Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Deklaracija o pomirenju DS i SPS

DS i SPS   
nedelja, 19. oktobar 2008.
Radićemo na smanjivanju unutarpolitičkih tenzija u zemlji, napuštanju svih oblika političke isključivosti i ekstremizma u okviru parlamentarnih institucija javnog života, relativiziranju podela i konfrontacija političkih blokova.
 
Politički život

NVO levica i «antifa» manekeni

Slobodan Antonić   
petak, 17. oktobar 2008.

Čitava ta parada lepo je oslikala svo društveno licemerje i ideološku bedu ovog dela NVO sektora. Paradoksalno, ali pripadnici naše bogate i negovane NVO elite ubeđeni su da su oni pravi, autentični levičari.

 
Politički život

„Društveni marketing“ i politika

Dragomir Anđelković   
utorak, 10. jun 2008.
Kako god bilo, političari se trude da za svoj program pridobiju što više birača. Otuda su i pre nego što je „rođen“ marketing, uporedo sa preduzetnicima, upotrebljavali mnoge „tehnike“ koje se danas svrstavaju u marketing.
 
Politički život

Dugo putovanje u Jevropu i stranputice harmonizacije

Radovan D. Vukadinović   
četvrtak, 16. oktobar 2008.

Nakon promena iz 2000. godine, evropejstvo je, umesto ranije ekskluzivnosti koja je bila rezervisana za određeni broj ljudi, uglavnom znalaca i poštovalaca evropskih vrednosti i prava, postalo javna stvar (res publikum) i popularna ideologija.

 
Politički život

Srbi u Nemačkoj

Milan Vučković   
ponedeljak, 05. maj 2008.

Mi, Srbi iz Nemačke, i dalje za naše zvaničnike i zemljake u otadžbini ostajemo “gastarbajteri”. A Nemci su ovaj suvišni termin već odavno izbacili iz upotrebe.

 
Politički život

Ljutnja i laž

Aleksandar Vulin   
utorak, 14. oktobar 2008.

Ne buni se naša vlast zato što je Milo priznao Kosovo, već zato što im izgleda kao da veliki gazda više voli Mila od Borisa, što veliki gazda nema razumevanja za potrebe naših vladara koji bi isto priznali Kosovo, ali ne mogu sada, nije trenutak.

 
Politički život

Sultan umesto Sultana

Zoran Grbić   
utorak, 14. oktobar 2008.

Mislim da je ipak pametno što se neki političari i pisci Statuta Vojvodine ne hapse, iako bi po zakonu morali. Ne samo zbog toga što sam siguran da će pre ili kasnije sve biti u redu, dokle god građani Vojvodine budu imali novca za jogurt.

 
Politički život

U čemu je problem s tim da se nađemo na strani jačeg?

Vladan Milanko   
ponedeljak, 13. oktobar 2008.
Razne primedbe stižu na račun onih koji su se okupili na antifašističkom protestu u subotu 11. oktobra. Kaže im se: “Kakva ste vi levica, kad ste na strani vlasti?”. Ukratko, zamera im se što su na strani jačega.
 
Politički život

Javni "signali" o tajnom statusu Vojvodine

Dušan Kovačev   
četvrtak, 11. septembar 2008.

Nije ni malo čudno to što je rad na projektu Statuta Vojvodine velika tajna Demokratske stranke. Odavno ova, danas "socijalistička" stranka, velom tajne obavija svoju stranačku prošlost koja joj ne ide u prilog.

 
Politički život

NVO i lični fašizam

Slobodan Antonić   
petak, 10. oktobar 2008.

Vidimo kako upravo ovih dana ti lični fašisti naših NVO usrećitelja opet najavljuju nekakav marš za 11. oktobar. Baš kao poručeno da se zaboravi Kosovo, baš kao poručeno da se zaboravi izborna prevara, da se zaboravi Vojvodina.

 
Politički život

Voda, ipak, nešto nosi

Slobodan Reljić   
petak, 17. oktobar 2008.

Za Zapad veći od finansijskog problem je – problem moralni. I zalud bi Gospod oprostio Zapadu dugove njegove, kad to društvo ovakvo kakvo je – ne može da prašta. Kapitalizam se, kao što je uočio nobelovac Muhamed Junuz, “degenerisao u kasino”.

 
Politički život

Zemlja stranačkih čudesa

Slavoljub S. Lekić   
četvrtak, 16. oktobar 2008.
Oba holdinga, partijski i trgovinsko-špekulantski, u zamahu su i šire svoje evropske poslove i mrežu filijala. Srpsko partijsko tržište ušlo je u fazu `pregrevanja` i pitanje je dana kada će špekulativni balon pući.
 
Politički život

Pravna analiza Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju

DSS/NS   
sreda, 04. jun 2008.

Iz izvedene analize sledi zaključak da SSP i Privremeni sporazum potpisani u Luksemburgu 29. aprila 2008. godine, ni su saglasni međunarodnom pravu , i posebno, Bečkoj konvenciji.

 
Politički život

Da li su srpski neonacisti prevarena deca?

Vladan Milanko   
utorak, 14. oktobar 2008.
Od sve tri Srbije, samo je jedna ona koja ima pravo da baštini antifašističku borbu. Ni oportunisti niti nacionalisti nemaju prava da se pozivaju na tekovine antifašističke borbe. Samo komunisti imaju prava da se na nju pozivaju.
 
Politički život

Blic ili užasi medijske globalizacije

Aleksandar Kostić   
sreda, 30. april 2008.

U proteklih deset godina Blic je ostao dosledni propagator tranzicije, liberalnog kapitalizma i saradnje sa tzv. „međunarodnom zajednicom“. Naročito je potenciran ulazak Srbije u evroatlantske integracije.

 
Politički život

Vojvođansko autonomaštvo na bespuću

Dušan Kovačev   
četvrtak, 16. oktobar 2008.

Sve je krenulo kad je “pao Milošević”. Onda je “odjedared” sve iz Beograda namenjeno za Vojvodinu “moglo da prođe” i ništa nije smetalo. Donet je takozvani Omnibus, skup propisa kojim je privremeno uređena vojvođanska autonomija.

 
Politički život

Bauk kruži Srbijom...

Zoran Grbić   
ponedeljak, 13. oktobar 2008.
Nacizam je idealni mekgafin – svi znaju šta je on i koliko je loš. Zbog toga za stvaranje priče nije potrebno gubiti vreme na objašnjavanje šta je to, dovoljno je uperiti prst i onda graditi radnju na tome.
 
Politički život

Vreme je ideju kulturnog nacionalizma

Slobodan Antonić   
četvrtak, 02. oktobar 2008.

Naši raskoli u strankama obično dolaze otud što su nam sujete jače od ideja. Sadašnja elita, pogotovo ona politička, pokazala se kao društvo sastavljeno od jakih sujeta i slabih ideja. Tu je trenutno više svađa, nego delovanja.

 
Politički život

Treća Srbija

Zoran Grbić   
petak, 10. oktobar 2008.

Teško da mogu da prihvatim frazu o ''dve Srbije''. Ma kako to za novinare zgodno i kratko zvučalo, verujem da dovoljno puta ponovljene reči mogu da utiču na promenu mišljenja i stvaranje stava.

 
Politički život

Odocnela revolucija

Zoran Panović   
četvrtak, 09. oktobar 2008.

Srbija u odnosu na 1990. ima daleko bolju izbornu proceduru i atmosferu, ali i lošiji parlament. I to je priličan paradoks, s obzirom da 5. oktobar maltene i kalendarski i simbolički deli dve srpske decenije.

 
<< Prva < Prethodna 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 Sledeća > Poslednja >>

Strana 414 od 426

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner