Početna strana > Polemike
Polemike
Polemike

O naučnoj kritici i ideološkom kukumavčenju

Bojan Blagojević   
četvrtak, 07. jun 2012.

On je bez ikakvog argumenta jednoj populaciji rekao "vi ljudi ste bolesnici, i vas treba lečiti, pa i protiv vaše volje". Kako je ta tvrdnja izraz bilo kakve filozofske ili naučne sumnje? Samo tako što ćete maskirati sopstvenu ideologiju.

 
Polemike

Otvoreno pismo Zagorki Golubović

Milan Purić   
četvrtak, 31. maj 2012.

A kako neko u zemlji gde je 85 odsto građana nezadovoljno ili krajnje nezadovoljno može verovati Vašem favoritu Tadiću i onima što i dalje pričaju da zemlja ide u dobrom pravcu?

 
Polemike

Otvoreno pismo Đorđu Vukadinoviću

Ljubomir Protić   
utorak, 22. maj 2012.

Poštovani g. Vukadinoviću, bio bih slobodan da ukažem na neke nedostatke, nelogičnosti, pa i apsurde koji se pojavljuju u Vašem tekstu, uz napomenu da se sve što sleduje ne odnosi na cenjenog kolegu Antonića niti na istraživački tim NSPM.

 
Polemike

Zašto se pozivate na pluralizam, a želite totalitarizam?

Mario Kalik   
petak, 18. maj 2012.

Sve bi ovo bila jedna manje-više bezopasna intelektualna polemika da novi totalitarizam koji se krije iza maske zaštitništva (seksualnih) manjina nije počeo nedavno da promalja svoje preteće lice.

 
Polemike

Kako se branio pluralizam

Rastislav Dinić   
petak, 18. maj 2012.

Svako ima pravo da svoje mišljenje javno iznese, ali niko nema pravo na to da ono bude zaštićeno od kritike, pa čak ni one žučne, ili promašene (mada, po mom mišljenju, tekst Jovane Gligorijević nije nijedno od ova dva).

 
Polemike

Ko je rekao "zabraniti"

Slobodan Antonić   
petak, 04. maj 2012.

Time što je čitav ovaj broj NSPM-a svela samo na jednu reč "zabraniti" (a to je reč koja uopšte ne postoji), koleginica Gligorijević je ne samo pogrešno informisala čitaoce "Vremena", već je time izvršila i jasnu diskvalifikaciju NSPM-a.

 
Polemike

Politika i seks - Ecce homo(seksualnost)

Jovana Gligorijević   
četvrtak, 26. april 2012.

Nakon niza standardnih tradicionalističkih argumenata protiv istopolnih brakova i usvajanja dece, Anđelković dolazi do čudnog zaključka da "homoseksualnost nije stanje, već oblik ponašanja".

 
Polemike

Totalitarizam golubijeg hoda ili recenzija rada poverenika N. P. na slučaju profesora M. B.

Milan Brdar   
utorak, 17. april 2012.

Da li je moguća racionalna javna rasprava o homoseksualizmu. Očigledno je da nije i da sam na svom času 12. oktobra prošle godine upotrebio adekvatan primer.

 
Polemike

Od analize do netrpeljivosti

Zoran Avramović   
petak, 13. april 2012.

Slobodan Antonić tvrdi da dugotrajuća vlast DS i njenih satelita sa praktičnim DELOM, ima rivala koji nije na vlasti i koji nema DELO, dakle, konkurenta koji to, zapravo, nije. Između njih postoji „suštinska istost“.

 
Polemike

Opet teorija zavere

Boško Mijatović   
nedelja, 01. april 2012.

Dušanić je u ranijim tekstovima mene etiketirao kao neoliberala, sa svim negativnim konotacijama i uvredama („podanički mentalitet“), a sada mu mali revanš ne prija. Savetujem mu da ne primenjuje jedan aršin na sebe, a drugi na druge.

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Poslednja >>

Strana 13 od 33
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner