Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Podsećanje - kako je Aleksandar Vučić pozdravio prelazak Vladimira Cvijana u SNS

NSPM   
nedelja, 22. decembar 2013.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić Cvijana je predstavio kao jednog od najboljih pravnika u Srbiji i jednog od najpriznatijih u Evropi i svetu. Prema njegovim rečima, novi član SNS-a je tvorac 70 zakonskih predloga.

 
Prenosimo

Petparačke priče

Vladan Dinić   
utorak, 10. decembar 2013.

Da li će prepodobni heroj uspeti da se odupre mračnim neidentifikovanim silama; hoće li se antijunaci povezani bananama i ćelavim gumama udružiti i okrenuti leđa onome koji tvrdi da zapravo ništa ne može da ih posvađa; kakvu ulogu će u svemu imati zli tajkuni marketinško-političko-privredne-novinarske elite?!

 
Prenosimo

Za referendum o EU integracijama

Vojislav Koštunica   
sreda, 04. decembar 2013.

Izlazak Srbije iz evropskih integracija u osnovi znači uspostavljanje nove politike međudržavne saradnje. To će reći da bi sledeći korak u novoj politici Srbije bio uspostavljanje jake bilateralne politike umesto dosadašnje politike evropskih integracija.

 
Prenosimo

Realnost je da je Kosovo nezavisno i da nikada ponovo neće biti deo Srbije

Bernd Poselt   
sreda, 13. novembar 2013.

Sto pet zemalja u svetu priznalo je nezavisnost Republike Kosovo. Sa moje tačke gledišta, nije realno pričati o prethodnom vremenu jer se to nikada neće promeniti. Sa druge strane, razumem poziciju srpske Vlade kao vlade suverene države. 

 
Prenosimo

Aleksandar Tijanić - Srpska elita je temeljno opljačkala i izdala državu

In memoriam   
ponedeljak, 28. oktobar 2013.

U najgorem scenariju, za pet godina pojaviće se neki populista sa kečetom i planom o ujedinjenim Albancima kao hegemonima Balkana. Taj domino efekat srušiće ceo Balkan. Ali, to već nije srpska odgovornost.

 
Prenosimo

Kakvi su stvarno odnosi Srbije i Hrvatske - od beznađa do bespuća

Milan Dinić   
sreda, 16. oktobar 2013.

Prema tome, pomirenje Srbije i Hrvatske preko tapšanja po ramenu, neformalnih susreta bez kravata, sedenje po kafićima ili vožnja brodom na „nekada našem moru“ je veštačko sve dok postoje ljudi koji ne mogu da se vrate svojim kućama

 
Prenosimo

Brisel i Priština žele što veću izlaznost Srba na severu KiM

Jelena Tasić   
sreda, 09. oktobar 2013.

Na sever KiM, gde i Brisel i kosovske vlasti žele što veću izlaznost Srba na opštinskim izborima 3. novembra, neće biti ograničenja - moći će, navodno, da dolazi kad ko hoće.

 
Prenosimo

Vlast u Beogradu pomaže Briselu i Prištini u otimanju Kosova od Srbije

Vojislav Koštunica   
nedelja, 29. septembar 2013.

Mi danas pozivamo srpski narod na Kosovu i Metohiji da odlučno i jedinstveno pokažu da su građani Srbije, da za njih ne postoji separatistički izbori, da će oni izaći na izbore koje raspiše Skupština Srbije.

 
Prenosimo

Trinaest razloga za smenu Dragana Đilasa

Nebojša Bakarec   
ponedeljak, 23. septembar 2013.

DSS je na osnovu sporazuma koji se ticao nekoliko principa podržala u drugom krugu kandidata Tomislava Nikolića, koji je zahvaljujući toj nedvosmislenoj i pravovremenoj podršci i pobedio. Vreme je pokazalo da je taj potez DSS bio ispravan

 
Prenosimo

Molba za oprez iz Rusije - da UN ne zadesi sudbina Lige naroda

Vladimir Putin   
četvrtak, 12. septembar 2013.
Ako uspemo da izbegnemo upotrebu sile protiv Sirije, to će poboljšati atmosferu međunarodnih odnosa i ojačati naše međusobno poverenje. To će biti naš zajednički uspeh koji će otvoriti vrata prema saradnji i na drugim kritičkim pitanjima.
 
Prenosimo

Opkoljavanje Rusije

Miroslav Lazanski   
subota, 14. decembar 2013.

Nazovimo stvari pravim imenom, demonstracije u Kijevu samo su nastavak višegodišnje bitke za Ukrajinu između SAD i Rusije i zapravo su nastavak politike pokušaja opkoljavanja Rusije i stvaranja sanitarnog kordona oko nje.

 
Prenosimo

Retko sam grešio - politička ispovest Ivice Dačića

Ivica Dačić   
utorak, 10. decembar 2013.

Zato je dobro da se Vučićeva stranka profiliše kao umerena desnica, konzervativna stranka. Zato nismo konkurenti, ali smo saradnici. To je ta crveno-crna koalicija kao u Nemačkoj. DS pokušava da se predstavi kao druga stranka, što nije tačno. To je građanska opcija koja nema veze s levicom.

 
Prenosimo

O ambasadoru Aleksandru Čepurinu i istraživanju NSPM

E-novine   
petak, 29. novembar 2013.

Fokusirajući se isključivo na interese Rusije, za Srbiju, iskreno, zabole ga balalajka, Čepurin nije pominjao ruski ucenjivački potencijal Velikog brata koji je rezultirao pljačkom domaćih prirodnih resursa, poklanjanjem Naftne industrije Srbije

 
Prenosimo

Sirija više od Sirije

Bogdana Koljević   
utorak, 29. oktobar 2013.

Zapadna politika intervencionizma simbolički je pala u Libiji, u trenutku kada se savremena zapadna civilizacija prikazala kao varvarizam u punom svetlu. Faktički, ona je pala na Siriji.

 
Prenosimo

Baciće me kao isceđenu krpu

Aleksandar Vučić   
subota, 19. oktobar 2013.

Početkom februara 2003. razgovarali smo Đinđić, Čedomir Jovanović i ja. Čeda je tu da potvrdi. Bio je težak razgovor, ali Đinđić je na racionalan način govorio o pritiscima spolja, govorio o tome šta moramo s Kosovom da napravimo, jer nas ti spolja nikad neće ostaviti na miru.

 
Prenosimo

Vitez Mića „de Božinof“

Milivoje Glišić   
nedelja, 13. oktobar 2013.

Čini se da sam na tragu korena tog zla u meni: srpskoj zavisti i pakosti ni konvencije o ljudskim pravima nisu granica. Može biti da je moja pizma posledica istraživačkog rada o liku i delu Miće Jovanovića, utemeljenog na dostupnoj literaturi. Video sam šta je čovek postigao...

 
Prenosimo

Kukavička odbrana i „herojsko“ prihvatanje krivice Dragoljuba Ojdanića

Svedok   
četvrtak, 03. oktobar 2013.

Bez obzira na to, Ojdanićeva odbrana pripremala je svedoke da lažu u njegovu korist, što je slučaj sa generalom Gezom, koji je pored već rečenog svedočio da organ bezbednosti Z.A. od početka agresije nije više dostavljao izveštaje Upravi bezbednosti ŠVK.

 
Prenosimo

Odgovor Vojislavu Koštunici

Boško Obradović   
utorak, 24. septembar 2013.

Nemoguće je napraviti jasan otklon od pogubnog puta u EU u poslednjih 13 godina bez jasne svesti o tome šta je početak toga puta, odnosno bez razumevanja uloge 5. oktobra u novijoj političkoj istoriji Srbije. Ako 5. oktobar nazivamo pobedom – onda blagosiljamo početak evrofanatizma i definitivnog razaranja Srbije.

 
Prenosimo

Gde je Slobodan Antonić?

E-novine   
utorak, 17. septembar 2013.

Pitanje iz naslova unekoliko izražava izvesnu bojazan: imali smo tandem Vukadinović - Antonić, a sad ostalo sve na Đorđu. Sad, nije baš da je on (Đorđe) loš na peru i u živom nastupu, ili, daleko bilo, da je Antonić veći patriota, ali, nekako, nam nedostaje Sloba, taj proniciljivi duh, da se ne lažemo, način na koji se vidi koliko pati što mu šetamo po džigerici. 

 
Prenosimo

Čime Sirija može uzvratiti (II)

Aljoša Dimitrijević   
sreda, 04. septembar 2013.

Pretpostavka je da je upravo taj sistem zaslužan za obaranje turskog aviona RF-4E blizu Latakije u junu prošle godine. Veruje se da je svih 36 sistema ovog tipa dostavljeno u Siriju iz Rusije po ugovoru iz 2006. godine u ukupnoj vrijednosti od 700 miliona dolara.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 10 od 55
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner