Početna strana > Rubrike > Komentar dana
Komentar dana
Komentar dana

"Dan zastave" na identičan način proslavljen u Albaniji, na Kosovu, Preševu i Bujanovcu - više se i ne krije da je ujedinjenje cilj

"Otadžbina"   
subota, 02. decembar 2017.

Srpska Vlada ulaže silnu energiju u izgradnju puta Niš-Drač da bi Albaniji otvorila prozor u svet. Znanični Beograd svojim indolentnim držanjem postaje saučesnik u stvaranju Velike Albanije. Srpska akademija nauka i umetnosti štampa brošure i udžbenike u kojima stoji da su Albanci potomci Ilira kojima su Srbi oteli zemlju pa je normalna stvar da im se ta teritorija danas vrati

 
Komentar dana

„Mali Alek“, izbori i dozvola „Velikog Brata“

Đorđe Vukadinović   
ponedeljak, 20. novembar 2017.

 Zato su izbori odloženi – do daljnjeg. To jest, dok Vučić ne vidi jasnije šta mu se dešava sa rejtingom u Beogradu i dok nekim novim, „autokolonijalnim“ i izdajničkim potezima koje će povući u međuvremenu „Mali Alek“, eventualno, ipak ne iskamči dozvolu za izbore od „Velikog Brata“.

 
Komentar dana

Prećutani sinovi Srbije

Nikola Todorović   
četvrtak, 09. novembar 2017.

  Vlast predlaže Dan ratnika, posvećen običnim ljudima koji su branili Otadžbinu, od oslobodilačkih ratova u 19 veku do NATO agresije. Predlog se pojavio u javnosti  baš na dan kad su Srbi sudije i tužioci  pristupili kosovskom pravosuđu pred Hašimom Tačijem.

 
Komentar dana

Raspršen san Katalonaca o nezavisnosti

Vladimir Jevtić   
subota, 04. novembar 2017.

Svet je (Rusija i Kina se nisu oglašavale) u potpunosti podržao Španiju jer se zna da će se Z. Evropa vrlo brzo, a samim tim i Evropska Unija, brzo raspasti na državice koje su nacionalistički orijentisane

 
Komentar dana

Strela je odapeta ili nek vam sad Solana objasni kako je Kosovo jedinstven slučaj

Branislav Ristivojević   
četvrtak, 05. oktobar 2017.

Jadna nek je majka ovim sirotim Kataloncima kada im treba Čanak da ih učini nezavisnim. Ni ne znaju u kojoj su opasnosti da završe centralizovani sa svim polugama moću u prestonici kao i svi oni silni vojvođaneri koji slede političkog zombija.

 
Komentar dana

Vučić će kad-tad odgovarati zbog svoje veleizdajničke politike

Narodni pokret Srba sa KiM „Otadžbina“   
utorak, 12. septembar 2017.

 I vrapci danas znaju da zbog svojih obaveza koje ima prema Zapadu predaje na tacni južnu srpsku pokrajinu. Istorija mu to nikada neće oprostiti, i kad-tad doći će vreme kada će on za svoje neodgovorne veleizdajničke postupke morati da odgovara.

 
Komentar dana

Kako je Ikea postala moćna ili o jednom neoliberalnom mitu

Miroslav Samardžić   
subota, 12. avgust 2017.

Više ekonomista ovih dana je upozoravalo da će dolazak Ikee u Srbiju više radnih mesta zatvoriti nego što će otvoriti, ceh će platiti domaći proizvođači nameštaja i radnici zaposleni u tim preduzećima.

 
Komentar dana

Sve je gotovo i propalo - čudo ne postoji i neće se desiti

Emil Vlajki   
petak, 21. jul 2017.

Sadašnja vlast koju je narod izabrao, ima točno zacrtani cilj: Žrtvovati Kosmet, Ruse i posredno (nažalost) Republiku Srpsku, kako bi Srbija ušla u Evropu.

 
Komentar dana

Mumificiranje akademskih faraona i Velja iz Londona

Savo D. Manojlović   
nedelja, 02. jul 2017.

Vlast se vremenski ograničava, jer postoji tendencija da će onaj koji je vrši, početi da je (zlo)upotrebljava kako bi na vlasti ostao neprimereno dugo. Upravo zato u savremenim političkim sistemima mandat neposredno izabranog predsednika se ograničava na dva mandata.

 
Komentar dana

Katarska kriza i veliki rascep u sunitskom svetu

Mihajlo Brkić   
sreda, 14. jun 2017.

Odmeravanje snaga je nastavak i krak trajnog sukobljavanja Kraljevine Saudijske Arabije i Islamske Republike Iran, kao i vetar u leđa Trampovoj izrazitoj antiiranskoj retorici, koja je opet u potpunosti na liniji izraelskog stava prema istorijskom persijskom rivalu.

 
Komentar dana

Nastavak ekonomske kolonijalizacije – rudnici na dnevnom redu

Danijela Ružičić   
utorak, 28. novembar 2017.

Resursi borskog i majdanpečkog rudarstva su neiscrpni jer dosad nije iskori­šćena ni njihova polovina. Overene geološke rudne rezerve iznose oko 1,38 milijardi tona rude i sadrže oko 5,1 milion tona bakra, 202 tone zlata i 1.477 tona srebra.

 
Komentar dana

Bakir Izetbegović - realno

Branko Pavlović   
sreda, 15. novembar 2017.

Ukratko, Izetbegović je za Srbe, Srbiju, svaki zamisliv, pa i najmanji srpski nacionalni interes - neprijatelj. Realno.

 
Komentar dana

Još jedno lažno predstavljanje Srpske napredne stranke

Marinko M. Vučinić   
utorak, 07. novembar 2017.

Bezobzirnost, bahatost, trivijalizacija političkog života, neodgovornost i stvaranje kulta ličnosti spadaju među glavne odlike vlasti Srpske napredne stranke.

 
Komentar dana

Da li je reketom nad penzinerima sprečen bankrot Srbije?

Aleksandar Mihailović   
ponedeljak, 30. oktobar 2017.

Zbog čega su ovomilenijumske vlasti Srbije dovele Fond PiO u stanje zavisnosti od budžeta ako on može sam da se održava, oplođuje i da penzije budu veće? Ko vlastima Srbije daje za pravo da pnjačkaju taj Fond i rasprodaju njegovu imovinu svojim tajkunima, finansijerima stranaka i strancima? 

 
Komentar dana

Protesti pred Vladom su kucanje na sporedna vrata – moć stanuje na Andrićevom vencu

Nikola Todorović   
utorak, 26. septembar 2017.

 Protest ispred zgrade Vlade je kucanje na sporedna vrata. Na čelu tima, koji po Ustavu određuje i vodi politiku države - što bi rekli selektor ekipe,  postavljen je ekspert bez partije, kojem je zato lakše nameniti prolaznu ulogu. 

 
Komentar dana

Dijalog - pitanja nisu predviđena ili šta se desilo juče, pa da kosovsko pitanje mora da se reši danas?

Nikola Todorović   
četvrtak, 17. avgust 2017.

Da li će sporazum predviđati da Srbija dobije novac za neke ustupke. Da ne bude sutra: što se Srbi žalite kada ste prodali Kosovo. Da li će se održati referendum o  rešenju za Kosovo,  što podrazumeva svaka ozbiljnija promena sadržaja Ustava. 

 
Komentar dana

Poziv na dijalog i komentari - "naša deca", pregovaračka pravila i predaja unapred

Mirjana Radojičić   
ponedeljak, 31. jul 2017.

 A do tačke u vremenu u kojoj će i jedna takva završnica duge srpsko-albanske političke sage biti mogućna dovešće samo strpljenje, istrajnost, i mnogo državničke dalekovidosti i mudrosti na srpskoj strani. Pa makar Nobelova nagrada za mir u međuvremenu i više puta otišla u neke druge, jednako (ne)zaslužne ruke.

 
Komentar dana

Povodom pohvala DŽejmsa Matisa na račun "Oluje" - Da li je etničko čišćenje obrazac za Novi svetski poredak u 21. veku?

Milojko Budimir   
nedelja, 16. jul 2017.

Za sve upućene u građanski rat koji je od 1991. do 1995. godine vođen u Hrvatskoj, od samog početka je jasno koju ratujuću stranu je zastupala i protežirala Amerika. Od napada NATO avijacije na aerodrom Udbina u Lici i položaje PVO sistema RSK, iako im je trebalo biti poznato da je to bila zaštićena zona Ujedinjenih naroda.  U ovome posebnu ulogu imala je američka vojna kompanija Milirary Resorces  Incorporated (MPRI)

 
Komentar dana

Ne zna se šta je gore – ako su mu je nametnuli, ili ako je se sam setio

Branislav Ristivojević   
ponedeljak, 19. jun 2017.

“Prosto se ne zna šta izaziva veću sablazan: sam predlog mandatara ili način na koji SNS politički nadničari pokušavaju da ga opravdaju. Kada sam ga čuo pomislio sam na trenutak da gledam direktan prenos dodele Oskara”

 
Komentar dana

Korbinov uspeh i neki novi laburisti

Vladimir Kršljanin   
subota, 10. jun 2017.

Ovo se desilo uprkos ogromnoj antisocijalističkoj kampanji ne samo britanskih, već i kapitalističko-globalističkih krugova Brisela i čitavog Zapada. Stoga je i rezultat vanrednih izbora u Britaniji, posle Bregzita i Trampove pobede, još jedan u nizu krupnih potresa Zapada i krupnih dokaza da je zapadni kapitalizam ušao u svoju terminalnu fazu

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 6 od 56
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner