Početna strana > Polemike
Polemike
Polemike

Odiseja Praksis grupe - povodom godišnjice smrti Mihaila Markovića

Milan Brdar   
petak, 29. april 2011.

Na osnovu tog iskustva, Mihailo je za sve njih bio nep­riko­snoveni autoritet. U jednoj prilici, kada je trebalo nešto da odluče, čuo sam da čekaju „da se Mihailo vrati iz Amerike“.

 
Polemike

Nikolićev štrajk i poraz analize

Zoran Avramović   
četvrtak, 21. april 2011.

Sloba Antonić prepisuje Vukadinovićevu analizu (uz dodatak Statuta Vojvodine, rezolucije o Srebrenici, represije nakon 10. oktobra, ubistvo Ranka Panića) i opisuje Tomin štrajk terminima „politički marketing“ i „galama“, kao da je reč o marketingu flaše piva ili fudbalskoj utakmici.

 
Polemike

Vukadinović tužilac i sudija

Lazar Manojlović   
sreda, 06. april 2011.

Vukadinović svesno, svojim pisanjem, učestvuje u opštoj pomami protiv Sarajeva, kao glavnog grada BiH. Vukadinović sebi dopušta da napada i NVO i njene aktiviste. On i njemu slični potpomaže BH jahače apokalipse.

 
Polemike

Kako dosegnuti istinu

Božo Bjelak   
ponedeljak, 04. april 2011.

Diplomatija je odavno, a pogotovo od petog oktobra 2000.godine, sa trojicom ministara na čelu, nanijela Srbiji nesagledive posledice, odnosno Srbi nemaju svoju diplomatiju još od 1945.

 
Polemike

Dverjani u politici – jedan lični stav

Ostoja Simetić   
sreda, 30. mart 2011.

Dveri se smatraju političkim pokretom, kako kažu Pokret za život Srbije. Svačije je pravo da ovo smatra dovoljnim ili nedovoljnim za prozivanje pokretom, ali definitivno nije moguće apsolutno osporiti takav karakter Pokretu za život Srbije.

 
Polemike

Nekoliko pitanja advokatu Srđi Popoviću

Dobrica Ćosić   
petak, 18. mart 2011.

Kao advokata "sa velikim iskustvom za političke delikte", molim gospodina Popovića da formuliše ideološku definiciju nacionalizma i da iz mojih tridesetak knjiga citiram barem tri nacionalističko-šovinističke, antidemokratske i antihumanističke rečenice.

 
Polemike

Čista nauka

Svetislav Basara   
nedelja, 20. februar 2011.

Narečeni dvojac izgleda beše ovlastio Čitluk Sahibija. Sahibijine sluge su Vukadinoviću i Antoniću davale pare i medijski prostor, a oni se sve vreme predstavljali kao „objektivni analitičari“. Čista nauka, burazeru. Drag mi je Platon, ali mi je istina draža.

 
Polemike

Književni lakrdijaš

Radoš Ljušić   
subota, 12. februar 2011.

Ako bi Basarin angažovani lakrdijaški roman trebalo da utiče na preoblikovanje srpske istorijske svesti, a on je zbog toga i napisan, onda bi morao da bude bar malo ubedljiviji, pouzdaniji i ciničniji u onoj meri u kojoj čitaoci neće posumnjati u njegove neskriveno loše namere.

 
Polemike

Vreme za suočavanje EU sa greškama prema Srbiji

Živadin Jovanović   
ponedeljak, 24. januar 2011.
Ali, ono što je za Srbiju danas najvažnije, to je da sebi odgovori na pitanje - ne da li su EU i njene najuticajnije članice vodile neprincipijelnu, pa i nemoralnu politiku prema Srbiji i srpskom narodu
 
Polemike

Još jedna priča o sigurnim kućama, ne mnogo bitna, ili – Šta je Srbima džip?

Dragoslav Pavkov   
utorak, 18. januar 2011.

Da budem malko neskroman, mislim da je povod za najnoviji članak Ane Radmilović moj tekst o sigurnim ženskim kućama, objavljen na jednom drugom mestu, tačnije na tri...Onda, šta je sporno u Aninom tekstu ? Po mom dubokom uverenju – sve.

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Poslednja >>

Strana 18 od 34
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner