Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Jahači apokalipse

Vjekoslav Radović   
četvrtak, 29. maj 2008.

Moram da priznam da mi je blisko i simpatično što Mićuna ni u poznim godinama ne napušta revolucionarni žar - revolucionari nikad ne ostare! - ali brine me što u tom zanosu nema ni trunke principijelnosti, etike, ni morala.

 
Politički život

Izbori u dijaspori - ono sto niste znali a trebalo je...

Gordana Dunić   
subota, 31. maj 2008.

Glasanje na izborima za Parlament Republike Srbije odrzano je pre malo vise od nedelju dana. Sigurno je da su mnogi, pre svega u okolini Njujorka, Vasingtona, Cikaga, Los Andjelesa i San Franciska bili ponosni sto su mogli da iskoriste svoje biracko pravo.

 
Politički život

Vladavina prava ili vladavina milosrđa (odgovor Milanu Markoviću)

Zoran M. Balinovac   
ponedeljak, 09. jun 2008.

Ministrov tekst suštinski se sastoji od dva segmenta: od pohvale dobrih rešenja iz novih zakona kojima se uređuje lokalna samouprava i od kritike mog teksta.

 
Politički život

Konstituisanje Skupštine Beograda - pogled iz pravničkog ugla

Zoran M. Balinovac   
subota, 31. maj 2008.

Zakon o glavnom gradu, uostalom, propisuje: „Na sva pitanja koja nisu uređena ovim zakonom, a odnose se na grad Beograd, kao jedinicu lokalne samouprave, primenjuju se odredbe Zakona o lokalnoj samoupravi”.

 
Politički život

Dačić i perspektive

Ivan Milenković   
utorak, 27. maj 2008.

Da ne bude zabune: Dačić, Ružić, Mrkonjić & co. bili su Miloševićevi kerberi, koji, u međuvremenu, nisu pružili uverljive dokaze da imaju nešto protiv zločinačke politike svoje stranke, koja je Srbiju uvela u najsramnije godine njene savremene istorije.

 
Politički život

Od političke barbike – do Dušana Silnog

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 26. maj 2008.

Boris Tadić je dugo bio igrač solidnog tima „prve lige“. Međutim, bio je daleko od zvezde demokratskog tima. Naprotiv, bio je „rezervni igrač“. Možda čak i to, na osnovu uglednog porekla. No, dočekao je svojih „pet minuta“.

 
Politički život

Zašto i dokle čekati sa tužbama

Goran Cvetić   
ponedeljak, 26. maj 2008.

Stav mnogih svetskih pravnika je da Srbija treba – i već je trebalo – da tuži sve zemlje koje su priznale Kosovo, što uopšte nije komplikovano, kako je nedavno izjavio ministar Jeremić. Pre svega, tužba bi u svakom slučaju bila istog sadržaja.

 
Politički život

Dačić i pačići

Branka Nevistić   
subota, 24. maj 2008.

Kad sam već pomenula gos'n Palmu, onda moram primetiti kako trenutno jedino on govori ono što misli. To je zaista čovek koji ide putem kojim se ređe ide. On čak ne govori samo ono što on misli. On govori, ispostaviće se, i ono sto Dačić misli.

 
Politički život

„Dobri“ i „rđavi“ apsurdi

Slavko Živanov   
subota, 24. maj 2008.

Zašto je pravljena tolika halabuka oko Sporazuma kada danas niko ozbiljno ne traži njegovo poništavanje. Koalicija sa radikalima podjednako je kontroverzna kao i ona sa socijalistima. Otud, valjda, toliko isključivosti? 

 
Politički život

"Na Drini Koštunica"

Milovan Balaban   
petak, 23. maj 2008.

U Srbiji je poslednjih osam godina verovatno najhvaljeniji, a potom i jedan od najviše osporavanih i napadanih Vojislav Koštunica. Naravno, to nam govori o njegovom značaju u političkom životu i o moći i uticaju njegovih protivnika.

 
Politički život

Pismo biračkog odbora u Bostonu

Pismo biračkog odbora u Bostonu   
utorak, 03. jun 2008.

Ponosni smo sto mozemo da vas obavestimo da su 10. maja ove godine u Bostonu prvi put odrzani izbori za Narodnu skupstinu Republike Srbije. Boston je tako postao jedan od dva grada u Sjedinjenim Americkim Drzavama u kome su izbori odrzani van diplomatsko-konzularnog predstavnistva.

 
Politički život

"Po normi je lako udarati" (Reagovanje na tekst Zorana Balinovca)

Milan Marković   
sreda, 18. jun 2008.

Nesporno proizilazi da gospodin Balinovac, kada nema prave argumenate, uprkos tome što diskredituje svoj stručni renome, poseže za neistinama i izuzetno obimnoj produkciji reči i rečenica.

 
Politički život

Jedan drugačiji pogled iz "pravničkog ugla"

Milan Marković   
petak, 06. jun 2008.

Svoj stav ću izneti kroz komentar članka direktora Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Zorana Balinovca, pod naslovom “Konstituisanje Skupštine Beograda – pogled iz pravničkog ugla”, koji je objavljen na sajtu NSPM.

 
Politički život

Podele će još izvesno vreme biti srpski usud

Dejan Vuk Stanković   
sreda, 28. maj 2008.

Ako se formiranje nove koalicije bude striktno posmatralo po programskim osnovama i političkim stavovima, onda je koalicija DSS-NS, SPS – PUPS – JS i SRS mnogo verovatnija.

 
Politički život

Beograd kao prvi test "nacionalnog pomirenja"

Aleksandar Pavić   
utorak, 27. maj 2008.

Oni koji prete da "neće dati Beograd" onima koji eventualno budu formirali većinu u gradskoj skupštini (bez njih, razume se) pokazaće da je nacionalno pomirenje već postalo mrtvo slovo na papiru. 

 
Politički život

Da li će Dačić i Tadić zajedno kleknuti u Potočarima?

Snežana Kresoja   
ponedeljak, 26. maj 2008.

U kontekstu legitimizacije politika 90-tih izbori od 11. maja se mogu razumeti kao konačna verifikaciju restauiranog post-miloševićizma, prihvaćenog kao legitimni okvir organizovanja izbora na svim nivoima sa strane svih učesnika ove političke utakmice.

 
Politički život

Nacionalna odgovornost ili duboka kriza

Slobodan Antonić   
ponedeljak, 26. maj 2008.

Koštunici je pozicija u vladama sa Dinkićem i Tadićem bila znatno komotnija nego što će mu biti sada, ako napravi vladu sa radikalima. On će protiv sebe imati i medije, i finansijski sektor, i sindikate.

 
Politički život

Zato što Dačić nije glup

Dragan Vučićević   
subota, 24. maj 2008.

Čovek koji je za samo sedam i po godina uspeo da od omraženog i prokaženog SPS-a načini partiju koja je prihvatljiva svima i od koje bukvalno zavisi srpska budućnost, takav čovek, dakle, može biti sve i svašta, ali nikako ne i naivan igrač.

 
Politički život

Svi se slažu da je zemlja okrugla, ali se oko toga ne pravi vlada, već oko para i ministarskih sinekura

Dragoljub Žarković   
subota, 24. maj 2008.

Izborni rezultat neće trajno rešiti nijedno od otvorenih pitanja srpskog društva, niti će uspostaviti stanje koje se ne može promeniti na sledećim izborima.

 
Politički život

Nacija koja je još uvek podeljena oko Evrope

Ajvor Roberts   
četvrtak, 22. maj 2008.

Zbilja je bizarno čitati kako američki ambasador u Beogradu nagovara ovu stranku da se pridruži koaliciji proevropskih stranaka. Ambasador Kameron Manter je javno rekao da bi SPS mogao da doprinese evropskoj budućnosti Srbije.

 
<< Prva < Prethodna 421 422 423 424 425 426 Sledeća > Poslednja >>

Strana 421 od 426

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner