Početna strana > Polemike
Polemike
Polemike

Odgovor Antoniću i Vukadinoviću

Svetislav Basara   
subota, 11. septembar 2010.

Otišao sam tako daleko u poltronstvu da sam se Tadiću javno preporučivao za premijerski položaj. Menjao sam stranke "češće nego košulje"; ne znam ko je Čehov, a ko je Gogolj, neprestano se prilagođavam centrima moći. Uveren da uprkos dvodecenijskom posrtanju Srbi mogu mnogo više i mnogo bolje.

 
Polemike

Basarijada

Đorđe Vukadinović, Slobodan Antonić   
sreda, 08. septembar 2010.

Sigurno smo nekada i grešili u proceni (skromno se nadamo da to nije bilo baš previše često, a svakako znatno manje nego kod nekih drugih kolega). Ali je barem svako, i kada se slaže i kada se ne slaže sa nama, mogao da bude siguran da je to mišljenje, čak i ako je pogrešno, plod naše sopstvene pameti.

 
Polemike

Odlazak sove

Slobodan Antonić   
sreda, 08. septembar 2010.

Smešno mi je dokazujem svoje intelektualno poštenje i objašnjavam da su u pitanju laži. Podsetiću samo da je povod za seriju kleveta bilo mišljenje Antonića i Vukadinovića da je rezolucija, koju je Jeremić (uz Tadićevu saglasnost) podneo u UN nakon presude MSP, ipak elementarno patriotska.

 
Polemike

Plašim se Kurte i Murte

Dragoslav Pavkov   
ponedeljak, 06. septembar 2010.

Drugo je pitanje kako su oni dobili izbore, zašto smo mi patriote, dopustili da pobede, kolika je odgovornost Koštunice za "vraćanje mandata narodu" u momentu kada je svaka budala mogla da vidi da je popularnost "narodnjaka" na niskim granama, itd...

 
Polemike

Odgovor Veri Didanović

Đorđe Vukadinović   
subota, 04. septembar 2010.

Nevolja je u tome što ste direktno obmanuli čitaoce, sugerišući kako je u pitanju neko reteriranje i povlačenje „borbene“ izjave. Niti sam ja promenio mišljenje, niti je gornja izjava „nestala“ sa sajta, nego je, kao i ostale foto-vesti, spuštena sa naslovne strane u arhivu, gde se i sada nalazi.

 
Polemike

Čeda bi bio bolji ministar spoljnih poslova

Božo Bjelak   
četvrtak, 02. septembar 2010.

Osvrtanje na bilo koje političko pitanje je borba za vlast. Politika je nastojanje čovjeka da stekne punomoć za vršenje vlasti. Ako vjeruje da mu moć daje narod, onda ga on izluđuje u masmedijima. Zato su se profesori morali uzdići iznad politike i  izbjeći politička opredjeljenja. Kako izvršiti moralnu obnovu, pitanje je svih pitanja.

 
Polemike

"Vitezovi" srpskog jezika

Dobrilo Dedeić   
utorak, 31. avgust 2010.

Pored ovakve opozicije i lidera koji su obećali ostavke u slučaju poraza na poslednjim lokalnim izborima – i status manjinskog naroda za Srbe je premija! Zato će Stranka srpskih narodnjaka, obzirom da su vitezovi iz parlamentarne opozicije dodatno legitimisali i utvrdili crnogorski jezik

 
Polemike

Mihailo Marković i Kosta Čavoški – mesta razilaženja

Mario Kalik   
nedelja, 01. avgust 2010.

Čavoškom nije bila dovoljna Markovićeva oštra kritika Tita i Miloševića, jer je ostavljala i neke pozitivne nijanse kod ovih ličnosti, pa je Čavoški u svom nastupu morao da ih totalno negira, zamenjujući profesorove tamnobraon boje za čisto crne.

 
Polemike

Poništiti počasni doktorat Majklu Volceru

Peticija 129 profesora BU   
nedelja, 18. jul 2010.

Beogradski univerzitet treba i danas, kao i u prošlosti, da se rukovodi idealima slobode, pravde i nacionalnog dostojanstva, i stoga još jednom tražimo od vas da poništite odluku o dodeljivanju počasnog doktorata Beogradskog univerziteta Majklu Volceru

 
Polemike

Otvoreno pismo direktoru RTS-a

Miloš D. Jovanović   
utorak, 13. jul 2010.

Na prvom programu RTS-a prikazana je emisija Srebrenička polja smrti. Na moje veliko razočarenje, i pored želje da pronađem iole objektivnu stranu ovog prikaza, naišao sam samo na jednostranu sliku događaja bez objektivne analize.

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Poslednja >>

Strana 20 od 33
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner