Početna strana > Polemike
Polemike
Polemike

Demagogija ucenjenog ili linije Draškovića Vuka

Miroje Jovanović   
utorak, 30. avgust 2011.

Tržište, koje pominješ da smo izgubili, nemoj da te brine. Proizvodi naših preduzeća će se ponovo, polako i nesmetano naći na policama radnji u Prizrenu i Peći, na osnovu pravila tržišta. Ta pravila kažu da je traženija ona roba koja je kvalitetnija i jeftinija.

 
Polemike

Vesna Pešić – ili o ekstremizmu malosrbijanaca

Zoran Avramović   
subota, 27. avgust 2011.

Kada bi Vesna Pešić bila politički prvak srpskog naroda, od države, od njene teritorije, nacionalnih interesa i prava, kolektivnog ponosa i dostojanstva ne bi ostalo ništa.

 
Polemike

Kako smo sistematski "uništeni" od E-novina

NSPM   
petak, 12. avgust 2011.

Dobra je ovo pokazna vežba tendencioznog čitanja, učitavanja, "govora mržnje" i falsifikata – vrednih, naše je skromno mišljenje, makar jedne pristojne tužbe.

 
Polemike

Kada se V. Stevanović i N. Prokić ujedine - D.Ćosić je ništa

Zoran Avramović   
subota, 30. jul 2011.

On je ličnost bogate i zanimljive biografije: bio je partizan, komunista, disident, demokratski kritičar vlasti i stvaralac svesti o nacionalnim interesima srpskog naroda, predsednik države SR Jugoslavije 1993. godine.

 
Polemike

Sukob na srpskoj NVO sceni

NSPM   
subota, 23. jul 2011.

Da li je sve u ljudskim pravima ili ima nešto i u donacijama – probajte sami da otkrijete u tekstovima koji oslikavaju polemiku koja petnaestak dana drma srpsku nevladinu scenu.

 
Polemike

Zašto niko ne brani Hrvatsku?

Miroje Jovanović   
utorak, 05. jul 2011.

Srbi su u Hrvatskoj svedeni na procenat, koji će Hrvati za 50 godina toliko lako asimilirati dok će drugi deo biti za pokazivanje prijateljima iz Evrope. U tom smislu će Hrvatska kao država teško ponovo imati priliku da protera 500 hiljada Srba, budući da neće biti „biološkog materijala“ za proterivanje.

 
Polemike

Ko je obrukao srpska znamenja?

Veljko Đurić Mišina   
utorak, 21. jun 2011.

Marković je svesno zaboravio da je taj događaj u Srebrenici imao i sijaset drugih razloga i povoda. Da je nešto više čitao, na primer, o zbivanjima uoči Prvog srpskog ustanka, pronašao bi i podatak da su dvojica beogradskih aga bila iz Srebrenice.

 
Polemike

Odgovor na tekst dr Zorana Đurovića, ili šta papa (ni)je rekao

Zoran Petrović Piroćanac   
sreda, 15. jun 2011.

Jedina moja eksplikacija je trag vatikanskih i vašingtonskih spin-doktora, koji su, koliko uspevam da rekonstruišem sećanje, najverovatnije posao „čistača“ obavili odmah po susretu papa-Klinton, na način kako je to Širak učinio u Parizu.

 
Polemike

Prokrustova postelja za REKOM

Bogdan Ivanišević   
nedelja, 05. jun 2011.

U delovanju REKOM-a, naime, ne postoji “okrivljeni” ili “optuženi”. Jednako važno, niko nema pred REKOM-om obavezu da daje iskaze protiv sebe ili bliskih lica.

 
Polemike

REKOM – pune ruke prošlosti

Dragan Pjevač   
utorak, 31. maj 2011.

Pripadam onom delu ljudi koje Nacrt statuta REKOM-a naziva žrtve rata i mislim da mogu govoriti u ime dobrog dela porodica ubijenih u proteklim ratovima.

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Poslednja >>

Strana 16 od 33
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner