Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Neki čudni i neprijatni tonovi

Branko Milanović   
nedelja, 01. jun 2008.

Nerazumna odluka čelnika Demokratske stranke da konstitutivnu sednicu beogradskog parlamenta odlože za više od mesec dana duboko je onespokojavajući čin i svakako kontraproduktivna i za samu stranku.

 
Politički život

Božidar Đelić traži smenjivanje Kacina

Svetlana Vasović-Mekina   
subota, 31. maj 2008.

Potpredsednik vlade Srbije Božidar Đelić najavio je danas da će službeni Beograd zatražiti Kacinovo smenjivanje sa obrazloženjem da nema izbalansiran i uravnotežen pristup prema Srbiji.

 
Politički život

Vlada Cvetković-Daček

Branko Radun i Dragomir Anđelković   
subota, 05. jul 2008.
Da bi stvarno razumeli sadašnjost i sagledali šta nam donosi budućnost, ne smemo da zanemarimo istorijsko iskustvo. Današnja Srbija, u mnogočemu i podseća na onu iz tridesetih godina.
 
Politički život

Smena

Željko Cvijanović   
četvrtak, 29. maj 2008.

Mogućnost makar privremenog dvojstva vlasti u Beogradu i Republici otvara dragocenu mogućnost smene generacija na dobrom delu političke scene.

 
Politički život

Pismo biračkog odbora u Bostonu

Pismo biračkog odbora u Bostonu   
utorak, 03. jun 2008.

Ponosni smo sto mozemo da vas obavestimo da su 10. maja ove godine u Bostonu prvi put odrzani izbori za Narodnu skupstinu Republike Srbije. Boston je tako postao jedan od dva grada u Sjedinjenim Americkim Drzavama u kome su izbori odrzani van diplomatsko-konzularnog predstavnistva.

 
Politički život

"Po normi je lako udarati" (Reagovanje na tekst Zorana Balinovca)

Milan Marković   
četvrtak, 19. jun 2008.

Nesporno proizilazi da gospodin Balinovac, kada nema prave argumenate, uprkos tome što diskredituje svoj stručni renome, poseže za neistinama i izuzetno obimnoj produkciji reči i rečenica.

 
Politički život

Jedan drugačiji pogled iz "pravničkog ugla"

Milan Marković   
subota, 07. jun 2008.

Svoj stav ću izneti kroz komentar članka direktora Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Zorana Balinovca, pod naslovom “Konstituisanje Skupštine Beograda – pogled iz pravničkog ugla”, koji je objavljen na sajtu NSPM.

 
Politički život

Podele će još izvesno vreme biti srpski usud

Dejan Vuk Stanković   
sreda, 28. maj 2008.

Ako se formiranje nove koalicije bude striktno posmatralo po programskim osnovama i političkim stavovima, onda je koalicija DSS-NS, SPS – PUPS – JS i SRS mnogo verovatnija.

 
Politički život

Beograd kao prvi test "nacionalnog pomirenja"

Aleksandar Pavić   
utorak, 27. maj 2008.

Oni koji prete da "neće dati Beograd" onima koji eventualno budu formirali većinu u gradskoj skupštini (bez njih, razume se) pokazaće da je nacionalno pomirenje već postalo mrtvo slovo na papiru. 

 
Politički život

Da li će Dačić i Tadić zajedno kleknuti u Potočarima?

Snežana Kresoja   
ponedeljak, 26. maj 2008.

U kontekstu legitimizacije politika 90-tih izbori od 11. maja se mogu razumeti kao konačna verifikaciju restauiranog post-miloševićizma, prihvaćenog kao legitimni okvir organizovanja izbora na svim nivoima sa strane svih učesnika ove političke utakmice.

 
Politički život

Kuda zaista ide Srbija?

Đorđe Vukadinović   
nedelja, 18. maj 2008.

Koalicija „Za evropsku Srbiju“ imala je ubedljivo najbolju kampanju, sa najviše energije, ali i najviše elemenata negativne kampanje, medijskog spinovanja i manipulacije. Na taj način su uspeli da premoste svoje hendikepe i težište kampanje prebace sa kosovske na evro-reformsku tematiku.

 
Politički život

Ima li u Srbiji pravih komunista? Anti-fašista?

Aleksandar Pavić   
subota, 05. jul 2008.

Pitanje u naslovu je, naravno, retoričko, pošto je odgovor više nego jasan - nema ih. Tačnije, ima ih, ali oni svakako nisu među onima koji se za to najglasnije izdaju, ili se vode kao njihovi baštinici, „elita“ koja je izrasla na tekovinama NOB, i koja sada upravlja brodom koji tone.

 
Politički život

Pouke srpske izborne sezone

Branko Radun   
subota, 31. maj 2008.

Desila se i politička i marketinška polarizacija domaće političke scene, pa je u nekim momentima Koštunica, a naročito Ilić, zvučao kao veći radikal od radikala, a pri kraju kampanje je i Tadić često bio veći čedista od Čede.

 
Politički život

Jahači apokalipse

Vjekoslav Radović   
četvrtak, 29. maj 2008.

Moram da priznam da mi je blisko i simpatično što Mićuna ni u poznim godinama ne napušta revolucionarni žar - revolucionari nikad ne ostare! - ali brine me što u tom zanosu nema ni trunke principijelnosti, etike, ni morala.

 
Politički život

Izbori u dijaspori - ono sto niste znali a trebalo je...

Gordana Dunić   
subota, 31. maj 2008.

Glasanje na izborima za Parlament Republike Srbije odrzano je pre malo vise od nedelju dana. Sigurno je da su mnogi, pre svega u okolini Njujorka, Vasingtona, Cikaga, Los Andjelesa i San Franciska bili ponosni sto su mogli da iskoriste svoje biracko pravo.

 
Politički život

Vladavina prava ili vladavina milosrđa (odgovor Milanu Markoviću)

Zoran M. Balinovac   
utorak, 10. jun 2008.

Ministrov tekst suštinski se sastoji od dva segmenta: od pohvale dobrih rešenja iz novih zakona kojima se uređuje lokalna samouprava i od kritike mog teksta.

 
Politički život

Konstituisanje Skupštine Beograda - pogled iz pravničkog ugla

Zoran M. Balinovac   
nedelja, 01. jun 2008.

Zakon o glavnom gradu, uostalom, propisuje: „Na sva pitanja koja nisu uređena ovim zakonom, a odnose se na grad Beograd, kao jedinicu lokalne samouprave, primenjuju se odredbe Zakona o lokalnoj samoupravi”.

 
Politički život

Dačić i perspektive

Ivan Milenković   
utorak, 27. maj 2008.

Da ne bude zabune: Dačić, Ružić, Mrkonjić & co. bili su Miloševićevi kerberi, koji, u međuvremenu, nisu pružili uverljive dokaze da imaju nešto protiv zločinačke politike svoje stranke, koja je Srbiju uvela u najsramnije godine njene savremene istorije.

 
Politički život

Od političke barbike – do Dušana Silnog

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 26. maj 2008.

Boris Tadić je dugo bio igrač solidnog tima „prve lige“. Međutim, bio je daleko od zvezde demokratskog tima. Naprotiv, bio je „rezervni igrač“. Možda čak i to, na osnovu uglednog porekla. No, dočekao je svojih „pet minuta“.

 
Politički život

Zašto i dokle čekati sa tužbama

Goran Cvetić   
ponedeljak, 26. maj 2008.

Stav mnogih svetskih pravnika je da Srbija treba – i već je trebalo – da tuži sve zemlje koje su priznale Kosovo, što uopšte nije komplikovano, kako je nedavno izjavio ministar Jeremić. Pre svega, tužba bi u svakom slučaju bila istog sadržaja.

 
<< Prva < Prethodna 421 422 423 424 425 426 427 428 Sledeća > Poslednja >>

Strana 423 od 428

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner