Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

Ideološki napadi na veronauku pod maskom brige za vaspitnu ulogu škole

Igor Stevanović Orelj   
sreda, 30. decembar 2015.

Ovakve organizovane kampanje o ukidanju veronauke nemaju nikakve veze sa brigom o vaspitnoj ulozi škola, već je po sredi napad ideološke prirode.

 
Komentar dana

"Zajednica srpskih opština" i ustavni sud - njihov i naš

Slobodan Orlović   
subota, 26. decembar 2015.

Po odluci Ustavnog suda tzv. Republike Kosovo „Zajednica većinski srpskih opština na Kosovu“ nije protivna Ustavu tzv. Republike Kosovo. 

 
Komentar dana

Robno-tržišni fundamentalizam ili ''bolje rob nego grob''

Dejan Ristivojević   
petak, 18. decembar 2015.

Moderno robovlasničko društvo je zasnovano na dugu, odnosno dug je ništa drugo nego sredstvo kontrole i upravljanja. Odnos kreditora i dužnika je takav da dužnik mora stalno da ima na umu da duguje.  

 
Komentar dana

Ratovi prelaze u ruke privatnika

Vojislav M. Stanojčić   
ponedeljak, 30. novembar 2015.

U Iraku 2003. bilo je 140.000 američkih vojnika i 21.000 najamnika. Broj ovih drugih postepeno je rastao da bi 2010. godine dostigao 173.000 i nadmašio broj redovnih američkih vojnika, kojih je bilo 146.000. To je očigledan dokaz da je rat sve više prelazio u privatne ruke.

 
Komentar dana

Turska zabila nož u leđa Rusiji

Vladimir Jevtić   
sreda, 25. novembar 2015.

U budućnosti Rusija će morati da odgovori Turskoj na identičan način, jer ne vidimo da će Turska promeniti svoje ponašanje prema teroristima ne naročito ukoliko iza nje stoje SAD.

 
Komentar dana

Da li će Englezi uhapsiti savetnika srpske vlade Tonija Blera

Vojislav M. Stanojčić   
sreda, 18. novembar 2015.

Verovatno shvataju da bi to bio uzaludan pokušaj i samo gubljenje vremena, jer ih ni Vlada Srbije ne bi u tome pomogla. Što i nije neko iznenađenje, kada se zna da je upravo ona angažovala konsultantsku grupu Tonija Blera za pomoć u formiranju stručnih timova u kabinetu predsednika Vlade.

 
Komentar dana

Glasanje za SSP - još jedan srpski autogol u kosovskoj utakmici

Aleksandar B. Đikić   
sreda, 04. novembar 2015.

Čemu urušavanje sopstvenog položaja? Zar zamenik predsednika  kosovske vlade Branislav Stojanović samo nekoliko sati pre ovog sramnog glasanja nije izjavio da srpski predstavnci „nemaju praktični mehanizam“ da nešto više urade za naše interese? 

 
Komentar dana

Rat licemera

Igor Marković   
sreda, 21. oktobar 2015.

Radi se o dve lažne alternative za Srbiju, dve strane iste medalje, koje se isključivo rukovode oportunizmom.

 
Komentar dana

Cipras je bio u pravu - revolucionarnog naboja nije bilo

Branko Pavlović   
ponedeljak, 21. septembar 2015.

Kod nas postoji u jednom delu javnog mnjenja neraspoloženje prema Ciprasu, koje inače misli o MMF i neoliberalnom konceptu sve najgore ( s punim pravom) i istovremeno preterivanje u pogledu opasnosti da se danas nalazimo u veoma sličnoj poziciji kao tridesetih godina prošlog veka.

 
Komentar dana

Nobelova nagrada za ratove i ubijanje dece

Momir Dejanović   
nedelja, 06. septembar 2015.

Najodgovorniji za smrt trogodišnjeg dječaka je predsjednik SAD Barak Obama, zbog toga što je podsticao i odobrio rat u Siriji koji je izazvao ubijanja, razaranja, izbjeglice i drugu destrukciju.

 
Komentar dana

Nove smišljene smutnje - povodom odluke tzv. Ustavnog suda Kosova o ZSO

Darko Simović   
utorak, 29. decembar 2015.

Odluka Ustavnog suda tzv. Republike Kosovo je opterećena političkim ocenama koje su neprimerene prirodi ovog organa koji se pri odlučivanju prvenstveno mora rukovoditi pravnim rezonom.

 
Komentar dana

Slučaj Gašić ili osramoćeni parlamentarizam

Darko Simović   
utorak, 22. decembar 2015.

Ministar Gašić je zakazao konferenciju za novinare, na kojoj je pokušao da spere svoju savest izvinjenjem zbog svoje neprimerene izjave. Budući da više ne uživa premijerovo poverenje, bila je to prilika da ministar Bata podnese ostavku, ali su novinari još jednom doživeli poniženje.

 
Komentar dana

„Alahu ekber“ i kulturna dekontaminacija

Radenko Tošić   
petak, 04. decembar 2015.

Rijaliti „Farma“ prirodno je stanište ostrašđenih, isfrustriranih i očajnih osoba, koji, uz pristojan honorar, pristaju da ponižavaju i budu poniženi. Stanari su vezani ugovorom, dovedeni s namjerom da prave urnebes kako bi se podigla gledanost.

 
Komentar dana

Erdoganova provokacija visokog rizika

Ivan T. Lukić   
četvrtak, 26. novembar 2015.

Objašnjenje koje je turska strana označila kao motivaciju za svoj postupak nema potrebnu verodostojnost. Čak i da je ruski SU-24 zaista na trenutak narušio vazdušni prostor Turske izvodeći akciju protiv ISIL-a, što je malo verovatno, suverenitet i bezbednost Turske nisu bili dovedeni u pitanje.

 
Komentar dana

Kakav će govor Vučić sutra održati?

Branko Pavlović   
četvrtak, 19. novembar 2015.

"Molim vas da mi ne zamerite, svi znate da sam ja uvek ozbiljan i da se retko smejem, ali sada u ovoj prilici ne mogu da sakrijem radost i moram i ja da imam osmeh na licu kada smo ostvarili, ja bih rekao, istorijski rezultat, koji Srbiju definitivno stavlja na put razvoja sa koga nema povratka."

 
Komentar dana

Sedam decenija od gašenja Grolove “demokratije”

Vojislav M. Stanojčić   
petak, 06. novembar 2015.

Demokratska i otvorena borba koju je Milan Grol poveo protiv crvenog jednoumlja svakako je bila u prst u oko vlastima, ali je list, ipak, izlazio. Titova vlada želela je da predstavi zapadnoj javnosti kako je u Jugoslaviji moguće javno objavljivanje i stavova koji. se razlikuju od zvaničnih.

 
Komentar dana

Vučićeva poseta Moskvi - u prevodu na srpski

Danilo Tvrdišić   
četvrtak, 29. oktobar 2015.

 Od vitalnog, životnog interesa za Srbiju bilo bi da se u Rusiji zaključe ugovori o nabavci sistema kao što je PVO sistem S-300 ili BUK, zatim  ruskih vojnih aviona i helihoptera kao i balističkih raketa dometa do 300 kilometara (jasno je da će u prvo vreme javnost ostati uskraćena šta je tačno sve u Rusiji potpisano).

 
Komentar dana

Premijer na Pravnom fakultetu, ili postoje li granice servilnosti i podaništva

Marinko M. Vučinić   
utorak, 06. oktobar 2015.

Zar ne postoje granice servilnosti i podaništva uprave Pravnog fakulteta i njegovog dekana, koji je spreman da pred jednim političarom, koji je oličenje političke nedoslednosti i konvertitstva, učestvuje u ovoj politikantskoj predstavi, koja temeljno degradira ugled i tradiciju Pravnog fakulteta u Beogradu.

 
Komentar dana

Vučićeva poseta Vašingtonu u prevodu na srpski

Danilo Tvrdišić   
subota, 19. septembar 2015.

Prevedeno na srpski ta poruka bi značila: kolonijalni upravnik Aleksandar Vučić je ostvario domaći zadatak bolje od očekivanog i realizovao nadprosečne rezultate po interese transnacionalnih zelenaša i zapadnih nalogodavaca.

 
Komentar dana

Migranti između samožive Evropske unije i širokogrudog srpskog premijera

Vojislav M. Stanojčić   
nedelja, 23. avgust 2015.

Ima li na ovakve stavove nekog reagovanja u Evropskoj uniji? Razume se da ima. Predstavnica za štampu Evropske komisije, Anika Brajthard kaže da ne može neposredno da komentariše stav slovačkih vlasti, ali u isto vreme poručuje da je u državama Evropske unije zabranjen svaki oblik diskriminacije.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 8 od 54
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner