Početna strana > Rubrike
Rubrike
Politički život

Slučaj političarke Biljane Srbljanović

Čedomir Antić   
petak, 14. novembar 2008.

Vrlo je lepa misao Biljane Srbljanović kojom opisuje naše savremene političare: „...Živeti je lepo. A živeti lepo je najlepše.“ Ipak, možda bi trebalo nazreti i šta je to u savremenoj srpskoj politici „teško“. Teško je priznati grešku i boriti se za pravdu.

 
Politički život

Zašto se ćuti o mogućoj secesiji Vojvodine

Branko Radun   
sreda, 12. novembar 2008.

Kako je moguće da se oko nečega što je toliko bitno za jednu zemlju, a to je pokušaj njene federalizacije koji može dovesti i do secesije njenog „najbogatijeg" dela, ne vodi duga i žustra debata? Kako to da nikome previše ne smetaju ni državoliki članovi statuta?

 
Politički život

O patriotizmu i Zabavniku

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 10. novembar 2008.

Ništa se gore ne odražava na patriotska osećanja građana, pogotovo onda kada su pred njima velika iskušenja, od lošeg primera vladajućih. To naročito važi za primenjeni patriotizam. Za spremnost da se deluje i trpi, a ne samo misli i priča.

 
Politički život

''Najstariji zanat'' na fakultetu

Zoran Grbić   
petak, 07. novembar 2008.

Tribina koja je ovde otkazana, na nekom američkom koledžu ne bi mogla da bude ni zakazana a da se najavljeni predavači prethodno ne uhapse a prisutni privedu na informativni razgovor.

 
Politički život

Dosije "crno"

Milan Vučković   
sreda, 05. novembar 2008.

Odakle nekim mlađim ljudima u Srbiji, nakon svih nevolja, ratova i žrtvi koje su našem narodu naneli nacisti uoči i tokom Drugog svetskog rata, ideja, glupost i drskost da sebe nazivaju "neonacistima" i na javnim mestima u crno obučeni pozdravljaju ostatak svoje nacije hitlerovim pozdravom?

 
Politički život

Pobeda defetizma

Zoran Grbić   
ponedeljak, 27. oktobar 2008.

Mislim da ne postoji slika koja ubedljivije govori o trenutnom defetizmu među Srbima, od one letošnje na kojoj se stojeći jedna pored druge smeše ''misice'' Srbije i Kosova.

 
Politički život

Velika svetska gasna igra i Vojvodina

Dušan Kovačev   
petak, 24. oktobar 2008.

„Evropska Vojvodina“, koja bi se po sličnom receptu, bilo poput Kosova ili Crne Gore, odvojila od Srbije, mogla bi iznova da reguliše svoj energetski i imovinski status. Domaćim evroutopistima nije važno što će Vojvodina ostati bez dotoka gasa.

 
Politički život

Politički gas

Dragoljub Žarković   
petak, 24. oktobar 2008.

Ako vlast u Srbiji strateški razmišlja o državnoj energetskoj strategiji, onda mora što pre da otvori i „zapadni prolaz” do istočnih polja nafte i gasa.

 
Politički život

SSP: jednostrana primena i jednostrano odstupanje

Mladen Đorđević   
sreda, 22. oktobar 2008.

I pored štete koju jednostrana primena Prelaznog sporazuma može naneti srpskoj privredi Vlada Srbije je ipak odlučila da sporazum aktivira, dok se u medijima građanima serviraju priče o koristima koje će imati.

 
Politički život

Dobar i loš ekstremizam?

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 20. oktobar 2008.
U političkoj teoriji reč ekstremizam se ipak upotrebljava uz izvesna ograničenja. Nije dovoljno na bilo koji način otići u krajnosti. Potrebno je i dodatno se kvalifikovati za ekstremistu! A za to postoji tri suštinska uslova.
 
Politički život

Politika – između farse i postavljenja

Marinko M. Vučinić   
četvrtak, 13. novembar 2008.

U razgovorima o smeni glavnog urednika Politike u više navrata je izraženo opredeljenje da će mišljenje redakcije biti od gotovo presudnog značaja. Ništa od toga nije se desilo. Zašto se onda organizuje ta „demokratska“ farsa?

 
Politički život

Sto, dvesta, trista... dana Vlade ili Rum za Ćorkana

Vladimir Dimitrijević   
sreda, 12. novembar 2008.

Ovdašnji političari, koji u balkanskoj kasabi obavljaju prljave poslove, stalno dobijaju pohvale od raznih Havijera Solana, Olija Renova i sličnih mutanata postmoderne politike Zapada, i opijaju se, uz svest o ličnoj koristi, vizijama Evrope.

 
Politički život

Dačić: Socijalisti - to sam ja

Milovan Balaban   
petak, 07. novembar 2008.
Kada su skoro svi naivno očekivali pravljenje patriotske koalicije DSS-a, SRS-a, SPS-a, socijalisti su prekinuli pregovore i formirali na brzinu vladu sa DS-om. Postavlja se pitanje zašto.
 
Politički život

Pomirenje

Nenad Bjelanović   
sreda, 05. novembar 2008.

Surova je istina da demokratska Srbija nema bolji status na zapadu od Miloševićeve. Samo se političke ucene iznose sa više licemerja. Uvek će se naći neko „razuman“ ko smatra da je bolje ponuđeno prihvatiti, nego inatom rizikovati i to malo ponuđenog.

 

 
Politički život

Senke građanskog rata

Dragomir Anđelković   
ponedeljak, 27. oktobar 2008.
Sada se našao i Ivica Dačić da iz demagoških pobuda, u duhu nekadašnjih dinastičara, zajedno sa perjanicama tzv. druge Srbije i propagandistima iz sistema B-92, iritira stare rane i doprinosi jačanju novih podela.
 
Politički život

Naši porazi nisu konačni

Dobrica Ćosić   
subota, 25. oktobar 2008.

Mi ne možemo ozdraviti kao nacija ako savesno ne progovorimo i o svojim zabludama i zločinima koje smo činili. Ako svi ćutimo, svi smo krivci. Zločin postaje normalan. Predajemo se ravnodušnosti i nihilizmu.

 
Politički život

"Destilovani" radikali

Nebojša Vuković   
petak, 24. oktobar 2008.

Kada se već desila radikalska "fisija", svi Nikolićevi koraci bili su usmereni ka pažljivom opipavanju pulsa onih koji u Srbiji "vedre i oblače", i pružaju ili uskraćuju "ferman" za formiranje izvršne vlasti.

 
Politički život

Paukova mreža psihološke okupacije Srbije

Boško Obradović   
četvrtak, 23. oktobar 2008.

Sistem ideološko-medijskih manipulacija počiva na sledeće četiri jednačine, koje će biti predmet naše „matematičke“ analize, kad već sve druge dosadašnje argumentovane rasprave nisu dale rezultata.

 
Politički život

Kultura održavanja stereotipa

Vladimir Milutinović   
ponedeljak, 20. oktobar 2008.

Zašto je veći deo onoga što se govori u Drugoj Srbiji, osobito trenutno, jedan ogroman ad hominem argument koji treba da spreči da se neki plodan razgovor povede?

 
Politički život

SRS i SNS: između neizvesnosti i nade

Dejan Vuk Stanković   
ponedeljak, 20. oktobar 2008.

Treba imati u vidu i sledeće: nesumnjivi politički potencijal SNS da dovede u pitanje popularnost radikala nije garantija da će ova stranka lako i brzo doći u poziciju da političku scenu u Srbiji učini bipolarnom.

 

 
<< Prva < Prethodna 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 Sledeća > Poslednja >>

Strana 413 od 426

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner