Početna strana > Polemike
Polemike
Polemike

"Vaši" i "naši" geni

Dragan Primorac   
ponedeljak, 28. novembar 2011.
Gospodin Maslać je u svom tekstu naveo jednu prekrasnu misao "Zloupotreba nauke da bi se postigli politički ciljevi ili stvarala mitomanija kako bi se izlečili razni kompleksi mogu voditi samo u nesreće."
 
Polemike

Studentski protesti i karikatura analitičkog komentara

Srđan Nikolić   
četvrtak, 03. novembar 2011.
Ristića, međutim, ne zanimaju raniji protesti kao predmet analize, niti eventualno ustanovljavanje razlika između njih, već ljudi koji iza njih stoje. Tako on izdvaja ljude koji su u ranijim protestima učestvovali i krivi ih za situaciju u kojoj se nalazi kako univerzitet tako i čitavo društvo.
 
Polemike

Na drugoj strani barikade

Draško Vuksanović   
nedelja, 23. oktobar 2011.

A naši na barikadama znaju: ako padnu, na redu je cela Srbija. Ili da padne ili da napokon ustane iz ove mrtve bare i oslobodi sebe, a to znači i njih, na barikadama, od smrtoljubaca i pragmatičara na tuđ račun i po tuđoj grbači. Ne zveckam oružjem, nego mislim na emancipaciju svesti i simboličko oslobođenje.

 
Polemike

Zavođenje za Avalu planinu

Veljko Đurić Mišina   
ponedeljak, 17. oktobar 2011.

Ni u jednom tekstu nisam sporio srpstvo Mitropolije crnogorske niti tvrdio da je bila autokefalna jer je poznato da je ona, kanonski i formalno ali ne i stvarno, posle 1766. bila deo Carigradske patrijaršije.

 
Polemike

Razgovarajmo, ili kako pronaći rešenje za suživot s gej populacijom

Aleksandar Dikić   
četvrtak, 06. oktobar 2011.
Svi građani, bez obzira na seksualno opredeljenje, moraju biti jednaki pred zakonom, odnosno zakon mora obuhvatati podjednako sve građane i ne isključivati bilo koju zajednicu.
 
Polemike

Odgovor Dikiću, ili Parada je samo početak

Ostoja Simetić   
ponedeljak, 03. oktobar 2011.
Najvažnije je znati da homofilima parada nije krajnji cilj, već samo sredstvo za postizanje pravih ciljeva, a oni su, i u to nemojte ni zere sumnjati: Pravo na venčavanje homofila (ili registracija zajednice, možda i višečlane) i pravo istih da usvajaju decu.
 
Polemike

Odgovor Đorđu, ili jedan drugačiji pogled na gej paradu

Aleksandar Dikić   
subota, 01. oktobar 2011.

Pitanje gej-populacije neće nestati njenim negiranjem, niti suprotstavljanjem bilo kojoj vrsti njene manifestacije. To je zatvaranje oči i ulazak u onaj isti “orman” iz kojeg su ovi “čudaci” izašli, a nisu ga zatvorili za sobom.

 
Polemike

Razmisli, pa napiši

Vladimir Jevtić   
sreda, 28. septembar 2011.

Gospodin Stefanović brani tu istu agresivnu politiku države Izrael koja je oličena u neprestanim oružanim upadima na teritoriju gde žive Palestinci ma makar se radilo i o suverenoj državi kao što je Liban. Izraelsko ratno vazduhoplovstvo je izvršilo mnogobrojne ratne zločine.

 
Polemike

Zavođenje za Goleš planinu!

Veljko Đurić Mišina   
utorak, 27. septembar 2011.

DŽomić lako deli kvalifikacije. Tako je napisao da je moja ocena o crkvenim separatističkim idejama u Crnoj Gori nekorektna i to potkrepio tvrdnjom o dočeku patrijarha i drugih članova Sinoda u Crnoj Gori. Ne razumem šta je tim hteo da kaže!

 
Polemike

Demagogija ucenjenog ili linije Draškovića Vuka

Miroje Jovanović   
utorak, 30. avgust 2011.

Tržište, koje pominješ da smo izgubili, nemoj da te brine. Proizvodi naših preduzeća će se ponovo, polako i nesmetano naći na policama radnji u Prizrenu i Peći, na osnovu pravila tržišta. Ta pravila kažu da je traženija ona roba koja je kvalitetnija i jeftinija.

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Poslednja >>

Strana 15 od 33
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner