Nataša Kandić ode na proglašenje lažne države svesna da je vlasti neće hapsiti jer bi time od nje napravili lažnu žrtvu.

 
Politički život

Majski izbori, velika šansa za srpski nacionalni spas

Dušan Opačić   
ponedeljak, 21. april 2008.

U dosadašnjoj praksi, lako je uočiti jednu činjenicu – da je sa radikalima jako teško napraviti dogovor, ali ako se taj dogovor postigne – oni ga do poslednjeg momenta principijelno poštuju.

 
Politički život

Malo sutra – ili „kratko uputstvo za glasače“

Đorđe Vukadinović   
subota, 19. april 2008.
Razumem, dakle, sve one razočarane i generalno ogorčene na politiku i političare, ali moram reći da bojkot nije rešenje – kao što, takođe, ne vredi snevati ni o nekoj „skroz novoj“, „poštenoj“, pravoj“ itd. političkoj opciji za koju bi konačno vredelo glasati puna srca.
 
<< Prva < Prethodna 421 422 423 424 425 426 427 428 Sledeća > Poslednja >>

Strana 426 od 428

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner