Početna strana > Prenosimo
Prenosimo
Prenosimo

Iz arhive - Kada vas volim, to je moja krivica

Peter Handke   
petak, 11. oktobar 2019.

U Diseldorfu mi je dodeljena nagrada „Hajnrih Hajne”, a posle polemike oduzeta. Odbio sam da primim tu nagradu. Posle bombardovanja Jugoslavije od strane NATO-a odbio sam da primim i nagradu „Georg Bihner”, 1999. godine.

 
Prenosimo

Otvoreno pismo srpskim prijateljima - Srpska opozicija je samo reberendirana prozapadna Demokratska stranka, ne mogu da verujem tom „savezu bivših“

Nikita Bondarjev   
petak, 27. septembar 2019.

Ne znam šta bih osećao prema Aleksandru Vučiću da sam Srbin i da živim u Srbiji. Najvažnije dostignuće Aleksandra Vučića za mene je u tome što je tokom njegove vladavine rusofilstvo u Srbiji postalo mejnstrim.

 
Prenosimo

Zaborav levice

Darko Drašković   
petak, 23. avgust 2019.

Kada biste jednog klasičnog, ili čak jednog modernog levičara, onog od pre pola veka, stavili u srce debate savremene levice, lako biste konstatovali da njemu ništa ne bi bilo jasno. U šumi termina poput onih kao što su terf, radfem, LGBTIQ itd. naš levičar bi se zagledao zbunjeno

 
Prenosimo

Udari na Srbe u Hrvatskoj nisu incidenti, već deonice stoletnog projekta istrebljenja

Slobodan Antonić   
sreda, 31. jul 2019.

 U istoriografskom, a pogotovo u istoriosofskom smislu, stoleće je tek osnovna analitička jedinica. Stoga, u kontekstu Velikog plana, današnje letovanje u NDH 2.0 spada, zapravo, u isti smisaoni segment kao i letovanje u NDH 1.0.

 

 
Prenosimo

Koruptivne veze - "Milenijum tim" ustupio audi i stan bratu Siniše Malog

KRIK   
ponedeljak, 22. jul 2019.

Predrag Mali, rođeni brat ministra finansija Siniše Malog, već pet godina vozi „audi“ u vlasništvu firmi srpskih biznismena Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka, otkriva KRIK. Automobil je najpre bio u vlasništvu njihove poznate firme „Milenijum tim“ angažovane na najvrednijim državnim projektima, uključujući i „Beograd na vodi“

 

 
Prenosimo

Goniču elite

Žarko Jokanović   
subota, 20. jul 2019.

Bilo bi čudo kada bi jedan dan preskočio, a da ne opljuneš intelektualce koji te ne smatraju božanstvom. Zato si pravu elitu proglasio lažnom, jer ne pristaju da tvoje „živo blato“ nazovu „suvo zlato“.

 
Prenosimo

Da nam Tito dođe i kroz školu prođe

Cvijetin Milivojević   
ponedeljak, 01. jul 2019.

 A kad se samo setim, kako su naš Vrhovnik i njegovo Državno Klimoglavstvo, složno, snažno i junački ošinuli po onom opasnom D.Đ (14) "čije ime niko ne sme da pomene, a svi se prave blesavi"! Ono jeste da nije on cepao sliku našeg prvog popečitelja prosvete Dositeja, pardon Šarčevića, ali mora malo tu da se poradi na preventivi jer, s obzirom čiji je mali i ko mu je kum, sigurno bi i on cepao ministrov portre, samo da mu je došao šaka...

 

 
Prenosimo

U vrhu vlasti ima saradnika zemunskog klana - a i Šešelj je njegov "veoma aktivan član"

Rodoljub Milović   
četvrtak, 20. jun 2019.

Politizacije policije je uvek bilo, ali čak i devedesetih manje nego danas. Devedesetih su na neka mesta u policiji postavljali ljude koji su bili opterećeni politikom, ali su imali poštovanje prema operativnom radu.

 
Prenosimo

Niška priča sa  tužnim krajem ili kako najlakše upropastiti jedan perspektivan aerodrom

Radmilo Marković   
četvrtak, 25. april 2019.

Pamtimo izjavu ministarke da se u koncesiji Aerodroma "Nikola Tesla" ne pominje nikakvo ograničenje broja putnika na niškom aerodromu – izjavu koju je demantovao "njen rođeni pomoćnik" Ilić, koji je rekao da će država plaćati "penale" Vansiju ako niški aerodrom pređe milion putnika na godišnjem nivou

 
Prenosimo

Rado ide Vulin u vojnike

Davor Lukač   
petak, 15. mart 2019.

Uz najčešće ironičnu konstataciju da se u slučaju ministra radi o dezerteru, pominjali su mu i "tetku iz Kanade" na ispraćaju ili zakletvi, "ćebovanje", "paljenje bicikla", medicinske preglede; neki su se nudili i da mu budu instruktori i komandiri – makar samo jedan dan 

 
Prenosimo

Sirota Srbija i dalje ima 17 svršenih studenata medicine godišnje na 100.000 stanovnika, dok bogata Nemačka ima tek 11

Nemanja Rujević   
petak, 27. septembar 2019.

Računica je dopola tačna, a otpola cinična: zašto o trošku nemačkih poreskih obveznika plaćati školovanje lekara po 200.000 evra, kada se specijalista sa iskustvom može dovesti iz nekakve Srbije za par hiljada evra?

 
Prenosimo

Građanski rat ili kome je do tuče neka ide u bokserski klub

Slobodan Antonić   
petak, 23. avgust 2019.

 Jer, kao što je već dobro primećeno, Srbiji nije potrebna nikakva građansko-ratna podela na nas i njih: „Potrebni su joj čestiti, dobronamerni, i slobodoljubivi ljudi. A oni će se već dogovoriti“

 

 
Prenosimo

O donacijama i neznanju vrhovnog komandanta

Davor Lukač   
nedelja, 18. avgust 2019.

Ima li neko da mu kaže da je JNA imala ruski tenk PT-76 amfibiju težak 14,6 tona koji je plivao, a naše domaće borbeno vozilo pešadije (BVP) sa težinom od 14 tona, proizvedeno prošlog veka, isto je to moglo. Zašto im ne plovi "Lazar 3"?

 
Prenosimo

"Biti ili ne biti" srpske opozicije

Ranko Pivljanin   
utorak, 30. jul 2019.

U konkurenciji izgubljenih u nebranom grožđu u zemlji Srbiji srpska opozicija je visoko plasirana. Na trenutke se čini da je bilo lakše biti opozicionar i u Titovo vreme, nego u ovih Vučićevih sedam godina.

 
Prenosimo

"Omča" za Srbiju - tajni plan vodećih NATO država

Večernje novosti   
ponedeljak, 22. jul 2019.

Već iz samog naziva nove tajne operacije u specijalnom ratu protiv Srbije vide se prave namere i stvarni ciljevi vodećih država NATO.

 
Prenosimo

Jezik prenemaganja, zapomaganja i preuveličavanja

Cvijetin Milivojević   
četvrtak, 11. jul 2019.

Od onoga "najviši u Evropi", mislim dži-di-pi, preko "najvećeg skoka na biznis djuing listi u novijoj istoriji", do nebrojenih samohvala o tome kako je izgradio više puteva za nekoliko godina vlasti nego svi Obrenovići, Karađorđevići, Tito, Sloba, Koštunica i Tadić, za više od dva veka, i to svi zajedno!

 
Prenosimo

Zarobljenik "dijaloga" koji nije dijalog

Cvijetin Milivojević   
sreda, 26. jun 2019.

Za razliku od Jova Bakića, meni se javlja da će Vrhovnik, nemajući izlaza, čak i bez revolucije / kontrarevolucije, ne samo isfingirati, nego će, ako pravilno proceni da drugoga povoljnog rešenja za njega i njegove nema - PRIHVATITI PRAVI PRAVCATI DIJALOG! Šta više, nije nemoguće da ga i SAM INICIRA!

 

 
Prenosimo

Ko mi je stavio bombe na prozor?

In memoriam Dejan Anastasijević   
subota, 27. april 2019.

Ove nedelje se navršilo šest meseci otkad je pod prozorom mog stana eksplodirala bomba. Eksplozija je prouzrokovala manju materijalnu štetu u vidu rasturenog prozora i sobe izrešetane šrapnelima, ali je ostavila trajnije posledice na moj život i rad. 

 
Prenosimo

Medijska priprema za učešće Nemačke u napadu na SRJ 1999. godine - Kako su se "štampale" bombe?!

Nemanja Rujević   
subota, 23. mart 2019.

Krenulo je 24. marta u 19:41. Tog jutra su nemačke novine, naravno, osvanule ne znajući da će krenuti. Pisale su da traje „odbrojavanje“. Sledećeg dana je to bila gotovo jedina tema. Komentatori su mahom imali razumevanja, u vrhunsko merilo je avanzovala potreba da NATO očuva „verodostojnost

 
Prenosimo

Direktor škole, „razgraničenje“ i „Dogodine u Prizrenu“, ili lekcija iz patriotizma koja nam nedostaje

Milan Dinić   
sreda, 13. mart 2019.

Direktor osnovne škole „Nikola Tesla“ u Rakovici, Stanislav Stevuljević, naterao je nekoliko učenika osmog razreda (14-15 godina starosti) da skinu majice zbog, kako je ocenio, neprikladnih poruka na njima.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 6 od 59
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner